CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №23

• 35 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Кика, твърдо НЕ.  Stop Касата ВИНАГИ не излиза, ревизиите се плащат от персонала /а те как се правят  ooooh! /, никога не знаеш колко и  ДАЛИ ще вземеш пари, постоянно те увикват.
Повярвай ми, не се захващай.

# 631
Креми, никого не обиждам. Просто казвам, че не навсякъде обучени хора извършват подбора. Всеки се учи чрез практиката, но си има неща, с които младият специалист трябва да е запознат предварително. Не става без четене. Така се губят ценни кадри и се правят грешки.

Лично аз също се дразня когато работодателите не дават обратна връзка. А като ни дадат някаква имагинерна, ходи украсявай, за да кажеш нещо адекватно на кандидатите....

И аз съм кандидат в момента, и това което ми казаха днес, и то защото аз напористо попитах, направо  Crazy Crazy Crazy ме озадачи. Отлагали се позициите за есента.....айде холан. Да, голяма компания е, бюджетирани са и 10-те позиции, но все пак можеха да кажат, а не аз да питам. И в крайна сметка съм раздразнена, и огорчена, защото са ме харесали, ама не могат сега да наемат.... Това ме нахъсва все повече да давам обратна връзка на кандидатите си.

# 632
  • София
Е есента не се ли брои от септември? Тоест ще вземат новите хора от септември?
Ама сигурно не е това щом си се ядосала.

# 633
Понякога големите компании пускат обяви, само за да разберат как се движи Пазара на труда. Дано твоят случай не е такъв. Стискам палци и продължавай с добрата практика за обратната връзка, но не само на кандидати от ИТ сектора Simple Smile))))

# 634
  • София
За жалост, такива отлагания са често срещани в международните компании. Ние например съгласуваме всичко поне на две нива извън България и това често води до забавяне. За да не губим най-добрите кандидати обаче, поддържаме почти постоянна връзка с тях.

# 635
Анч, браво, много ми хареса начина, по който си се справила със ситуацията. Рядко се срещат толкова мислещи и коректни хора. Успех на другото място, дано да го спечелиш!   bouquet
Blush Blush Blush

# 636
  • София
Да, на нас също ни се налага да отлагаме понякога. Като направим анализа на тримесечието и ни спуснат процент сейвинги които ни искат за следващото, обикновено първо преместваме новите бройки с някой друг месец.

# 637
За СБА- категорично далеч.

За отлагането на наемането на служители в момента и в малки и в големи компании е масова практика. Да не кажа всяка втора компания, но мн често се пускат обяви ,само за да се проучи пазара на труда, да се ориентира работодателя, ако евентуално му предстои проект в близкото бъдеще или пък ако настоящите му служители са надигнали глас за по-високи заплати.

За никой не е тайна, че през последните 2-3 години и все още продължава практиката да се съкращават дългогодишни служители с по-високи заплати и на тяхно място да се назначават нови без опит за по 300-400 лв. Разбира се това са фирми, за които служителите са консуматив и това най-често са работници по фабрики и заводи, но не липсват и бг компании с претенции. Дори мога да посоча имена.

# 638
Понякога големите компании пускат обяви, само за да разберат как се движи Пазара на труда. Дано твоят случай не е такъв. Стискам палци и продължавай с добрата практика за обратната връзка, но не само на кандидати от ИТ сектора Simple Smile))))

Аз съм до болка запозната с всички "чалъми" на големите компании, нали имам амнайсет клиента все големи. Знам за всички нива на вземане на решения, и определено не са се отказали. Обаче ми е криво, защото есента ще стане зимата, после догодина.....и така нататък. Но така или иначе не търся работа на всяка цена, така че всяко зло за добро.

Не мога да кажа,че е масово, по-скоро тук става дума за абсолютно нов проект. Иначе заплатата е доста прилична, а и няма да заема мястото на някой. Работя с доста други, които така или иначе не отлагат, а даже не им стигат кандидатите.

# 639
  • София
Да, на нас също ни се налага да отлагаме понякога. Като направим анализа на тримесечието и ни спуснат процент сейвинги които ни искат за следващото, обикновено първо преместваме новите бройки с някой друг месец.

Колко ми е познато Simple Smile

По мои наблюдения пък, отлагането зависи най-често от бизнес причини. По принцип нова бройка се открива при постигането на определени показатели. Често обаче, още в процеса на подбор, се случва нещо непредвидено - например загуба на голям клиент/проект, несъбираеми вземания, неочаквано връщане на някой от майчинство и т.н. Та понякога има и друго обяснение, което си е съвсем валидно за съответната фирма Peace

Съгласна съм, че има тенденция да се освобождават дългогодишни и скъпи служители, но най-често те също имат вина за това  Sunglasses

# 640
  • Sofia

Аз съм до болка запозната с всички "чалъми" на големите компании, нали имам амнайсет клиента все големи. Знам за всички нива на вземане на решения, и определено не са се отказали. Обаче ми е криво, защото есента ще стане зимата, после догодина.....и така нататък. Но така или иначе не търся работа на всяка цена, така че всяко зло за добро.

Не мога да кажа,че е масово, по-скоро тук става дума за абсолютно нов проект. Иначе заплатата е доста прилична, а и няма да заема мястото на някой. Работя с доста други, които така или иначе не отлагат, а даже не им стигат кандидатите.

Дано това да е била истинската причина, обаче да не забравяме, че повечето компании точно сега влизат в четвърто тримесечие т.е парите вече отдавна са изхарчени и нови позиции/реално наети хора може би ще имат през първото си тримесечие, което започва след октомври.

# 641

Дано това да е била истинската причина, обаче да не забравяме, че повечето компании точно сега влизат в четвърто тримесечие т.е парите вече отдавна са изхарчени и нови позиции/реално наети хора може би ще имат през първото си тримесечие, което започва след октомври.

Да си призная честно миналата година и аз изпаднах в такава ситуация. От София ми дадоха кард- бланш да си намеря един специалист. Попаднах на мн читаво момче, което исках да назнача, и му казах че него сме избрали, но трябва да изчака малко до като ми разрешат назначението и след 1 месец от София изтърваха един проект (даже не го изтърваха, ами свършиха парите на клиента, който беше едно министерство и работа имаше, но пари нямаше), който беше национален и касаеше и нас и отиде коня у ряката. Поне се обадих на момчето и му обясних, че няма да стане работа и да не се ангажира с нас, но при друга възможност, разбира се и от негова страна си запазвам правото отново да се свържа с него, нещо което скоро не се очертава да се случи поради чисто финансово- икономически причини. Ние пряко сме зависими от клиентски обороти и обем работа, а на този фронт за съжаление няма подобрение на ситуацията. С всеки месец клиентите стават все по-неплатежоспособни и то т.н СМБ и корпоративен бизнес, ритейла не го броя, защото не ни е в таргет групата.

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 18:45 от Анонимен

# 642
  • София
Момичета моля ви за помощ!Как да си намеря работа в София,пращам само на обяви за които отговарям на условията.Започнах в един магазин за 4 дни и накрая ми казаха че няма да се сработя с управителката,просто вече съм отчаяна.

# 643
Не си само ти отчаяна, питаш ли как е в по-малките градове-МЪКА!
Кажете как да си напиша мотивационно писмо, за да ги трогна или очаовам, вече незнам кое е по-подходящо? За 400лв.заплата и се стискат.

# 644
Не си само ти отчаяна, питаш ли как е в по-малките градове-МЪКА!

Голяма мъка! Пак добре, че има програми на които да се надява човек. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт