CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №23

• 35 488
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
За съжаление за доста от работните места си имат хора и "ще преценим, ще се обадим, ще си помислим" е един шаблонен отговор.

# 616
 Ех, Мирама ,разсмя ме Laughing Последният въпрос е много важно да се зададе, независимо, че обикновено е и първи, ако те извикат на интервю Laughing Мен пък обикновено ме питат защо искам да работя по-ниско платена работа, а аз обикновено нито казвам ,нито пиша предишна заплата.
Ето след дълги размисли какво искам да правя, разбрах, че ме влече счетоводството. В момента нямам възможност да запиша магистратура, изкарах курс за оперативен счетоводител - справих се много добре, но познай дали някой изобщо ме вика на интервю - тц Stop Пък, ако ме извикат то ще е само за да ме питат защо искам да си сменя работата, като моята е една такава хубава  Laughing
Много ми е смешно, когато някое младо момиче ме попита - и каква всъщност е работата на технолога в едно предприятие? - ами каква - да няма никакви проблеми Simple Smile и се започва обяснете по-подробно, че не ми става ясно. То хубаво да обясня, ама как да го обясня на човек, който няма никаква, ама никаква представа?

# 617
От мои познати знам, че единствената обратна връзка, която някога са получавали, е от ЧР по самите фирми. Когато подборът се е извършвал чрез Агенция, никой не е получавал такава. Да не говорим, че прекалено много се хвърлят в различни психологически тестове и забравят най-важното: че кандидатите са хора и поради изпитваното напрежение, не винаги биха дали най-адекватни резултати.

# 618
От мои познати знам, че единствената обратна връзка, която някога са получавали, е от ЧР по самите фирми. Когато подборът се е извършвал чрез Агенция, никой не е получавал такава. Да не говорим, че прекалено много се хвърлят в различни психологически тестове и забравят най-важното: че кандидатите са хора и поради изпитваното напрежение, не винаги биха дали най-адекватни резултати.

Аз пък мога да ти кажа,че винаги давам обратна връзка. Колегите около мен--в момента 5 на брой също. Психо тестове НЕ правим в нашата агенция. Точно поради причината, която ти си писала.
Може би е важно в коя агенция ходиш  Peace

Например аз намирам работа на около 10 човека всеки месец.

# 619
Благодаря за подкрепата, момичета! Много ми стана мило!

Аз от днес пак съм във вашите редици.
Днес напуснах шивашката фирма, опитвах се да се убедя, че ще ми хареса, но в действителност не е така. Ставането в 4:30 сутринта ме съсипа тотално, работата не ме влече определено. Говорих с шефката , много разбран човек, каза, че много ме е харесала, навлизала съм бързо в материята и се радвала, че най- накрая се появил човек като мен. Дори ми каза, че ми дава срок до края на месеца да взема окончателно решение, да не бързам. Знаела, че съм объркана, но бях категорична. После пак ме викна, пак говорихме, пак ми даде акъл, друга гледна точка. Рядко такива хора всъщност.
Тъй като материята е особена, ѝ обясних, че не ми позволява съвестта да ме обучават 6 месеца и после да си тръгна. Това е труд и на колежките, а е кофти и за нея като ръководител после пак да търси някой друг. Каза, че с откровеността си съм я спечелила още повече. Пожела ми много успех и късмет и да си намеря работата, която искам.  Heart Eyes

Бърди, стискай зъби! Разбирам те! Чакането е най- гадното. На мен ми казаха, че до десет дни ще ми се обадят без значение какъв е отговора. Стискам ти палци!

# 620
Здравейте, момичета.
Влизам само да споделя една обява за желаещите да работят в чужбина, по-точно Швейцария.  Peace

http://www.rabota.bg/tyrgoviia/2012/08/09/upravitel-ka-na-firma- … hveicariia.223072

A това: http://www.bgrabotodatel.com/company.php?start=10&id_firm=6963 ????

Съжалявам, не съм се ровила за отзиви, понеже обявената позиция не ме интересува(всъщност ме интересува, но не отговарям на условията  Laughing). Явно и там всичко е лъжа.  Thinking

# 621
  • България-Швейцария
Хихик, знаех си, че ми е позната отнякъде тая обява (няма как да дам директен линк):
Скрит текст:
Vendeurs (euses) qualifié(e)s en horlogerie et bijouterie
Description du poste
Forte d’une expérience de plus de cinq ans dans la vente aéroportuaire dans les domaines de l’horlogerie, la bijouterie et accessoires, nous sommes à la recherche, pour nos boutiques à l’Aéroport International de Genève, des collaboratrices et collaborateurs répondant aux qualités suivantes :

Votre profil
Dynamiques et flexibles, d’excellente présentation et bénéficiant d’un grand sens de l’accueil et du contact. En plus du français et de l’anglais, la connaissance du russe est requise.

Exigences relatives au poste
Doté(e)s d’une expérience confirmée dans la vente de montres et/ou bijoux ainsi que de bonnes connaissances des pierres précieuses et fines, des diamants et des perles. La connaissance de la technique horlogère sera appréciée.

Connaissances des langues
Russe: langue maternelle
Anglais: excellent
Français: bon

Date d'entrée
2012-8-15

Lieu de travail
Aéroport international de Genève

Adresse de l'entreprise
The Swatch Group Les Boutiques SA
Tourbillon
(Adresse postale: Rue de Boujean 9, CH-2502 Bienne)
Route de l’Aéroport 25
CH-1216 Cointrin

Personne de contact
Jacot Corinne

The Swatch Group Les Boutiques SA
Département des Ressources Humaines
Rue de Boujean 9
2500 Bienne 2
e-mail: chloe.laude@swatchgroup.com
Тези изобщо лицензирани ли са като посредник за работа в чужбина или ей-така си преписват наистина, че и префасонират?

# 622

Аз пък мога да ти кажа,че винаги давам обратна връзка. Колегите около мен--в момента 5 на брой също. Психо тестове НЕ правим в нашата агенция. Точно поради причината, която ти си писала.
Може би е важно в коя агенция ходиш  Peace

Например аз намирам работа на около 10 човека всеки месец.

Супер, много се радвам да го прочета. Явно не си работила там, когато бях студентка и исках да си намеря работа чрез тях. Ни вест, ни кост.

# 623
  • София
Анч, браво, много ми хареса начина, по който си се справила със ситуацията. Рядко се срещат толкова мислещи и коректни хора. Успех на другото място, дано да го спечелиш!   bouquet

Има много коректни агенции (преки наблюдения) и мисля, че не е правилно всички да се слагат под един знаменател. Същото се отнася за работодатели, HR-и, кандидати за работа и т.н.
Не всеки негатив е валиден за всички  Peace

# 624
Креми, никого не обиждам. Просто казвам, че не навсякъде обучени хора извършват подбора. Всеки се учи чрез практиката, но си има неща, с които младият специалист трябва да е запознат предварително. Не става без четене. Така се губят ценни кадри и се правят грешки.

# 625
Здравейте,
и аз от доста време търся работа и ето сега имам възможност да започна в магазин на CBA. но много се колебая, 2 пъти попитах каква е заплатата, как се формира и така и не получих точен отговор, само разбрах , че зависи от оборота на магазина. Един от служителките се изказа "пак ли има на обучение хора" което също ме кара да се замисля, че често се сменя персонала и нещо не е читаво. Искат да започна веднага защото нямали хора. Моля дайте мнението си, ако има някой работил в Сба ще се радвам да чуя мнение.

# 626
CBA, не е ли все още собственост на Христо Ковачки? Ако е така не ти трябва да работиш там. Преди няколко години работих за него в друга негова фирма и карахме само на аванси, а заплати взимахме с 4-5 месеца закъснение.

# 627
  • София
Deborah, аз по-скоро пуснах общ призив, нищо конкретно към теб  Hug

Личното ми мнение е, че без практика на става, но все от някъде трябва да се започне. Не бих заклеймявала младите специалисти, макар и неопитни. Те много често са по-проницателни и гъвкави, отколкото опитните кадри. По-скоро те ще ви помогнат, ако искате да направите рязък кариерен завой, отколкото опитен човек със стереотипи.

Агенциите са "ковачници на кадри за подбор", защото интензитета и разнообразието е уникално, спрямо работата в една компания. Естествено зависи от агенцията как ще си подготви хората  Peace

# 628
За CBA аз съм чувала за смени по 12 часа(неофициално) и ниски заплати, които биват орязани ако има липси на касата.

# 629
не знам кой е собственика, по принцип има и Франчайзинг при тях , та не знам конкретно в този как са нещата. Да 12 часови смени казаха 2 на 2, като управителката твърди че лятото са най слабите месеци и са си докарали по 550-600лв иначе уш били по добре. Твърди и  ,че парите се превеждали точно на датата и няма забавяния'   но в квартала се отваря сега и друг нов магазин от което се предполага че все пак ще има отлив на клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт