Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 79 004
  • 810
  •   1
Отговори
# 705
  • В голямото море...Живот
Невероятни хрумвания имат хората  Peace

# 706
Мен нещо идеята с кърпичката не ме грабва, но аз по принцип не съм критерий. "Страхотно" хрумване на Париба беше тази година за първият учебен ден в ДГ да подарят картонени сантиметри за ръст с подробности за някакъв депозит. Според вас децата дали се зарадваха?!  Tired

Миналата година за края на учебната година им подари една фирма светлоотразителни мечета за раница. Чудесно хрумване и съвсем на място!

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 22:06 от Октопод с рокля

# 707
 Явно сте свикнали на подаръци, а на мен ми се струва, че фирмите все по-малко подаряват.
 Дано не сме изгубили pdilov окончателно като съфорумец! Малко арогантни бяха сякаш някои реплики към него.

# 708
Явно сте свикнали на подаръци, а на мен ми се струва, че фирмите все по-малко подаряват.
 ...
Ефект от рекламно подаряване има само ако ти пазят и ползват подаръка — стойностен, различен, особено практичен. Вече няма полза от подаряване на рекламни материали: запалки, химикали, тефтери... За какво да дават подарък календар (примерно), като ще се загуби в морето от календари на останалите фирми? Защо да правя рекламни химикалки по 60-80 стотинки бройката, които ще отидат в кошчето след 1-2 седмици, като за тези пари ще ми изработят толкова интересна визитка, че получателите ще си я пазят като сувенир. Wink

# 709
Shamsina, сега виждам съобщението ти. Мисля, че в момента най-актуално е разпространението на информация върху рекламни флашки. Аз вече получих няколко такива и ги използвам с удоволствие. Разбира се, на някои съм изтрила информацията, но логото всеки път ме подсеща кой ми направи такъв подарък.

# 710
Ей това с магнита за хладилник е хитро хрумване. И останалите идеи са интересни. Благодаря, че ги споделихте. Ще ги имам предвид в бъдеще.
Но аз май не се изразих много ясно. Става въпрос за следното - искам да обхвана 1 група хора, които не пазаруват онлайн, но влизат в магазини. И там трябва да видят брошура или друго с моите продукти и да поръчат в магазина. Общо-взето, или трябва да е атрактивна брошурата или да има нещо провокативно - форма, послание. Ей такива неща. Ако ви хрумне нещо - споделете Simple Smile

# 711
Мен брошури и флаери не могат да ме впечатлят-директно в коша,даже не чета.Казвам го като потребител.Мисля,че много хора са като мен  Thinking.

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 22:53 от Мидичка

# 712
Напоследък все ми носят едни кръгчета. Не знам точно как да ти го обясня, но ще опитам с пример. Две кръгчета, които са захванати в центъра и едното предлага "проблем", а другото "решение". Производител на вино ни носи такива и в едното кръгче имаше ястия, а в другото на всяко ястие се показваше сорт вино подходящ за него. Ако някой се сеща за какво говоря може да го онагледи.  Peace

Иначе и аз като Мидика не посягам към брошури/вестничета/файери. Отвращава ме безцелното им търкаляне по входове и улици.

# 713
Мен брошури и флаери не могат да ме впечатлят-директно в коша,даже не чета.Казвам го като потребител.Мисля,че много хора са като мен  Thinking.

Точно по тази причина питам и търся идеи. И на мен също са ми мн неприятни всякакви еднотипни листовки и прочие, но какъв друг начин има хората да разберат за продуктите, които предлагам?

Октопод, както винаги - свежа идея, благодаря за която Simple Smile Въртеше ми се нещо подобно - не като форма, а като идея. Иначе тези, за които ти казваш - те са нещо като калейдископ, нали, завърташ едното и виждаш варианта от другото?

Мислех си за нещо от типа на разделител за книги. Или другото - брошура, чиято първа заглавна страница е празна или с някакво провокиращо послание - да те накара да я отвориш.

Основният казус е, че бюджетът ми е крайно ограничен, а искам по-голямо количество да има.

# 714
 Peace Само да почна с това, че съм виждала 1-2 пъти най-много темата и толкова стр да съм изчела  Blush + последната
Shamsina, освен като хартиен вариант не се ли замисляш и за реклама в нета, все пак е по-лесно да кликне някъде човек, ако го впечатли какво продаваш.
Другото малко и вероятно не мн скъпо - Календарче, все пак идва нова година..първо не е безполезната брошура, второ ако не ми трябва на мен заради самия адрес, то може да го ползвам като календарче, ама пък показвайки нещо (дата) на друг, той може да се впечатли от адреса и т н  Peace

# 715
Peace Само да почна с това, че съм виждала 1-2 пъти най-много темата и толкова стр да съм изчела  Blush + последната
Shamsina, освен като хартиен вариант не се ли замисляш и за реклама в нета, все пак е по-лесно да кликне някъде човек, ако го впечатли какво продаваш.
Рекламата в нета е основна и там си имам концепция вече Simple Smile Ставаше въпрос за следното - искам да обхвана онези потенциални клиенти, които не пазаруват онлайн, но ходят в конкретните магазини. За това трябва да е нещо печатно с продуктите.

Календарчето го има като вариант, но също ми е прекалено стандарнтнто, а и няма как да има много информация на него - все пак и календар тр да има Simple Smile

# 716
Варианта ти е да напечаташ/изработиш нещо полезно за хората, които биха използвали твоят продукт.

Ако например предлагам частни уроци по химия, ще сложа от едната страна Менделеевата табица във формат удобен за ученик. Няма майка, която да устои на подобни безплатни помагала.  Wink

# 717
  • Балчик
Рекламата в нета е основна и там си имам концепция вече Simple Smile Ставаше въпрос за следното - искам да обхвана онези потенциални клиенти, които не пазаруват онлайн, но ходят в конкретните магазини. За това трябва да е нещо печатно с продуктите.

Календарчето го има като вариант, но също ми е прекалено стандарнтнто, а и няма как да има много информация на него - все пак и календар тр да има Simple Smile
а защо не предлагаш дребни сувенирчета от твоята дейност и примерно ако е парфюми , да бъде опаковано и при разгръщане се вижда адреса на сайта , или пък самото шишенце да е надписано , визитки по - луксозни също може да ти свършат работа, така например си намерих доставчик на тонер и хартия, толкова ме впечатли визитката - весела шарена , пазя си я. А на мен страшно ми допадна идеята с флашките и доста ще ми отива на дейността тази реклама. Peace

# 718
 Mr. Green Дамата иска нещо евтино, бре хора Wink ... то всичко е супер, но струва все повече и повече... и аз съм за нещо сувенирно и полезно, по-горе магнита за хладилник, за който сте писали е хубаво, но не и евтино сигурно...то и от евтино до евтино има разлика  Mr. Green
Най-добре ще е ако сподели дейността, че да се мисли по-конкретно, но тогава пък може и да се разкрие тук, пък може да не иска момичето.

Като прочетох за парфюм се сетих за молив или химикал. Рекламно моливче с надпис на сайта на "Хотела", в който почивахме тази год ни дадоха на тръгване, беше приятна, а и полезна изненада, въпросът тук е да не се получи в едни момент така че по-вътрешни хора от магазина да приберат всичкия рекламен продукт Wink

... Химикали с надпис излизат от 30 ст нагоре, тога го знам, че мин година правих

Хм...идва Коледа, забързай се и направи коледна играчка с надпис, малка купена на едно от китайски магазини (складове) с име на сайта и готово...поне за месец ще има реклама Wink

# 719
Като споменахте химикал, се сетих и за още нещо интересно, което въм виждала. Химикал, в който около пълнителя има увито листче с информация/реклама и като дръпнеш отстрани един държач, това листче се развива и можеш да прочетеш текста. Не зная дали го обясних достатъчно ясно, но чичко Гугъл услужливо ще подскаже какво имам предвид, ако изпишете "pen with pull out advertising" или "flag pen". Виж, колко струва удоволствието и къде се правят - нямам идея.

Хм, погледнах - всъщност, не са чак толкова скъпи. Благодаря, че ме подсетихте за тях! Peace

Общи условия

Активация на акаунт