Отговори
# 165
  • София
Това е, че за следващите 2 години не можем да си я вземем, т.е. от 40 дни платена, ще можем накрая да ползваме само 10 Simple Smile

# 166
От 100 века не съм писала тук...Та да се запиша долу- горе на средата на темата  Mr. Green
За кошари сте говорили гледам- на моята щерка купихме дървена- много съм доволна....Сега обаче, поради липса на място сме се насочили към преносимите кошари Simple Smile
За витамините- на последния преглед бебка беше по- малка отколкото трябва и сега съм на витамини + желязо... (Мамавит и Биозин мама )
Аз по принцип не си работя от април, но пък от 2 месеца съм в отпуск  Mr. Green ...
Аааййдее лек ден от мен и  Hug
Ааа , забравих да питам - Какви колички мислите да купувате; в смисъл ще имат ли и зимен кош или....?

# 167
хммм този въпрос с отпуската ще трябва да се проучи из основи в най-скоро време Simple Smile
Ще питам директно тука в счетоводството ни - и ще пиша кво са казали Simple Smile

# 168
  • София
Това е, че за следващите 2 години не можем да си я вземем, т.е. от 40 дни платена, ще можем накрая да ползваме само 10 Simple Smile

Тук си в тотален мрак и заблуда- това не важи за майките, на база "невъзможност за ползване" /или по-скоро ползване на друг вид отпуск/:
Ползването на платения годишен отпуск може да се отложи и когато през календарната година, за която се отнася, работникът или служителят не е имал възможност да го ползва изцяло или отчасти поради ползване на отпуск за временна неработоспособност, за бременност, раждане и осиновяване или за отглеждане на малко дете, както и поради ползване на друг законоустановен отпуск.

# 169
Здравейте  Hug

tony.la дано всичко е наред с бебчетата Praynig

Витамини не пия, но желязо да. Хемоглобинът ми вече е 90 и ми увеличиха приема от 2*1 на 3*1, ако след 10 дни няма подобрение минавам на венозни вливания.

Тук си в тотален мрак и заблуда- това не важи за майките, на база "невъзможност за ползване" /или по-скоро ползване на друг вид отпуск/:
Ползването на платения годишен отпуск може да се отложи и когато през календарната година, за която се отнася, работникът или служителят не е имал възможност да го ползва изцяло или отчасти поради ползване на отпуск за временна неработоспособност, за бременност, раждане и осиновяване или за отглеждане на малко дете, както и поради ползване на друг законоустановен отпуск.
Beeps  Peace Абсолютно същият цитат щях да пускам в поста си, но ти ме изпревари.

# 170
  • София
Beeps - Ооооо супер!!! Защо са ме излъгали... Лоши хора!

Принцеса=Дидолина - добре дошла отново... наистина не си писала много отдавна! Заповядай на срещата!
А колкото до количката моята има и кош за новородено и столче за кола - изобщо всичко!

emzi - Айде и ти на среща в събота! А ако вече си споменала, защо не си се записала - извинявам се!

Сега ме развеселихте... олеее на 3-тата година ще имам 60 дни отпуска  Whistling  Crazy  Party

Среща на декемврийските мами в София на 04.08.2012г от 10:00 до езерото "Ариана" (спирката на автобусите). Ще се съберем за около 30мин всички и отиваме в някое кафе! Желаещите са:

1. sofyia
2. bubu_123
3. adito87
4. brayda
5. dream78m
6. krokodilkata
7. bubence
8. DDeli
9. malvi
10. say_me
11. Manhamanha
12. viki_7959

По коремите ще се познаем!!!

Който желае да дойде, но е сигурен че ще закъснее, може да ми пише на лични да му дам телефон, за да се чуем ако сме тръгнали към някое кафе, да кажа къде сме!

# 171
  • на земята
 emzi ,какво пиеш в момента за хемоглобина и какви са тези венозни вливания с какво?Аз със капсулите ако не се вдигне ,тогава има инжекций Б 12 или ампули ..)))Дики каза че по д 100 не трябва да пада ,особенно ако ще се ражда секцио както при мен(живот и здраве) ..)))

# 172
Ехеееееее, от една седмица не съм влизала,понеже бяхме на една вила
без компютър,а  вие писали, писали - само да  се
похваля и се връщам да ви изчета  Grinning

Вчера минах ФМ при д-р Марков  - с нас всичко е наред  newsm44
И вече окончателно се знае, че ще имаме малка принцеска  - много съм щастлива,
че последните дни преди прегледа се вкарвах в едни филми...

Пожелавам от тук нататък само радостни новини за всички нас
и много положителни емоции  Hug Hug Hug

# 173
ехаа чудно-ще си имаме отпускааа Simple Smile
а и проблема с топлата вода си реших (че нали ни я спряха) - днес след работа отиваме да вземем едно бойлерчр - изобщоооо ПРЕКРАСЕН ДЕН чак ме обхвана еуфория Simple Smile

# 174
Брайде, с удоволствие бих дошла, но няма как да стане ...Трябва да пътувам 2 -3 часа в едната посока и после още толкова обратно ...Някой ден, обаче ако се наканите да чукнем една среща около Търново ще съм първа кипра там!  Hug А за количката ти съм го пропуснала някъде из страниците, та я кажи сега- каква е тя Simple Smile
Усмивчица- Честито мома!  Hug

# 175
  • София
Принцеса=Дидолина - ооооооооо аз съм забравила, че не си от софия!

Ами моята количка е X-Lander XMove...
Ето и линк към моя комплект (столчето за кола се купува отделно) - http://www.novobebe.com/X-lander-Xmove-2012-Europe-bebeshka-koli … a-2-v-1-4037.html

Купих я в края на юни, защото имаше промоция - 10% намаление и заедно със столчето за кола, за което пък имаше 20% намаление и спестихме около 300лв грубо казано Simple Smile

# 176
Момичета,

когато се върнете от майчинство ще ви чака отпуската за годините, през които сте били в майчинство (освен ако до тогава не променят законите и разпоредбите). Така че, ако сега си използвате всичко и излезете за 2 години, както при нас ще съвпадне и с календарни такива, ще имате 40дни (освен ако работодателя не ви дава по повече от 20 на година).

# 177
emzi ,какво пиеш в момента за хемоглобина и какви са тези венозни вливания с какво?Аз със капсулите ако не се вдигне ,тогава има инжекций Б 12 или ампули ..)))Дики каза че по д 100 не трябва да пада ,особенно ако ще се ражда секцио както при мен(живот и здраве) ..)))

лаленце в момента дъвча малтофер фол. Започнах с 2*1, но хемоглобина ми продължи да пада и отидох на хематолог. Той ми увеличи дозата на 3*1 и след 10 дни ще се изследвам пак. Проблема при мен, е че не съм много добре със стомаха и не мога да се храня много пълноценно, а от желязото и много ме боли. След телефонна консултация между гастроентеролога и хематолога се взе решение, ако до 10 дни нямам подобрени и болките в стомаха продължават (пия лекарства и за стомах - аз съм една от тези дето се блъскат с химия  Mr. Green, но нямам друг избор) минавам на венозни вливания, защото били по-ефикасни от инжекциите и по-малко болят. Желязото на инжекции било много болезнено.

Brayda с удоволствие ще дойда на срещата и без предварителна резервация, просто още не знам дали ще бъда в София Hug

# 178
Здравейте, момичета  Grinning

Честито на всички с хубави прегледи, а на другите с притеснения - всичко ще е наред.  Praynig Hug

Гледам, че говорите за кошарки - ние сме се спряли на дървена от ИКЕА, но със сигурност ще вземем, живот и здраве, и сгъваема, която да ползваме като пътуваме насам-натам.
А за количките - влюбих се в една на Baby Design, която е и с много изгодна цена, има всичко, без столче за кола, но това ми е най-малкият проблем, тъй като все пак има кош за новородено, който става за тая цел. Wink Според мен задължително трябва да има зимен кош, нали ще раждаме зимни бебета. Wink

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 16:34 от _Cinderella

# 179
Момичета,

когато се върнете от майчинство ще ви чака отпуската за годините, през които сте били в майчинство (освен ако до тогава не променят законите и разпоредбите). Така че, ако сега си използвате всичко и излезете за 2 години, както при нас ще съвпадне и с календарни такива, ще имате 40дни (освен ако работодателя не ви дава по повече от 20 на година).

oooo, това с отпуската е супер - и аз не го знаех  smile3501

А за няколко месеца болнични наистина не се отразяват на майчинството - по скоро на заплатата доста. Аз нали бях в болнични два месеца и имам чувството, че почти нищо не са ми изплатили или просто забавянето е голямо newsm78. А иначе не се ли вземат 2 години назад, а не 18 месеца доходите за определяне на размера на майчинството newsm78. ?????

Принцеса-Дидолина, количка сигурно с кош ще си взема. Но каквато и да си взема със сигурност ще си взема една специално за лятото, че да ми е по лека  sling

Общи условия

Активация на акаунт