Отговори
# 570
# 571

Аууу сакън, сега размъти водата без да искаш  Joy , ако знаеш какъв въпрос стана във фейсбук групата относно повиването веднага ще изтриеш този линк  Joy . Народа масово не е наясно, що е то повиване и има ли то почва у нас  Laughing . Дано повече хора прочетат  Peace

# 572
# 573

Интересна статия определено че ще пробвам когато дойде момента Simple Smile

# 574
Добро утро, мамчета! Последен ден за работещите - бързо да го приключвате. А на стоящите в къщи - приятна разходка, днес времето е подходящо (поне тук при нас).
GrayButterfly, много ми хареса тази статия и целия сайт - благодаря. Хубаво е, че споделяте такива полезни неща.
Хубав ден на всички!

# 575
Добро утро мамита:))))

Честито разхлаждане  Hug

Статията настина е интересна и със сигурност при нужда тези съвети ще се прилагат. Изпитвам обаче известно съмнение единствено към съвета за спане на бебето по гръб Thinking - когато нашата кака беше малка ме съветваха да спи на страни за да не се задави в съня си, ако тръгне да връща изяденото, независимо дали е уригнала или не след хранене, било по-безопасно. Може аз нещо да не съм разбрала  Peace Нека и мамите с по-големи деца да се изкажат по въпроса  Simple Smile

# 576
Тимида, в целия цивилизован свят бебета спят САМО по гръб. Те имат рефлекс и сами си извиват главичката на една страна, ако трябва да повърнат. Спането на една страна не е безопасно, тъй като бебето може да се извърти напред и да се захлупи по лице и да не може да диша...И поради ред други причини спането по гръб е единствената безопасна опция. Има много информация по въпроса  Peace .

Цитат
Question: Which Sleep Position Should We Use?
Answer: Studies have revealed that placing a baby to sleep on his back can reduce the incidence of SIDS. For this reason, the American Academy of Pediatrics recommends that all newborn babies be put to sleep on their backs.

This may seem difficult for your child, as many babies seem to fall asleep better when on their stomachs or sides, especially when curled up on a parent's or caregiver's chest. Rest assured that in time your child will get into the habit of falling asleep on his back. You should also know that there has not been an increase in babies choking or aspirating since the Back to Sleep campaign began over a decade ago.

It's important to note that this recommendation is for newborns. Once your child is able to roll over by himself, he will choose the sleeping position that is most comfortable for him.

# 577
  • София
Добро утро на всички! Вчера ми мина целия ден в гледане на филми, четене на Азбуката на кърменето, спане и пак гледане!  Blush Днес обаче ще е по-различно: чистене, чистене и накрая излизане. Уж трябва да е по-хладно, но разликата е наистина супер малка... да видим какво ще е следобед!

И сега малко да ви се похваля:
Вчера отидохме до Лидъл да си купим диня Wink иии какво видях и си купих от там:
Голяяяма дълга възглавница 145см за 22лв - http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-C3818A0B-02C3F66C/lidl_bg/hs … l/index_17516.htm
Спах с нея тази вечер - удобна е, а и може да се намества и мачка, лесно се сгъва и ще става и като помощник за кърмене! Калъфката й се пере и да ви кажа снощи за 1 час изсъхна!

Другото нещо, което вчера видях на една брошура - в Como (магазина за мебели и аксесоари до кино Арена в Младост) са пуснали на промоция механична помпа за кърма на Авент намалена с 30лв от 79лв на 49лв - мисля че е оферта наистина!

Комшийката ми пък (дето е бременна в 8-ми месец) ходила вчера на Илиянци и си купила 2 много хубави чисто памучни нощници за кърмене - имало най-различни модели пижами и нощници с къс и дълъг ръкав на цени от 10-20лв. Повечето магазини за бременни и за бебешки дрешки из софия зареждат от там, а там на място цените са ниски. Тя видяла 5 чифта ританки за 5лв и др подобни неща! Тя вече е накупила супер много неща за бебето им и масово всичко е купила от Англия като е ползвала ето този сайт за доставки: http://www.gabco.org и цената на доставката  2.20лв на килограм (а бебешките дрешки са много лекички). Има всички по-големи бебешки магазини като mothercare (цените на бг магазин нямат нищо общо с цените в английския магазин)

