Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 239
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • Сливен
d84, честит ти син Иван и от мен, нека ти е жив и здрав, да носи на теб и на цялото семейство много радост и щастие   bouquet
Ние с Ивайла се нагаждаме долу-горе към някакъв режим с малки изключения. Малко ми е лакома и понякога се буди по-рано за кърменето, иначе е много тихичка и послушна засега. От днес вече я държа по боди, дано не е рано, но ми се струва твърде горещо, а когато я взимам в стаята където е климатика ( на не по-малко от 27-28 гр.) я завивам в пеленка. На разходка още не сме ходили, но е много горещо и от рано не се издържа навън. Може би ако захладнее тези дни, както обещават синоптиците, ще поизлезем на първа разходка. Това е от мен.
Хубав следобед ви пожелавам  Hug

# 361
Здравейте, момичета!
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави дечицата!
НелиДи, впечатли ме с размерите на твоя сладур! Да ти е жив и здрав и батковците много да помагат!
Момичета, рядко ви чета, но ми действате много добре Simple Smile
Хубав ден и по-малко грижи!

# 362
ОТГОВОР ДО ЛЛЛ

Здравей, Атракция,

Много ти благодаря за позите. Смятам, че с тяхна помощ ще намерим и нашата легнала с Дария, тъй като легналата е безкрайно удобна за мен през нощта, а също и в жегите, тъй като не сме така тяла в тяло!  Благодаря ти и много за съветите как да „виждам” в поведението на Дария глада й! Иначе нямаме млечница – лекарката ни каза, че това си е млекце.

Четох статията за шишетата – на пръв поглед май Авент са с тесничък и дълъг биберон? Ще взема да пробвам да е полегнало шишето, защото аз абсоюлтно погрешно го подавам!

Все още проблем са ми зърната – лекарката каза, че са много нежни. Тъй като би ваксина на Дария и веднага и дадох да суче, лекарката ми каза, че правилно засуква! Само че болката си е вече по-силничка и зърната са ми много сухи и червени. Нямам идея какво да правя, защото Дария не суче със съликиново зърно отдавна и сега като опитвах да суче с него, се потресе направо.

Благодаря още веднъж за отзивчивостта на всички от ЛЛЛ и хубав и усмихнат ден!

# 363
  • София, св. Троица
Здравейте мили мами и ЛЛЛ консултанти.

Обръщам се към вас със следния въпрос:
Малкото ни жабче се роди на 23.07 рано сутринта. В началото всичко беше нормално - хранех си я на поискване с коластра. Още в родилното на третия ден като по учебник си ми слезе кърмата. Нахраних я по веднъж от всяка гърда и за следващото хранене вече бях цялата на буци. Започнах едни горещи компреси и цедене и нормализирах нещата. Прибрахме се вкъщи, хранехме си се и ми се струваше, че ме изсмуква добре защото не усещах буци в гърдите.
Но ето че един ден (миналата неделя) докато хранех Габи изведнъж почувствах остра болка в зърното, която усетих как се разпростря по цялата гърда. За отрицателно време вдигнах температура 38°-38,2°. След консултация с АГ-то ми започнах да пия антибиотик (zinnat) и хапчета за спиране на кърма (Bromocriptine). Като количеството от хапчетата за спиране на кърма, което трябваше да поема беше минимално и с цел само да я намали. Взимах по половин хапче на 12 часа в продължение на 3 дни (общо три хапчета).
Сега вече няма и следа от инфекцията - аз се чувствам добре, гърдите ми (да чукна на дърво) също са добре. Малката ме изсуква много добре, но проблема е, че сега пък не й стига.
мина почти седмица от когато изпих последното хапче за спиране на кърма, но все още не ми се е възвърнало количеството, необходимо за изхранване на жабчето ни.
Затова се налага да я дохранвам с АМ. Сърцето ме боли, когато тръгна да й правя млякото...
Слагам си я на гърда всеки път задължително. Цокаме колкото се може по-дълго, защото знам, че това стимулира производството. Имаме 1 нощно хранене към 4-5 часа. През останалото време имаме към 7-8 хранения най-много - най-малко са били 5 на денонощие.
Заради това АМ се запича ужасно и се случва да не ака по над 48 часа, което адски много я мъчи и съответно и нас.

Ям сурови ядки, пия много течности, старая се да я държа да цоцка на гърда колкото се може повече преди да я дохраня с АМ.

Въпроса ми е какво още мога да направя, за да стимулирам производството на кърма, за да бъде тя достатъчна да си я изхранвам без гадни изкуствени добавки  Sad

Освен това ако имате някакви съвети как да се изакваме по-честичко - моля споделяйте, защото сме се видяли в чудо вече. Не ми се иска да й давам Дуфалак, защото ми се струва прекалено мъничка да й тормозя нежното коремче с тези химии  #Cussing out

Благодаря предварително за отговорите ви.  Hug

Здравей Decu,
Честито бебенце да ви е жива и здрава малката Габи и много да ви радва. Имали сте прекрасно началос кърменето, а после са изникнали и първите трудности. С малко повече търпение и постояннство и тези трудности могат да се решат. Peace Чудесно си се ориентирала да слагаш на гърда бебето всеки път и да я стимулираш да суче колкото се може по дълго.  HugМожеш да опиташ т.нар. пинг – понг кърмене т.е. да предлагаш двете гърди на едно хранене и след като приключи бебето с втората гърда отново да предложиш първата, за да може да изсуче междувременно събралото се количество кърма. Това може да се повтаря няколко пъти за едно кърмене. Ако Габи все още е видимо гладна или раздразнена, може да предложиш изцедена кърма и накрая ако необходимо и АМ, каквото препоръча педиатъра. Тъй като АМ е с по-различен състав и отнема много повече време на стомахчето, за да се справи с тежката задача да го преработи, може да е подходящо да се допълни храненето само с толкова мляко, колкото е нужно на бебето, но вероятно да не е цяла доза. В тази ситуация, ако тя не задоволи потребностите си изцяло, но е спокойна, не плачe и/или заспи, вероятно ще се събуди по-рано от обичайното и да поиска да суче отново, което може да се окаже много добра стимулация за гърдите. Колкото по-често се стимулират и изпразват гърдите толкова повече мляко биха произвеждали.  Peace

Споделяш, че имате около 7-8 кърмения. Чудесно би било ако са малко повече. За едно новородено бебе до към 6-тата седмица е добре то да има между 8 и 12 хранения за денонощие, като 8 обикновено е минимума. Добре би било да име и не повече от една 4 часова пауза от сън. Когато се цели увеличаване на количеството кърма, удачен вариант е кърменията да са около 9-10. Така от една страна гърдите биха получили добра стимулация от друга, може да си по-спокойна, че бебето получава адекватно количество кърма за денонощие. Много е хубаво, че имате едно нощно хранене, когато количеството на хормона, отговарящ за производството на кърма – Пролактин, е най- високо. Много майки споделят, че в такава ситуация изцеждането след кърмене дава много добри резултати, дори и да няма какво да се цеди – самата стимулация може да е от полза. Би могла да опиташ техниката на Мaрмет за изцеждане на ръка. Палеца и показалеца се поставят на 12 и 6 часа на разстояние 1-2 пръста от зърното. Гърдата се притиска леко навътре към основата и леко се претъркулват пръстите към зърното. Пръстите постепенно се изместват докато се обиколи цялата ареола и се изпразнят всички каналчета. За да се подпомогне рефлекса на потичане, е хубаво гърдата да се масажира с кръгови движения, като се започне от горната й част. Някои майки са открили, че редуването на изцеждане с масажиране дава добри резултати – вариант е например изцеждане 7-8 минути, почивка и масаж 2-3мин, след това изцеждане 4-5 мин, отново почивка и масаж и накрая изцеждане за около 2-3 мин.  Това е клип на тази техника: http://www.truveo.com/The-Marmet-Hand-Expression-Technique/id/1286285296 . Разбира се можеш да изцеждаш и с помпа ако ще ти е по лесно.

Някои майки споделят, че ядки, бирена мая, лактогонен чай също могат да подпомогнат образуването на повече кърма. При някои чаша вода 15 минути преди кърмене подпомага слизането на кърмата. Разбира се може да е добре да се приемат и повече течности
Бебето най-добре ще стимулира гърдите да произвеждат повече мляко. Вариант е също така и кърмене кожа до кожа. Това би могло, както да подейства успокояващо на бебето, така и да стимулира твоето да тяло да произвежда повече хормони, които да подпомогнат лактацията. Добре е да се опиташ да бъдеш максимално спокойна и уверена в себе си и ако можеш да си почиваш повече. Често децата усещат нашите емоции и ги отразяват.

На гърдите, които са прекъснали да отделят мляко може да им е нужен известен период, в който да започнат отново да да произвеждат мляко. Решителността и търпението, с които е необходимо да си въоръжена през тези седмици обаче биха могли да дадат желания резултат. Има много майки, които са успели да възстановят лактацията си и отново да кърмят своите бебета, дори и след известно прекъсване. Може би ще те учуди факта, че има дори жени, които успяват да кърмят своите осиновени бебета, без самите те да са били бременни или кърмещи наскоро. Peace Hug

В тази статия Релактация би могла да намериш и още идеи, които биха ти били от полза.

Относно иззакването, много майки споделят, че след като са преминали от АМ към кърма бебета им са започнали да акат по-честичко. За други варианти свързани с това, не съм компетентна и не мога да ти дам съвет. Peace

Ще се радвам ако споделиш дали тези мерки имат ефект при теб. Разбира се ако имаш още въпроси не се колебай да ги зададеш.

bouquet

# 364
  • Sofia
Здравейте сладурани!!!
Привет и на всички бебоци, как ми идва да ги нацелувам всичките като им видя снимките във ФБ, но мамите го правят редовно и аз съм спокойна.
Честито и на последните оБебили се мами и да са живи и здрави бебенцата и много радост да ви носят.
Ние тук в Горна Баня в района където съм имаме традиция всеки вторник на кафенце в някоя от бабите наоколо, та днес със Сияна бяхме на кафенце навън под асмите - ударихме му един 3 часов сън и се прибрахме да хапнем и да продължим със съня.
От днес сме самички, не за друго ами таткото му свършиха 15-те дни, каката си е по индивидуална програма и ние сме по женски в къщи с бебка, кучето и папагала.
кучето - разхождаме се с количката и с нея, но тук при нас няма нито много хора нито коли, а и  кучето ви писах, че се е вживяло много в ролята си на майка и лежи навън до количката или ходи около нея. Но нашето куче е на двора и нямам притеснения за козината му.
По-сложно е с папагала, който решава, че ще говори и крещи точно като го вкараме вътре, защото денем и той е навън и вечер прави лудница само и само внимание да му се обръща.
Пепи чесно да ти кажа, не е лесно и с голяма дъщеря. Хората нали знаеш какво са казали малки деца-малки проблеми, големи деца-големи проблеми е така си е. Всичко прави милата ако реши!!! Но то като се сетя ние пък какви сме били на 16г. важното е, че и ще изчисти и пране ще изпере и да изглади може и да сготви, стига да иска. Ти ще видиш на теб ти предстоят тези моменти. Вчера обаче ми напълни душата като каза, че е много хубаво да имаш бебе. Hug Hug Hug
За ЕГН ни казаха на нас след 15 ден!!!
Вчера бяхме и на пазар в Кауфланд със Сияна и тати, не за друго ами не бях излизала доста отдавна в цивилизация, ние тук сме си като на село. Спокойно е, всеки ден сме навън но се виждам само с комшии.
Та вчера Сиси спа през цялото време само накрая се размрънка, не за друго ами сигнализира за пълен памп.
bubolinnkata браво на вас за  luvbed, аз незнам кога ще успея да накарам тати да го направим, той винаги изчаква да съм в добра кондиция, но то при нас с нормалното раждане си има и доза притеснение, аз чесно казано очаквам да усещам в началото по-различно нещата. Ох, ще видим!!!
syni това с гърдите не е приятно. Важното е нещата да се оправят. Представям си колко ти се иска да си около близките си и да споделяш едни от най-хубавите си емоции сега.
Hope♥ честита ви месечинка и много здраве и хубави моменти занапред.
Колкото до режима, ние се ориентираме на 2,5ч-3ч. сукане ако спим ако не спим ставаме след 1,5ч нервнички и аз давам цица. Решила съм да й угаждам на моята Сияна-писана.
ha-ho привет и на вас. Ние за събиранията по роднински сме на същия принцип, като щерката беше на 5години когато я кръстихме, но пък тя и сега си разказва за кръщенето в Троянския манастир и беше само с кумовете.  За малката още не сме решили - рано е.
А да ви се оплача с нашето счети вчера като се обажда и ми се вайка как ще подаде 2-рия болничен и имало 4 дни разминаване, а аз и обяснявам, че сигурно само 10% от раждащите жени раждат на самия термин и че винаги има разминаване, тя обаче си знае и като взе да ме кара да съм го коригирала и аз й обяснявам как викам ще ми издадат от болницата др. болничен за др. дата като съм родила на 20.07. и не иска да чуе, че ще има 3-ти болничен който ще изравни първите 2!!! Абе направо луднах, а мъжа ми вика: Я не се връзвай и не се ядосвай на тая тя е тъпа ами ти ще вземеш от яд да си вкиснеш кърмата, че като прихнахме да се хилим....
Накрая се обадила до НОЙ и незнам какво са й казали но май ще се съгласи с мен!!!! /А тя е стара мома/.
Никой не ми каза давате ли мами нещо след ваксините и къпете ли бебоците същата вечер??
А и тези от Blizoo вече обмислям как да ги линчувам, на ден поне по 2-3 пъти ми изчезва сигнала на TV и интернета, та сега го чакам за да си публикувам поста. Ето, че след 4-то мое обаждане го пуснаха и ще бързам да го постна.
Хубав следобед от нас, хубава и спокойна вечер и нощ и до после.

# 365
Ради аз след ваксината му дадох Панадол на кокоран, защото беше много крив, иначе си го изкъпах, но доколкото си спомням, някъде бях чела че след ваксината с хепатит не се къпело бебочето!
А за големите деца така като се замисля си много права, тя от сега проявява малко по твърд характер моята, но е нормално - в предпубертет е, а не ми се мисли като влезе изцяло в пубертета!  Mr. Green

# 366
Ди-то, честито ти момченце! Много, много да ви радва и слуша  Hug Hug Hug

НОВИНИ ОТ НИКИ има ли?????????

Ето и разказче за моето раждане:
Скрит текст:
Успях да си откъсна време и да ви разкажа. Началото го знаете, но няма да ви го спестя  Mr. Green

На 31-ви към 17 часа при редовната консултация с доктора ми си поисках помощ от тяхна страна, за да започне раждането. Бях си приготвила цяла пледоария от фрази, за да го убедя да ми помогне, но той се съгласи още на първата и за мое щастие се обади в родилното и каза да ме чакат към 8 вечерта за предизвикване. Мъжът ми се ошашка, аз се нахилих и щастлива и доволна се прибрах в къщи, за да дочакам 8 вечерта и да се отправя към родилното. Да, ама нещеш ли някъде към 18 часа ми звъни доктора силно притеснен - преглеждайки ми досието видял, че предишното ми раждане е секцио и при това положение е много опасно да се предизвиква нормално раждане - защо? Не знам, мога само да гадая. Но няма значение, потънаха ми гемиите. Каза, че трябва да чакаме само да тръгне и ми определи следваща консултация на 2-ри август рано сутринта в 8.30. Твърдо реших, че на 2-ри ще го питам за евентуално второ секцио, защото повече не ми се чака...
На 2-ри сутринта някъде към 7.30 усетих лекичко подмокряне. Прегледа ме на ЕХО-то, каза, че всичко е наред, малчо е някъде приблизително към 4 кг. и така... Аз му казах, за лекото изтичане сутринта и той реши да направи тест, за да е сигурен дали са околоплодни води или не. По време на теста тръгнаха още малко и той каза, че няма да ме пусне да си ходя. ДНЕС ще е денят. Вече бях със смесени чувства, не смеех да се израдвам.... Обади се в родилното да ме чакат. В родилна зала ме посрещнаха с поднос с кафе и закуска, което безкрайно много ме учуди. Едни усмихнати млади акушерки, все едно току-що са излязли от училището, започнаха да ме подготвят. Едната ми взе кръв, другата ми сложи абокат, включиха някакви системи - на едната пишеше плазма, на другата глюкоза. Започнаха болежките към 10 часа. Някъде и по това време мъжът ми ме остави и отиде до работата си. Болките се засилваха, и си ставаха съвсем, съвсем редовни и към 12 часа не издържах и си поисках епидурала. Дойде доктора, прегледа ме за заветните 4 см разкритие,
каза, че вече ги имам и извикаха анестезиоложката. Сложиха ми упойката и веднага почувствах облекчение, след 2 часа болки и сега едно затишие - направо ми се доспа, отпуснах се на леглото и кой какво ми е говорил в този момент - нямам спомен. И там ми е грешката, защото анестезиоложката ми е обяснявала, че трябва да натискам някакво си копченце като имам болки. Та, колко време съм седяла в това положение не знам, но някъде към 13 часа вече имах силни болки и едва ли не виех от тях, но нямаше ни акушерка, ни никой на който да се оплача. Малко след това дойде мъжът ми, а аз вече имах чувството, че и напъни имам. Та той извика акушерките, които се учудиха че чувствам нещо и едната разпалено взе да ми обяснява и да ми показва как е трябвало да натискам въпросното копченце и хоп - натисна гооооооо....  Mr. Green В този момент дойде и доктора - каза, че имам разкритие и можем да започнем. Е, да, ама мен ме хвана упойката и ни напън, ни контракция чувствам. Гледам акушерката и слушам, ама нямам усещането. И така се мъчих докато не започна да ме отпуска малко упойката и да усещам кога трябва да напъвам. Та, колко съм се борила - не знам, но най-накрая в 14.34 часа изплака малкото златно съкровище, което веднага ми сложиха на корема. Усещането е неописуемо, но повечето от вас са го изживяли и знаят какво е. Имам доста разкъсвания, доктора каза, че са се отворили и старите - т.е. от раждането на Влади, та се забавлява бая да ме кърпи, за съжаление пак без упойка, та си помрънках и там от болка... Но... Забравя се! Сега седя още на една страна, но и това ще отмине. Дано поне ме е закърпил добре и да ме е направил като новичка - хахахаха. Мъжът ми героически издържа до мен, въпреки, че нямаше желание да присъства на раждането. Много съм му благодарна, защото когато е до мен ми вдъхва едно такова спокойствие!

Като цяло съм много доволна от обслужването, обгрижването, обстановката в родилна зала и после по време на престоя в болницата. Тъй като за първи път раждам извън БГ, мога само да кажа - има доста хляб да ядем, докато достигнем това ниво на обслужване и отношение!

Ами това е - не е нещо особенно, но си е прежвивяне. В момента с мъжът ми сме много смешни, тъй като ги няма другите около нас и се караме едва ли не кой да глези КрасиМърко. Mr. Green  И двамата осъзнаваме, че това ни е за последно и гледаме максимално да се насладим на всеки един момент с малкото човече.

Ето и една снимка:

Признавам си без бой, че не съм ви чела от вчера - но обещавам да наваксам след малко  Heart Eyes

# 367
Вчера почнах да пиша, но бебока се разрева и трябваше да стана. Да се отчета набързо - Кирил се роди на 3.08, в 4 и 45 - естествено, с епизиотомия, без упойки. Много бързо и честно казано леко раждане, за което ще разкажа, като имам време. Тежи 2750 Simple Smile Вече сме си в къщи и се борим с кърменето. Честно казано - ужасена съм и ме е страх, дали ще се справя - добре, че сега до края на месеца и мама и таткото са плътно при мен и помагат много. От мен се иска само да кърмя и да се цедя. А бебока е голям лакомник и обожава да спи на гърда  Cry

# 368
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Честити бебчета на Ди и Никит! Hug Да са ви живи и здрави и много да ви радват!   bouquet
Марсинка, Невидимо дете, Пепина, Мама Рая, Хахо, благодаря. Hug Сякаш е по-добре, казват, че щом нямам температура, нещата вървяли към подобрение, дано. Praynig Налагам и със зелеви листа.
Каматна, ох, че страшно. Sad Важното е, че сте реагирали хладнокръвно и сега всичко е наред. Hug
Дойде актът за раждане на Кирил. И днес успях да отида да подам за градина, че при нас е зор с градините(те са на едно с яслите), ако не го свършиш навреме, дано имаме късмет. Praynig
Ваксинациите тук също са по-късно. 1те са в 3ти месец.
Приятна вечер, момичета! Hug  bouquet

# 369
Здравейте, мамчета,

Днес егати кошмара - жега, жега и пак жега, което тотално вкисна и трима ни. Не знам Дария дали от ваксината от вчера, или от жегата тия дни, или от данданията на детската площадка, но просто не се търпеше. Все едно гледам втора част на филма Пепи и Илиан - Пепи, да ме прощаваш, но просто се виждах в твоята роля.

Ради, винаги ми е толкова приятно да те чета. Дори да ти призная, но когато ми е нещо скапано и изнервено, току влизам в профила и и чеквам "последни публикации на този потребител". Та, мила Ради, сърдечно ти благодаря за заряда, който ми даваш с твоите думи и мисли. Имам нужда точно от такава подкрепа. Та силно те прегръщам и да нацелуваш твоята малка принцеса. Голямата принцеса е страхотна мамина отмяна, пък и къщовница отсега! Ромео няма да го кометирам - само да ти кажа под сурдинка, че има много меко и спокойно излъчване твоя човек!

Нещо, момичета, усещам, че изпускам юздите - в стремежа да не липсвам на никого, май ще сдам багажа и емоционално и физически. Нещо все по-трудно ставам през нощта за Дария, а после не мога да се успокоя и да заспя. Усещам и на няколко пъти вече, че в моментите, когато се отпускам да поема въздух и почина малко от въртележката, се почва едно сърцебиене, направо не мога да си кажа заглавието. Имаме единствено търпение към децата, а всичко останало го хокам - направо не мога да се позная, станала съм адски зла и ужасна.

Джели, добре дошла у дома, мила! Звучиш много щастлива и уверена! Радвам се, че бързо се възстановяваш! А малката мишка да те слушка и все така да е спокойна!

Нинс87, страшно се радвам, че вече Алекс е добре! Чудесно се развива малкото човече и дано вече мама и татко да са успокоили душичките си! Само вие си знаете колко сълзи и тревога ви е коствало това, но нали знаеш, че съдбата праща изпитание на тези, които обича! Сега вече ти пожелавам да се насладаваш само на прекрасни моменти с твоето прекрасно семейство!

Нелка, прегръдки и за теб и двамата калпазани!

Кате, браво на вашия юнак. А доторето е прав за бабите и дундуркането!

Ема08, ха-ха-ха, голЕм филм си била! При нас това се случва всяка сутрин - добре, че му е ред на таткото да я сменя. Иначе любимото ми е да ме напишка - ама като кравичка е! и навас по-малко колики да ви тормозят, повече усмивки да сияят на личицето на Сияна!

Анчелоти, ние празнуваме на 30 август. Ама свекърите ми пък винаги ни честитя някъде късна есен-ранна зима, че и тогава купуваме тортичка, свещичка тип фоерверк и много снимки и подаръци! Празнуваме лятото, защото татко ни обича много лятото!

Буболинка, е-е-е честито за любовния сезон! Дано Ади бързо ти се оправи и да не лепне нещо на мама и беба! Пожелавам ти по-бързо да отшуми този кошмар с Алекс!

Аз съм забелязала, че някой път, когато не успявам да оригна Дария, както си спи и се сълужда и почва да се върти и да пуфти, докато накрая ревне и като я вдигна се оригва, ама все едно ще повърне и после се успокоява! Дали Алекс не предупреждава и тя така за някоя своя криза?

Д84, честит ви син! Да расте здрав и умен малък мъж! ПОжелавам му щастливо детство!

Съни, много тежко наистина! Чувала съм, че е много болезнено и дано бързо да се възстановиш. Това къде се чувстваме най-добре, то е ясно! Предполагам, че сега след случилото се, пък и сама с Алекс, докато татко е на работа, доста ги мислиш нещата! Дали не е депресия? Сега нали знаеш, че с този интернет, разстоянията не са такива каквито бяха - скайп, месинджъри, ай си кю и фейс! Поздрави от България за вас! Hug

Пепси, ами аз отидох на тази молитва заради децата. Иначе това миризливото расо дето попа ме зачулва с него бих си го спестила, както и да целявам съмнителните стъкла на иконите  Sick
Пък и Дария сега беше заспала отмаляла, но АЛексчо що рев се дра  Party

Хоуп, честита месечинка! Много пораснало това момче, бе! Браво на вас! Е-е-е маме, добре храниш! Laughing и добре надавате! Нека да папка, да расте и да спинка, за да не буди мама! За режимът аз мисля, че е доста рано някое бебе да има режим. Едва ли има някое бебе, което се храни точно под час - винаги има някакво разминаване. Ние се храним на поискване. И когато е много нервна е нпрекъснато на гърда. За банята пък въобще не ни е под час. Днес например я изкъпах в два, че вчера заради ваксината не се къпахме. Днес беше много горещо и я поразхладих. Обаче тъй като не спа цял следобед и заспа към 20 часа - и не я събудих за банята.

Ха-хо, е-е-е може ли такова нещо! Добре, че бързичко ще ти пратят гума. Оф и аз не съм по големите сбирки, ама не трябва да живея като вълк единак, щото като опре до помощ и бабите ми помагат. Все пак тези събирания са по-скоро за родата, отколкото за теб и мен. И в името на добрия тон и уважение, смятам, че е редно! Както и да е, всяка фамилия си ги решава нещата, както й е угодно.

Момичета, като чета за тези задавяния, много се стреснах - какви са тези аспиратори??? Щото аз на Дария като има сополка й накапвам физ ратвор, не дърпам нищо - може ли да ми постнете снимка?

Мами, лека нощ от мен и фамилия! Дано утрешният ден е по-свеж за всички нас!

# 370
# 371
Ради, нашата педиатърка ни предупреждава при коя ваксина се вдига температура и тогава даваме или панадол, или нурофен превантивно, в зависимост от това, кое ни действа. По принцип на малко бебче не се дава нурофен, а панадол. Но ваксината, която сега се слага - в края на първия, началото на втория месец, не се вдигало температура - ние не вдигнахме, и педи рече да не давам нищо превантивно. Накараме няколко пъти да сменям компресчето с ново - памуче в риванол. Горещо препоръчвам да си вземеш лепенки за по-нежна кожичка. Аз имам едно ролце, като хартиено тиксо - бях си го купила за Алекс, щото от една лепенка ми се обрина. Същата вечер не я къпах. Но педи каза, че не се къпели, за да не прегреят. Можеш и да си я облееш с по-хладка водичка. Така или иначе на бебетата се бие в крачето, а ти си миеш дупето на Сияна нали? Така че то се мокри.
Имай предвид, че тази ваксина е адски болезнена и може Сияна да ти е нервна и да плаче от болка - панадола в този случай се налага, защото той е и обезболяващо!!!

# 372
# 373
NellyDi, стана ми много интересен разказа за раждането, за коя държава става въпрос? Радвам се ,че всичко е минало добре в крайна сметка и имате още едно детенце.
Ди-то честита рожба и от мен   bouquet

имам въпрос-за тези които са раждали и преди: Възможно ли е да имам вече менструация, днес ми е 39тия ден, а от вчера имам нещо, което днес се засили и си го усещам като цикъл?От 3-4дни нямах нищо, нещо едвам забележимо жълтеникаво и днес имам чувството,че е цикъл.
Може да прозвучи глупаво, но искам да знам случвало ли се е на някого, знам че след 40тия ден не трябва да има нищо, а то тепърва започва  Thinking Не кърмя от 15тия ден някъде

# 374
  • на брега на морето
Добро утро! Grinning
Нели Ди, благодаря за хубавия разказ! Hug А малкият Красимир е бонбон.  Hug Винаги ми е интересно да чета разказчетата за ражданията, независимо дали леки или тежки. След моето раждане даже си помислих, че все са ми били спестени разказите за тежки раждания. Mr. Green
Аз имам такъв комплект на Томи Типи http://www.bebe-best.com/tommee-tippee-higienen-komplekt-p-15758.html , в който има аспиратор, ама нямам представа как се ползва. newsm78

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 09:47 от Мелина_3

Общи условия

Активация на акаунт