Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 177
  • 876
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря ви много! Тичам към книжарницата за ''Изкуството да бъдеш родител''.

# 316
  • Пловдив
Мен сега обаче ме човърка нещо друго, за което искам да разбера повече. Преди няколко страници спомена повода сестра ти да е у вас - при това положение тя не се ли включва да помага поне малко в жилището? Интересно ми е, защото лятото обикновено гостувам на роднини в друг град за няколко дена и се опитвам да им помогна през това време с някои неща

# 317
Да, помага, примерно мие чиниите или сервира/отсервира масата.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 12:48 от ariimeri

# 318

ariimeri, за трети път те питам - дъщеря ти ползва ли интернет?

# 319
Няма да квалифицирам майката, само ще  кажа, че тя за мен не може да се нарече такава.  Peace
И друго, детето явно е много умно и успешно във всичко, и очевидно вече започва да се усеща и мила "майчице" мога да те уверя, че един ден това дете така ще избяга от откачалките у дома, че няма да погледне назад дори.  Peace
Наистина животът е несправедлив, колко хора не могат да имат деца, а на такива *********** им се раждат най-прекрасните.  #Cussing out #Cussing out
Никакви книги няма да ти помогнат, само  #2gunfire . Болни мозъци.

# 320

Момичета, вижте колко страници изписахме, а тя въобще не ни взема насериозно. Точно за ето този начин на общуване / за мен нещо е сбъркан /, писах по-напред. Проблем има майката, не детето.

# 321

Е, що така тормозите жената. Нека си седи цял ден на топло, пък момичето ще се справи. Точно приказката за Пепеляшка. И пак си мисля, че е пързалка.

# 322
Това стана ясно от първия пост.  Mr. Green

# 323
  • Пловдив

Е, що така тормозите жената. Нека си седи цял ден на топло, пък момичето ще се справи. Точно приказката за Пепеляшка. И пак си мисля, че е пързалка.

Трещи, на мен ми беше интересно, защото не мога да стоя на гости и да не помогна поне с такива елементарни неща. Все пак не смятам, че хората са длъжни да ми прислугват, щом съм им на гости. Затова исках да знам сестрата помага ли

# 324

ariimeri, за трети път те питам - дъщеря ти ползва ли интернет?

Да, ползва.
И съвсем искрена беше благодарността. Наистина ще потърся книгата.

# 325

Вече изброих моите задължения вкъщи. Може да ги погледнеш пак и тогава да прецениш седя ли на топло.

# 326
Говоря за сестра ти. Не ходи на работа, нищо не върши и раздава правосъдие. Май се обърка в съчиненията.

# 327
  • София

Момичета, вижте колко страници изписахме, а тя въобще не ни взема насериозно. Точно за ето този начин на общуване / за мен нещо е сбъркан /, писах по-напред. Проблем има майката, не детето.

То никой не си е и помислил, че проблемът е в детето. Laughing Ясно е, че е в родителите. Peace Жалко, че умно и способно дете е превърнато в домашна помощница. Принципно няма лошо да се помага у дома, но всичко си има допустими граници. Peace

Не мисля, че темата е пързалка. Казах доводите си и преди. Гугъл изкарва момиче от Търговище на тази възраст,с турско име, което има всичките упоменати от майката отличия и класирания - на олимпиади по различни предмети, на национално състезание по БЕЛ, на надпревара по ключови компетентности в областта на природните науки, участия в първенства по художествена гимнастика...

Странно е поведението на майката и тук, във форума.  Търси съвет, отговаря на отделни въпроси, но реално не участва в дискусията.  Дали е права или не според нас не е най-важното в случая. Логично е, ако намира поне част от поведението си спрямо детето за логично и оправдано, да се опита да защити позицията си. А не го прави... Тоест и да  не е пързалка темата, самата майка едва ли има желание за промяна. Жалко за детето. Дано има силите да издържи на  натиска и един ден да бъде щастливо и в професионален, и в личен план.

# 328
След като денем детето е свършило всичко, че и вечер помага, че и лелята вдига маса и мие чинии, наистина не знам да остава за теб нещо, авторке, ама карай...

# 329
Говоря за сестра ти. Не ходи на работа, нищо не върши и раздава правосъдие. Май се обърка в съчиненията.

Всъщност вече от няколко седмици ходи на работа, тя се грижи много за нашите родители, тъй като аз много рядко отивам на село при родителите си, а тя всеки уикенд. Разтребва цялата къща, готви им.

Общи условия

Активация на акаунт