Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 78 994
  • 810
  •   1
Отговори
# 690
Октопод с рокля, интересно звучи за училището на децата. Ще дадеш ли линк?

Има само презентация в pdf. Ако някой се интересува, да ми изпрати мейл-адрес.

# 691
Здравейте!! Малко ме нямаше, ама пак се захващам да пиша при вас !!

Някой от вас занимава ли се с детски център или нещо от сорта?? Трябват ми съвети и ще съм благодарна на всеки, който се отзове!!

Започвам от нулата и ми трябват мнооогоо съвети, относно от къде се почва, какъв терен ни е необходим, изисквания..

# 692
Здравейте!! Малко ме нямаше, ама пак се захващам да пиша при вас !!

Някой от вас занимава ли се с детски център или нещо от сорта?? Трябват ми съвети и ще съм благодарна на всеки, който се отзове!!

Започвам от нулата и ми трябват мнооогоо съвети, относно от къде се почва, какъв терен ни е необходим, изисквания..

А какво точно очакваш от темата? Честно казано на мен лично ми писна през 2-3 страници да чета как някой има идея да си прави детски център.
На първо време си прочети старите теми или по-добре се разходи до най-близкия детски център, поогледай се, виж какво е оборудването. След това виж дали имаш възможност да се разделиш с едни мин. 10 000 - 15 000 лв. и ако още искаш съвет, аз с радост ще ти съдействам, даже и интересни идеи ще ти дам за неща, които още ги няма в БГ.

# 693
Нещо интересно и нестандартно... - http://pismoto.com/?p=186

# 694
Ами работи явно защото по този начин правя вече 17-ти сайт. Някои даже са пуснати в ход. А проектите са страшно много. Тънкостта е, че не говорим за комунизъм, т.е. някой да получава даром, а за чисто личен и финансов интерес.
В чужбина има огромни ферми от този род - сайтове.
----
Идеята много набързо е следната. Моята фирма примерно има WEB- отдел с програмисти и дизайнери. Има и маркетинги. Последните измислят идеите и ноу-хауто на различни сайтове (проекти). Програмират ги други фирми - външни. Междувременно ние сме купили от 1 до 5 домейна по темата. Примерно www.el-mobiles.com или www.ProdavamBiznes.com... и прочие. Значи, накрая имаме идея, име, платформа и дизайн, дори и стартова база данни (примерно 40,000 имота ако става въпрос за имотен портал). Остава само да се "подкара" сайта - най-малкото му трябва администратор. Но и трябва човек, който да мисли, да пише, да го обгрижва, да измисля хитрости... и да продава в крайна сметка.
И ето я идеята сега: вместо да се назначава човек за администрирането на сайта, се търси човек, на когото идеята на сайта му е приятна и иска да работи това. А срещу труда си той получава голам дял от приходите на сайта. Така хем е заинтересован, хем не му се бяга настрани да си прави собствени фирми, сайтове и прочие.
Тази идея е добра само ако идеите са много. А при нас те са над 120...

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 14:36 от pdilov

# 695
Това ме подсеща за една идея преди време на шефа ми. Той искаше да направи голям офис, в който да има например 5 секретарки, администрация, счетоводство, различни отдели, зали за срещи, конферентна зала и т.н. Срещу месечен абонамент малки фирми ще могат да позлват администрацията и наличната база. Така ще имат корпоративна визия, а реално може да са с малък бизнес без възможност за собствен офис и административен персонал.

# 696
Това ме подсеща за една идея преди време на шефа ми. Той искаше да направи голям офис, в който да има например 5 секретарки, администрация, счетоводство, различни отдели, зали за срещи, конферентна зала и т.н. Срещу месечен абонамент малки фирми ще могат да позлват администрацията и наличната база. Така ще имат корпоративна визия, а реално може да са с малък бизнес без възможност за собствен офис и административен персонал.

Не знам дали е реализирал идеята твоя шеф, ако е - може и неговия офис да съм ползвала. Виртуалните офиси наистина са нещо мн готино за малки фирми, аз ги ползвам постоянно.

# 697
Не знам дали е реализирал идеята твоя шеф....

Надали! Слабост му е сивата икономика. Mr. Green

# 698

Това съм го виждала като обява в колективните сайтове. Явно някой го е реализирал.

# 699
Значи, накрая имаме идея, име, платформа и дизайн, дори и стартова база данни (примерно 40,000 имота ако става въпрос за имотен портал).

Остава само да се "подкара" сайта - най-малкото му трябва администратор. Но и трябва човек, който да мисли, да пише, да го обгрижва, да измисля хитрости... и да продава в крайна сметка.
И ето я идеята сега: вместо да се назначава човек за администрирането на сайта, се търси човек, на когото идеята на сайта му е приятна и иска да работи това. А срещу труда си той получава голам дял от приходите на сайта. Така хем е заинтересован, хем не му се бяга настрани да си прави собствени фирми, сайтове и прочие.

Понеже се занимавам от 9 години с Интернет реклама, имам няколко въпроса относно фермите за сайтове:

1. Да вземем сайт за имоти. Откъде ги имате тези 40 000 имота? Агенциите са ви ги дали или ги копирате от другите сайтове? Как се борите срещу утвърдените сайтове на големите медийни групи точно в пренаселените ниши - имоти, коли, сайтове за работа? В последните 10 години доста се опитаха да правят на този принцип сайтове, дори влизаха чужди фирми, така и нищо не се разви като хората, освен разбира се 2-3, които се борят в жестока конкуренция помежду си.

2. След колко време получавате приходи от сайта? ОК, преди няколко години имаше страхотен потенциал - българските качествени сайтове бяха малко и конкуренцията беше малка. Сега всеки втори, заради ниските разходи за старт, прави сайтове, които не могат да бъдат наложени. Откъде идват приходите? Ако са от реклама - как влизате при медия шоповете или агенциите? Ако е от смс-и или абонаменти, след колко време генерирате приходи, за да не му бъде на човека не само приятно, но и тази всекидневна работа, защото това се работи всеки ден и по всяко време, да му бъде и що годе заплатена. Ако си говорим за едно скъпо платено хоби, това е друг въпрос...

3. Колко от тези 17 сайта имат вече паричен поток, който си заслужава?

Задавам тези въпроси, не за да се заяждам, а защото на теория нещата изглеждат супер - инвестират се малко пари и после го развиваш. Практиката обаче показва, че ако хората, които развиват сайта не са професионалисти и нямат контактите или името в съответния бранш, са се отказали на първата година. Познавам хора, които вдигнаха глава и имат първи рекламни приходи /разбирай над 200-300лв. месечно/едва на втората година...

Благодаря ти предварително за отговора.

# 700
Интересни хора се появиха в темата на последните страници!
Здравейте мар777 и Петьо Дилов!

За жената с детския център - много сме разисквали този вид бизнес, върни се в старите теми. Тук пишеше собственичката на пловдивския Тонбонбон, която даваше много информация от кухнята - от местоположението до специфичните изисквания на РЗИ. Дано знаете за каква финансова инвестиция става въпрос, защото изискванията, свързани с деца са големи.

Познавам ПДилов от години, от един друг форум (страхотен човек), и имам идея откъде може да са обявите за имоти, но не мога да съм сигурна, нека той самия разкаже. Идеята е интересна, въпросите на мишлето също.

# 701
Добро утро!
Преди известно време търсих информация за ефекта на офлайн рекламата за онлайн резултати. В крайна сметка реших да пробвам.
Та, предстои ми изготвянето на каталог/брошура или подобен носител на информация за определена категория търговски обекти. Но искам да избягам от стнадартните диплянки и флаери. Търся интересен носител, който да грабва окото, но и да е на разумна цена, т.като ще е в голям тираж. Вие какво бихте ми предложили? Знам, че тук има хора, които се занимават с реклама професионално. Но ми е важно  мнението на всички и като потребители. Споделете за някой вид рекламен материал, който ви е направил впечатление напоследък.

Приятен ден!

# 702
Нещо интересно и нестандартно... - http://pismoto.com/?p=186
Има някои много интересни и забавни неща в сайта.  Simple Smile Сега си мисля как мога да се включа и аз.

# 703
.....Примерно www.el-mobiles.com или www.ProdavamBiznes.com... и прочие. Значи, накрая имаме идея, име, платформа и дизайн, дори и стартова база данни (примерно 40,000 имота ако става въпрос за имотен портал). ....
Тази идея е добра само ако идеите са много. А при нас те са над 120...

Какво да ти кажа човече трудна работа с имотите,автомобилите и сайтовете за обяви ако имаш други идеи е ок.За някакъв вид социална мрежа не е лошо, но и там се пренасити пазара не бяха професионални,лични и др

Може да имаш база данни от 40 хил имота, но те са крадени.Така де взети на заем от други сходни сайтове без тяхното знание и позволение, но по този начин много от тях не са актуални и хората се дразнят по този начин.А и как ще ги накараш да дойдат при теб потребителите ?

Дай ни един работещ сайт да видим.Например за имоти,коли,обяви и тн. каквото имаш работещо идеята ми допада, но искам да видя нещо реално реализирано и да проверя колко уникални посещения има за ден, седмица, месец на кое място излиза в гугъл при ключови думи и др. !

Чакам

# 704
mar777, страхотна идея с кърпичката, оригинално и с чувство за хумор, много ми допадна! Peace

Вероятно не точно по въпроса, но и аз да споделя нещо, което ме впечатли приятно преди няколко години. Хапвахме на едно приятно местенце в чужбинско, има опция и да си вземеш за вкъщи храна. Поискахме визитка, за да отидем отново (знам ли дали пак ще го открием същото местенце из еднакво изглеждащите улички Mr. Green) и вместо визитка, ни дадоха магнитче за хладилник с техните координати. Готина идея ми се стори - като си гладен, посягаш към хладилника и там услужливо ти намига еди-кое-си заведение, от което можеш да си поръчаш или да отидеш да хапнеш. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт