Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 932
  • 876
  •   1
Отговори
Та, дълго се чудих къде да пусна темата. Първо си мислех към Семейни отношения, но там липсваше бутона ''нова тема''...не разбрах защо. Въпроса ми е какви домашни задължения възлагате на своите тинейджъри. Аз съм с дъщеря на 15 години и винаги съм се чудела какви задължения се възлагат на другите тинейджъри от страна на родителите им, защото с моята дъщеря имаме сериозни спорове относно това. Задълженията, които възлагам на моята дъщеря са: всеки ден да се мият чиниите и да се хвърля боклука, веднъж в седмицата да минава с прахосмукачка в стаята си, също така веднъж седмично да бърше праха по мебелите и да бърше пода, да къпе сестра си, да прибира прането и да го сгъва, когато има такова, да оправя леглата в стаята си, стаята й винаги да е прибрана/дрехи,принадлежности/, да приготвя закуска и обяд за себе си и сестра си всеки ден, да оправя масата и да приготви нещо за пиене всяка вечер, да ми помогне с готвенето. Да, но според мен трябва да започне да готви, защото за нейната възраст смятам, че другите тинейджърки са започнали да готвят. Какво мислите вие и ако имате тинейджър, какви задачи му възлагате?

# 1
  • София
Мисля,че тинейджъра ми ще емигрира Whistling
той е момче де,но сега сериозно,моето мнение е,че прекаляваш Tired

# 2
ако дъщеряти върши всичко това, готова съм да я осиновя на минутата Mr. Green
синът ми също е на 15 - чинии мие 2-3 пъти в седмицата, след много напомняне и разправии, оправя си леглото, но стаята си чисти в режим на вдъхновение, пазарува, каквото му кажа и си приготвя закуска, когато нямам време
понякога ми отнема повече време да го 'мотивирам', отколкото да свърша работата вместо него
не че отказва-ослушва се Sunglasses

# 3
Ами като гледам ти всичко си прехвърлила на детето ! Mr. Green Ти какво правиш тогава ?  Crossing Arms Crossing Arms
Моята тинейджърка има за задача да учи  Naughty , да  си оправя леглото , да си мие чиниите ( когато е сама ) , да си подрежда личните вещи . Може и боклука да изхвърли , рядко да напазарува нещо .

# 4
Та, дълго се чудих къде да пусна темата. Първо си мислех към Семейни отношения, но там липсваше бутона ''нова тема''...не разбрах защо. Въпроса ми е какви домашни задължения възлагате на своите тинейджъри. Аз съм с дъщеря на 15 години и винаги съм се чудела какви задължения се възлагат на другите тинейджъри от страна на родителите им, защото с моята дъщеря имаме сериозни спорове относно това. Задълженията, които възлагам на моята дъщеря са: всеки ден да се мият чиниите и да се хвърля боклука, веднъж в седмицата да минава с прахосмукачка в стаята си, също така веднъж седмично да бърше праха по мебелите и да бърше пода, да къпе сестра си, да прибира прането и да го сгъва, когато има такова, да оправя леглата в стаята си, стаята й винаги да е прибрана/дрехи,принадлежности/, да приготвя закуска и обяд за себе си и сестра си всеки ден, да оправя масата и да приготви нещо за пиене всяка вечер, да ми помогне с готвенето. Да, но според мен трябва да започне да готви, защото за нейната възраст смятам, че другите тинейджърки са започнали да готвят. Какво мислите вие и ако имате тинейджър, какви задачи му възлагате?

Аз ВИ предлагам  освен всичко което сте описала да осинови сестра си и да ходи във службата Ви вместо Вас. Съответно да си дава заплата и след като приготви нещо за пиене вечер да си отдъхнете на дивана. Успех!!!

# 5
  • Mediterraneo
Не вярвам това описаното да е вярно! Остана да нямате и спорове с 15- годишно момиче, та ти си изброила 80% от домакинската работа!

# 6
Аз деца нямам, ама преди точно 10 години бях още тийн, та......според мен доста неща си й дала да прави. То това дете кога учи? Кога има време за себе си? Че чак и да готви.....аз на 15 не можех и яйца да варя, а ся съм супер на ти в кухнята, и нямам никакви грижи. Ти в мома за женене ли искаш да я превърнеш?

# 7
Авторката, а ти през това време  Великолепния век ли гледаш?
Основното задължение на детето е да учи,  да си оправя стаята, от време на време да помогне нещо леко в кухнята.

# 8
ariimeri, какво мисли дъщеря ти за всичката тази работа? И, въобще, има ли право на глас?

# 9
Хехе - върнахте ме в детството. Аз готвех от 9-10 годишна. Отделно чиниите си бяха все мои. Отделно всички останали неща.
Сега имам щерка на 12 и в никакъв случай не искам тя да преживее същото. Децата са деца, за да имат детство. Предпочитам да излиза с приятели или да ги кани вкъщи и ако готви нещо, да е защото тя иска и на нея и се яде, или защото иска да сготви нещо с приятелки, както често се случва у нас. От време на време я карам да мие чинии или да събере прането, особено сега през ваканцията, защото е по-свободна - без да настоявам, без да се карам ако забрави. Засега нямам проблем - прави всичко, което и кажа. Иначе единственте и задължения в домакинството се ограничават до собствената и стая. Цял живот ще мие и чисти всекидневно, не намирам необходимост това да стане още от сега. Аз навремето трябваше да си жертвам приятелите и игрите, за да може вкъщи да е изчистено и сготвено.
До ден днешен с майка ми се караме по тази причина. Последната ни караница беше преди седмица - защо дъщеря ми на 12 не се сещала сама да мие чиниите. Просто не искам да коментирам.

# 10
Задълженията, които възлагам на моята дъщеря са: всеки ден да се мият чиниите и да се хвърля боклука, веднъж в седмицата да минава с прахосмукачка в стаята си, също така веднъж седмично да бърше праха по мебелите и да бърше пода, да къпе сестра си, да прибира прането и да го сгъва, когато има такова, да оправя леглата в стаята си, стаята й винаги да е прибрана/дрехи,принадлежности/, да приготвя закуска и обяд за себе си и сестра си всеки ден, да оправя масата и да приготви нещо за пиене всяка вечер, да ми помогне с готвенето. Да, но според мен трябва да започне да готви, защото за нейната възраст смятам, че другите тинейджърки са започнали да готвят.

Защо дъщеря ти трябва да къпе сестра си? Не го разбирам. Приготвянето на закуска и обяд за мен е задължение на майката. Да мие чинии, да хвъпля боклук - да, но всеки ден  newsm12...  Бърсането на пода е по-подходящо за мама, както и въпросното вечерно питие... Явно готвиш само вечер, но и там искаш да ти помага....Кога учи това дете?
Извинявай, но какви са твоите домакински задължения?

# 11
Според мен темата е пусната от недоволната тийнеджърка Simple Smile и с право може би Simple Smile
Най-вероятно от гледна точка на майката нещата изглеждат различно - двете със сестра си се къпят заедно... мият се чиниите от време на време и т.н. Simple Smile

# 12
Ако се поровите в темите, в които влиза авторката на темата, ще разберете защо всичко това трябва да се върши от някой друг. Сериалите искат свободно време.

# 13
Горката жена, искаше да се оплаче, а Вие я подхванахте... Laughing

# 14
Горката жена, искаше да се оплаче, а Вие я подхванахте... Laughing

А детето къде да се оплаче? Май трябва да има форум, в който децата да си изливат мъката.

Общи условия

Активация на акаунт