Отговори
# 30
Мен още в училище са ме учили, че пред автобус не се пресича. Вероятно на това се уповават с тая пешеходна пътека.
Иначе си спомням, че преди няколко години имаше инцидент там с пешеходец и бесен шофьор.
Затягат мерките. Това ми харесва. Дано има засилен контрол и наказания.

# 31
Мен още в училище са ме учили, че пред автобус не се пресича. Вероятно на това се уповават с тая пешеходна пътека.
... Дано има засилен контрол и наказания.

Да, всички така са ни учили, но дали го знае този, който определя местоположението на пешеходните пътеки, а неговите решения могат да имат трагични последици...

Точно в този участък има 4 /четири/ пешеходни пътеки Зебра на по 50 метра една от друга.

Спираш, даваш предимство - никаква реакция, поканваш го с ръка да пресича - стои и гледа, втора покана - тц, не мърда, казваш си - айде, няма да мине, тръгваш, и той като се втурне да пресича, това е класика в поведението на русенския пешеходец. Не само шофьорите са виновни, нарушители на правилата за движение са и пешеходците. За лумпените зад волана не ми се говори. 

Друго рисково място за шофьорите е кръстовището на Симовата мелница...

# 32
  • В море от любов
Може ли малко подробности за санаториума, че и мен ме интересува  Praynig
Престоят е между 7-14 дни. Ние стоим 10. Предният път бяхме в самия санаториум, обаче си е мизерийка там. Така, че по-добрият вариант според мен е някаква къща наблизо или квартира, като пари излиза същото, защото в санаториума също се плаща за възрастен. Зависи от стаята, най-голямата мизерия е 4лв на вечер, от там тръгват, 10, 16 и 18, като последното е с телевизор, но пак не си струва. Има процедури два пъти дневно и инхалации. Всичко е близо, т.к. градчето е малко. Таксито от санаториума до центъра е 2,50 Mr. Green
Самият санаториум се намира в една гора, самият въздух лекува там според мен. Hug

# 33
  • Русе
Никога не сме нощували в санаториума. Винаги сме били някъде из града. Да се вра между туберкулозните мангалчета?! Не, мерси. Нашите процедури бяха само сутрин, един път на ден, 10 дена. Аз водих големият заради честите пневмонии. За другите болежки не знам каква е процедурата.

# 34
Мен пък ме дразни светофара на Сердика когато идваш от Пантеона и отиваш към Петко Д. Петков от лявата страна, където е Силвена фото. Там като се включи зелен светофар за пешеходеца, тези автомобили, които идват от задна дясна страна още не са се изнизали от светофара на автомобилите, тролеите се бавят,никой не спира, въпреки че са завиващи автомобили и светофара на пешеходеца е зелен и ако не съм нахална да мина светофара вече е светнал червено! Там наистина много се ядосвам и никога никой не е спирал! Нагли шофьори до безочие!

Наистина и пешеходците имат вина в немалко случаи, но по-големият процент на виновност за мен са шофьорите. Трябва всички да имаме култура на движение.

А най-мразя да пресичам някъде като минавам зад някоя кола с количката и шофьора на автомобила да си изфорсира колата на тръгване, ей такъв хвана ли го даже ще го набия, то направо ще се задушиш в газове! Това често се случва на едно малко кръстовище до нас, където автомобилите спират да завиват понеже не са с предимство и винаги има по няколко чакащи коли. Трябва да измисля нещо как да се справям с такива отрепки.

По повод статията на Пипи по-горе, харесва ми че затягат, но то трябва и да се контролира по пътищата, няма ли контрол и проверки каква файда от законите.

# 35
  • На брега на реката
Ооо, благодаря за включването Simple Smile
Малката ми прави чести трахеити и ларингити, кашлиците си ги влачи с месеци, задните хреми минават само лятото, за кратичко. Никой не ми е дал ясна диагноза, дори не знам как да запитам ЛЛ за евентуално лечение там, понеже не знам какво изобщо да лекуваме  ooooh! Последният ларингит ни изправи на нокти, 12 часа не можеше да спре да кашля, всичко каквото е действало до известна степен, беше безрезултатно. Решила съм, че трябва да взема мерки, сигурна че решение от Дачев и в Русе няма да намеря. Но пък вчера се разрових и четох, че именно той насочвал към Трявна. Само ЛЛ може ли? Как се определят процедурите в санаториума, някакви изследвания провеждат ли там? Минимумът е 10 дни, така ли?

# 36
Пак да повторя - вина в повечето случай нямат нито шофьорите, нито пешеходците. Просто няма здравословна мисъл при организиране на движението.
Не може на натоварено кръстовище като Пантеона с дълъг преход от улица в улица /от бул. Съединение към бул. Цар Освободител - при Сердика/, при включване на градския транспорт да дават кратко време за преминаване на автомобили на ляв завой и в същото време и зелен светофар на пешеходци в оживена пешеходна зона. Колкото и да е правилно на теория, в практиката не е толкова благоразумно и БЕЗОПАСНО.
Виновният в случая е някой администратор, който трябва да приложи теорията в практическите условия. Разумно.

# 37
Давайте да се наговаряме и да водим децата колективно в Трявна. Хем ще сме си и компания, хем и децата ще лекуваме.
Моя син до сега два пъти ми прави бронхит. И вече знам - започне ли кашлица и задължително инхалации. АБ не го оправя както те, но с вентолин. Последният път минахме между капките без АБ. Той се роди с неотворени алвеоли на белия дроб и доста време дишаше доста шумно, та явно и това си е оказало влияние за бронхите. Така че ако решите нещо, аз съм ЗА.

# 38
  • Русе
Първият ден само разпитват за историята на заболяването. Четат док от ЛЛ и прочие. На вторият ден се ходи рано за изследвания които се назначават първия ден и се започва с процедурите. Хубавото е че приходящите (тези дето не спят там) са от 10 часа и има достатъчно време хлапето да се наспи, да закуси и да се разходи до санаториума. И двата пъти си търсих квартира в старата част на града че е на 10 мин. от санаториума. Има обаче ужасен баир до там.
Поне от 5 г. не давам Вентолин на сироп. Само с инхалатора. Сиропът има ужасни странични ефекти. Едно треперене, сърцебиене.... Един път пих и никога няма да повторя. Как съм го давала толкова време на детето... Embarassed ooooh!

# 39
И аз на всяка манджа мерудия за санаториумите.А с оставане в самата сграда има ли някой инфо.Малката ми дъщеря не знам вече какво да я правя и къде да я водя.Вече си кашляме целогодишно.Не кашля постоянно,на периоди е,но като започнееее.Все си мислим,че е задна хрема,а и Дачев все това казва.Иска да я изкара асматичка вече и с инхалатор,но не ми се ще от сега.На нас бабини лекове не ни помагат,просто не сме от тия деца дето с малко бабини методи и да се разминем.Не си ли минем по цялата процедура няма спасение.Но сега и лятото да ми се влачи с кашлица ми дойде до гуша вече.Та се чудя дали ще е подходящо и за нас newsm78 да идем на санаториум?

# 40
Ели_дечкин, преди няколко месеца се наложи на Берк да му дадат Вентолин, обаче док изписа помпа и го попитах защо не ми дава сироп, че лесно се дава. Отговори, че натоварва сърцето и предизвиква сърцебиене. А като се сетя в Бг хоп Вентолин, хоп Вентолин, даже съм чувала, че някои го предписват винаги за кашлица + сиропа за кашляне.

# 41
В нашия случай е омбинация сироп Вентолин с този за инхалатора. Все се стискам да купя инхалатор, но май накрая ще инвестирам.

Инхалатора е злато. Много помага при кашлица. А Вентолина в него се слага само и единствено при необходимост.

# 42
колко струва инхалатор

# 43
  • Русе
 Shocked Kak комбинация?  Shocked
Вентолин инхалер се продава с помпичка и големите могат да го вдишват само с нея. За малките се препоръчва бебехалер ( 50 лв) и аз имам такъв. Много е удобен защото обхваща носа и устата и няма пропуск при дишането. Големите инхалатори или така наречените небулизатори ( от 100 нагоре) не могат да разпръскват Вентолин. Други химии се слагаха там, специални опаковки за тях.

# 44
ихха и цени

Общи условия

Активация на акаунт