CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №23

• 35 512
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
 Бърди, изглежда сякаш се справяш добре, стискам палци да се случат нещата така както ти ги искаш.  Wink
 При нас нощната работа, ако има такава, са спешни случаи. Голям риск с голяма отговорност и работа с меко казано изнервени хора, иначе 1 или 2 нощни смени на някаква ротация,  може би бих се съгласила.
Тинки, с ветеринарна медицина  Heart Eyes

# 601
Здравейте, момичета.
Влизам само да споделя една обява за желаещите да работят в чужбина, по-точно Швейцария.  Peace

http://www.rabota.bg/tyrgoviia/2012/08/09/upravitel-ka-na-firma- … hveicariia.223072

# 602
Здравейте. С интерес се включвам в темата с няколко съвета и от мен, ако позволите:

1. За изпращане на CV po e-mail: В subject винаги пишете заглавия на български или английски (ако обявата е на англ.), спазвайки всички правила за писане. Избягвайте заглавия от рода на „CV”, „Автобиография”, „ Здравейте”, имена, съкращения.
2. Не допускайте правописни, пунктуационни и стилистични грешки. Винаги четете по два и повече пъти. Ако е нужно, дайте на друг човек за проверка.
3. Пишете с подходящ четлив шрифт с достатъчна големина.
4. Изравнявайте текста.
5. Спазвайте правилата за писане на компютър (предимно интервали).
6. Винаги посочвайте длъжността, за която кандидатствате - понякога фирмите пускат няколко обяви за различни длъжности и ЧР не се ориентират.
7. Интересувайте се до кого изпращате информацията.
8. Въпреки че прилагате мотивационно писмо, никога не изпращайте мейл без текст.
9. Избягвайте прекомерната употреба на чуждици.
10. Не прилагайте прекалено дълги автобиографии - една автобиография спокойно може да се побере в 2 страници.
11. Изпращайте само снимки в паспортен формат и когато се изисква – в цял ръст. Избягвайте да изпращате снимки от питейни заведения, плажове, балове и др.
12. Не прилагайте досегашна заплата - нямате представа колко хора го правят....
13. Спазвайте закона за транслитерация на имена и изключенията в него.
14. Избягвайте хумора и смешките, както и художествения изказ. Това предимно за мотивационните писма.

Успех на всички!

# 603
Здравейте, момичета.
Влизам само да споделя една обява за желаещите да работят в чужбина, по-точно Швейцария.  Peace

http://www.rabota.bg/tyrgoviia/2012/08/09/upravitel-ka-na-firma- … hveicariia.223072

A това: http://www.bgrabotodatel.com/company.php?start=10&id_firm=6963 ????

# 604
Случвало ли ви се е да ви оценяват хора, които нямат никакъв опит и представа от това, което изискват от вас. И съответно да ви карат 1-2-3пъти да преработвате даден казус, защото буквално не знаят какво искат?

# 605
  • София
Случвало ли ви се е да ви оценяват хора, които нямат никакъв опит и представа от това, което изискват от вас. И съответно да ви карат 1-2-3пъти да преработвате даден казус, защото буквално не знаят какво искат?

За съжаление точно такъв е опитът ми с агенциите за подбор - което ме накара да страня от тях вече.

# 606
Да, за съжаление единствената активност, която съм забелязала от тях е в linkedin и в jobs-a , като пускат обяви, само и само да си запълнят базите.

# 607
Бърди, в случая не става въпрос за агенция за подбор.
А за сериозна организация с доста служители. Търсят консултанти и преподаватели за определена работа. Човека обаче, който ще оценява другите и 1ден не е работил като преподавател на възрастни и няма представа от естеството на работа. И за това има някакви безумни изисквания, които дори не отговарят на истината. )

# 608
Да и поради тази причина интервютата не бива да се извършват само от ЧР-а. Трябва да присъства и бъдещият пряк ръководител, защото той най-добре знае специфичните изисквания за длъжността. ЧР е там, за да прецени мотивацията, възможността за приобщаване към екипа и т.н. и т.н.

# 609
  • София
Така не ми се е случвало, Мирама, съжалявам, ако си била от другата страна (на кандидат) в тази ситуация, много кофти звучи.

# 610
 Deborah, и, или от специалист, който най-добре е запознат с конкретното естествено работата.

Бърди, в момента точно съм кандидат при описаната ситуация. ) за това ми стана чудно, при положение, че структурата е голяма и имат точните хора, които се занимават със същото, с което и аз и сме работили и като колеги. Защо са сложили човек без опит, да оценява другите кандидати.

# 611
Мирама, случвало ми се е много пъти Simple Smile , но досега не са ми платили лекторски за дългите разяснения, които започвам да правя, нито за изгубеното време   Wink

# 612
Мирама, случвало ми се е много пъти Simple Smile , но досега не са ми платили лекторски за дългите разяснения, които започвам да правя, нито за изгубеното време   Wink

Хаха. ))) Аз вече се научих да бъда кратка и да не се впускам в пространствени обяснения за работата ми и предходен опит. Съвсем накратко обяснявам, че да стане ясно и да не задават въпроси. Иначе съм висяла и по 40мин на интервю, защото им става интересно и почват да разпитват с подробности. ) И накрая завършват с - "ама на вас защо ви е да си сменяте работата, я колко е интересна". )

# 613
Да, за съжаление единствената активност, която съм забелязала от тях е в linkedin и в jobs-a , като пускат обяви, само и само да си запълнят базите.

Не мога да се съглася.

# 614
И днес пак чета форума и все повече се убеждавам,  че ние, търсещите работа сме прави за себе си. Много пъти съм писала тук, че въобще незнаят какво искат. Явяваш се и казваш какво можеш, какво си завършил и всичко, което ги интересува и накрая "ще преценим, ще се обадим, ще си помислим". Нямам думи, но какво да се прави, да станем работодатели, ама...........

Общи условия

Активация на акаунт