Щастливи заедно (Aşka Sürgün) - Beren Saat и Mahsun Kırmızıgül - Тема 8

• 48 065
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
[quote author=Tania M. link=topic=670675.msg22597022#msg22597022 date=1343474997

Наистина се сблъскаха две визии - традиционната и западноевропейската - "саможертва" и "безотговорност". Хазар седнал да умува какво можеше да се случи с Бену, обаче не се случи. Хипотезите са едно, фактите - друго."Нали свърши работа", както каза Дилян на Зилян.

[/quote]
Точно това видях и аз. От тук Зилян направи автоагресия, а Хазар го нарече "безотговорност", ами той не познава традициите, а тя пък не му каза, защото откъде да знае, че той не ги познава.
А относно страданието, аз понеже ги харесвам и двамата,  виждам, че тя дори и понататък е по консервативна в държанието си, свенлива, срамежлива, като че ли е възпитана да поддтиска емоциите си. Докато той е кавалер, наистина показва чувствата точно като влюбен мъж. Но знам ли, сигурно истината е по средата. Аз също нямам нито мярка, нито рамка за любовта.
Важното е, че и двамата ми седят много добре и им се наслаждавам. Heart Eyes
Малко става така, че 100 човека им сервират все гореща супа а нашите трябва да я сърбат.

# 676
Точно това видях и аз. От тук Зилян направи автоагресия, а Хазар го нарече "безотговорност", ами той не познава традициите, а тя пък не му каза, защото откъде да знае, че той не ги познава.
Силве, едно несъгласие, ако позволиш. Напротив, Зилян знае, че той не ги познава ("Ти не можеш да разбереш, ние сме различни"  му каза предната вечер). И не мисля, че едва вчера тя осъзна грешката си. Тя го знаеше предварително. Прибра се с думите към Дилян: "Хазар никога няма да ми прости. ... Пренебрегнах Хазар, избрах труден път".

Тя вече по познава света на Хазар, но все още постъпва според правилата на своя. Хазар е, който за момента отказва (вероятно с право) да проумее  и приеме принципите, които управляват поведението й.

Някой изказа мнение в темата, че корените на Зилян са в Традицията и че все още е "недоприсадено дърво" в Истанбул. Има си хас да е! Той Хасан не се "доприсадил" след близо 40 години в "цивилизацията", та тя ли за два-три месеца? И как се взема от раз този скок - от двата им свята в техния общ?

Както пише Милена в пост 178: "Не съм чувала някога да е било лесно, просто и безпроблемно, когато двама, само двама души от две различни нации, две различни цивилизации се съберат, за да живеят заедно. А какво остава за повече хора, за цели народи."

# 677
  • Стара Загора
Иве, честито! Със здраве да си го ползваш и от него да си ни пишеш  Grinning

Как сте бе дами, Силве, Луси, Танче губите ми се нещо  Hug   Hug

# 678
Здравейте момичета и от мен  Hug ,

всякакви газелки, бубулечки, пИпИруди и тем подобни вече са неактуални. Бат ви Ресул в едно с Михрито наложиха чистак бърсак нов стил в отношенията-животно, говедо-звучи къде, къде по-изискано и културно. Шапка им свалям на сценаристите - то таква нежност и любов струи от обръщенията между тях, че чак се замислям как досега не са вмъкнали тез колоритни обръщения помежду им. А и толкова истинско звучи. Остана само Михрито да изкара остена и да побутне Ресул с него, с думите: - Дий, Ресуле, дий!  Joy Направо съм в шах - не съм гледала досега сериал с такива "пъстри" реплики. А дали наистина си говорят така, или и това е поредната приумица на преводача и дублажа? Малко странно ми се видя, наистина. Ама филм, все пак.
Силве, Джанъм беним  Hug, що така праиш бе мила  newsm78? Аз си викам, бря наше Силве се метна я на някой кон, я на някоя лодка, я пък на рейса и право при Хасан - да го посрещне, и да види много ли му е олекнало портмонето след Америка, а ти в болницата. Да оздравяваш бързо Джанъм, че липсваш тук - няма романтика, само рев, сополи и сълзи - без шампанско.
Иве   bouquet , честита ти нова придобивка - да си я ползваш със здраве и без проблеми - от страна на таблета де.

Момичета, аз понеже започнах сериите отначало, повторението нали било майка на знанието,  имам един въпрос към вас, по скоро ми е интересно да чуя вашите мнения - кога според вас Хазар осъзна, че е влюбен и обича Зилян?

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 15:48 от yanaY

# 679
  • Стара Загора
Низар бей уби рибата в този епизод, то не беха философии то чудо, но няма как да не му се каже - БРАВО!!!

Хазар и Зилян няма да ги коментирам, аз чакам другата седмица да се сдобрят във вторник и тогава  Mr. Green

Но Хазар е мъж за който всяка една жена би мечтала, мъж който не се страхува да покаже емоцията си, дори тя да е събрана в много сълзи, това е човешко и Хазар показа че е човек

Hug

Скрит текст:
По мои сметки във вторник вече трябва да са сдобрени, тоест да си поговорят и да поседят няколко дни при Шахвар Simple Smile

# 680
  • София
Бях си наумила да пиша нещо за вчерашната серия, но Таnia M. е казала почти всичко, което ми беше дошло на душата.
Само ми се иска да допълня - тя и Михри иска да направи мъжа си везир, ама ... Михри действа по същите правила, както и Зилян, при това Михри няма никаква възможност за импровизации и мърдане на страна от правилата. Изобщо в тази серия - цяла палитра от женски образи - всеки от всеки по-различен. Серията просто и спокойно разказа за противопоставянето на традициите и модерното. Хареса ми и монтажа на НТВ - независимо, че са събрали части от две оригинални серии.

За цветистия език - да така си говорят, дори още по образно и цветисто. Ресул и Низар, понякога и Ахузар използват много образни реплики. Не всеки път може изобщо да се преведе толкова описателно. Това според мен е също похват на сценаристи и режисьор. Но на български няма как да се чуе. Те тримата говорят и с акцент на източния диалект, също и Джелал (него малко го чуваме). Майсторско актьорско изпълнение.

# 681
  • София/Бургас
Момичета, аз Ви следя, ама се боря и с таблета.  Mr. Green  Вече ще наблюдавам постоянно.

# 682
Дени,
Скрит текст:
и по моите сметки това ще стане във вторник (31 турска серия). И май пак няма да направят сами едновременната крачка един към друг, ами и сега с посредник - тоя с кучето. И пак с "недоразумение": тя хукнала да го търси по нощите, той пък да вземе да се обади от Бурджу. Няма да изневеряваме на сценария, я!

# 683

Но Хазар е мъж за който всяка една жена би мечтала
Аааа, Дени ,не съм съгласна  Hug 

# 684
  • Стара Загора
Танче,

Скрит текст:
ще стане и мисля че Хазар отива при нея, след като се чуват по телефона и й казва нещо мило, ама тя нали е сербез животно и пак спорят хахаха

Луси, как бе гъзелке не си ли мечтаеш за такъв мъж  Mr. Green

# 685
Не, Дени,
Скрит текст:
Цитат на Дени: ще стане и мисля че Хазар отива при нея, след като се чуват по телефона и й казва нещо мило, ама тя нали е сербез животно и пак спорят хахаха

ПЪРВО ТЯ тръгна към него. Той изпи доста алкохол, говорейки през цялото време за Зилян на оня с кучето (какво - ще чуем от дублажа). После Хазар заспа. Оня с кучето му взе телефона и колата и отиде да доведе Зилян. Нашият пък взе, че се събуди и - без телефон и без кола - отиде у Бурджу. Нашето момиче тръгна към него първа. Но понеже той се обади от Бурджу, тя пак обърна нещата така, че той отново хукна подире й и захлопа на вратата, която тя му затвори под носа. Абе детинска му работа! Но на мен така по ми харесва.

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 17:44 от Tania M.

# 686
# 687
  • Стара Загора
Танче,

Скрит текст:
Да, тя първа тръгна към него, ама може да се научи да го изслушва да му се не види, и да говори с него, а не само да се дърпа като магаре на мост. Единственото, което ще чакам с нетърпение е защо по дяволите отиде при скапаната мръхла Бурджу!!

# 688
Здравейте моми4ета   bouquet

Много голяма дискусия за веждите на Берен виждам в постовете напред. Аз много харесжам Берен и това не ме дразни. Напротив смятам, 4е е много красива и има възможността да бъде себе си. Все пак години на ред беше рекламно лице на Рексона с хорар $600 000. Най - сниманата и най-скъпо платената актриса ж Туция независимо от вежди и бели коси. Моми4ето си е сербез и в живота явно, но и си знае цената.
Това е мое ли4но мнение и се надиажам да не ме дамгосате и да ми се нахвърлите, но все пак искам да защитя лубимката си. Grinning Тя милата е недолюбвана, защото има и шанса но и сащевременно "нещастието" да игаре с най-хубавите актьори в Турция и фенките не и го прощават  Joy явно.
Ива , Галя   bouquet - не ми се сьрдете  Praynig Това е мое ли4но мнение и не го пиша за да споря или да внасяам смут ж темата. Харесжам вси4ки ви и ви 4ета с гоолямо удоволствие. А на Славена шапка и сжалям. Нежерятно настроение създава във вси4ки теми ж които пише   bouquet
Приятен уикенд на вси4ки и притно настроение ж темата ! Hug

# 689
Привет! newsm19

На болните бързо оздравяване,Иве да ти е честито!

Как разучаваш техниката  hit
roni2906  Wink

Това е стилът на Берен Саат,ако се промени просто няма да е тя....а турска актриса с тънки вежди май не съм и срещала....

Общи условия

Активация на акаунт