Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 22 тема

• 19 605
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Скаби, много вкусно кафенце! Ще си го глътна с удоволствие! HugИ аз като Фея не мога без закуска и ще си я чакам. Скаби, големи премеждия си имала, ама важното е, че са зад гърба ти. Peace
Попи, мисля, че едно мазане не е фатално. По-добре така, отколкото с контракции от болки. Мина ли ти вече? newsm78
Деси Айя, лежиш ли? Как си? Hug
Лаленце, къде изчезна?
Ина, Жени, как сте, момичета в тези опасно горещи дни?  bouquet

# 166
  • Варна

Ми то стана време за обяд, надявам се нашата морска салата да ви хареса, ако не .......беж към двете  [smilie=smile3532.gif]00

Абе какво мислите за слинга с халки, аз мисля да си направя ooooh!

# 167
Десинко, гледам ти, мило лентичката, до 32 седмица доизкрета  Hug Hug Hug
Пу-пу, да не ти е уроки, искам да избуташ до 36-та и да им опровергаеш всички теории на докторите   newsm17 newsm17 newsm17
A 30 съм,но се радвам,че стъпих в седмичка с 3.. Heart Eyes Laughing.Черпя по случая Mr. Green Wine Glass newsm55,не ми се удава качването на картинки....Следващата ми цел е 32 Praynig Praynig Praynig
Лали,лежа си,а ти как си Hug

# 168
Скаби, с мерак ще си хапна тези морски дарове. Нали сме запланували моренцето чак към 20.08., та тази година все още не съм усетила мириса на морския бриз. smile3549 Дай Боже, котка да не ни мине път! Praynig
Деси Айя, ще стигнеш и 32 г.с. и по.далече. Аз ту лежа, ту стана. Нещо гърлото ме боли от петък, та сега се мъча с гаргари с лайка и йод, хапвам мед, смуча прополки и нео-ангин  и си слагам шалче с ракийка на врата. Уж се пазя от климатиците, а то и без климатик ме намери този гърлобол. Имам чувството, че от нищото ги хващам тези бацилчета. Hug

# 169
Деска, обърках се аз нещо, мила, че гледам 30 седмица и 2 дни. Но и до 32-ра ще изкараш, та даже ще я подминеш   love001

Лали, добре е ръката, мина ми.

Скаби, от тази салата ще се подрискам, толкова обичам миди, но ще ги ям след като родя!

# 170
Лали, аз съм се затворила и съм пуснала климатика, дори и незнам какво е навън, сега дойдоха наште на гости и как охкат, пъшкат било страшно навън, на мен краката ми замръзнаха от климатика:))))
Скаби, благодаря за обяда, огладнях вече и не сядам, а лягам да хапна:)))
Деска, и аз днес започвам седмичката с 3 и съм една идея по- спокоина, сега и моита цел е 32-ра, но силно вярвам че ще стигнем и по-далеч!
Попи, радвам се че си по- добре, сега внимавай с климатика:)
 Жени, Лаленце Hug Hug Hug

# 171
Ехо тумбаци, как е хавата  wavey
Кафенцето го приемам, ама тия морски чудесии... Sick Скаби, на бременни жени таквиз неща сервират ли се  Naughty
Честито на тройките, давайте смело напред.
Попи, нямате ли климатик в някоя друга стая да пускате него и да отворите вратите между тях? За мен е пълен абсурд да спя на климатик, освен че ще се схвана ами и 100% не ми мърдат сополите...

Мен яко ме тресат нерви ли, хормони ли  newsm78 Вчера след кратко обсъждане кога какво ще се прави, се оказа че по-рано от неделя няма как да е готово, изчистено и подготвено за беб, освен ако не свърша всичко сама което естествено е нвъзможно в момента и като рукнаха едни сълзи, не мога да се спра. Мъжа ми идва при мен вика, моля те недей да плачеш, пък аз рева ама ще се скъсам. Явно ми се е насъбрало и е трябвало да си го излея. Тъпото е, че не рева нарочно да стане на моята или някакъв подобен принцески прийом, пък точно така изглежда отстрани  Confused Аз не съм глезла, даже съм си много мъжко момиче и съм свикнала с всякакви положения и ситуации да се оправям, ама явно тая безпомощност в момента ме подлудява...

# 172
Благодаря, Дрън! Вървим по вашите стъпки:))) а тези твоите сълзи са точно, защото си силно момиче, а не някоя глезла. Не винаги можем сами да направим всичко, дори и така да сме свикнали! И аз съм свикнала всичко да мине през мен и когато не стане, полудявам! Не се разстройвай, чака те най-прекрасния момент в живота и ще видиш,че всичко ще е готово точно навреме  Hug Hug Hug

# 173
Iна,честита седмичка с 3 Hug!
Ще успееме,мила Praynig,напук на всички лекарски прогнози.Когато ми е наи-тежко си спомням,че според мед.изследвания съм могела да забременея само чрез инвитро...и то с донорска
 яйцеклетка.
Дрън,мерси  Hug,я да видя една голяма усмивка Heart Eyes

# 174
Когато ми е наи-тежко си спомням,че според мед.изследвания съм могела да забременея само чрез инвитро...и то с донорска
 яйцеклетка.

Само оня горе знае на 100% ккво може и какво не може да стане. Затова вярвайте в чудеса!

Дрън, аз също се наревах онази вечер, когато мъжът ми ме издразни. Не можах да се спра. Пак поради същата причина като теб - завися от хората да ми оправят нещата и всички около мен се мотат и никой не си дава зор за нищо. Ще ми скъсат нервите и предчувствувам, че всичко в последния момент ще се случва.Само ми разправят, че има време. Ама ще родя аз един ден, пък ще им сипя на всичките с големия черпак  smile3512 smile3512 Заканила съм се, всички са ми трън в очите! Даже на мъжа ми му викам, че на инат ще взема да родя баш когато най-малко очаква, за да му разваля рахата.

Засега си пазя нервите, за да не вредя на бебка, но има да вилнея после, дупе да им е яко!

# 175
Ох милите ми направо сте супер! Друго си е да знаеш че не само ти полудяваш  Mr. Green
Аз на моя му казах, ако родя преди да сме готови ще ти го натяквам цял живот! И той така като попиния ми вика - спокойноооо, ти като родиш после 4 дни ще си в болницата и аз всичко ще оправя. Още по-голям абсурд! Някой друг да ми подрежда детската и спалнята да полудея хептен  Mr. Green
Благодаря ви момичета, страхотни сте  Hug Hug Hug

