Отговори
# 105
Не съм ти видяла въпросното мнение, сори  Blush Е, естествено, че ще е пораснала, но все пак момиченцата са по-дребнички и така е редно, де, поне според мен.  Laughing
Теглото не се влияе от пола Peace

# 106
Не съм ти видяла въпросното мнение, сори  Blush Е, естествено, че ще е пораснала, но все пак момиченцата са по-дребнички и така е редно, де, поне според мен.  Laughing
Теглото не се влияе от пола Peace
Сигурно е така, но на всеки мой въпрос "Не е ли по-големичък за възрастта?" чувам "При момченцата е нормално да са малко по-големи" Simple Smile

# 107
  • на земята
Не е тенденция,даже мисля че момичетата са по едрички,но то си е до организъм,и аз съм момиче ама съм се родила 4.200 кг хахаахах и мама ме е родила нормално с шевое горката  LaughingТака че е индивидуално..)))Ходих на ЖК изписаха ми ФЕРО-ФОЛГАМА 3х1 за десет дни и после продължавам 2х1,доки каза че хемоглобина падне ли под 100 да се пият,защото с напредване на бременноста хемоглобина пада..)))Магнезия да не го спирам да го приемам с разлика от 4 часа,а сега де тез доки как си противоречат едния едно другия друго  Joy Уж несъвместими пък и двата препарата да се пият..))Засега ще пия само желязото.магнзия ми е профилактичен ,дано вичко е наред ,..)))Някой ако е пил ФЕРО-ФОЛГАМА да сподели мнение..)))Лека вечер!

# 108
Аз съм се родила 2.800  Embarassed

*лаленце*, твоето желязо също ли се дъвче?  Whistling

# 109
  • Пловдив
И аз да се разпиша в темата. Днес бях на преглед и док каза, че мънинка е с около 2 седмици назад в развитието. Дано всичко се оправи. Лека и спокойна вечер на всички бъдещи мами.

# 110
И аз да се разпиша в темата. Днес бях на преглед и док каза, че мънинка е с около 2 седмици назад в развитието. Дано всичко се оправи. Лека и спокойна вечер на всички бъдещи мами.
На мен пък днес доки ми каза, че такова нещо като развитие с известно време напред и изоставане няма. Каза, че това си е природа и всички "образци" за размерите са просто статистики, а не граници.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 22:25 от _Cinderella

# 111
Cinderella, феро фолгама се пие, а знам че има едно, което се дъвче - сигурно е твоето.

Лаленце, аз четох из форумите някъде, че желязото може да се приема с магнезии, но с часова разлика-както са ти казали. И аз пиех магнерот като имам болки, но сега не го взимам вече, пия си но щпа, в случай че усетя нещо.Мисля, че в лситовката на феро фолгама пишеше за магнезия. А за млякото казаха ли ти нещо? аз в листовката прочетох, че и то намалява усвояването на желязо.

Nitz, не се притеснявай, бебо ще си навакса, а и освен това при много мами има разминаване, което е нормално. Все пак нищо не е сигурно-овулацията не при всички настъпва по едно и също време. Hug

# 112
Здравейте и от мен!

Днес и ние направихме ФЕКГ при Спасов. Слава богу всичко е наред. Бебока както беше с изоставане от седмица преди около 10-тина дни - сега е вече е ОК и е 420 гр. Ужасно много шаваше и доктора каза, че отдавна не му се е падал такъв дивак. Даже го е записал във листа, че е имало повишена двигателна активност по време на прегледа Simple Smile Молеше му се да спре, пулса беше завишен, но това е положението - спортист Simple Smile
Така, че не се притеснявайте от размерите - днес напред, утре назад и обратно. А и аз съм съгласна, че всички сме различни  и не сме по калъп, важното е да се развиват Peace

Лека вечер!

# 113
  • на земята
 _Cinderella ,на капсули е ..)))     loras ,ми ще го пия няма накъде ,по добре по отрано,отколкото да вземе да пада още тоз хемоглобин,дано само да подейства,макар че доки каза че е чак толкова нисък за бременна жена ,но да се застраховаме да не падне още..)))За млякото,да каза да се избягва  да се приема, като се пие капсулата..)))       nitz ,не се притеснявай,смятам че ще си ги догони седмичките има време,все още сме по средата на бременността  Hug      bubence и нашата калпазанка все се движи,и не се спира ,много спортна натура ще е  Laughing ,радвам се че всичко при теб е наред..)))ЛЕКА НОЩ НА ВСИЧКИ ,ТУК Е ПРОХЛАДНО и ТАЗИ ВЕЧЕР ЩЕ СЕ СПИ СУПЕР БЕЗ КЛИМАТИК!

# 114
  • Разград
Лаленце, аз пих желязо на ампули - френско, не знам точно, но май беше като твоето. Казват, че е най-доброто по аптеките и вдига хемоглобина бързо.  Peace

# 115
  • София
Добро утро на всички, предпоследен ден и ме чака къпане с купичка и леген  ooooh!

Nitz - Всеки лекар мери различно бебето. Ето и при мен какво се случи. В петък при Славкова го измерихме 411грама, в понеделник при Марков го измери 432грама (невъзможно е толкова бързо да е наддала толкова), а на другата седмица във вторник, т.е. седмица след марков на ФЕКГ са го измерили 410гр... Аз лично за размера вярвам само на лекарката - Славкова, която ми го мери всяка седмица. Дори и да не го мери точно, то наддаването се вижда категорично, а и тя отбелязва как се движи бебето в/у една скала. Аз съм сигурна, че много е пораснало, защото знам как ме риташе преди седмица и знам как ме рита сега!
Ако бебето не е било застанало хубаво да се види бедрото както трябва, то е нормално да не успее да го измери както трябва, а и от едно мерене да заключи, че е 2 седмици по-назад...  #Crazy

Имам една позната, която е била на стриктна диета пред първите 6 месеца от бременността, заради инсулина. Не е яла нищо мазно, никакъв хляб, никакво пържено.... абе просто диета, дето ако не си бременна ще отслабнеш от нея... Та нейното все вървяло назад с повече от 2 седмици и тя сменила лекаря. Като разбрал новия лекар от какво се лишава и й казал - вземи яж и картофи и ориз и т.н.т. само със сладкото не прекалявай и тя почнала да си яде... Ами за месец и половина и бебето стигнало тези седмици, че дори ги надминало! - заключението е: не трябва да се лишаваме от нищо, стига то да е в границите на нормалното!

bubence - Браво, че всичко си му е наред на малкия Wink

Среща на декемврийските мами в София на 04.08.2012г от 10:00 до езерото "Ариана" (спирката на автобусите). Ще се съберем за около 30мин всички и отиваме в някое кафе! Желаещите са:

1. sofyia
2. bubu_123
3. adito87
4. brayda
5. dream78m
6. krokodilkata
7. bubence
8. DDeli
9. malvi
10. say_me
11. Manhamanha
12. viki_7959

По коремите ще се познаем!!!

Който желае да дойде, но е сигурен че ще закъснее, може да ми пише на лични да му дам телефон, за да се чуем ако сме тръгнали към някое кафе, да кажа къде сме!

# 116
Добро утро мами ,цяла нощ будувам и си мисля за бебето което шава в мен.Иска ми се да знам ,че когато родя детето ,всичко ще е наред.Тази година трябваше да е решаваща за мен ,а се оказа направо съдбовна ,благодарение на това ,че забременях.Искам да влезна в университет ,имах чудесни оценки ,но не се получава.
Държавата и работодателите не толерират майки и бъдещи такива ,исках да уча за да предложа нещо добро на себе си и на детето си някой ден...а ето ,че сега предстоят може би две прекрасни ,но и безперспективни години майчинство ,а после пак си ви за продавач -консултант.
Може би поста не е подходящ за тук ,но тъй като съм нова ,моля да ме извините.
 Blush

# 117
По повод желязото и магнезия - не трябва да се приемат едновременно, а с разлика във времето поне няколко часа. Иначе едното пречи на усвояването на другото.  Peace

# 118
Bad_Cat  , за съжаление е така - държавата иска деца, но не прави нищо за тяхното бъдеще. Утехата ти е, че ще гушкаш едно бебче и ще го гледаш как расте. За мен тези две години майчинство са безценни.   

# 119
  • София
Bad_Cat - Аз незнам университет, в който ако си кандидатствал, имаш хубави оценки и участваш в класирания, някъде да трябва да казваш че си бременна или някой да пита за състоянието на всеки студент! А нищо не ти пречи да кандидатстваш другата година ако има кой да ти помага с бебето, а пък задочно ще ти е най-лесно! Никой унивеситет не му пука особено дали си бременна или не, щом си плащаш семестрите! Аз учих в Минно-Геоложкия Унивеситет и имахме много бременни колежки още от 1-ви курс и то редовно. Приятеля ми завърши Техническия и при тях, макар да няма много жени имаше бая, които забременяха дори в средата на убочението! Да не говоря за много ми познати, които като забременяха се записаха задочно и си завършиха заедно с бебето и си го отгледаха до към 3-4 годинки!
А колко до работодателите - да, никой няма да те вземе на работа бременна, зависи и в каква сфера искаш да работиш, но бременна няма да те вземат... Но пък след майчинството защо да не те вземат! Ако не взимаха, то всички жени в България щяха да са безработни!
Аз имам и друга теория за забременяването в студентските години - много е трудно, много... но пък бебето расте с теб, преминава трудностите с теб, свиква и с малко и с много и докато се обърнеш ще си една хубава млада майка на едно дете с повече хъс за живота и да успее! Погледни малко по-различно на нещата... и недей да будуваш, че бебто и то иска да спи сега Simple Smile

Zlatence - ще знам, ако се наложи да поемам желязо и магнезии заедно! На мен ми бяха изписали магнезии след хранене, това не е ли доста лошо за усвояването на желязото. Ако съм яла месо или храна, в която има повече желязо и след това веднага 2 магнерота, то това желязо в това месо не се е усвоило въобще. Защо тогава го изписват след хранене! И като знам колко магнезии съм изпила, вече даже се учудвам че от 124 ми е паднало само на 117 Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 09:15 от Brayda

Общи условия

Активация на акаунт