Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

• 17 064
  • 347
  •   1
Отговори
# 90
  • София
нищо, дотогава ще измислят някаква друга работа, пък и едва  ли някой е наясно какво ще се случи след години.

# 91
Заразяват се 80-90% от хората (т.е., почти всички).......
 Рак не се причинява от вируси.

Се, се. Peace Такива са и процентите по мои спомени.
Интересно , след като ракът се причинява от вирус , защо всичките 80-90 % заразени с ЧПВ не развиват и рак?
Доскоро нямаше ваксина, следователно всеки заразен с ЧПВ би следвало да се разболее от рак.
А не е така.
Само този факт е достатъчен да се замислим къде е уловката.

# 92
Нови работи се измислят непрестанно, лошото е, че трябва и да се тестват. Ох, жалко че не мога сега да го намеря, но най-отговорно твърдя, че търсейки друга медицинска информация, която няма общо с ваксините, попаднах на някакъв сайт фармацевтичен, в който България фигурираше като трета тестова зона.

# 93

Интересно , след като ракът се причинява от вирус , защо всичките 80-90 % заразени с ЧПВ не развиват и рак?
Доскоро нямаше ваксина, следователно всеки заразен с ЧПВ би следвало да се разболее от рак.
А не е така.

Заради тумор-супресорните гени, наследственото предразположение и индивидуалното състояние на дадения организъм.

Според вас, РМШ от какво се причинява? От конфликти ли?

Колко човека още чакаме от темите за ГНМ и антиваксинистките?

# 94
Приета е Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка
25 юли 2012 | 12:48 | Агенция "Фокус"
София. Министерският съвет прие Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка в Република България 2012 - 2016 г., съобщиха от правителствената информационна служба. Стратегическата цел на Програмата е снижаване на заболяемостта от рак на маточната шийка чрез имунизационна защита на момичетата и младите жени от онкогенни папиломавирусни инфекции. Основните дейности на Програмата са насочени към осигуряване на имунизационна защита на 12-годишните момичета преди започване на полов живот, каквато е практиката в европейските държави. Това е възрастта, при която се очаква максимална ефикасност на имунизацията срещу човешките папиломни вируси.
.................................

Изненадващо за мен е и продължителността на програмата - цели 4 години ще ваксинират наред Sick

# 95

А не е така.

Заради тумор-супресорните гени, наследственото предразположение и индивидуалното състояние на дадения организъм.
Ами тогава да правят обстойно изследване на всеки отделен индивид, генното му наследство и предразположеност към заболявания, да направят цялостна диагностика на всяко дете и според това да се решава кое е рисково и да се ваксинира и кое не е.
А не като стадо "Айдее, всички под ножа!" ...пък което оцелее.....

Бг отдавна е страна-опитна мишка.
На много познати са предлагали лекарства по лекарски кабинети (не изписани от аптеки), т.е. пробни лекарства.И на баща ми също (лека му пръст), като са го карали да подпише, че е съгласен да пие съответните лекарства.
Само дето никой не обяснява , че става въпрос за експериментални лекарства, че уж с твое съгласие те включват в контролна група, карат те да ходиш всяка седмица и да описваш какъв е ефекта.....такива ми ти работи.

# 96
Нови работи се измислят непрестанно, лошото е, че трябва и да се тестват. Ох, жалко че не мога сега да го намеря, но най-отговорно твърдя, че търсейки друга медицинска информация, която няма общо с ваксините, попаднах на някакъв сайт фармацевтичен, в който България фигурираше като трета тестова зона.

Много те моля, потърси и сподели, интересува ме.
А какво е "трета тестова зона"?

..........................................................
По темата- ако имах щерка, на този етап нямаше да поставям такава ваксина. Смятам, че с населението се експериментира. Не мисля и не съм убедена, че е доказана нейната ефективност, нито безопасността й. Бих заложила на ежегоден профилактичен преглед. С такава честота го препоръчват всички лекари, които познавам и така съм чела. За ПАП 1 говоря, т.к. винаги съм била в тази група и нищо по- различно не ми е било препоръчано като честота и профилактика.
 Не съм активистка от никое движение.  Sunglasses Чета, слушам и преценявам за себе си.
Ваксини, обаче, не слагам, освен задължителните, които вече съм поставила на децата. С други не се каня да рискувам за сега.

# 97
Нови работи се измислят непрестанно, лошото е, че трябва и да се тестват.
Добре де,  какво точно имаш предвид под да се тестват?
Едва ли смяташ, че което и да е лекарство/ваксина се произвежда и прилага свободно без да е минало утвърдените тестове, методи, изпитвания и т.н.
Не казвам, че не е случвало след 20, 30 или 50 години да се установи, че има негативни ефекти, които са над ползите, но на фона на всички спасени животи ми се струва, че говорим за минимален брой случаи. Не съм лекар все пак.
И не че няма оплаквателни теми тук за подобни лекарства, вече изтеглени от мрежата или спрени от производство, които всъщност били чудесни и ефикасни, но са спряни пак по някаква конспиративна причина.
Не мога да разбера за себе си, изключвам крайната ню ейдж анти конспиративна група, какво ви притеснява- че изпитванията са манипулирани, или ги признавате за верни, но не сте склонни да поставите ваксината?

# 98
  • Насред хаоса
Приета е Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка
25 юли 2012 | 12:48 | Агенция "Фокус"
София. Министерският съвет прие Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка в Република България 2012 - 2016 г., съобщиха от правителствената информационна служба. Стратегическата цел на Програмата е снижаване на заболяемостта от рак на маточната шийка чрез имунизационна защита на момичетата и младите жени от онкогенни папиломавирусни инфекции. Основните дейности на Програмата са насочени към осигуряване на имунизационна защита на 12-годишните момичета преди започване на полов живот, каквато е практиката в европейските държави. Това е възрастта, при която се очаква максимална ефикасност на имунизацията срещу човешките папиломни вируси.
.................................

Изненадващо за мен е и продължителността на програмата - цели 4 години ще ваксинират наред Sick
Ще ваксинират, ако им се позволи.
Жаве, а не допускаш ли, че на голяма част от ваксинираните може да не им е била предоставена пълна информация относно безвредността на ваксината в дългосрочен план? Разчитало се е, че при нарастващия брой на заболелите (голямо значение за което има безразборният полов живот и воденето на такъв без никакви предпазни средства дори в наши дни), една такава ваксина ще се приеме като панацея и всички ще се юрнат да си я слагат, като доста малко хора ще се замислят за евентуални последици. Горе-долу това се е получило.

# 99
Защото е вирус, Краси. Като грипният, с него как се справя организмът ти?
Трябва си някаква елементарна медицинска култира, все пак.
Засега най-добрата профилактика срещу ЧПВ е здравословен начин на живот.

# 100
Добре де,  какво точно имаш предвид под да се тестват?
Конкретно за тази ваксина:
Подбират се две групи рискови деца.На едната се поставя ваксина, на другата -не.
И се проследяват в период от 25-30-40 години в коя група има повече заболели от рак ,предшестван от заразяване с ЧВП.
Т.е., едва след като тези 12-15 годишни деца , ваксинирани сега, станат на около 50 години, ще се знае дали реално има ефект от тази ваксина.

Сега всички предполагаеми ползи са само догадки.

# 101
Ще ваксинират, ако им се позволи.
Жаве, а не допускаш ли, че на голяма част от ваксинираните може да не им е била предоставена пълна информация относно безвредността на ваксината в дългосрочен план? Разчитало се е, че при нарастващия брой на заболелите (голямо значение за което има безразборният полов живот и воденето на такъв без никакви предпазни средства дори в наши дни), една такава ваксина ще се приеме като панацея и всички ще се юрнат да си я слагат, като доста малко хора ще се замислят за евентуални последици. Горе-долу това се е получило.

Почти всеки се заразява, тук безразборният полов живот няма голямо значение, нито предпазните средства, писах по-напред. Важна е имунната система.

# 102
Душко, подчертах, че не питам ултра ни ейдж групата:)
Питам някой с понятия за логика поне.
Добре де,  какво точно имаш предвид под да се тестват?
Конкретно за тази ваксина:
Подбират се две групи рискови деца.На едната се поставя ваксина, на другата -не.
И се проследяват в период от 25-30-40 години в коя група има повече заболели от рак ,предшестван от заразяване с ЧВП.
Т.е., едва след като тези 12-15 годишни деца , ваксинирани сега, станат на около 50 години, ще се знае дали реално има ефект от тази ваксина.

Сега всички предполагаеми ползи са само догадки.

# 103
Judy, опитвах няколко пъти в последните месеци да достигна до този сайт, но просто нямам запазени следи и мен ме е много яд, че не си го запазих тогава, но имах друга цел на търсенето. Съжалявам, знам че така поднесена информация, просто няма стойност.
Как какво, Рокси - стандартно тестване - нещо е ново, минали са първите тестове с животни и доброволци, оценява се като надеждно и идва ред да се пусне масово, но данни още се събират. А за дългосрочните никой нищо още не може да каже.

# 104
Judy, опитвах няколко пъти в последните месеци да достигна до този сайт, но просто нямам запазени следи и мен ме е много яд, че не си го запазих тогава, но имах друга цел на търсенето. Съжалявам, знам че така поднесена информация, просто няма стойност.
..

Ако попаднеш- пиши.
А каква е тази трета тестова група /ако помниш, де/?

Общи условия

Активация на акаунт