Тааа ето за един ден почивка колко много неща научих  Party

А сега за qq - аз ако бях на теб щях да отида при доц. Димитрова, да направи една ФМ и да се консултирам с нея за Амниоцентеза или направо бих отишла при нея в МД за Амниоцентезата.
Защо мисля така: ами аз изпуснах сроковете за амниото и да ти кажа съжалявам, че не го направих. Знам неприятно е, но процедурата не е тежка, а риска е мнооого малък. Аз отидох по другия път - две ФМ + Ехокардиография, но ако всичко това което изживях ми се бе случило в по-ранна седмица сигурно нямаше да се поколебая и щеше да отида на процедурата, за да ми е добре и да съм спокойна на 100%. Като ти напреднат седмиците пак е възможно Амнио, но тогава няма да е същото като в нормалната седмица, а и вече бебето порасва и риска би бил по-голям!

# 578
  • София
Добро утро, петъчно и прохладно  Simple Smile
Clarette това клипче го пуснаха на лекцията, оргатизирана от Нац. асоциация за подкрепа на кърменето към МД  Peace Но пък не пуснаха обещания филм към "Азбука на кърменето", който го няма в Бг. Взеха ни мейлите уж да го пратят, ама йок  Wink
GrayButterfly благодаря за статията, ще се запознаем с теориите на този доктор  Peace
Всъщност дискусията около повиването беше може би повече заради това: http://www.bebu.bg/product/1939/umbi.html, което е на досто солена цена за стандарта на Бг. Мисля, че в повиването има голяма логика, но може да се осъществи и с една "проста" пелена  Simple Smile
Ето и другата статия от Clarette, за която много благодаря  Peace : http://www.namama.bg/article-za-povivaneto-na-bebeto-v-minaloto-i-dnes/161 Пелената наистина изглежда добре, но ако тук се продава на стойност двуседмичен бюджет за храна на семейството, едва ли ще си я закупя. Всъщност ще си я ушия и пробвам, живот и звраве  Peace

# 579
Добро утро newsm46

Имам един въпрос newsm78 Като се разболеем по време на бременността - настинка,вирус и т.н. къде е по-редно да се отиде - при личната или при гинеколога. Аз тази нощ имах температура - ужасно ме тресеше и така се бях увила в тази жега. Сутринта си купих един термометър електронен и той ми показва, че нямам - или 35.4 или 36,6, а аз се усещам че имам слаба температура.За днес имам час при моя гинеколог по ЗК, ноооо не знам ако имам вирус той ще може да прецени как да го лекувам. То не че има избор с какво-витамини и парацетамол, но все пак.... newsm78

# 580
Добро утро Simple Smile
нещо от сутринта май се опитва да ме заболи главицата, нооо ще издържа днес, пък утре-почивка, или поне така се надявам Simple Smile
А мислили ли сте за предимствата между Слинг шал (http://www.estestveno.com/node/167) и добре познатото кенгуру?
http://---reklamen-spam---/2010/05/19/%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D … %B8/#.UCSwM_YaNoQ

на мен много ми се иска да пробвам слинг, но не зная дали не е сложно връзването му Simple Smile Ако някой е пробвал вече-да сподели за опита си Simple Smile

# 581
Valleriana, преди го бях пускала, ама да пусна пак http://www.estestveni-idei.com/prod/video/video-sling.html Има клипче със сравнение между двете  Simple Smile
qq, аз не мога да се включа с компетентно мнение, но стискам палци всичко да е наред!  bouquet

# 582
qq, уви и аз не мога да се изкажа компетентно, все пак БХС наистина е статистически изследване. Ако не е късно за амнио-направи си, най-малко за да се успокоиш Simple Smile вярвам че всичко ще е наред  Hug
А клипчето ще го погледна, ама ще трябва да е от вкъщи довечера, че ако обясняват нещо в него едва ли в офиса ще е подходящото място да го слушам  Embarassed  Grinning

# 583
Много ви благодаря,мили момичета!Радвам се,че комуникираме и ми помагате!Аз тези дни ще отида на още една ФМ и силно се надявам да е добре бебенцето!А за амниото,честно казано,ме е страх...Нека някоя дама,дето го е правила,ми пише на лични!Благодаря ви още веднъж и на всички пожелавам от все сърце живи и здрави бебчета на финала!

# 584
Здравейте момичета, не съм ви чела редовно в последно време и затова, ако се повтарям - моля не се сърдете, питането ми е дали някой е правил фетална екокардиография и при кой лекар? Късно ли да го направя в 22 седмица?

Общи условия

Активация на акаунт