Ин витро- клиника Селена №5

• 44 889
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
# 676
Момичета, Никол в момента спи и влизам набързо да кажа поне едно "Привет!".
Относно ЗЕТ: Не трябва да се тревожите, защото моето размразено ембрионче е малка госпожица. Щом има противопоказания за пресен трансфер, не трябва да се бърза. Нещата ще си дойдат постепенно на мястото. Много се радвам за успелите, но ми става мъчно и за тези, чийто опит е бил неуспешен. Никакво отчаяние, обаче! Naughty Хубавите неща тепърва предстоят. Като бременна страдах от безсъние, сърцето ми биеше като лудо по цели нощи, а сега вече си мечтая за малко здрав сън. Това са радостни вълнения и, дай Боже, всяка да ги изпита в най-скоро време!Ставам вече, че работа ме чака. Много  Hug Hug Hug!
точно така Лали,ето и моите бебчета са от ЗЕТ,само кураж и вяра момичета,рано или късно ще гушнем нашите бебчета.

# 677
Момичета искам да ви попитам нещо... В сряда ще правим снимка и спермограма на мъжа ми за да се подготвят документите за ин витрото... въпроса ми е колко пъти се прави спермограма? И има ли шанс тази да е първа и последна.../ защото мъжо и сто пъти по-стресиран и от мен.../?!?

# 678
Момичета искам да ви попитам нещо... В сряда ще правим снимка и спермограма на мъжа ми за да се подготвят документите за ин витрото... въпроса ми е колко пъти се прави спермограма? И има ли шанс тази да е първа и последна.../ защото мъжо и сто пъти по-стресиран и от мен.../?!?
smatche, за фонда ли ще подготвяте документи? Ако сте с мъжки фактор, за фонда ви трябват 2 спермограми, поне едната да е разширена (по Крюгер), направени в 2 различни клиники по стерилитет, признати от фонда и между спермограмите да има поне 1 месец период. В Пловдив другата можете да направите в Бора или при Даскалови. В Селена ще ти разяснят по- подробно какво е необходимо. Желая ти успех! Hug

# 679
george_80 , проблема е при мен / и се надявам да е само при мен Praynig/ защото нямам тръби...Дали има вариант като направим смермограмата сега...и да се приключи и да не се налагат две спермограми...?!?

# 680
smatche,знам точно за какво питаш....моята половинка е със същият проблем.Незнам срам лие страх ли е....ние започваме с изледванията след като ми дойде...съжалявам ,че немога да ти помогна с инфо,но поне да знаеш,че не сте само Вие с този проблем Embarassed(между другото и аз съм без тръби)

# 681
Задължително ще искат спермограма да се направи за да се види и неговото положение. Но щом тепърва ще подавате документите по фонда, номера ти ще излезне между близо 9 месеца и година, а давноста на спермограмата е 6 месеца. Така, че според мен докато ти дойде номерчето и започнете самата процедура, тази ще изтече и ще трябва нова актуална.

# 682
  • In a surreal moment!
george_80 , проблема е при мен / и се надявам да е само при мен Praynig/ защото нямам тръби...Дали има вариант като направим смермограмата сега...и да се приключи и да не се налагат две спермограми...?!?

В такъв случай не ви трябват спермограми за Фонда. Кандидатствате с тубарен фактор. При кой доктор си, не се ли уточнихте с него диагнозата за Фар.
Заповед чакай след около година. За тубарен фактор отпускат максимума - 5 000лв За сега  Wink

Може да си направите една спермограма , подробна ,по Крюгер, със всичките му салтанати, да не изброявам  ,за да се види какво що при мъжо. Може да се наложи и при него лечение. Не губете тази 1г и не чакайте да излезе мъжки проблем, че заповедта като затече ...и 1г отлита в разправии.

# 683
Няма да губим никакво време вече...аз чаках прекалено дълго да направим тази крачка!!! изисква се спермограма за него, защото до момента той никакви изследвания не е правил и силно се надявам, че при него нещата са си наред...А ако се наложи да прави и втора...ще прави:))) все пак мъжете само това трябва да правят в цялата схема...всичко останало е за нас!

# 684
Шматче, няма да е нито първата нито последната спермограма Naughtyкажи на мъжа си да се отпусне малко и да действа,преди всеки опит искат актуална спермограма за да се види как са нещата при тях, нещата се променят много бързо. Успокой го и му кажи че при опита пак трябва да даде материал за да могат ембриолозите да оплодят яйцеклетките,така че дали е за спремограма или за оплождане техниката е една и съща. Има си специална стая за това, оборудвана с телевизор и двд. Дано нещата   при него са наред, това е по важното от колко пъти ще трябва да прави спермограма.

# 685
velka, и аз така смятам:) Трудно ми е да го успокоявам, но все пак като направи смермограмата в сряда...после ще има достатъчно време да се настрои за втората Grinning Седем години чакам да се настроим психически, че ще правим ин витро...не може една спермограма да ни спира:)/ това в кръга на шегата/. Живея с мисълта, че ще стане от първия път, че парите ще стигнат и че всичко ще е наред! Трябва да е наред! Стискам палци и за всички вас, с които тепърва заедно ще се борим! Praynig Praynig Praynig

# 686
smatche, за спермограмата не мога да ти бъда полезна с нищо /нямам съпруг  Grinning/,  но ти желая много късмет и успешна процедура!   bouquet
В Селена ще бъдете в добри ръце. За Фонда мисля, че се чака 9 месеца в момента от подаване на документите до получаване на заповедта. Въоръжете се с търпение, важен е крайният резултат  Peace
А защо ще правите ЦС? Извинявай за въпроса, просто ми стана любпитно, тъй като пишеш, че нямаш тръби, нямаш ли епикриза от лапароскопията, при която са ги отстранили?

# 687
Знам, че ще съм в добри ръце, защото със д-р Ставрев се познавам от десет години/ той ми е правил двете операции... Cry извънматочни бременности/...Едната епикриза обаче от 2003 г. потъна в небитието...Не ме притеснява, че ще правя ЦС...всъщност нищо не ме притеснява, а по-скоро съм в треска от това, че вече бавно, но славно тръгнахме към заветната цел.!:) И пак относно Ставрев...във времето слушам противоречиви мнения за него / може и да се е променил с годините/, но за мен си остава човека, който знам, че ще направи всичко за да стигнем до бебе...И няма да спра да вярвам в това!

# 688
  • In a surreal moment!
smatche аз днеска ред сълзи, ред сополи, май малко не съм те разбрала точно какво питаш, ама аз да си кажа  Wink

Ако мислите, че ви трябва спермограма за ФАР, аз ти потвърждавам, че няма да ви трябва, щом са ти махнати тръбите (ЦС ще е доказателството, дето връзва гащите на доктора, щото има и изненади)

Двойки, на които на съпругата са премахнати маточните тръби получават Заповед с тубарен фактор и максимална сума-5 000лв. Винаги. Ти нямаш друг начин да забременееш освен ин витро.

Без съпруг/партньор - можеш да забременееш , без ин витро - не   Simple Smile  т.е. сперма се купува, тръби не порастват, нито се присаждат нови.

За двойките с мъжки фактор са нужни не помня колко спермограми и то правени в различни клиники и сумата може и да е по-малка. Така знам аз, ако греша - поправете ме.

Иначе, до като стане бебето, ще има много спермограми и най -добре да свиква, нито ще е първия ,нито последния. На моя също му беше кофти ,сега е като войник. Дори сам си знае дни на въздържание и т.н. и си действа самостоятелно, щото е имало моменти ,в които няма начин за полов контакт, ама материал трябва да се даде.

Отработи си един смъртоносен поглед и не му давай да се измъква  Mr. Green  Grinning

Успех ви желая!  Peace

# 689
ИКСИ  Grinning Laughing Laughing това с погледа действа! Laughing Иначе за спермограмата ...не ни трябва за фонда, а по принцип:))) Както вече казах той не е правил никакви изследвания до момента!:) Извинявам се, че сто пъти повтарям едно и също нещо. Много ме радва факта, че със сигурност фонда ще ме одобри и така чакането ще е леко и приятно. Не можете да си представите колко се радвам, че го има този форум! До преди една седмица си мислех, че съм наясно с нещата, но точно за един ден разбрах, че съм доста " боса " и тепърва ще чета, ще питам, ще се уча...Искам, а и трябва!
и ИКСИ да те питам нещо: защо сълзи и сополи?!?! Нали не съм натъжила аз обстановката...?!?! Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт