Бебешката количка - цяла наука за второ висше №18

• 50 430
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
  • On the sea
Здравейте!

Днес отидох до един магазин, за да видя на живо количките, които си бях харесала в интернет.....
Казаха ми, че ABC Design се водят немски, но всъщност са китайски!
А аз бях убедена, че са немско производство......  Rolling Eyes

За щастие си харесах колички на марката TFK.
Някой има ли впечатления от тази марка?  Hug

Ако не ти допада това, че са произведени в Китай АВС-то аз моята си я поръчах от Английски сайт. Количките са абсолютно същите, само че с името О ВАВY, тази фирма е купила правата за Англия  и на етикета пише Made in Engand . Може да разгледаш тук http://www.obaby.co.uk/product_details.php?category_id=227&item_id=1798 , аз за сега съм много доволна от качеството, надявам се да не се разочаровам.

# 601
  • София
Ето една промоция на TFK

http://www.novobebe.com/productDetails-bg-3881.html

# 602
Thinking Мисля, че няма в Шумен къде да ги видя на живо. Може би във Варна...... Е, разбира се аз ако отида да я купувам ще преценя на място, но за сега първоначално отказах именно заради дръжките. Винаги съм мислила, че като е с две дръжки не може да се бута с една ръка  Naughty

Може и още как !Бях изумена колко леко маневрира,при това я бях хванала за срещуположната ръкохватка.Не съм ходила специално да гледам,просто случайно влязох в магазина.

Сега...Дали важи за всички колички с ръкохватка,не бих могла да кажа...

# 603
Ако не ти допада това, че са произведени в Китай АВС-то аз моята си я поръчах от Английски сайт. Количките са абсолютно същите, само че с името О ВАВY

Е, стана тя-всички колички ли в БГ се внасят от Китай да му се не види?  Confused
Трябва да споделя, че ползвах със сина ми преди 4 години ABC ASTRO и бях изключително доволна. Возила съм го и по оф роуд и по разбитите ни улици, багаж като за магаре и дете, което лудува в количката-е не мръдна. И сега мислех отново да се насоча към тази марка, а то какво се оказа. Дали е възможно тогава да не са били китайски newsm78
Velvet, не зная дали са същите, защото не виждам четериколките. Аз държа на 4-те колела, големия им багажник и летен и зимен кош отделно-дали не пропускам някоя такава? 
За жалост и аз катеря 3 етажа, но пък оставям количката в багажника и вземах само кошчето за новородено, което е доста широко в сравнение с повечето навремето.
Ще продължавам да ви чета Simple Smile

# 604
Здравейте, не съм се включвала отдавна, защото купих количка, но имам въпрос.
Количката ни е britax b-smart 4, само с летен кош. Бебчо го очакваме началото на октомври, т.е. ще си е зимно бебе. Та сега се замислям дали да не купя портбебето, което върви с количката, коша за новородено, или чувалче. Тук се виждат и 3те - http://www.detski-sedalki.com/britax-b-smart4-%D0%B4%D0%B5%D1%82 … D1%87%D0%BA%D0%B8
Първоначално не исках коша за новородено, защото не искам след 3-4 месеца да се чудя какво да го правя, от друга страна разликата с порт-бебето е само 20 лв. Друг вариант си остава по-евтиното чувалче. Не знам защо ми се струва, че чувалчето и порт-бебето ще топлят повече от коша за новородено обаче Thinking
Другото, което мислех е да взема чувалче на Kaiser, четох добри мнения, струва 75 лв.
Така или иначе парите не са голям проблем, мисля да е подарък от някоя баба, че ние всичко си купихме и за тях не мога да измисля какво по-голямо да ни купят Simple Smile Но не знам дали има смисъл, една приятелка ми каза, че зимата си е возила бебето с плюшена пелена увито и одеялце(той зимата малкия е бил на 4-5-6 месеца, де)
Проблема е, че не успях в интернет да намеря тия аксесоари към количката по-евтини, така че ще ги купя от тук, иначе нямаше да се колебая особено, ако бях намерила кой да е от четитите варианта по-евтино Simple Smile

# 605
  • София
Аз бих взела коша за новородено - виждала съм го на живо и е много широк и удобен и не е тежък!
Другото поред е порт бебето, но само на чувалче не бих разчитала...   bouquet

# 606
Първото ми бебе се роди през ноември. Тогава нито имах пари за количка с кош за новородено, нито изобщо този въпрос е стоял пред мен  Laughing Ползвах едно Бертони триколка. Бебето съм го извеждала всеки ден в космонавтче и увит в одеало. В този ред на мисли, според мен чувалът е твоето решение. Първо, защото е напълно достатъчен от гледна точка на това, да държи бебето на топло и второ, защото можеш да го използваш до годинка-две. С портбебето и коша не стои така въпроса и след време може пак да ти се наложи чувал. Чувалите на Кайзер са супер.

# 607
Minx, аз бих заложила на порт бебето. Много по-удобно е за зимно бебе, отколкото самия кош.
Щерката се роди август, чак септември си я взехме в къщи и до декември не се спирахме от разходки.
Обличах я, слагах в порт бебето и направо в количката.

# 608
  • на североизток
Първото ми бебе се роди през ноември. Тогава нито имах пари за количка с кош за новородено, нито изобщо този въпрос е стоял пред мен  Laughing Ползвах едно Бертони триколка. Бебето съм го извеждала всеки ден в космонавтче и увит в одеало. В този ред на мисли, според мен чувалът е твоето решение. Първо, защото е напълно достатъчен от гледна точка на това, да държи бебето на топло и второ, защото можеш да го използваш до годинка-две. С портбебето и коша не стои така въпроса и след време може пак да ти се наложи чувал. Чувалите на Кайзер са супер.

Точно това мисля и аз Peace С първото дете съм ползвала какви ли не одеяла, а с второто все още имам намерение да ползвам чувал на Кайзер, и мога да кажа, че удобството на чувала е несравнимо! Ползвам го вече две зими и нямам нито един космонавт в гардероба. Така си обличам детето както си искам, иначе ако е студено повечко време, трябва все с космонавт да ходим Rolling Eyes
Ако имаш възможност да го видиш на живо това чувалче на Бритакс, за да прецениш качеството дали отговаря на цената. И ако не ти хареса, си избери на Кайзер Wink Тези кошове и порт бебета ще ги ползваш една зима и само ще се чудиш какво да ги правиш после, а и да решиш да ги продаваш не можеш да си избиеш парите им. Според мен чувалчетата са по-универсални и по-търсени.

# 609
  • On the sea
Ако не ти допада това, че са произведени в Китай АВС-то аз моята си я поръчах от Английски сайт. Количките са абсолютно същите, само че с името О ВАВY

Е, стана тя-всички колички ли в БГ се внасят от Китай да му се не види?  Confused
Трябва да споделя, че ползвах със сина ми преди 4 години ABC ASTRO и бях изключително доволна. Возила съм го и по оф роуд и по разбитите ни улици, багаж като за магаре и дете, което лудува в количката-е не мръдна. И сега мислех отново да се насоча към тази марка, а то какво се оказа. Дали е възможно тогава да не са били китайски newsm78
Velvet, не зная дали са същите, защото не виждам четериколките. Аз държа на 4-те колела, големия им багажник и летен и зимен кош отделно-дали не пропускам някоя такава?  
За жалост и аз катеря 3 етажа, но пък оставям количката в багажника и вземах само кошчето за новородено, което е доста широко в сравнение с повечето навремето.
Ще продължавам да ви чета Simple Smile

Абсолютно същите са, моята е Кондор 4с, четириколка, в този сайт може да ги няма всички модели, дадох линк за примерен вариант. Имат голямо разнообразие от цветове, не си спомням точно от кой сайт си я поръчах, може би трябва да се поразровя ако някой се интересува, имаше и промоции. Мен лично производството в Китай не ме притеснява, все пак там работната ръка по евтина и не мисля, че трябва да му се обръща внимание, за мен най-важно е качеството.

# 610
Има чували Altabebe, идентични на Кайзер, струват по около 15 евро дебелите - аз си бях купила за 12, супер много топли, вътре бебето беше без яке и в най-студеното време. Иначе кош за новородено според мен си е прищевка на майките, особено след като возих новородено в лятна количка с пълно легнало положение го виждам само като екстра (макар че е удобен за спане вкъщи).

# 611
Мен лично производството в Китай не ме притеснява, все пак там работната ръка по евтина и не мисля, че трябва да му се обръща внимание, за мен най-важно е качеството.

Благодаря ти за бързия отговор, ще се разровя, вероятно съм пропуснала   bouquet
А относно китайското производсто, аз лично точно от качеството се опасявам. Не мисля, че въпроса опира само до работната ръка а и до по-евтините материали, сглобката и прочие, а това си е качество все пак. Купувала съм стоки например произведени в Германия или Франция и такива с изнесени заводи в Бангладеш и прочие-е има разлика несъмнено.  Peace

# 612
Всички колички се произвеждат в Китай, или поне някои от частите им, не виждам какво ви притеснява това.

# 613
  • София
Minx - чувалчето бих взела и аз.

А за производството, важно е кой е поръчителя, не къде е произведено.  Т..е китайците за една фирма могат да направят мн добър продукт, за друга пълна трагедия Simple Smile но това зависи от , който дава парите, какво качество иска да получи.

# 614
При положение, че АВС е една от най-популярните марки колички в Германия, едва ли там разкарват боклуци.
Angel_Dust много правилно го е казала, в Китай не се правят само некачествени стоки.
Честно казано, аз изобщо не съм гледала с 2те ми колички Грако къде са произвеждани. )

Общи условия

Активация на акаунт