Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 111
  • 876
  •   1
Отговори
# 465
Всъщност, за колата го има - само че я хвърля паяка.

# 466
  • София
Всъщност, за колата го има - само че я хвърля паяка.

но след това си плащаш глобата и ти я връщат. А аз викам по силата на правилото на онази майка за хвърлянето, директно да ти я конфискуват. Тогава вече ще настане всенародна трагедия, вой за нарушаване на правото на собственост, лов на вещици и прочие! Понякога се чудя на каква непресъхваща жестокост са способни иначе любящите родители в името на това да си начешат егото.

# 467
...
Та тя пишеше, че ако на 3-то подканяне да си подредят стаята все още има разхвърляни дрехи и играчки минава с коша за боклук и всичко неподредено се изхвърля. Действало безотказно.
....

Тоя метод откога му се каня да го въведа, ама засега само със заплахите си оставам.
И моето е момче и непрекъснато му обяснявам, че няма мъжка и женска работа, а всеки е длъжен да помага вкъщи да е чисто и подредено. А и баща му му дава личен пример, та се надявам да влиза нещо в главичката.

Предлагам същият метод да се приложи и при възрастните - паркираш на непозволено място - хвърлят ти колата; таткото забрави да си прибере компютъра - хайде, в коша! Бас държа, че нито един възрастен няма да издържи на подобно правило. Чудя се защо се очаква децата да го понасят.

Е,  как защо? Просто, защото са деца и трябва да се учат - бой по каските му е майката  Mr. Green

# 468
Andariel, не си съвсем права - пише след 3-тото подканяне
това е доста по-различно от  'таткото забравил...'

# 469
  • София
и какво като е след третото подканяне? При възрастните е същото, не след третото, ами след тринайстото не чуват! Но спрямо тях никой не прилага подобни възпитателни мерки, че и на всичко отгоре имат право да обжалват в съда, да протестират, а децата са беззащитни. Аз не мога да опрадвая подобно родителско поведение.

# 470
  • Пловдив
Значи едно дете може да бъде наказано, а ние не? Това означава, че и някои от нас са изпуснали тази част навремето

# 471
тази, която го прилага, е майка на 3 деца - аз пък не мога да я съдя за този й начин за справяне със ситуацията

освен това ако за дете на 3-4г методът изглежда спорен, то при дете на 10-11, което демонстативно 'не чува' какво му говориш, мисля че няма да се наложи повече от веднъж да му покажеш колко си сериозна Sunglasses

# 472
  • гр. София
тази, която го прилага, е майка на 3 деца - аз пък не мога да я съдя за този й начин за справяне със ситуацията

освен това ако за дете на 3-4г методът изглежда спорен, то при дете на 10-11, което демонстативно 'не чува' какво му говориш, мисля че няма да се наложи повече от веднъж да му покажеш колко си сериозна Sunglasses

newsm10

# 473
  • Пловдив
Мисля, че темата залитна в посока, която не е търсена

# 474
  • София
ако възрастнита биваха наказвани така, както се наказват децата, нямаше да има кой да гъкне, да не говорим за сериозни престъпления! Възрастните са царе на избирателната глухота.

# 475
  • burgas
Връщам темата в пътя GrinningДъщеря ми е на 16г и въобще не долюбва домакинската работа Mr. GreenАнгажирам я в почистването от време на време,мие чинии, но не редовно,гледа брат си когато се налага,случвало се е да го къпе  когато се приберат от плаж.Общо взето гледам да е съпричастна с всички битовизми без да прекалявам.

# 476
  • sofia
Ти, Андариел, си живо доказателство за избирарелна глухота.До сега всички ревахте, че жената не трябва да е слугиня в къщи, а тази да ходи след мъж и три деца и да събира играчки, дрехи, сакън да не развали детството им с жестоки наказания и непосилен труд.

# 477
  • София
а някога да си се замисляла, че що е то "ред" има различно измерение за всеки човек? Все пак, не става въпрос за размазана храна по пода, нали! Възрастни хора не могат да се оправят в едно жилище, снахи и свекърви вечно имат различни виждания за ред, и си ги отстояват със зъби и нокти, обаче децата трябва да спазват реда на майката, така ли? Според мен изобщо не е нужно да се стига до подобни мерки като при тази жена, особено ако децата са големички. Ако нея я бяхме натоварили с изискванията, която тя има към децата си, и я наказвахме така, както тя наказва децата си, сигурно щеше откачи. Твърде снизходителни сме към себе си и твърде безкомпромисни към децата си. Това, което им причиняваме на тях, не бихме го причинили на себе си.
Нелси, аз от избирателна глухота не страдам, просто не съм съгласна с подхода на въпросната жена и отстоявам своята позиция. Длъжна ли съм да се съгласявам с нещо, което противоречи на моите виждания? не съм! Дори се аргументирам защо.

# 478
  • sofia
Разбирам те, но ако например вечер се прибирам след 12 часа работа, случвало се е едиственото ми дете да е разхвърляло играчки из целия апартамент, до степен, че не мога да отворя входната врата, за да влезна, като кажа, че ще му изхвърля всички играчки дето се въргалят навсякъде /не съм толкоз малоумна да го направя наистина/да видиш как се прибира всичко,ами ако по-цял ден трябва да ходиш след три деца,ще ти гръмне главата.

# 479
  • София
а теб, ако някой те заплаши така, че ако не си прибереш нещата така, както той иска, ще ги изхвърли? И този някой е два пъти по-висок от теб и притежава цялата власт над теб и "играчките" ти?
Аз никога не съм заплашвала с това, че ще  им изхвърля притежанията, ако не ги приберат. Първо, не се е случвало да направят описаната от теб кочина и второ, подобни заплахи са плод на родителско безсилие и провал във възпитанието, а не проблем, идващ от детето, особено ако е малко. Когато трябва, напомням, и напомням, и напомням, но не го пипвам, докато не им светне. Или прибирахме заедно всичко, докато бяха малки. В един момент им светна, че не могат и не искат да живеят в кочина, и да видиш как започнаха все по-често да си прибират! Разхвърляни играчки и разни джунджурийки, учебници и прочие, не е болка за умиране, важното е, че се хранят на масата, не чупят, не блъскат, че си прибират мръсното бельо в коша за пране и пускат водата в тоалетната. Драстични проблеми с поведението вкъщи откъм разхвърляне и подобни не съм имала с тях. Колкото и да ми е трудно да си призная, всеки път, когато съм се карала и заплашвала с нещо, е било грешка, само съм показвала как аз не мога да се справя, а съм възрастен човек.

Между другото, за да се стигне дотам, че дете да разхвърля играчки чак до невъзможност за отваряне на входната врата на апартамента, или детето е било без надзор твърде дълго време и никой не се е занимавал с него, или имате твърде много играчки, което само по себе си е вредно, защото детето престава да ги цени, защото са леснодостъпни.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт