Отговори
# 555
  • на земята
qq,моят съвет е да отидеш на още една ФМ,Ранене БХС и ранен скриннг прави ли и какъв беше резултата..)))За кистичките да така е в повечето случай изчезват към 22-23 г.с. не се притеснявай,направи още една ФМ при друг добър специялист в тази област,и чак тогава амниоцентеза,направи го сега ,амниото се право до 20-21 г.с. Според спокойствето на първо място ,знам че е трудно...)))Никой не е застрахован от нищо,годините нямат значение ,годините са ти нормални..)))Стискам палци всичко да е наред,а то ще епросто се консултирай и с дуг специялист  Hug Praynig Praynig

# 556
Благодаря ви,мили момичета,толкова сте добри и внимателни Hug Hug Hug Ранен БХС не правих,че тогава бях в болница за задържане,че имах зацапване и док каза,че ще направим после късния.Дали стимулацията от инвитрото и после другите инжекции могат да повлияят на резултата?

# 557
  • на земята
qq,не не могат да повлият на резултата доколкото съм наясно и аз съм инвитро..)))По принцип теста БХС е статистически и никой не е застрахован дори от добър резултат,но аз те съветвам задължително още една ФМ при добър специялист..)))

# 558
На БХС може да повлияят много неща. Имам позната, която си направи 2 през няколко дена и разликата беше огромна. Затова наистина не се шашкай, а направи още една ФМ или консултация с друг доктор.

# 559
Благодаря ви,мили момичета,толкова сте добри и внимателни Hug Hug Hug Ранен БХС не правих,че тогава бях в болница за задържане,че имах зацапване и док каза,че ще направим после късния.Дали стимулацията от инвитрото и после другите инжекции могат да повлияят на резултата?

qq, мисли положително и не се притеснявай. Аз не разбирам от БХС - самата аз не съм си правила, защото знам колко неточен може да бъде той - така че ако резултата от теста те притеснява - не го мисли, докато няма истинско основание за някакво притеснение. Освен това, това че си над 30г. не е повод за допълнително притеснение. От опит мога да ти кажа - понеже работя с много семейства с деца със синдром на даун - възрастта не е никакъв критерии за това.Дори напротив - в повечето случай майките са до 30-годишна възраст. Но както те посъветва лаленце, можеш да отидеш на още 1 ФМ за твое успокоение.  

# 560
  • София
Мила qq, като начало не се притеснявай  Hug
Първо да те попитам къде си прави БХС? Защото в резултатите от МД на втория БХС винаги има изписан "вашият комбиниран риск е:..." При мен също беше висок първия, направих втори и на основата на комбинирания + ФМ в 18 г.с заключението беше, че риска е много нисък и не се налага амниоцентеза.
Кистичките нямат отношение към Даун. И аз прочетох, че се резобрирали 22-23 г.с
Моят съвет е, ако имаш възможност, да отидеш на консултация в Генетичната лаборатория на МД, в понеделник проф. Кременски приема цял ден. Вероятно ще те посъветва да направиш амниоцентеза, която не е някаква страшна процедура, резултатите излизат след 5 дни и там вече всичко е ясно!
Още веднъж - не се притеснявай, моля те!!! Сега в тези зверски жеги, ако кръвта от пробата за БХС не е съхранена и транспортирана при строго регламентирана температура, това оказвало влияние на фалшиво-положителните резултати! Това си го признаха самите лекари от МД!
Всичко ще е наред с теб и бебчето, вярвай и не се притеснявай!  Hug

# 561
qq  Hug Praynig дано всичко се окаже фалшива тревога
Излезнаха ми резултатите хемоглобин 105,сигурно и това е причината за уголемения далак,във вторник ще ходя при док.и сигурно ще ми изпише желязо.В урината имам 10-12 седимент-какво ще рече незнам.Иначе се радвам много на чернодробните ми стохности,че са много ниски,защото съм преболедувала Хепатит Б.

# 562
Zlatence  Hug , най-накрая и при теб всичко е 6.   bouquet

qq, не изпадай в истерия, БХС е много глупаво нещо, според мен. Рискът ти може да е 1: 10000, а от къде знаеш, че твоето дете няма да е точно последното? Тестът не дава диагноза, а някакви.. вероятности. Аз лично не правих нито един, заради грешните резултати. И да са идеални - това не означава, че всичко е наред. Така че, не се притеснявай. Обикновено има и маркери за хромозомни заболявания, които се 'хващат' на ФМ, бъди спокойна. Хубаво са те посъветвали - иди при специалист за повторна фетална, но не казвай, че си правила. Wink

Гледам говорите за напишкване.. аз още не съм се изпускала, обаче бебко много често ми мисли пикочния мехур за футболна топка и с тия ритници, които раздава, ми създава известен дискомфорт. Не ме притиска по никакъв начин, но като рита точно там, нищо чудно да започне и да "изцежда".  Mr. Green

# 563

За мен лично даването на 1000 или 2000 лв е излишен разход.
Незнам дали така би мислила ако ти се налага да родиш в АГ Хасково. Да се отнасят с теб все едно си куче, след секцио точно 12 часа да не влезе никой да види поне дали си жива, като дойде някой и попиташ за бебето никой да не ти казва нищо, да те оставят 2 дни /докато се раздвижиш/ с мокра /напикана и окървавена нощница/. А преди да ти направят секцио да те обиждат - да ти казват "лигла кво се лигавиш, ти не можеш да напъваш и цялото отделение да мине да види коя е лиглата. Накрая като се установи, че вината не е в лиглата, а на бебето главата е подвита и че се налага спешно секцио започва пазарлък за пари. Обещаваш не само на доктора, но и на акушерката. След секциото мъжът ти трябва да е на разположение да им донесе вечеря на екипа, който "бил умрял от глад". В резултат на всичко това - реанимирано и обдишвано бебе. Не мерси. Хляб и сол ще ям ама пак ще платя!!!!

Много шокоращо изживяване, но не бих платила на тези хора. Те не са лекари, а кожодери и изнудвачи. Бих намерила друга болница дори другата болница да има регламентирано заплащане, но с по-добри специалисти. Бих заплатила за избор на екип, ако знам на кой да се доверя. Едни пъхнати пари не увеличават професионализма на тези ... служители.

# 564
# 565
Здравейте мили майчета,извинявам се , че така нахлувам в темата ви. Имам  две породени бебчета и една  чисто нова количка която не е съвместима с тях.

Комбинирана количка, кошче за новородено, чувал, дъждобран и чанта за 270 лв.
Бих се радвала ако някоя майка си я хареса.
Още веднъж ме извинете за нахлуването.
Пожелавам ви прекрасни и здрави бебчета Hug

# 566
  • Разград
Извинете за въпроса, но количката има ли кош за новородено, така наричаният зимен кош за количка?

# 567
Така като я гледам, трябва да се докупува.  Thinking

# 568
Clairette, много хубав сайт. Моля те да ми прибавиш едни сини гащи за първата страница Simple Smile.
За сега при нас всичко е наред.
Споменавате кафето и затова искам да споделя, че една бъдеща майка ми каза, че е лежала в болницата за задържане, т.к. е имала контракции и са й казали там да ограничи кафето, чаят (зелен, черен) и шоколадът.
Сега съм сигурна, че ще има веднага отговори против това твърдение. Не знам, не съм лекар, просто споделям.
qq, аз бих направила консултация с д-р Кременски, дори и чрез e-mail и да се ориентирам за амниоцентеза, че щом е до 21 г.с. няма много време. Щом проблемът е в БХС, по-добре там пак да се повтори. Много прегръдки и късмет!

# 569
  • Разград
buborana, така е да. С Пресито ми забраниха кафето в 8-ия, защото бебето беше станало доста активно вътре и нервно. Но днес лекар ми каза кафе или инжекции, че и системи. Всичко зависи от организъм и други фактори, защото когато едвам ставаш от леглото от ниско кръвно по-добре е 1 кафе, отколкото сто пъти повече мъки. Днес и друго ми обясниха подробно. Казаха ми че при припадък кислорода, който отива при бебето намалява и за мен странното защо ми пипна корема за контракции и ме попита за проблеми се изясни. Лекарката каза, че всяко нещо което предизвиква дискомфорт на майката и проблеми влияе много зле и на плода, а това го потвърди моята гинеколожка. Та днес две лекарки ми казаха - сутрешното кафе ти е задължително. Така че не е до спор или каквото и да е, а до състоянието на всеки един човек, което е индивидуално като нас самите.  Heart Eyes
_Cinderella и аз така мисля, но някак описанието и картинката са малко некоректни и затова попитах, защото на картинката има количка, кошница за кола и зимен чувал, а дамата пише кош за новородено, за което и аз питам!  newsm78
Да ви се похваля какво чудно 30-минутно нощно разхлаждане си направихме. Излязохме семейно в 22.30 часа навън под небето и едно люлеене, едно дишане на въздух. Имах крещяща нужда от това и съпругът ми вика - хайде на вън, защо живеем в къща с двор като се пържим вътре? Та, така и малката на воля потича и ние се редувахме кой ще се излегне на шезлонга, абе идилия. Мога и там да спя, но комарчетата ще ме похапнат сигурно отгоре до долу!  Party
Clairette, това което си ни показала е уникално!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт