Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 791
  • 876
  •   1
Отговори
# 690
  • BG
Ох, не знам как го правите това с разпределението на задълженията, при мене не става. Децата ми изглежда са глухи, а в редките случаи, когато чуват са много заети и обещават за после. Но понеже са и разсеяни, забравят. Синът ми поне си чисти редовно стаята и ходи до магазина. От време на време и боклука хвърля. Дъщеря ми е глезла и от малка върти хората на пръста си. С мили очички и хубава муцунка си прави каквото си иска. И ние я глезехма, но и характерът й е такъв. На две години я хванахме, като тренира пред огледалото различни видове плач. Мъжът ми нищо не върши в къщи, ако не му кажа и по принцип обича да му слугуват. Приема го като част от мъжеството може би. На всичкото отгоре и тримата много мразят да им се казва кое как да правят. Примерно "Недей така де, сложи го това на плота на мивката" или "Сложи си подложка под чашата, недей на дървената маса направо" са много тежки обвинения от моя страна. От време на време изригвам като вулкан и идват на себе си, но за кратко. Забравих да кажа, че и тримата са зодия Козирог.  Sick Нямам какво да направя освен, че вече не ми пука да им кажа да ядат каквото искат и че съм спряла да им гладя, сгъвам и подреждам дрехите. Всичките са суетни и на това поне се научиха.
п.п. Съгласна съм с теориите, че децата трябва да се трудят, но при моите това не работи, поне що се отнася до домашните задължения. Те си имат по-важни работи и това са някакви заяждания от моя страна.  Sunglasses Иначе във всичко, с което се занимават извън къщи са много сериозни. Мисля, че този модел го копираха от баща си, освен ако не е характер. Не знам.

Взе ми го от клавиатурата!

# 691

На 21 не върши нищо вкъщи, не умее освен това. Не се тревожа.

Като се ожени, жена му ще го моделира по свой вкус, аз ще й стискам палци Mr. Green

Дали ще го моделира? Аз си мислех, че ще моделирам моя, но уви, това което мъжът е видял в своето семейство, това пренася в новото, и щом за майка му е ОК той да не умее и жена му ще трябва да живее с това. От опит го казвам, не се заяждам, хората след една определена възраст не се моделират.

# 692
  • Пловдив
И моята майка си е мислела, че ще може да моделира баща ми, но не е успяла. Както казах, когато са се женили, другите ми баба и дядо са го научили да сменя бушони.

unadaptable, ако твоите мъже у дома са се справили без теб през това време, за сина ти може и да има надежда, но ще е един от малкото

# 693
От опит го казвам, не се заяждам, хората след една определена възраст не се моделират.

Моделират се, ако си намерят майстора. Много втори и трети бракове го доказват.  Laughing
Проблемът в повечето случаи е там, че мъже, които са научени да бъдат обгрижвани от майките си, търсят съвсем съзнателно жени, които да поемат щафетата. Любов, любов, но всеки си прави сметката. Особено мъжете. Още повече, че много от младите момичета с голямо удоволствие се впускат да се доказват какви перфектни домакини са, което идва добре дошло за мамин муньо.
Така че майките, които учат дъщерите си не просто на елементарните домакински умения, нужни на всеки човек, за да може сам да се грижи за себе си, а се стремят да ги подготвят за перфектни домакини, всъщност им правят мечешка услуга. Да, ще я вземе някой мъж, естествено, кой е луд да се откаже от безплатната слугиня вкъщи, но дали тя иска да бъде такава?

# 694
Изобщо не съм съгласна, че жена или мъж, след 20- тата си годишнина може да се моделира. Няма такава нещо!
Муньото си остава муньо и след n-тия си брак. Както и жената  мърла - също!
Моделирайте до 15-16  години... Каквото успеете. Защото до тогава някои неща в характера също не се моделират.

# 695
Изобщо не съм съгласна, че жена или мъж, след 20- тата си годишнина може да се моделира. Няма такава нещо!
Муньото си остава муньо и след n-тия си брак. Както и жената  мърла - също!
Моделирайте до 15-16  години... Каквото успеете. Защото до тогава някои неща в характера също не се моделират.

Съгласна съм с моделирането,но неволята може и да помогне.

# 696
Аз се опитвам да моделирам 30 годишен и не е втори или енти брак.  Няма земна сила която да изтръгне маминия модел, убедила съм се в това. Може би някои се променят до една степен, едва ли е значителна обаче. Съгласна съм че муньо си е муньо.
Първите 7 години и вторите 7 - след това е causa perduta ако ще и 10 брака да има.

# 697
Зависи какво разбирате под "моделиране".  Laughing
Ако някоя си мисли, че може да си превъзпита мъжа по свой образ и подобие, едва ли ще успее.
Но понеже ставаше въпрос за домашни задължения, твърдо вярвам, че и най-леворъкото същество може да се научи да се самообслужва и да участва в домакинската работа, стига да пожелае. Въпрос на мотивация. Или на зор. Simple Smile

Както и жената  мърла - също!

Тъй де, тъй. Докато се пънете да доказвате колко по-по-най не сте мърли, все ще се намери някой муньо, който да се облажи от това. Не е луд муньото, не е...  Laughing

# 698
Зор,трябва,зор и нещата се поопрвят.

# 699

Както и жената  мърла - също!

Тъй де, тъй. Докато се пънете да доказвате колко по-по-най не сте мърли, все ще се намери някой муньо, който да се облажи от това. Не е луд муньото, не е...  Laughing
Това  е ясно, аз визирах тези жени, който не се напъват да доказват нищо. За тях е под достойнството им да влязат в кухнята , гнусно им да си изперат собствените дрехи, да не говорим за дръги. И наблюдавам такава тенденция сред младите момичета. Те с гордост казват: "В кухнята не влизам", "о неее - да режа лук, да ми се умиришат ръцете..."

# 700
И много хубаво правят, мен ако питаш.  Laughing
Но и за тях важи същото - въпрос на мотивация или на зор.  Simple Smile

# 701
Да, много е хубаво само е гарантирано,  че ще намери дедко - паричко, но ако не намери такъв , а и създаде поколение.
 Живота показва, че такива не си дават зор, много. К'вот' доди.

# 702
Зор,трябва,зор и нещата се поопрвят.
Някои са щастливци - не виждат зор цял живот Peace

# 703
  • София
аз направо си признавам, че дори леко завиждаам на такива жени, които казват "аз в кухня не влиам", пък и си намират кой да влезе вместо тях, като гледам, не са останали гладни нито те, нито домочадието им. За мен обаче, вече е късно, защото възпитанието ми е вече изградено, дори навици имам вече, мисленето ми и то е опорочено.

# 704
Andariel,защо мисленето ти да е опорочено ?Всяка себе си уважаваща жена трябва да има познания в готвенето, същото важи и за един мъж.

Общи условия

Активация на акаунт