Отговори
# 75
гласувах да станем по добри . да не е само запис .

# 76
Общината ни е огладняла...Дано поне глобите се вложат в нещо смислено!! Все пак има още улици за дооправяне Wink

Глобите нямат нищо общо с преасфалтиране на улиците. Това са едни пари, които отиват не в общината, а в държавата. Така поне беше преди години, когато се разискваше този въпрос.
За полагане на настилка на улици и тротпоари се залагат средства от бюджета още от предната година.

И на мен миналата седмица ми рязаха с ъглошлайф в 7:30 сутринта, че и къртач имаше. Комшийката от долния етаж си сменяла вратата.
До нас комшиите без да ги моля или нещо от сорта се съобразиха с това, че съм с малко дете и започнаха в 9ч сутринта.
Аз съм на принципа, когато един ремонт започне то да свършва по - бързо. Не ме бърка, да вдигат шум от 14 до 16ч като знам, че днес ще вдигат, но утре ще свършат с ремонта. Е, не всички хора мислят така.
Хората са изнервени и се хващат за най малкото нещо. Колкото и да си спокоен, когато някой комшия ти направи мръсно (винаги има за какво), и ти продължаваш по веригата, за да си го върнеш, нали?
По принцип съм спокоен човек и я карам на принципа "от мен да мине" aма някой път и на мен ми избива баланса.

# 77
Мисълта ми е..като вземат тия пари от нас, поне да виждаме,че отиват някъде, а не в джоба на Пенчо, Минчо и така нататък.. Защото примерно си плащаме за винетки, за да правят магистрали за софиянци..

# 78
коорса е общинска служба, могат да следят и глобяват само и единствено за нарушения на общинските наредби. малко се понапрягат да се правят на топ ченгета обаче, което не трябва да   впечатлява , има си  дирекции към МВР, каквито те не са. например колата ти я вдига паяк, отиваш в паркинги и гаражи, плащаш 40 лева на общината, но акт за самото нарушение може да ти състави само полицай, какъвто там трявба да има. случая за купуването на цвете на хан крум /мисля че е еднопосочна в този участък /- в закона има термини престой и паркиране, едното се допуска при еднопосочно движение  от лявата страна по посока на движението, винаги може да  замоткаш в обяснения че си спрял за ограничено време,  за качване и слизане на пътници и ала бала. ако пуснеш аварийните пък все едно си слязъл да търсиш помощ, още повече ако си жена съвсем нормално  Simple Smile   парите от тези нарушения отиват в общинските каси. и партийните...

това от мен за да не е гол запис
приятен остатък от деня  newsm51

# 79
Ама то къпането в сухия шадраван продължавало..мислех,че са се справили с това.. Сега минах и една майка обличаше вече добре окъпаните си дечица и си продължиха разходката... Имам и снимков матриал.. Сега мога ли да пусна сигнал до КООРС-а, като са ченгета?

# 80
  • Русе
 Майката изтърка ли им добре гръбчетата със сапунче, подсуши ли ги с хавлийка  Grinning.
Абе не зная, а има хора (дори от форума), които казват че е нормално да се къпем по шадраваните, така правели по света #Crazy. Имаше един български филм ("Оркестър без име"), от който помня една от многото култови реплики : "Да ти п@кам на музиката ..." (барабаните на единия герой пречеха на кокошките на другия герой от филма да снасят и т.н. и т.н  Laughing). Та и аз на света, ако е такъв - да си перат гащите по градските шадравани.

# 81
Мисълта ми е..като вземат тия пари от нас, поне да виждаме,че отиват някъде, а не в джоба на Пенчо, Минчо и така нататък.. Защото примерно си плащаме за винетки, за да правят магистрали за софиянци..

Те парите си отиват в хазната. А софиянци не са виновни, че им правят на тях пътищата. Както вече казах, тези неща се плануват в бюджета за следващата година. Да се надяваме, че и нашият кмет ще ги планува тези необходими ремонти и ЩЕ отпуснат пари в бюджета за тях, понеже го има и този момент  Rolling Eyes

Аз детето си в шадраван няма да го пуна да се къпе, независимо колко ще му е кеф. Друг е въпросът ако детето ми отиде да се къпе там щот му е кеф без аз да знам и да съм разрешила.

# 82
  • Русе
Ама то къпането в сухия шадраван продължавало..мислех,че са се справили с това.. Сега минах и една майка обличаше вече добре окъпаните си дечица и си продължиха разходката... Имам и снимков матриал.. Сега мога ли да пусна сигнал до КООРС-а, като са ченгета?
И в петък и вчера минахме от там с децата и имаше къпещи се с майки придружители. Много исках да се снимаме, но не успяхме  Sad  Може би не всички са чували за заповедта newsm78

# 83
Като излезе заповедта моята щерка с приятелки са влезли да се снимат в единия крй и веднага са им направил забележка от КООРС... но сега .. ето това мразя в тая държава - уж има правила, а дефакто няма  Naughty

# 84
Като излезе заповедта моята щерка с приятелки са влезли да се снимат в единия крй и веднага са им направил забележка от КООРС... но сега .. ето това мразя в тая държава - уж има правила, а дефакто няма  Naughty

Peace Peace Peace Peace Peace Peace

Ти го каза..че аз тия дни съм яхнала метлата Simple Smile

# 85
Скрит текст:

Децата след баня Simple Smile

# 86
Цитат
ако пуснеш аварийните пък все едно си слязъл да търсиш помощ, още повече ако си жена съвсем нормално

Тук не съм съгласна  Naughty Закона е равен за всички.  Peace

За шадравана - явно КООРС са заети с други глоби и са се оттеглили от шадравана. Карола, по-горе бях оставила линк за онлайн сигнализиране, направо пращай и искай отговор.

Аз нямам против в шадравана да се разхождат между дюзите, но ми е грозна гледка мокрите до кости деца там. Да, в другите държави наистина се мокрят в шадраваните, но това не е ежедневие. Давали са по новините например когато беше голяма жега в Париж как се къпят в шадраваните. А тук влизат с велосипеди, тениските им чак капят подгизнали...

На мен обаче ми е чудно къпещите се знаят ли с какви препарати е обработвана водата, за да си пуснат децата, то като се доближиш мирише толкова много на хлор... Ама хайде да не продължавам, че пак ще има нападки.

# 87
Карола ако им прати снимките - какво? ако не е сгащен по без гащи нарушителя няма какво да направят. ако попадне на някой който е гледал много филми може да иска съдействие от Главна дирекция криминална - сектор тежки престъпления и да изготвят фотороботи и да ги търсят...ако пък много иска да се издокара пред кмета, защото те са на негово пряко подчинение може да се състави акт за административно нарушение срещу ........неизвестен извършител
закона е равен за всички, така е нормално да бъде. за това няма две мнения. ако аз съм в нарушение някога обаче, първото нещо за което ще си помисля е - дали този който ме обвинява има право да го прави. защото аз освен задължения имам и права. отсрещната страна освен правото да ме санкционира има и задължения... има служители, които даже не са чели закона и наредбата по която искат да наказват, ходят с кочаните си като..да не казвам какво че ако кажа всичко което мисля ще ми дадат минимум от 3 до 5  Simple Smile

# 88
Ама аз няма да им пиша на КООРСа щото няма какво да направят...Че съм им бясна, бясна съм ..ама няма смисъл да правя глупости.. Ако бях на мястото на съседите ни,които са се оплакали за шума щях да се замисля преди да се обадя, защото някой ден ние ще се нанесем там, ще трябва да се виждаме всеки ден и не е добра идея да започваме на нож.... не е въпроса, че трябва да дадем 20 лв, ще ги дадем ама не се прави така..

аз ви казах,че съм яхнала метлата  Rolling Eyes

# 89
 Hug ако дойдат пак у вас , май имат право - да изгорят сума ти бензин пак от твоя джоб,  за да проверят дали спазваш предписанията  Laughing та като дойдат кажи че искаш да се легитимират и разгледай картите, може да са фалшиви, или да са си ушили сами униформите. ти откъде да знаеш те какви са?!
не се ядосвай за глупости. виж за съседите няма оправия май...с нашите се разбираме, защото не събираме пари за общите  разходи във входа  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт