Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 878
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Трябва ли да се сподели с хомеопата, ако по време на хомеопатично лечение се появи силно главоболие, което не е непосредствено след приема на лекарството?
Всичко, което те притеснява и е необичайно за теб трябва да се сподели с хомеопата. Той от своя страна ще прецени дали е свързано с лекарството или не  Peace

# 496
Аз точно мислех да си напиша самоотговор с молба за коментар дали разсъждавам правилно. Мислите ми са такива:
В случай, че главоболие е било причината за лечение - то безусловно трябва да бъде съобщено.
В случай, че не е така и не иде реч за остро или тежко главоболие, а за моментна лека неразположеност, която човек сам преодолява за кратък момент - то може би нещата не са свързани със състоянието и лечението.
То не само за главоболиет може да иде реч. Просто това ми дойде на акъл за пример за въпроса ми. Със същия успех може да става дума и за сопол ....

# 497
Аз точно мислех да си напиша самоотговор с молба за коментар дали разсъждавам правилно. Мислите ми са такива:
В случай, че главоболие е било причината за лечение - то безусловно трябва да бъде съобщено.
В случай, че не е така и не иде реч за остро или тежко главоболие, а за моментна лека неразположеност, която човек сам преодолява за кратък момент - то може би нещата не са свързани със състоянието и лечението.
То не само за главоболиет може да иде реч. Просто това ми дойде на акъл за пример за въпроса ми. Със същия успех може да става дума и за сопол ....
Моята хомеопатка иска да й казвам всичко - сополи, главоболия, обриви, температура...  абсолютно всичко. А тя си ги свързва както си знае с лекарството/лечението.
Така че по-добре сподели  Peace

# 498
  • И аз не знам къде...
И аз имам въпрос, който не ми дава мира от първото и последно посещение при един класически хомеопат!
Може ли при остро състояние да се изписват 2 различни ХЛ да се редуват през 2 часа в продължение на целия ден?
Бях свидетел на това предписание, което се даде по телефона!
А хомеопата се пише класически и много майки тук са доволни!

Само за информация, това не ми беше изобщо първото посещение при хомеопат, а първото и последно при този хомеопат!

# 499
Arven, duhi_puhi, принципно се питах и разсъждавах на глас. Нямам главоболие, което да му споделя сега, нито сополи Simple Smile)

като прохождащ пациент се сещате, че непрекъснато изникват въпроси в главата
Обаче имам много голям успех и ми се иска да се похваля - убедих съпруга си и вече съм му записала час! Повече от това - здраве Simple Smile

# 500
Защо когато принципно се "питате и разсъждавате на глас", не започнете с това, че само принципно си разсъждавате? Повечето хора, пишещи тук, са настроени да помогнат. Ако си мислят, че ви боли, а може би нямате достатъчно опит в хомеопатичното лечение, както виждате, получавате добронамерени съвети, без значение дали са правилни или не. И изведнъж:"Спокойно, само си разсъждавам"...

# 501
И аз имам въпрос, който не ми дава мира от първото и последно посещение при един класически хомеопат!
Може ли при остро състояние да се изписват 2 различни ХЛ да се редуват през 2 часа в продължение на целия ден?

Само за информация, това не ми беше изобщо първото посещение при хомеопат, а първото и последно при този хомеопат!
Не, не може, освен ако не става въпрос за случай, когато времето и животът се състезават.

# 502
  • И аз не знам къде...

Не, не може, освен ако не става въпрос за случай, когато времето и животът се състезават.

Хм, замислих се!
Ставаше дума за много силен кръвоизлив.

# 503
Ясно е, че не можем да коментираме конкретния случай. Принципно един кръвоизлив би могъл да бъде овладян и с едно лекарство. Но ако хомеопатът не е сигурен...добре е да спаси живота, пък после да се оправя с последствията.

# 504
  • И аз не знам къде...
Благодаря!

# 505
Което ме навежда за пореден път колко е лесно понякога да отсечем и да кажем - Край, този не работи правилно... Добре, че Само за малко внася яснота.

# 506
Аз пък имам една принципна чуденка, понеже се пооплетох  Laughing.
Бебето ми вдигна Т онзи ден (около 38), нищо не дадох - нито алопатия, нито хомеопатия - стана през нощта и по инерция процедирах така, както и с баткото - оставих я да се бори. Сутринта я заведох при педиатърката и се обадих и на хом. Педиатърката (която принципно е против изкуственото сваляне на Т) леко ми се скара, че нищо не съм дала на бебето, защото не можело да очаквам от бебе да си свали самичко Т, тъй като няма изграден имунитет. Така ли е? Могат ли или не бебетата да си свалят сами Т?
Колкото до нашия случай - вече е здрава, мисля - поне се държи като такава Wink.

# 507
Добре дошли в новата, 22-ра тема!    
Внимание: Форумът е за обмяна на личен опит, свързан с хомеопатията и информацията в него не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските или хомеопатични специалисти.        

Аз точно мислех да си напиша самоотговор с молба за коментар дали разсъждавам правилно.

само за малко, доста по-напред в темата съм обяснявала многократно, че нямам опит в хомеопатичното лечение. Къде, ако не тук да задам въпросите си? А и защо мислите, че не оценявам помощта, която съм получила от пишещите тук? Дори и когато не е ставало въпрос за отговор на поставен от мен въпрос.

# 508
Не знам какво могат или не могат, но е факт.

Впрочем по логика: Как очакват тогава, че бебе с незрял имунитет, ще има сили да гради такъв срещу многобройните причинители, които се вкарват с ваксините, и то по кръвен път, а не по РЕАЛЕН ПРИРОДЕН начин през носоглътката, откъдето обикновено постъпват вредните агенти...
И сякаш едно време всички бебета са измирали от температурата, когато е нямало нищо друго, освен кърпи с вода и оцет и тук-там някоя билкова отвара (стига да можеш да накараш сукалчето да я поеме). Ми...дразня се ooooh!
Друго - факт е, че бебетата, които са на хомеопатия, свалят температурата пак сами, защото какво е хомеопатията? - Начин тялото само да се справи със заболяването. Тъй че явно могат.

# 509
  • Пловдив
Как бихте тълкували поведение на дете,което "обича раните"-напр. от ударено,пъпка която е разчоплил и е станала рана...Вчера се сърдеше,че той няма такава,а баща му се прибра с пробит показалец Tired Та като ми изтърси-сърдя ти се щото нямам рана???Или пък- ще ида да си направя рана/да се порежа/ да да имам и аз,да съм превързан с бинт Shocked Не знам как да го тълкувам това поведение...
Дали е черта от някой тип в хомеопатията или...просто си въобразявам?

Общи условия

Активация на акаунт