# 176
Момичета, от вчера сме вкъщи с малката Александрина Simple Smile Нямам много време, но успях да ви поизчета какво сте писали докато ме нямаше Simple Smile Искам да ви кажа да не се притеснявате, всички ще изкарате до 9-ти месец, а може и като мен до термин, като имате предвид, че аз не съм лежала като вас, а само две седмици след серклажа и после до последно знаете бях в движение. Да не говорим, че моят серклаж беше направен в 25 г.с., което си е доста късно, така, че виждате няма за какво да се притеснявате... вие все пак всички сте много изпълнителни и лежите постоянно, пиете лекарства, затова ще имате износени и здрави бебета Simple Smile
Сега малко за раждането:
Както знаете бях на преглед във вторник сутринта... на прегледа, обаче, се установи, че малката е много високо все още, пръстена от серклажа изобщо не беше отпуснал, а оставаха два-три дена до термин с никакъв шанс да родя навреме. Моят доки каза, че при това положение ще пренося, което не е добре, защото ще трябва да приключим накрая със секцио, а той не е привърженик на секциото и искаше да пробваме естествено раждане. Затова реши да предизвикаме раждане с вагинална таблетка, която ми постави в 18.00 ч. вечерта във вторник. Междувременно от сутринта до вечерта направихме всички изследвания- пълна кръвна и допълнителна кръвна картина, урина, екг, консултация с анестизиолог и бях готова. Контракциите започнаха в 23 часа вечерта, като се разбрахме да тръгвам за болницата, когато станат нетърпими. Издържах до към 1 часа през нощта, когато вече и тапата падна и за 5 мин. мъжът ми ме закара.
Приеха ме бързо, облякоха ми ношница, сложиха ме на стола за преглед, обаче, положението показваше, че нещата ще се случват мнооого бавно. Имах само 1 см. разкритие, а трябваше да стигна 10 см. Водите не бяха изтекли, а контракциите вече боляха доста Sad Тогава моят доки, за да не се мъча, ми пукна водите и ме поведе към предродилна зала, за да ми поставят епидуралната упойка, за да не ме боли.
Искам да кажа на всички, които са против тази упойка, че не са прави. Който и да ви казва, че упойката се слага в гръбначния стълб, ви лъже... това, че слага отзад, не означава, че е в гръбначния стълб, там се слага спиналната, която наистина те парализира от кръста надолу и се ползва за операции. Говорих с анестезиологът, който ми обясни че епидуралката не се слага в гръбнака! При епидуралната си бях през цялото време в движение и почувствах такова облекчение, че нямам думи... по едно време направо щях да си заспя  Joy
Другото нещо е, че голяма част от лекарите слагат епидуралната накрая за самото раждане, а карат жените да си изтърпят всички контракции. Мисля, че пак не е правилно! Ето на мен ми я сложиха още в началото и така нещата станаха перфектни. Иначе, не знам как щях да издържа... много ме болеше а разкритието идваше много бавно и всъщност за този половин час от приемането до поставянето на упойката, когато търпях контракциите, имах чувството че е цяла вечност Sad
След облекчението на епидуралната, ми пуснаха система, за да получа разкритие... нещата пак вървяха бавно, но накрая я засилиха системата и към 4.00 часа сутринта имах 10 см пълно разкритие Simple Smile През цялото време следяха тоновете на бебето, които бяха перфектни (още едно доказателство, че епидуралната не влияе на бебето и не го засяга по никакъв начин), следяха ми и контракциите, защото аз не ги усещах, а екипа трябваше да знае кога и на колко време са... затова ме бяха включили на някакъв апарат. През цялото време моят доктор беше до мен заедно с акушерката, анестезиологът и той ... излязоха само веднъж, за да изродят още едно момиче, което беше с напъни, когато мен ме обезболиха  Joy Изобщо не я чух тази девойка кога роди, а беше в съседната стая... нито викове, нито нищо Simple Smile
И така към 4,15 след поредния преглед (през цялото време ме преглеждаха и с ръка отдолу, за да видят докъде е стигнало бебето и как е разкритието) бях готова за родилна зала. Говорихме си с екипа, даже майтапи ми пускаха и всички дружно отидохме в родилната зала, където аз сама си се качих на магарето и започнахме приготовленията.
Трябваше да напъвам и да слушам доктора в същото време, кога и как точно да го правя. Не се забавихме много- от 4.15 до 4.50 часа, когато малката излезе Simple Smile Не усетих нищо, нито кога са ме цепили отдолу, абсолютно нищо! Всичко беше толкова леко и безболезнено Simple Smile След това две лекарки поеха бебока, а мен доки ми извади плацентата и ме заши... докато ми правеше шев и кройка пак се шегувахме и смяхме Simple Smile
След това ме изведоха и ме оставиха в една стая, където ме следяха докато рехабилитаторката ме раздвижваше.
Единственото гадно нещо е, че получих ужасни хемороиди от напъните, които в комбинация с 8-те шева отдолу са най-болезненото нещо, което ми се е случвало. След раждането минаха няколко часа, в които си починах и след това като ме пусна упойката започнаха адски болки отдолу заради шевовете, напъните, хемороидите и се наложи да ми влеят болкоуспокояващо.
Дойде анестезиологът и се погрижи, да е жив и здрав човека, направо се родих, защото спря да ме боли, а преди това плачех с глас от болка.
Не знам как раждат жени без епидурална, но аз не бих го направила, освен, ако не съм широка отдолу и не се налагат разрези и шевове. Мен ме боли мястото вече 4 - ти ден, а представям си ако трябваше да го изтърпя и по време на самото раждане без никаква упойка, да ме режат и шият Sad Сега правя промивки и се мажа с един крем против хемороиди, обаче е много зорно Sad дано скоро ми мине!
Всичко друго е страхотно иначе Simple Smile с малката много бързо свикнахме, да не я урочасам, но е много дисциплинирана от първите дни! Сама си захапа зърното по правилния начин и засука правилно Simple Smile Кърмим се като по учебник- на 3 часа, като през останалото време си спим кротко Simple Smile Даже през нощта си спи, има само едно събуждане в 5 ч. сутринта и после като заспи чак до 8 ч.
В болницата за тези три дена престой ни следяха много стриктно и отговорно, като всеки ден ни показваха по нещо различно- как да се кърмим, урок имахме по къпане на бебето, по третиране на пъпчето, по сменяне на памперс и т.н. Направиха един куп изследвания на малката, които показват, че е в перфектно състояние, направиха ни необходимите ваксини. Накрая ни изписаха и с три чанти подаръци за бебчето Simple Smile Всички бяха страхотни, като професионалисти и като хора, страхотно отношение, което направи раждането и престоят ни в болницата много лек и приятен Simple Smile
Това е от нас засега, пак ще ви следя, защото с вас прекарах много време и ви чувствам близки, а в други теми не чета и не пиша Simple Smile Кураж на всички и както виждате няма нищо страшно! За тези, които ще раждат секцио, само ще кажа, че имаше момиче в моята стая, което беше по този начин и се раздвижи още на първия ден, не усещаше болка, защото я обезболяваха и на втория ден се чувстваше перфектно... даже по-добре от мен, защото аз като се движа и ме боли отдолу, а при нея нямаше такова нещо! Може би зависи и къде и кой ще те оперира, но в тази болница, определено всичко е много щядящо... знам, че има мами от темата, които ще раждат в "Селена", мисля, че това ще им е от полза като информация! Още веднъж успех на всички и пак ще пиша като остане време Simple Smile много прегръдки за всички Simple Smile

# 177
Лойър  Hug Hug Hug радвам се, че сте у дома с бебка!
хубаво е, че намери време да разкажеш на момичетата за твоето раждане, друго си е да чуят историята от първа ръка!

# 178
Радвам се, Лойър че вече сте си вкъщи! Дано малката е винаги така  здрава и послушна! Така като разказваш не звучи страшно, имала си късмет с екипа, мисля че е доста важен за крайния изход! Много здраве ви пожелавам!

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 17:14 от *Ina*

# 179
  • на земята
Тук съм пупенца,и аз като ДРЪН-ДРЪН и ПОПИ,незнам какво става с мен днес съм депресия,ама се наревах и сега съм добре,ей така от нищото ми дойде какво става и аз незнам.. Cry Не съм от тези лигли ама нааа...))))Не съм свикнала да чакам на някой и тва е положението и се ядосвам кат не мога да го свърша сама,пукамммммммммм се ви казвам..)))Хормон ли е нерва ли е незнам ,ама иде ми да се гръмна по някой път. или да гръмна някой насреща ми  #2gunfire #2gunfire Сега съм по добре добре олекна ми някък,какво беше туй незнам  ooooh! Таз жега пък ме умори,климатика ми се запушва носа и гърлото ми изсъхва,абе изобщо не ми ден днес и туй то,скоро не ми се беше случвало,почти не ми се сличва ама ей го на..)))       lawyer ,радвам се вичко е наред и се гушката с малката принцеса  Hug  *Ina*,ЛАЛИ,ПОПЧЕ,ДРЪН,desi_aia , skabiela  Hug И да кажа че мидите са ми любими и всичко морско ми е любимо и го обожавам,мисля довечера неква рибка да хапнем,като ципура тя не е мазна..))))Прегръщам ви сестрички   Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт