Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 79 003
  • 810
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Много неща, които за съжаление не намират реализация у нас. Хората се изнасят в чужбина, там ги финансират и признават. Честито.
П.С. Пиша по памет - скоро гледах предаване на тази тема и четох подобен материал в мрежата  Peace

Това - да  Peace
Както и Васко Василев и Нина Добрев например не биха се осъществили в БГ. Както и маса други.

# 226
Това - да  Peace
Както и Васко Василев и Нина Добрев например не биха се осъществили в БГ. Както и маса други.

Нормално е талантите да виреят там, където има среда за това. Затова всички кандидат-звезди отиват в Холивуд, а не в НАТФИЗ например. Изобщо артистите и хората на изкуството са избрали най-тежкия вариант на предприемачеството - дълъг период за реализация, къртовски труд, който може и никога да не бъде възнаграден, всекидневна битка с битовизмите - не е като "вземам този продукт на консигнация, продавам го и печалбата остава за мен".  Wink

# 227
pls1 , чакам с нетърпение темата която предложи да отвориш .
Ще ми е интересно да науча какво сме открили и произвели ние българите което се ползва и до сега  ?Като не говоря за някакви гениални  научни световни открития  , а открития които ни облекчват в чисто битов план  примерно.
За канализацията която е имало дори на втория етаж , за кой век говориш , коя година.
Изобщо темата е наистина много интересна , затова по добре отвори отделна тема , за да прочетем и поучим от написаното.

# 228
Здравейте на всички  bouquet искам да попитам вас или поне да ме насочите към кого да задам следния въпрос:Какви документи са необходими за поставянето на солариум във вече съществуващ фризьорски салон? Общо казано всичко свързано със отварянето на този солариум ще ми бъде много полезно  Praynig Благодаря предварително на всички който ще ми отговорят по някакъв начин Hug

# 229
  • Пловдив
Много неща, които за съжаление не намират реализация у нас. Хората се изнасят в чужбина, там ги финансират и признават. Честито.
П.С. Пиша по памет - скоро гледах предаване на тази тема и четох подобен материал в мрежата  Peace

В тази връзка наскоро попаднах на материала по-долу:

http://www.jenite.net/2008/10/blog-post_01.html

Имаше една тема в Клюкарника точно по този въпрос. На който му е интересно:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=667416.0

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 13:27 от МериДжей

# 230
Темата ме интересува и ще я следя. bouquet

# 231
Здравейте отново!! Имам питане към тези, които са откривали собствена фирма.. Лесно ли избрахте името на фирмата ви? Аз от известно време мисля име и още не мога да го измисля  newsm78 Не искам да е нещо банално ...

# 232
  • Пловдив
Andito, и аз съм на тая вълна...мнооого е трудно... ooooh!

# 233
Много ... ooooh!
Да ви имам проблемите , туй ако ви се вижда трудно .. после незнам. Mr. Green

# 234
  • Пловдив
Да ви имам проблемите , туй ако ви се вижда трудно .. после незнам. Mr. Green

Ако не можеш да помогнеш със съвет, не виждам смисъл да отговаряш... Thinking

# 235
Аз въпрос за помощ някой да ви измислим имена на фирмите не видях ?
Прочетох , че си разсъждавате, охкате и ахкате , че било много трудно и че и питате и на нас ли ни е било толкова трудоемко ???
Никоя от вас двете не даде насока за какви фирми става дума , та белким да поумуваме останалите какви имена на фирми/търговски обекти да ви съчиним .

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 15:26 от Markrit

# 236
Като искате помощ , се научете да бъдете по конкретни .
Ако Андито има бутик за обувки за който нямаме инфо , предполагам смятате че няма да е много удачно да го кръстим Кебапчето , нали така?
Първо дайте инфо най общо за дейноста и след това чакайте конкретни предложения за име на фирма или търг. обект .
Как иначе според вас може да стане , тъй че Бенджи спести си коментарите от рода  на
"Ако не можеш да помогнеш със съвет, не виждам смисъл да отговаряш... "
 ooooh! Mr. Green

# 237
Аз мисля име за фирма, която да се занимава с услуги за децата- детски център, анимация и такива неща. Искам да е нещо близко до децата, което да се запомня лесно от тях и да е оригинално..

# 238
Аз мисля име за фирма, която да се занимава с услуги за децата- детски център, анимация и такива неща. Искам да е нещо близко до децата, което да се запомня лесно от тях и да е оригинално..
Името идва с продукта(услугата). Кое нещо в твоя детски център ще е основното (или различното спрямо другите д.центрове)? Кое име ще му "пасне", как това име ще влезе в устата на родителите, защото те избират къде да водят децата, как ще го запомнят за дълго време, как ще се впише името в някаква лесна рекламка... Може да свържеш името и с някой местен, известен обект — адреса ще върви с името...
И да си провериш, какво излиза в гугъла, като напишеш името, че някой път...

# 239
  • Пловдив

Аз да допълня, че в твоя случай името на фирмата спокойно може да е квото си искаш. Вече обектът т.е самият детски център да е със запомнящо се име.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт