Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 79 015
  • 810
  •   1
Отговори
# 720
Това ме подсеща за една идея преди време на шефа ми. Той искаше да направи голям офис, в който да има например 5 секретарки, администрация, счетоводство, различни отдели, зали за срещи, конферентна зала и т.н. Срещу месечен абонамент малки фирми ще могат да позлват администрацията и наличната база. Така ще имат корпоративна визия, а реално може да са с малък бизнес без възможност за собствен офис и административен персонал.

Като цяло има някаква световна тенденция за "ресурси под наем". В ИТ областта масово навлиза такава практика с т.н "облачни технологии", които на практика представляват ползване на технологични ресурси под наем- сървъри, сториджи, софтуер и т.н. Това е широка тема.

В същия ред на мисли скоро четох една статия на американско издание, че до 20 години формата на наемане на служители щяла да се промени в посока, че фирмите ще наемат работни ресурси за конкретна работа, без да се съобразяват от кой край на света са. И повечето хора ще можели да работят във всеки един момент по различни проекти от различни точки на света за конкретна работа без дългосрочни ангажименти. На мен лично ми е трудно да си го представя толкова масово, защото едва ли за всички дейности ще е възможно. За в момента по този начин могат да работят само ИТ специалистите. Но в тази статия се говореше за административни служители, виртуални асистенти, приложни специалисти и т.н.

А, за този тип офиси под наем знам, че в бума на бизнеса до 2007-2008 имаше хляб, те долу-горе и тогава стартираха, но сега повечето от тях са празни.

# 721
Стига с тези химикалки и календарчета. Я без да го гледате, си спомнете какво пише на вашия химикал, този дето го ползвате в момента. А тези от вас, около 8%, дето си спомниха, кажете дали рекламата е насочена към вас, или пишете с "подарен подарък". За календарите е почти същото — на стената се закача този, с най-красивата картинка, а не този, от фирмата партньор. Евтин флаер, означава голямо количество, но означава и капка в морето от евтини флаери и брошури, на останалите фирми (дори и тези, които не са ви конкуренти). Я по прагматично го давайте.

# 722
За мен традиционните рекламни материали са отживелица освен, ако таргета не е третата възраст където май се уважават. Календарчета?! Не мисля, че някой ги ползва в джобен формат, най-обикновените телефони имат календар. Наистина е много важно в коя сфера си и какъв да бъде подаръка за клиента.

Коледните топки също остаряват като хрумване, тази година ще им е последната преди да станат банални. Аз лично бих се впечатлила от нещо по-екологично отколкото 100гр пластмаса, опакована в още пластмаса.

EliMery, описаното вече е факт, работя като фрийленсър от доста време. Понякога е заради доход, друг път заради опит или да не губя форма. Не много често, но понякога се сформира по-голям екип само за един проект и тогава се използват не само ИТ-специалисти, ами и обикновени административни позиции. За мен лично виртуалните офиси и фрийленса са бъдещето, но не и нашето и не скоро.

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 07:28 от Октопод с рокля

# 723

В същия ред на мисли скоро четох една статия на американско издание, че до 20 години формата на наемане на служители щяла да се промени в посока, че фирмите ще наемат работни ресурси за конкретна работа, без да се съобразяват от кой край на света са. И повечето хора ще можели да работят във всеки един момент по различни проекти от различни точки на света за конкретна работа без дългосрочни ангажименти. На мен лично ми е трудно да си го представя толкова масово, защото едва ли за всички дейности ще е възможно. За в момента по този начин могат да работят само ИТ специалистите. Но в тази статия се говореше за административни служители, виртуални асистенти, приложни специалисти и т.н.

Това би било добре, дано да стане по-скоро. Точно като за мен.  Simple Smile
Какво става с идеите? За флаерите и календарите знаем.

# 724
Shamsina, няма как да накараш човек неползващ нет, да влезе и да пазарува онлайн. Пробвах по друга линия - млад човек, група приятели сме, с общи интереси, и не пожела да влезе да комуникира с нас в интернет, при все, че губи много и от инфо, и от страна на "веселата част". Ограничава се до скайп и точка. На твое място бих се съсредоточила в интернет рекламата и привличането на още клиенти по тази линия. Може и да бъркам, но каквото и да решиш - успех!

В този ред на мисли, разпостранител съм (в магазина ми) на сп. Тезгях на Горичка, голям интерес, голямо нещо. Грабеха го (нали е безплатно), три пъти зареждахме, учудихме доставчиците. Отзад на последната страница имаше реклама на фирма с биопродукти, която беше, явно, спонсор. Аз я прочетох. Запомних, че там има координати и ако ми потрябва, ще отворя книжката да видя за контакти.

За франчайзите - за мен само куриерите (Спиди, Еконт) си заслужават.

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 13:45 от lady_Blu

# 725

EliMery, описаното вече е факт, работя като фрийленсър от доста време. Понякога е заради доход, друг път заради опит или да не губя форма. Не много често, но понякога се сформира по-голям екип само за един проект и тогава се използват не само ИТ-специалисти, ами и обикновени административни позиции. За мен лично виртуалните офиси и фрийленса са бъдещето, но не и нашето и не скоро.

Да, знам. И аз работя по по този начин от много време успоредно с редовната си работа. Но мисълта ми беше за тези професии, които до сега не са бивали наемани във виртуалното пространство. Къде поради законови изисквания, къде поради други причини.

# 726
  • В голямото море...Живот
Иска ми се и на мен да си работя от вкъщи...  Mr. Green
Реклама/подарък тип химикал, календар, картичка, ключодържател.....писнало ми е.
Чета с интерес предложенията ви, не сме решили още дали ще пращаме на нашите клиенти  newsm78

# 727
Да ви кажа, аз не смея да давам съвети, когато не знам какъв е продуктът. Има толкова хубави и евтини неща, също така и скъпи и ефектни, но как да посъветваш, когато идеята се ражда тематично заради услугата или продукта. Ето ви /май съм го показвала/ един сайт, който правим с идеи от български фирми. http://printidea.info. Не казвам, че показаните продукти са евтини, зависят от индивидуалната поръчка. Дано от тях ви щукне някоя идея. И да кажа, ние не произвеждаме тези неща, нито можете да си ги поръчате - само ги показваме.  Peace

# 728
  • В голямото море...Живот
Харесах си 2/3 нещица  Peace

# 729
Благодаря ви много за идеите, които ми давате! Много много благодаря!  bouquet
В крайна сметка ще пробвам с една идея, която ми хрумна, докато четях постовете ви. Тъй като става въпрос за шоколад, обмислям вариант за шоколадова къща, но от хартия Simple Smile Мн ми е трудно да го обясня, ако идеята си струва, ще ви покажа готовия материал.

# 730
Shamsina, ако и по парченце шоколад има вътре скритичко, направо ме спечели! Mr. Green

# 731
Shamsina, ако и по парченце шоколад има вътре скритичко, направо ме спечели! Mr. Green

Peace Шоколад се рекламира с .... шоколад!

# 732
... обмислям вариант за шоколадова къща, но от хартия ...

Да знаеш, че такива къщи, елхички и календари вече има (ако съм схванал, идеята ти). На един голям, дебел картон, има отпечатано изображение на елха с подаръци, къща с много прозорци или календар с прозорчета за всеки месец — отваряш прозорчето, и вземаш шоколадчето зад него. Всяка коледа има такива неща за децата. Защо не направиш ъгъл от куклена къща? Може да сложиш какъвто и да е размер шоколад, а после може да си играят с обикновените малки кукли.
Ето нещо, което става и за бюрото/етажерката на пораснали момиченца:

Друго лесно нещо, което може да се продава в плосък вид, а после да се разгъне
и една опаковъчна кутия с куклено приложение (може да се направи много по-добре от показаното):
Както и да се напълни с различен вид шоколади, лакомства, играчки... каквото си прецениш.  Peace

# 733
Благодаря ви много за идеите, които ми давате! Много много благодаря!  bouquet
В крайна сметка ще пробвам с една идея, която ми хрумна, докато четях постовете ви. Тъй като става въпрос за шоколад, обмислям вариант за шоколадова къща, но от хартия Simple Smile Мн ми е трудно да го обясня, ако идеята си струва, ще ви покажа готовия материал.

http://printidea.info/shokoladovi-vizitki-i-bonboni-s-qr-kod,30.html
Опитай такъв тип реклама - може да не е шоколадова визитка, а направо макетче на малка шоколадова къщичка. Върху самия шоколад ти отпечатват адреса на сайта или QR код, а може и двете и след това нещото се изяжда.

Ако искаш да остане нещо след изяждането, можеш макета на шоколадовата къщичка да я прикрепиш към макет на картонена къщичка, която да се сглоби с магнитче за хладилник и да си остане залепена на вратата му. Пример: http://printidea.info/kartichka-koyato-mozhesh-da-napravish-na-kashta,41.html

Ето и идея за една малка чантичка, в която на мен ми бяха подарили пакетче бонбони, а в джобчето се поставя визитка. Все още не знам обаче кой може да го произведе и на каква цена е. http://printidea.info/edna-po-razlichna-chantichka-za-drebni-podaratsi,80.html

гост22, предложенията ти са много яки, но са ужасно скъпи. Малка фирма едва ли може да си позволи.

# 734
Четейки идеите ви за нетрадиционна реклама,ми дойде идея  за рекламни...нещо като бонбони,но не точно.Не шоколадови.Обаче важен ще е дизайнът-искам сама да си ги приготвя.За реклама на творчеството ми.Та въпросът ми е имам ли право да разпространявам като рекламен материал хранителен продукт приготвен вкъщи,който не рекламира храна?

Общи условия

Активация на акаунт