С какво ни дразнят свекървите?- тема 18

• 54 845
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
беборана..... да не дойде на събирането и да ти донесе после подарък втора употреба за детето не е като да се сърдиш ,че ни ви подаряват хладилници ,перални и т.н.

мда така е, но за годежа ни подари пералня и после си иска парите  Money

# 421
  • Там, където ме обичат
беборана..... да не дойде на събирането и да ти донесе после подарък втора употреба за детето не е като да се сърдиш ,че ни ви подаряват хладилници ,перални и т.н.

Моят пост беше в друга посока. Подарък за спалня, а единичен комплект.
Както и да е.
Тук има достатъчно хора, щастливи със свекървите си. Е , аз не съм сред тях.

# 422
С моята свекърва я караме на принципа "По-далеч от очите,по-близо до сърцето."
Различен произход и житейска съдба имаме,което няма как да не се отразява на поведението ни.
Като съм у тях съм на гости и тя  у нас така се чувства.Нямаме и финансови взаимоотношения,само обичайни подаръци за празници.Вярно някои да не кажа всички подаръци от свекърва ми не са точно улучени,ама старае се жената,колкото може.Мисля,че не одобрява много неща ,които правим в нашето семейство-празници,пътувания,харчове,домакинство,ама си трае.
Като се замисля аз съм живяла със сина и повече лета отколкото тя с него.
Кой знае какво свекървище  #2gunfireще бъда и аз,дай боже!

# 423
Аз, да ви кажа, днес  захраних малката с шоколад. Давам й една кифличка, смуче там, по едно време ми замириса, кифличката била с шоколад. Като си помисля какво би написала някоя снаха тук. Сигурно  #2gunfire нямаше да ми се размине.

# 424
Аз, да ви кажа, днес  захраних малката с шоколад. Давам й една кифличка, смуче там, по едно време ми замириса, кифличката била с шоколад. Като си помисля какво би написала някоя снаха тук. Сигурно  #2gunfire нямаше да ми се размине.
Не знам на колко е малката, но ако е под 15 години, си направо за кола на мъченията.  hahaha

# 425
Кое точно е интересното?
Ти явно имаш нужда от помощ и я получаваш от свекърва ти. Тя е в правото си да предпочете за чие дете да се грижи.
Абе наистина, вие никога ли не сте си гледали децата, защото аз винаги съм била отговорна за моето.
Моите деца са си моя отговорност, ако някой ги поеме ми е + . Моите родители не са ми длъжни, а и родителите на мъжът ми. Ако пожелаят си удрям дупето в тавана, но рядко се случва.
Абсолютно ми е неприемливо да ми купуват каквото и да е, не изисквам от родителите ни нищо - те са ни дали достатъчно.

# 426
Малка е за шоколад малката ,май  Laughing
Големия въпрос е ще споделиш ли ,Трещи ?
От свеки винаги получавам хубави подаръци ,тя има нюх и умее да прецени за кой какво да вземе .
Аз напоследък не съм така ,нямам нерви и въображение . Предполагам и като свекърва няма да уцелвам ,дано не ми се сърдят .

# 427
Не знам на колко е малката, но ако е под 15 години, си направо за кола на мъченията.  hahaha

Не си права, Хърмаяни , и на 30 да е, щом майката не е разрешила...
Ili__ , малка е, няма годинка, притесних се, честно.

А снахите, сигурни ли сте, че подарявате исканите и желани подаръци?

# 428
     Пошегувах се, Трещи, в тона на темата. Извинявай. Трудно ми е да променя мнението си, че щом аз мога да допусна неволна грешка по отношение на детето, бабите му са още по-малко застраховани. Никога не съм се сърдила за такива неща, но и не съм живяла в среда, в която хората тенденциозно и демонстративно правят напук.
     Грешката е неволна, сигурна съм, че нищо фатално няма да се случи с детето. Дано дъщеря ти не се сърди много.

# 429
  • София
Трещи, грешка-човешка, не си го направила нарочно. Е, ако беше купила шоколад с идеята да захраниш детето скришом....би си заслужила боя.

# 430

[/quote]

[/quote]

Да, защото моята си казва какво иска за осми март или рожден ден, примерно, без да сме я питали, даже  Laughing

# 431

Не си права, Хърмаяни , и на 30 да е, щом майката не е разрешила...
Ili__ , малка е, няма годинка, притесних се, честно.

Хубав въпрос,ми като се замисля май не правим подаръци newsm78 Те не обичат празниците-лични и национални и не ги честват.Когато ходим у тях,винаги нещо носим-диетични бонбони или нещо подобно,за да не сме с празни ръце,не като подарък.Ако трябва да им направя подарък наистина се затруднявам. ooooh!

# 432
Естествено ,че нищо няма да му има на детето .Споко.
Аз си признах ,че подаръците ми са банални -козметика .
Преди три години свеки завела малкия да го подстрижат ,беше лято а той много се поти ,не сме и казвали да го прави ,но .... като отивам да си го взема ченето ми падна офъкан и целия на дупки ,абе като концлагерист.Тя очевАдно притеснена от реакцията ми аз се разхилих какво да направя .Коса ще порасне .
Не мога да си тровя живота и да се ядосвам за глупости ,достатъчни са ми ядовете на работа .

# 433
Абе момичета, представете си, че и вие ще доживеете до 60 и, колкото и да ви е странно, все още ще ви се живее. Ние имаме много близки приятели - той е на 78, тя на 68. Ние сме на 36. Тези хора имат деца по-големи от нас, но не са се отдали на внуците си и сигурно ги коментират снахите. Те са избрали да си живеят както им е приятно и са прекрасна компания - много живи, много весели.
За подаръци - аз правя. Купувам и не се ползват. Преди се ядосвах, приемах го по-лично. Сега - не ми пука. Аз съм си направила кефа да избирам, тя - ако иска да го ползва.

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 15:52 от Down Under

# 434
    Пошегувах се, Трещи, в тона на темата. Извинявай. Трудно ми е да променя мнението си, че щом аз мога да допусна неволна грешка по отношение на детето, бабите му са още по-малко застраховани. Никога не съм се сърдила за такива неща, но и не съм живяла в среда, в която хората тенденциозно и демонстративно правят напук.
     Грешката е неволна, сигурна съм, че нищо фатално няма да се случи с детето. Дано дъщеря ти не се сърди много.

Няма проблеми, не се сърди. Вярвам, че и със снахата ща се разберем.

Трещи, грешка-човешка, не си го направила нарочно. Е, ако беше купила шоколад с идеята да захраниш детето скришом....би си заслужила боя.

Благодаря, Валенце. Който нищо не прави, той не греши.

Общи условия

Активация на акаунт