Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

• 116 150
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Ето го и моят Спондж Боб  Simple Smile. Има доста забележки, но на фона на цялата работа, която върших междувременно и пищенето на малкия, си е направо върха.
Блатовете са шоколадови, кремът е бита сметана, кокос и маскарпоне. Не знам на вкус как е, по обяд ще я разрежем:

# 601
Здравейте отново, спретнах едно торте  и докато се стяга в хладилника викам да попрегледам темата.
krasykm06 много си ти е хубав спайдермена.
ani_d , аз ти писах, но и тук да кажа, че сватбевата торта е страхотна.
Only_you много готина зеленчукова торта, уфсъта ти е много симпатична, само надписа нещо не ми пасва, ама не знам дали точно аз мога да говоря за надписи, като моите никак не се получават.
*nin4eto* мишоците са много сладурски.
ditsan много ти е хубаво булчето, да са много щастливи младоженците.А за тортата на Ванчето какво мога да кажа, по-добре нищо защото каквото и да кажа ще е малко.Браво Ванче.

albenapd много свежа тортичка с Маша и мечока.Дървото много ми харесва.

iv4i_79 да ти е жива  и здрава рожденничката.Тортата изглежда много вкусна като гледам рожденничката как облизва пръстчета.А от солената ми потекоха лигите.
Пепика  чудесна морска торта.

Irinche стискам палци за тортата.Сигурна съм че ще се справиш защото ще вложиш цялата си любов в тази торта  и ще зарадваш детенце.Наистина е много неприятно да не кажа гадно така да гледа детето.И аз правих това лято за рожденя ден на дъщеря ми отделна торта за едно алергично детенце, защото на предишен рожден ден докато децата ядяха торта, това детенце стоеше от страни и ядеше обикновенни бисквити.
Ще продължа в следащ пост защото стана дълго и вече не мога да виждам какво пиша.

# 602
...Продължение
Clairette СТРАХОТНА торта.
ditsan поздравления за мотора.И спонджбоб е симпатяга.
St.Anger може да си се измъчила, но детето е имало смърфиета.Чудна е.

Marieta  и твоя спонджбоб е много симпатичен.

Сега пускам едно торте / тема Майкъл Джексън/ и едни сладки и отивам да пека още. /сладки/

# 603
  • Русе
Marieta ,ditsan Спондж Бобoвете са невероятени,за мен даже перфектни,обожавам такъв вид торти,ноооооо има още доста вода да изтече докато аз се опитам да направя. Rolling Eyes

# 604
  • Бургас/Пз
Диди, много готин Спондж! Предполагам после си го видяла нишестето и си го почистила. Аз откакто си взех Криското и точа на мушама, никакво нишесте не ползвам Simple Smile Моторът е супер, а апликацията знаеш, че нямаш равна там Simple Smile

Блуто, благодаря за рецептите, разрезът е мммммм.... Ганашът сигурно е само с черен шоколад и затова е толкова тъмен кремът??

Мариета, спонджът супер е станал Simple Smile Да ти е живо и здраво порасналото момче!

Налика, тортата с Майкъл е страхотна, шапката и тя ли е торта Simple Smile

St.Anger
, важното е , че не си се отказала и детето все пак е имало торта Simple Smile

Аз отивам да се боря с една апликация, за първи път ми е и направо не знам откъде да я захвана Sad

И ето една бърза тортичка, която напривх за една приятелка някъде между правенето на сватбената и кумската торта Simple Smile

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=417637664960281&set=a … ype=1&theater

# 605
Да, и шапката е торта.
И твоята торта е много красива, особено малките зелени цветенца са много финни.

# 606
  • София
ditsan , много сладурски Спонж Боб. Страхотна усмивка си му докарала.
Marieta, и твоят Спонж Боб е много хубав. Като го погледнах в началото с този поглед тип " ей сега ще изям тортата" и помислих, че му текат лигите от вида на тортата, но после видях че това му е вратовръзката. Сама си се смях на недоглеждането   hahaha
nalika, страхотна торта си направила. Много оригинално изглежда. И сладките са много хубави.
 ani_d , бързата тортичка много добре се е получила.
Аз също правих Спондж Боб за миналият рожден ден на дъщеря ми, но беше изцяло сметанов. От първият ми опит с фондан (направих една торта 2006г, която беше изключително крива и цялото покритие се накъса) до миналата събота, когато празнувахме рожденият ден на малката, въобще не смеех отново да се пробвам с покритие с фондан. Но тя си поръча торта с Фин и Джейк от филмчето "Време е за приключения" и трябваше да се престраша. Ето го и резултата:

С извинения за "прекрасният" фон, на който е снимана тортата (правих и други снимки, но незнайно защо ги нямаше на фотоапарата  Embarassed) . На всичкото отгоре за зеленият цвят използвах жълт цвят на прах и ако се погледне отблизо се вижда, че боята не се е разтворила добре и стои на точки. Но от самолет не се вижда. Wink

# 607
Nalika,благодаря за пожеланията към младите.И за тортата разбира се.
И твоята торта е супер и сладките.Само не знам може и да не съм права но нещо във шапката ме притеснява,нещо във формата но и аз не знам какво точно.Сега разгледах снимки на Майкъл и видях че отпред е малко стисната за да се вдигне предният край и периферията е малко по-широка и леко поизкривена не чак толкова права.Дано не те засегна.
Ани Д,верен мои критик .Нищо не може да се скрие от теб.Във случая виждаш следите от почистването на нишестето,а именно мокрите места от спирта.Не изчаках да изсъхне та тогава  да снимам.След като изсъхна нямаше проблем.
А бързата ти тортичка е едно шоколадово вълшебство.Я разкажи как ъолкоз гладко заля тоя шоколад.
St.Anger,не го знам това филмче и тия герои грам не ги познавам но добре че си се престрашила.предполагам детенце е било доволно.Справила си се супер .Имам само една забележка,заоблените ръбове на тортата.Ейй,като видя такава торта и веднага ми бъркат във здравето.
Следващият път не ги заобляй така.

# 608
  • Русе
Ужасно ми е спешно!
Мога ли да сгъстя с желатин крем с маскарпоне ?
Може и да бъркам но някъде из темите бях прочела,че желатина и захарното покритие не се обичат...за това ми е притеснението Embarassed
Благодаря!

# 609
Ужасно ми е спешно!
Може и да бъркам но някъде из темите бях прочела,че желатина и захарното покритие не се обичат...за това ми е притеснението Embarassed
Благодаря!

Малко не разбирам въпроса ти, но аз вчера направих крем от маскарпоне, сметана, желатин и прсни маини. Принципно крема няма допир до покритието. Кажи по-подробно за какво ти трябва да не те подведа нещо .

# 610
  • Русе
Ужасно ми е спешно!
Благодаря!

Малко не разбирам въпроса ти, но аз вчера направих крем от маскарпоне, сметана, желатин и прсни маини. Принципно крема няма допир до покритието. Кажи по-подробно за какво ти трябва да не те подведа нещо .

....направих млечен крем от мляко жълтъци,царевично нишасте и масло към него прибавих доста маскарпоне ,стой в хладилника вече 1ч и не стяга,ще правя вита торта,а той си изтича от лентите и не мога да ги навия...с крем Оле сигурно би се получило,но нямам и нямам възможност да изляза да купя...имам само желатин....

# 611
Смятам че няма да имаш никакъв проблем да добавиш желатин, аз дори бих сложила 2 за по-голяма сигурност. Ако покриваш тортата със захарно тесто, то предварително трбва да я измажиш с маслен крем. Захарното тесто и желатина не се обичат, както казваш ти, когато са в пряк контакт, ако мога така да се изразя. Например не можеш да правиш желатиново езерце върху захарно покритие, но когато желатина е в крема няма никакъв проблем Peace

# 612
  • Русе
Смятам че няма да имаш никакъв проблем да добавиш желатин, аз дори бих сложила 2 за по-голяма сигурност. Ако покриваш тортата със захарно тесто, то предварително трбва да я измажиш с маслен крем. Захарното тесто и желатина не се обичат, както казваш ти, когато са в пряк контакт, ако мога така да се изразя. Например не можеш да правиш желатиново езерце върху захарно покритие, но когато желатина е в крема няма никакъв проблем Peace
Благодаря,отново  smile3525

# 613
Слагай желатин,няма проблем.Но във зависимост от количеството крем сложи желатин.Да не би един да е малко,сложи ако трябва два или три.За вита торта ти трябва стегнат крем.

# 614
Дитсан, шапката е снимана странично, иначе си има ръбче отпред, но за периферията си права, но не можах да я извия от задвата страна, мъчих се, ама не измислих правилния начин да го направя.И не бих се разсърдила на никого за критика, напротив.

Общи условия

Активация на акаунт