Отговори
# 150
Аз лично пия витамини, защото от край време не си падам по плодовете, като малка ме насилваха да ям, а сега се опитвам да хапвам, защото трябва, но със сигурност не е достатъчно. А само от зеленчуци няма как да ги набавя необходимите Simple Smile И далеч не мисля, че всички се хвърлят на витамини на хапчета, даже повечето не пият. Аз си го решавам за себе си, че така се чувствам по-добре, защото не успявам да се храня разнообразно  Simple Smile

# 151
  • Разград
Когато желязото падне под 100 само с храна не става. Това ми обясни моята лекарка. Аз, иначе витамини никакви други не приемам, но миналия месец изпих 10 ампули Тотема и това е. Даже нямам на идея сега как съм с хемоглобина, но се чувствам добре, а и започнах да се храня с храни богати на желязо, основно. Даже Фолиева киселина не пия от 2-3 месеца.
За сгъваемите кошари всеки сам си решава. Аз ще съм на този вариант, защото нямам никакво място за кошара, а такава си имаме. Нашата няма страничен цип и се надявам да устиска до 1.9-1.10 месеца, защото за тогава плануваме детската стая. Дано не става някой фал, наистина, че както не се панирам изобщо мога да изпадна в ужас, но не ми се мислят такива неща. Много мои познати си отглеждат децата в такива и не съм чула за инциденти. Всичко е до късмет, до стабилност и до детето.

# 152
  • София
Сигурно и аз ще взема една сгъваема, просто като ходим в Созопол да има бебето къде да спи. Но това ще е по-нататъ, а преди това ще взема от плоскости, защото истински дървените са ми много скъпи - над 500лв за кошара няма да дам Simple Smile
Харесала съм вариант с 2 двойки чекмеджета под кошарата, т.е. четири чекмеджета под нея, за да стане по-висока и да не могат кучетата да се катерят по нея докато бебето е съвсем малко,
Харесах си точно каквато исках за 202лв и за 265лв, но все още обмислям и чак октомври ще я взема когато всичко в апартамента ще е разчистено прибрано и махнато и ще има място и кът за бебето!
Смятам да взема не толкова обикновен матрак за сметка на по-евтината кошара, защото според мен матрака е много много важен. Като гледам по себе си какво отражение на целия ми ден дава матрака Simple Smile Харесала съм среден клас матрак за кошара стандартен за около 130-160лв, което мисля че е не толкова лоша цена. Все пак на него ще се спи горе долу докато детето не стане 120см Simple Smile

# 153
ако лекарствата, каквито и да са те, са предписани от лекар - ОК, ама да идем и да се доверим на аптекаря ... ми се струва малко неразумно Simple Smile А и някой от вас бяха писали, че в някои таблетки, има взаимоизключващи се съставки-наличие на магнезий и желязо, и вследствие на това не могат да се усвоят от организма - е какъв тогава е смисъла да ги пием???

# 154
  • Варна
Здравейте момичета , темата е супер както винаги   bouquet За кошарките и аз мога да се включа , тъй като моята е купувана преди  9 год. и е точно сгъваем тип на Чиполино. Много бях доволна от нея ,сина ми спинка в нея до две годишен някъде и изобщо не е мръднала беше много удобна сега пак ще я ползвам но малко ще я поукрася може да и сложа държач за балдахин и да и поръчам един в розаво че тя е в синьо и сиво и ми се иска малко да я направя момичешка  Grinning.

# 155
Естествено, че трябва да са предписани от доктор лекарствата, не мисля, че някой би си позволи своеволия особено в този период Simple Smile За несъвместимите съставки не съм достатъчно наясно и не мога да споря, но така или иначе си мисля, че всеки има право на избор и не бива да бъде отричан и този вариант  Hug
Brayda, пропуснах да кажа, че и аз съм на твоето мнение, че матрака е много важен и смятам също да инвестирам в по-хубав матрак, за сметка може би на по-евтина кошара.

# 156
Bad Cat, витамините Прегнакер няма да ти навредят. Дори в листовката пише, че могат да се пият преди забременяване, по времена цялата бременност, както и по време на кърмене. На мен двама гинеколози ми ги препоръчаха. Аз ги пиех, но сега ги спрях, защото приемам достатъчно желязо и фолиева киселина, а във витамините също има и стават доста количеството.
Освен това мсиля, че е мит, че от тях се пълнее.

Аз колко се преработих днес.... newsm78 Само ви чета и пиша и се ровя в нета...направо съм заспала на бюрото smile3507
А работещи мами, вие кога мислите да излезете в болничен? Аз мисля най-много до октомври и после край...живот и здраве.

# 157
  • Варна
loras аз мисля от средата на септември вече да си пускам болничния защото имам и отпуска да ползвам преди това а и така се разбрахме с мениджъра ми,  и мисля че ще е добре и за мен че с напредването на бременността коремчето расте и не ми се иска да го притискам по 8 часа на бюрото.

# 158
  • София
loras - На мен така ми се иска другата седмица да си взема малко болничен да си почина! Иначе тотално ще изляза може би в средата на октомври след рождения ми ден, но по термин болничния ми почва към 26-ти окт.

Иначе от 1-ви септ. 2 седмици съм в отпуска... та после ще ми остане малко още да поработя и край!

Среща на декемврийските мами в София на 04.08.2012г от 10:00 до езерото "Ариана" (спирката на автобусите). Ще се съберем за около 30мин всички и отиваме в някое кафе! Желаещите са:

1. sofyia
2. bubu_123
3. adito87
4. brayda
5. dream78m
6. krokodilkata
7. bubence
8. DDeli
9. malvi
10. say_me
11. Manhamanha
12. viki_7959

По коремите ще се познаем!!!

Който желае да дойде, но е сигурен че ще закъснее, може да ми пише на лични да му дам телефон, за да се чуем ако сме тръгнали към някое кафе, да кажа къде сме!

# 159
оо и аз не желая да навлизаме в спорове, просто ми беше интересно, какво налага употребата на химикали в този сезон -лекарско предписание или са превантивни мерки Simple Smile
Колкото до болничния/майчинството и аз засега мисля да изляза в началото на октомври ... освен ако не ми писне по-рано  Embarassed че честно казано работата ми е скучничка и всъщност за днес вече приключих каквото имах и се чудя кво да правя до края на деня Grinning

# 160
  • София
Аз ако изляза от сега или от другия месец, то заплатата ми ще се намали с 1/3 и въобще не си заслужава! Simple Smile

# 161
а имате ли идея, ако тази година не използвам цялата си отпуска, ще може ли да я ползвам да кажем след като ми свърши майчинството-след 2 години?
Еййй пък вчера за първи път ми направиха място да седна в МЕТРОТОООО - а точно предната вечер мрънкях на домашните, че никой не ми става Simple Smile

# 162
  • Варна
Brayda - и аз се притеснявах за това , но мен ме осигуряват от една година и осем месеца на по висока заплата и за това мисля че два месеца и половина в болнични няма да ми се отразят зле на майчинството , дано да е така ,  че  не съм много наясно Simple Smile

# 163
  • София
Точно това е че на тази работа съм от 11 месеца, а за болничните се взимат 18 месеца назад... т.е. подчти половината от периода са ме осигурявали на 400лв и си сметнах че ако изляза от сега, ще взимам болничен с 1/3 по-малко пари, а за майчинството незнам, не съм го смятала....

A за отпуската - можеш да си прехвърлиш 10 дена само за другата година, Аз смятах, че ако съм в майчинство 2 години, на 3-тата като отида отново на работа, то ще имам само 10 дни от предните години. 30 дена си се губят безвъзвратно, така че смятам всичко до дупка да взема Simple Smile

# 164
оо ако се губят дните отпуска-ще я издумкам до дупкааа, не съм чак толко работлива че да губя полагащото ми се  Joy ХАХАХА

Общи условия

Активация на акаунт