Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 79 030
  • 810
  •   1
Отговори
# 210

Re: Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18
« #209 Пон., 20 Авг. 2012, 13:55 »
   Отговори с цитат
"Мрежовите са ми направо като секта. Имам чувството, че продават хора с промити мозъци. Извинявам се за отклонението, но това мисля. "

Това се вижда отдалече - мрежарите са много по-добре по критериите за успех от другите - които  все се оплакват от криза, от лоши хора, от ... все от нещо се оплакват... все някой им е виновен ... Но че са сходномислещи за бизнеса - това е сигурно. Това прави възможно да работят заедно с положителен резултат. Е, преценете какво предпочитате - етикети или истински резултат...

# 211
Обикновено при МЛМ-то печелят тия най-отгоре, тия в ниското само се набутват, а повечето хора са от тези, не може да ме убедите, че за вас света е едно прекрасно място, заобиколени сте само от усмихнати хора и винаги сте ведри, усмихнати и щастливи. Все пак сте хора, а хората си имат своите проблеми, малки или големи. Още повече, че се срещате нонстоп с хора, което няма как да е само позитивно, защото хора и нагласи всякакви.

# 212
Tsvetito - "не може да ме убедите, че за вас света е едно прекрасно място, заобиколени сте само от усмихнати хора и винаги сте ведри, усмихнати и щастливи. Все пак сте хора, а хората си имат своите проблеми, малки или големи. Още повече, че се срещате нонстоп с хора, което няма как да е само позитивно, защото хора и нагласи всякакви."
Да бъдеш позитивен означава да имаш позитивна реакция вследствие на негативна, да избереш позитивното винаги. Лесно е да бъдеш позитивен, когато всичко ти е наред. Трудно е да останеш позитивен, когато си заобиколен от негативно мислещи. Но не е невъзможно. Бизнесът е идея за позитивномислещи - само човек вярващ в това, което прави, има шанс да осъществи идеята си. Наистина не сме заобиколени само от усмихнати хора, но знаем как да правим избора : позитивно или не.
"Обикновено при МЛМ-то печелят тия най-отгоре, тия в ниското само се набутват, а повечето хора са от тези..." - прилича повече на баснята за киселото грозде... По отношение на бизнесидеята за пасивни доходи - най-много ми допадна една книжка с автор Джордан Адлър със заглавие "Плажни пари". В нея той обяснява съвсем подробно как е успял да постигне пасивни доходи, обяснява стъпка по стъпка как е напредвал. И той не е имал около себе си подкрепа, но е имал ясна визия какво търси и да бъде постоянен и не се е отказал. Има я по книжарниците, също така можете да потърсите заглавието по нета.

# 213
Не съм се включвала отдавна, че уж съм на почивка.  Laughing
Хубава дискусия е станала с МЛМ. Системата за пасивни доходи звучи супер, стига да не се налагаше да продаваш ужасно скъпи продукти, които /ОК, много са добри/ имат и по-евтини заместители. Няма нищо сектантско да продаваш на приятели и да вербуваш дистрибутори. На практика системата по нищо не се различава от дистрибуцията на други стоки, които се продават по магазини, по райони и региони. Да, системата дава пасивни доходи, но... Прекалено многото продукти, които се продават за красота, здраве, тонус и бла бла вече ми идват в повече. ОК, първите години на Орифлейм и Ейвън бяха и вероятно са златни за първите 100-ина, които се захванаха. След това нишата се запълни. След това дойдоха водораслите, алоето и подобните добавки. Няма лошо, просто си стана още една пренаселена ниша. Мен този бизнес никак не ме влече. Наскоро си купувах козметика от приятелка от Орифлейм. Беше ми полезно да изслушам презентацията им за бъдещи дистрибутори - винаги можеш да подобриш фирмената си презентация като почерпиш опит от тези фирми - брилянтни са. Даже наскоро ни каниха от някаква фирма за такъв тип продукти и са измислили гениална схема как парите на дистрибуторите да се връщат пак във фирмата - на различните нива ти дават възможност да си купиш кола. Разбира се, има йерархия - от среден клас коли към най-висок според приходите. Т.е. пасивните доходи, които генерираш, отиват пак във фирмата под формата на вноски за автомобил. Не е ли гениално?  Wink Wink

Та така... хубава система, ако ви се продават такива продукти редом с още няколко стотин, а след време и хиляди дистрибутори в София примерно. Мен доста ме дразнят клишетата и заучените фрази, които се ползват от дистрибуторите за позитивните неща в живота, чудесното здраве, ведрите дни и бла бла. Тези книжки за продажбите, позитивното говорене и емпатията съм ги чела доста отдавна, така че някой да ми говори по този начин в тази тема ми идва малко в повече. Надявам се дистрибуторът да се спре малко. Все пак тук не сме хора, които сега прохождат и тези приказки за несметните богатства и пасивни доходи ще ги омаят. Благодаря за вниманието.  Wink

# 214
Обикновено при МЛМ-то печелят тия най-отгоре, тия в ниското само се набутват, а повечето хора са от тези, не може да ме убедите, че за вас света е едно прекрасно място, заобиколени сте само от усмихнати хора и винаги сте ведри, усмихнати и щастливи. Все пак сте хора, а хората си имат своите проблеми, малки или големи. Още повече, че се срещате нонстоп с хора, което няма как да е само позитивно, защото хора и нагласи всякакви.

Това, че нещо изглежда странно, "неприложимо" или "несправедливо" съвсем не означава, че основната му идея е лоша. Това означава, че му трябва още доизпипване.
Когато всички магазини са били от модела "клиенти-тезгях-рафтове със стока", идеята за самообслужване (клиентите ходят свободно между рафтовете) е била посрещната с насмешка и недоверие... както всяко ново нещо.
А това с "тази фирма" и "тези продукти" не струват, са зарибители, са мошеници... е за друг подфорум.  Wink

# 215
На картинка тези продукти на мен ми изглеждат добре. Но както вече казах цените им не са за масовия потребител. Затова ми беше интересно да разбера как набират клиенти.

# 216
Малко груб ще бъде тонът на следващия пост, така че моля да ме извинят по-чувствителните.

Анкамар, схващам темата тук като такава за обсъждане, съдействие и т.н. Не разбирам ти какво търсиш тук - хвалиш се, търсиш хора или ни рекламираш неверотните продукти, които предлагате???
Преди години комшия беше в основата на Хербалайф, ми човекът забогатя и сега отново разработва подобни схеми, но не в БГ. Мисълта ми е, че ако си отгоре, ок, но иначе - по-добре се ориентирайте към държави, където тази дейност не е много популярна. В БГ като че ли станахте много на клона.

Мен друга мисъл ме човърка тия дни - къде отиде креативността на българина? Защо, когато някой се сети да предложи нещо различно и уникално, се намират веднага копировачи? Не е ли по-лесно да си напъваме малко мозъците и да мислим интересни начини за спечелване на клиентско внимание??? Не говоря за конкуренция в случая. Говоря за елементарното копи-пейст.

# 217
Мен друга мисъл ме човърка тия дни - къде отиде креативността на българина? Защо, когато някой се сети да предложи нещо различно и уникално, се намират веднага копировачи? Не е ли по-лесно да си напъваме малко мозъците и да мислим интересни начини за спечелване на клиентско внимание??? Не говоря за конкуренция в случая. Говоря за елементарното копи-пейст.

Е, надявам се, че дистрибуторът се е озаптил малко с рекламните постове. Това го пиша съвсем усмихнато и позитивно.  Wink

Shamsina, че кога българинът е бил креативен? 20 години ни прохожда предприемачеството, всъщност в последните 5-10 започнаха да работят почтени хора и да развиват по-голям бизнес. Досега са ни учили да копираме и да не сме твърде креативни, за да не се набиваме на очи.  Mr. Green

Иначе сериозно, какво ти пука за копи-пейст? Една идея се реализира по 5 различни начина от 5 различни човека и накрая успява сигурно 1. Естествено, че всички копират работещите идеи за привличане на клиенти, въпросът е че много малко успяват да ги реализират като хората. В блога на Даниил Дукат, който съм дала на първа страница в темата, имаше един много добър уебинар по темата - не е важно какво се вижда отвън в един бизнес, важно е какъв е моделът му  за печалба отвътре. Малко неясно звучи така, но го изслушайте, има много ценни съвети за малкия бизнес, абсолютно пригодни за БГ пазара.

P.S. А само да ви кажа, извинете за хаотичната вметка, но още съм афектирана: ако фирмите ни работеха като служителите в НАП, да сме фалирали някъде между първата седмица и десетия ден. Толкова некадърност, неориентираност и липса на обслужване на едно място не може да вирее никъде извън държавната машина.

# 218
Креативност и българин ??Къде го ?
В кой бизнес са се проличали тези ни качества ?
Нещо интересно и различно да е започнало да се произвежда в бг ?
Та ние нямаме никакви "традиции" ако мога така да се изразя в основаването , развиването и просперитета на какъвто и да е бизнес.
За каква креативност изобщо става дума ?
За италианците да кажеш , че са креативни .. бих се съгласила , но за българина според мен това не важи.

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 19:07 от Markrit

# 219
Та ние нямаме никакви "традиции" ако мога така да се изразя в основаването , развиването и просперитета на какъвто и да е бизнес.
За италианците да кажеш , че са креативни .. бих се съгласила , но за българина според мен това не важи.

Голяяяяяма грешка   bouquet  Много ама много българи са много повече от това за което се чудите къде е   bouquet Спрете малко да плюете българина колко бил некадърен , мързелив незнаещ ........ и най - най - лошото нещо..... Италианците не могат и на малкия ни пръст да стъпят и като цяло повечето нации. Още по време  на турското робство докато на запад кралете са се изхождали да не казвам къде в БЪЛГАРСКИ КЪЩИ Е ИМАЛО ТОАЛЕТНА НА ВТОРИ ЕТАЖ С ИЗГРАДЕНАТА МУ КАНАЛИЗАЦИЯ. Може да се види и днес  в  един от историческите ни паметници. - един много прост но паказателен пример.  Предлагам да се направи тема за всичко създадено и измислено от българи.  История -  четете ,учете гордейте се!  Традиции в бизнеса - пак голяма грешка. Това че държавата ни /или по точно други хора /от години се бори срещу бизнеса и производството не означава че не сме имали или че нямаме дори в момента! Такива, които плюеха българите доведоха страната ни до това положение и онези които им повярваха. Срамно е да пишеш срещу страната и народа си само защото не си запознат и с малкото останало ни производство и с многото гениални българи, които все още се раждат и живеят тук..... Много примери мога да дам и така болно ми става , като виждам че има хора които не  познават историята ни и не знаят че има много с какво да се гордеят.

# 220

Голяяяяяма грешка   bouquet  Много ама много българи са много повече от това за което се чудите къде е   bouquet Спрете малко да плюете българина колко бил некадърен , мързелив незнаещ ........ и най - най - лошото нещо..... Италианците не могат и на малкия ни пръст да стъпят и като цяло повечето нации. Още по време  на турското робство докато на запад кралете са се изхождали да не казвам къде в БЪЛГАРСКИ КЪЩИ Е ИМАЛО ТОАЛЕТНА НА ВТОРИ ЕТАЖ С ИЗГРАДЕНАТА МУ КАНАЛИЗАЦИЯ. Може да се види и днес  в  един от историческите ни паметници. - един много прост но паказателен пример.  Предлагам да се направи тема за всичко създадено и измислено от българи.  История -  четете ,учете гордейте се!  Традиции в бизнеса - пак голяма грешка. Това че държавата ни /или по точно други хора /от години се бори срещу бизнеса и производството не означава че не сме имали или че нямаме дори в момента! Такива, които плюеха българите доведоха страната ни до това положение и онези които им повярваха. Срамно е да пишеш срещу страната и народа си само защото не си запознат и с малкото останало ни производство и с многото гениални българи, които все още се раждат и живеят тук..... Много примери мога да дам и така болно ми става , като виждам че има хора които не  познават историята ни и не знаят че има много с какво да се гордеят.
Rolling Eyes ooooh!
Aми дай де ?
Отвори тема , ще ми е интересно да прочета ..

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 20:22 от Markrit

# 221
Здравейте дами,
много е хубаво да си креативен, но правил ли е някой проучване кои идеи успяват да бъдат реализирани - тези, които намират финансиране. Така че пожеланието да бъдем креативни не е достатъчно за да се подобрим решително. Забелязахте ли каква идея в момента придобива популярност - някакъв много икономичен модел на тоалетна, която потребява 1-1.5л вода и се пречиства много екологично и т.н. Ето инфото: http://www.dnes.bg/technology/2012/08/15/bil-geits-gotvi-revoliu … oaletnite.166203; Търсим модел как един човек да открие нещо, което да подобри живота му или търсим модел на работа, който може да позволи на много хора да подобрят финансите си ? От креативния пост не стана ясно...

# 222
Моля ви, хайде да не го удряме на политика и излишен патриотизъм. Нищо лично, но като почнем да се превъзнасяме какво е било и къде сме били и започвам да губя интерес. Не е важно къде сме били, важното е къде сме днес. Нямам нужда да си помпам самочувствието с неща, които не са моя заслуга. Достатъчни са ми малкото добри примери за български фирми, които работят почтено, създават работни места и имат пазар навън. На мен лично отдавна ми мина времето за спорове кое е правилно и кое не е. Копаеш си нивата и ако си достатъчно постоянен, нещата се случват. Доказано е въпреки десетките лоши примери. Добрите идеи винаги намират съмишленици и финансиране, стига да имаш постоянството да ги развиваш. Хайде да си говорим за практични неща, те са в пъти по-полезни от спорове, които нямат никаква стойност.  Peace

# 223
  • София
Божееее  ooooh! Че какво е създадено и измислено от българи, че нещо не се сещам?

# 224
  • В голямото море...Живот
Много неща, които за съжаление не намират реализация у нас. Хората се изнасят в чужбина, там ги финансират и признават. Честито.
П.С. Пиша по памет - скоро гледах предаване на тази тема и четох подобен материал в мрежата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт