Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 151
  • 876
  •   1
Отговори
# 360
А худ. гимнастика я спряла , защото не й стигало времето от готвене и чистене. Таратанци.

# 361
  • София
за мен това са две различни истории. Много ми е трудно да си обясня толкова мързелива майка да води и прибира детето от гимнастика, да осигурява и участва всички неща, които са необходими при толкова много занимания, и в същото време да товари детето с почти цялото домакинство. Невинаги децата са по състезания само с треньори и учители, достатъчно често, особено в първите години, присъствието на родителите е ако не наложително, то поне желателно. Не ми се връзва майката да мисли за домакинстването и кое е важно за едно момиче по един начин, а в същото време да води дете на гимнастика и по състезания. Търговище може да е малък град и разстоянията да са лесни за минаване пеша от самичко дете, но все пак...

# 362
А дали не пише детето  Thinking

# 363
  • София
Мисля, че нещата малко са преувеличени и така си изброила нещата, че излиза да са много задълженията й. Едно легло се оправя за 2 минути, прахосмукачка в една стая се пуска за 3 минути, боклука се хвърля, излизайки навън и т.н. Някои задължения си ги написала, за да преувеличиш сериозно. Убедена съм, защото ако си решила, че ще възпитаваш детето си така, то най-вероятно и втората си дъщеря възпитаваш по същия начин и тя има определени задължения вкъщи.
Относно спортовете и т.н. - отново малко си попреувеличила Simple Smile
Не искаш да приемеш съветите на другите и постоянно искаш съвети. Ето това вече не го разбирам. Искаш някой да влезе и да ти напише : Браво!!!! Много добре възпитаваш дъщеря си и браво на всичките й постижения. Абе направо имаш дете-чудо. Ако това целиш, се надявам скоро някой да вземе да го напише Simple Smile Всички ти дадоха съвет, някои дори услужливо ти обобщиха всичко, а ти най-отдолу им написа : Никой не иска да ми даде съвет. не знам какво повече желаеш.
Ето ти мнението ми : хубаво е, че учиш децата си на трудолюбие и отговорности, най-вероятно това ще им помогне в бъдеще /не само в домакинската работа, защото научени да са отговорни - те ще са такива и в другата/, хубаво е, че си им предоставила възможност да учат езици, да ходят на спорт и т.н. НО НЕ ПРЕКАЛЯВАЙ - не им погубвай детството или тийн-годините изцяло. Давай и малко свобода.  И ХВАЛИ децата си. Те ще се чувстват много горди и щастливи
Относно темата - дори да е пързалка, възбуди доста обсъждане Simple Smile

# 364
А дали не пише детето  Thinking
То останало  ли му е време  Mr. Green

# 365
  • София
Оооо, я не ми говорете за подкрепа.  Stop
Нямало да стане хирург, защото била жена! Няма какво повече да кажа, вие продължавайте да се възхищавате на възпитанието, което е дала тази простовата женица.

Ама вие май не четете..покажете ми къде се възхитих от методите й! ShockedТъкмо обратното.

И колкото и да не ви се вярва, има подобни семейства, които не бива  автоматично да наричаме простовати  - лутат се между опитите да бъдат донякъде модерни  ,  да дадат на детето си опции за добро образование и реализация и между възможността  да го направят без да изневерят на  традиции и обичаи. Познавам лично такова семейство.Детето ходеше на плуване, показваше много добри резултати и имаше шансове в състезания. Но, ако бащата го пускаше... Девойката стана  на 14, явно вече  жена според някои закостенели разбирания, и бащата я спря от плуване, не можело да се разголва толкова. Излизаше с приятели, но максимум в 8 часа трябваше да си е у дома. Също много помагаше в домакинството. И също беше отличничка. Много неща, които са нормални за нас, не й се позволяваха. Но никога не  оспорваха исканията й за учене. Изкара САЕ, завърши успешно  преди 4  години  гимназия с друг език. Мечтата й беше да учи във Франция. Бащата не даваше и дума да се издума момичето да следва навън. Но детето е  все пак във Франция и още не е омъжено, а е близо на 23. Wink Същият този простоват и консервативен баща плаща обучението й, поне първите 1-2 години. Така че нещата търпят развитие, макар и трудно.. Сложно е да избягаш от традициите, особено в по-малките градове.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 14:30 от eine in Rente gegangene Nixe

# 366
Мечтата й беше да учи във Франция. Бащата не даваше и дума да се издума момичето да следва навън. Но детето е  все пак във Франция и още не е омъжено а е близо на 23. Wink Така че нещата търпят развитие, макар и трудно..
което пък ми припомни един момент от "Моята голяма гръцка свадба" , в който майка и дъщеря изработиха бащата, който не даваше на дъщеря си да учи в колеж, защото нямало кой да сервира в ресторанта.
може майката /за която не оправдавам определението простовата женица/ да е буфер между бащата, който е наложил след скандал ежедневното миене на чинии, и дъщерята, която има бъдеще далеч от дома. Това обаче не ми се връзва с първите й постове за , хм, примерната домакиня и стопанката на дома Twisted Evil

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 14:43 от pergola

# 367
Оооо, я не ми говорете за подкрепа.  Stop
Нямало да стане хирург, защото била жена! Няма какво повече да кажа, вие продължавайте да се възхищавате на възпитанието, което е дала тази простовата женица.

Ама вие май не четете..покажете ми къде се възхитих от методите й! ShockedТъкмо обратното.

И колкото и да не ви се вярва, има подобни семейства, които не бива  автоматично да наричаме простовати  - лутат се между опитите да бъдат донякъде модерни  ,  да дадат на детето си опции за добро образование и реализация и между възможността  да го направят без да изневерят на  традиции и обичаи. Познавам лично такова семейство.Детето ходеше на плуване, показваше много добри резултати и имаше шансове в състезания. Но, ако бащата го пускаше... Девойката стана  на 14, явно вече  жена според някои закостенели разбирания, и бащата я спря от плуване, не можело да се разголва толкова. Излизаше с приятели, но максимум в 8 часа трябваше да си е у дома. Също много помагаше в домакинството. И също беше отличничка. Много неща, които са нормални за нас, не й се позволяваха. Но никога не  оспорваха исканията й за учене. Изкара САЕ, завърши успешно  преди 4  години  гимназия с друг език. Мечтата й беше да учи във Франция. Бащата не даваше и дума да се издума момичето да следва навън. Но детето е  все пак във Франция и още не е омъжено, а е близо на 23. Wink Същият този простоват и консервативен баща плаща обучението й, поне първите 1-2 години. Така че нещата търпят развитие, макар и трудно.. Сложно е да избягаш от традициите, особено в по-малките градове.

Това звучи точно като нашето семейство в  бъдещето.. а иначе - при нас ситуацията е такава, че бащата не иска да я спира от спорта и иска да е отличничка и да учи немски, докато аз по-скоро съм с частта по прибирането, въпреки че бащата беше този, който й даде задачата всеки ден да се измиват чиниите и да се изхвърля боклука.

# 368
ariimeri, отговаряш много кратко, а ние изписахме цял роман. Би ли разказала малко повече за семейството и отношенията ви.
Ти работиш ли, с какво образование си?

# 369
  • София
ariimeri, отговаряш много кратко, а ние изписахме цял роман. Би ли разказала малко повече за семейството и отношенията ви.

Да, точно това щях да попитам и аз. Peace

# 370
а другото, което не ми се връзва с цялата поднесена фабула е мотото на мамата "живей като за последно"
това определено жена на средна възраст в описаната среда не може да го 'изпляска' на профила си

авторката, не знам колко сериала гледаш, но ни вкара във филма трети ден Mr. Green

# 371
Е как да ви отговоря, като вие нищо не казвате.  Naughty
Женицата иска съвети с какво още  да нагърби девойчето.  Laughing
Ох, то не е смешно, но...
eine in Rente gegangene Nixe , не съм казала, че одобряваш методите й.

# 372

Няма проблем. Аз съм със средно образование, както и мъжа ми. Той е завършил спортно училище - много известен борец, а аз бившия механотехникум. В момента той работи като началник на строителна фирма, а аз ревизьор и счетоводител. Винаги е имало разправии с мъжа ми по въпроса, че той изобщо не помага ноо... кел файда. И двамата работим целодневно - той с няколко часа повече от мен.

# 373
Ясно, а ти искаш да осигуриш също толкова прекрасен живот и съпруг и на дъщеря си.  bowuu Аплаузи!

# 374
Ясно, а ти искаш да осигуриш също толкова прекрасен живот и съпруг и на дъщеря си.  bowuu Аплаузи!

Не виждам защо е това постоянно заяждане. Всички във форума са цъфнали и вързали и са идеални родители.
Сакън някой да не каже нещо за себе си веднага 100 човека ревват против него...

Общи условия

Активация на акаунт