Отговори
# 540
Аз съм при Енчева, а тя е шеф на Гинеколокията в АГ-то и затова изражда само там. За Моя приятелка роди при Бузалов в Иван Рилски и е много доволна. И там си имали всичко и отношението било на ниво. За сега съм решила да е в АГ-то, но нищо не се знае може и да се разколебая  Laughing А за Иван Рилски и Ниамед отзивите, които съм чула са еднакви - разбира се повечето добри.

# 541
  • София
maia_a радвам се, че всичко е приключило добре! Знаеш си - почивай, много течности, айран със сол, сладки сокчета /нищо, че е пълно сега с плодове, ти си имаш нужда от допълнителна захар!/
А за хората, които са ти помогнали - ами няма никакво значение етноса, просто Човеците вече са малко...
Принцеса=Дидолина милата, точно сега ли дипломна! То жеги, задух, бременност, детенце малко имаш, къща... ooooh! Успех!  Peace

Brayda приятна почивчица  Sunglasses
Да споделя и едно непопулярно средство при анемия и желязо-дефицит -Меласа. Обикновено е био-продукт, намира се по специализираните щандове на магазините. За другото ви писах - сусамов тахан + мед, супер вкусничко е  Peace

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 14:04 от sofyia

# 542
  • София
Мая,добре че са се намерили добри хора да ти помогнат в това тежко положение.
Моето кръвно също е доста ниско и заради това си пия по едно кафенце сутрин.Като усетя,че отново ми пада започвам да пия повече вода или айрянче.
В жегата трябва много да се пазим,понеже кръвното пада рязко.

Моят мъж ще се прибере след час,будим детето и тръгваме за ФМ newsm44

П.П.Златенце,на мен също ми се случва да имам мокро петно на бельото и то доста често.Не се притеснявай,това е "обичайното" течение по време на бременност.
А нали ви бях казала,че не мога да стискам като ми се пишка...Е вчера вече се напишках Embarassed Embarassed Embarassed Кихнах и то излезе само.Беше малко,но пак умрях от срам пред мъжа ми Embarassed Embarassed Embarassed

# 543
Момичетааа, излезе ми резултатът от вчерашната повторна посявка!  Party Party Party

Резултат от посявка:Посявките останаха стерилни

# 544
Честито Zlatence   bouquet

# 545
Момичетааа, излезе ми резултатът от вчерашната повторна посявка!  Party Party Party

Резултат от посявка:Посявките останаха стерилни
Страхотни новини Hug

# 546
adito, и на мен ми се случи веднъж и то понеже ММ като влезе в wc и не излиза половин час, а съм го предупредила, че сега не мога да стискам. Само ходя и му тропам по вратата да излиза newsm45

zlatence, браво за хубавите резултати smile3501

# 547
  • сф
здравейте,

имам въпрос към тези, които са в болнични отдавна (над месец-два). когато си бил в болнични повече от месец и дойде дата за заплата, от работата не изплащат нищо, нали? само от НОИ (обикновено седмица-две-три след датата за заплата)? да знам какво да очаквам  Laughing

относно "мокренето" за което споменахте - аз го имам от самото начало, и при мен е пот. по принцип аз не се потя почти, но откакто съм бременна, нещата се промениха драстично. и точно на пубиса се изпотявам най-здраво, не знам защо... от години нося само "нормални" 100% памучни бикини (не прашки) и това би трябвало да способства за "анти" мокрещ ефект, но уви. е не мога да отрека, че вече и свикнах де, даже си нося резервни гащи в чантата... нищо че ходя само с поли, и то широки, пак се потя.

аз по предните теми съм писала вече за раждането какво искам, какво не искам, та няма да се повтарям сега.

иначе вчера бях на ФМ при доцент виолета... димитрова ли беше, забравих - във фемина. всичко е шессссттт Simple Smile

кръвното  в жегите - пазене му е майката, така че - внимание на макс. при първи признаци, сядайте на сянка, полягвайте ако има къде и вода! аз съм така цял живот, къде ли не са ме плискали с вода, циганите са ме вдигали от пода на автобуса и са ме слагали на седалките... сега го давам по-"изи" и нямам проблеми а и кръвното от 90/60 ми е вече 100/70, откакто забременях. просто много вода пия и сол ям и затова така се получи при мене.

забравих да добавя, че приятелка ми даде вчера два СТРАХОТНИ бременни панталона и съм й безкрайно благодарна. единият е ленен, другият-дънков. просто са супер!

и последна добвака - с неможенто да стискам имах много зор до края на 3ти месец, сега не знам как магично се оправих ... Thinking

# 548
  • Разград
adito, мила хич не се срамувай, то докрая доста от нас може и да се напишкват, това е и заради притискането от страна на бебето, което тепърва ще ни побърква и ще ни кара да пишкаме през 30 минути.
zlatence, браво за хубавите резултати. smile3501
Брайда, най-накрая и за теб почивка. Почивай си добре сега и прави това, което ти се иска като се пазиш, разбира се!  Hug
Принцеса=Дидолина, успех, мила!  Peace

# 549
4play , ако си била целия месец в болничен, то не чакай нищо от работодателя, само НОИ. За съжаление те не ги превеждат в началото на месеца, а до 15 работни дни от момента, в който е занесен болничният лист при тях. Аз досега като съм била болничен винаги съм получавала около 22-23-то число на месеца.  Rolling Eyes

Благодаря ви!  Hug Hug

# 550
  • сф
мерси, златенце. то аз не че не се сещах и сама че ще е така, но нали знаеш - надеждата последна умира  Laughing

# 551
здравейте,

имам въпрос към тези, които са в болнични отдавна (над месец-два). когато си бил в болнични повече от месец и дойде дата за заплата, от работата не изплащат нищо, нали? само от НОИ (обикновено седмица-две-три след датата за заплата)? да знам какво да очаквам  Laughing

аз бях месец и половина в болничен. Ако имаш пълен месец болничен от работодателя не получаваш заплата, а изцяло от НОИ. Иначе плащането става до 14 дни след като счетоводителят на фирмата внесе здравните осигуровки - това става през първите дни на месеца - т.е. към средата на месеца някъде от НОИ трябва да ти преведат дължимото за предходния месец. На мен за месец и половина болничен на 3 пъти ми изплащаха обещетение по банковата сметка - така, че ако първия път не получиш очакваната сума не се притеснявай - ще ти я платят следващия път - зависи колко дни болничен и в кой месец и колко болнични листа имаш издадени. При мен поне така беше. Не знам дали се разбира написаното от мен.... newsm78

# 552
  • сф
лорас,   bouquet thumbsup

# 553
Мили момичета,обръщам се към вас с огромната молба за съвет и помощ при следния казус и ви моля да ми пишете на лични,да не занимаваме другите дами с тези теми!Резултати от късен БХС в 19 г.с.,на 34 год съм,бременна след инвитро-резултат за бременната жена-вашият риск за болест на Даун е определен на 1от 30,вашият риск за болест на Едуардс е определен на 1 от 4200,вашият риск за дефекти неврална тръба-коремна стена-нисък,допълнителна информация за консултиращия лекар-Free-bCG-2.12 ,AFP-0.33,Възрастовият риск за болест на Даун е 1 от 450,възрастовият риск за болест на Едуардс е 1 от 4100.Веднага отидох на фетална морфология и там резултатите са следните-бебето тежи 260гр,дълго е 19-20см,няма установени видими аномалии,но има  кистички,които докторката каза,че по-често са се разорбирали(не съм сигурна дали правилно се изразих,но в момента ми е трудно и да пиша,трепери ми ръката,моля ви за извинение)и след 2седмици каза пак да отида,да не се притеснявам,и ако ги има все още,ще ме прати в Майчин дом на амниоцентеза.Сега съм в 19 г.с.Благодаря на всички,които ще се отзоват и моля ви на лични,искам другите мами да са много щастливи и да не ги притеснявам!

# 554
qq мила, първо се опитай да се успокоиш. Не си мисли, че притесняваш някой, нали затова сме се събрали, за да споделяме и да се подкрепяме. Няма да ти пиша на лични, защото не мога да дам конкретен съвет, но знам, че кистичките наистина се случват и в последствие много често изчезват. Щом са те гледали и на ФМ и всичко изглежда да е наред това е много важно. Стават страхотни грешки и разминавания с БХС, не бързай да се отчайваш така. Ако искаш отиди на още една ФМ за второ мнение и тогава мисли пак какво да правиш.
Изпращам ти много прегръдки и положителна енергия  Hug

Общи условия

Активация на акаунт