Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 957
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Весси, рецепторите в устната кухина нямат общо с артикулацията на звуците. Бебетата също не говорят. Лекарството си се приема нормално.

# 76
  • Добрич
Мече, честно казано не ти разбрах отговорът  Crazy
Имах в предвид, че синът ми не мога да го накарам да си повдигне езичето, за да капна капките и леко подръпвам долната устна, за да ги капна там

# 77
-)  Ми аз като филолог под артикулация друго разбрах, затова. Принципно най-добре да е под езика, но пък рецептори има из цялата устна кухина. Аз лично не виждам проблем, добре е да кажете на хомеопата. Той единствен може да прецени дали да сменя дозата (не честотата на приема и потенцията, а дозата)

# 78
  • Добрич
Благодаря Мече, ще го обсъдим на следващото проследяване   bouquet

# 79
изчезнали ми бяхте)))) и на мен ми е много трудно да обяснявам,че просто само и единствено с хомеопатия лекувам и то тогава когато има смисъл))))))) за незапознатите ''тормозя''  себе си  и децата  Crazy............

# 80
Здравейте момичета,приемате ли нови попълнения   bouquet
Нужна ми е информация за Хиосциамус 200,при малки деца.Нищо не открих в интернет и ще ви бъда много благодарна ако някой сподели.Може и на лични.
Благодаря ви предварително.

# 81
Здравейте момичета,приемате ли нови попълнения   bouquet
Нужна ми е информация за Хиосциамус 200,при малки деца.Нищо не открих в интернет и ще ви бъда много благодарна ако някой сподели.Може и на лични.
Благодаря ви предварително.

Здравейте и добре дошла Simple Smile
Хиосциамус е лекарство, което има 4 809 доказани и вписани в реперториума симптоми. Със сигурност има и още, които не са вписани поради недостатъчно доказателства. То може да бъде показано както при малки деца, така и при възрастни. Предписва се, ако има картина за него, т.е., основания. 200 СН е потенция, която също се определя индивидуално и възрастта е само малка част от основанията за определянето й. Така че, не зная какво искате да знаете, за да ви отговоря по-подробно. Simple Smile

# 82
Много благодаря за отговора,исках да зная при какви симптоми най-точно се изписва,но щом е толкова много обхватно......тогава ще формулирам въпросът си така>Добре ли е да се дават на дете,което е много нервно на моменти със силни изблици на гняв и крясъци.Рязко изпада в такова състояние и след малко сякаш нищо не е било.
По никакъв начин не оспорвам,че са ни дадени от хомеопат,предполагам разбирате.

# 83
Хиосциамус има изблици на гняв, но още много други лекарства имат такива изблици. Така че, това не е достатъчно основание.  Просто трябва да има картина на хиосциамус, за да се предпише. Ако колегата е видял такава, ок, да се надяваме, че сте попаднали на добър хомеопат Simple Smile

# 84
Благодаря ви,няма да ги давам,реших.Имам доста познанства с хомеопатията от години,познавам ги до толкова,че вече си зная кое за какво е,всички сме на хомеопатия,но това го чувам за първи път и за това веднага писах тук.

# 85
Благодаря ви,няма да ги давам,реших.Имам доста познанства с хомеопатията от години,познавам ги до толкова,че вече си зная кое за какво е,всички сме на хомеопатия,но това го чувам за първи път и за това веднага писах тук.

Да ме прощавате, но явно малко знаете. (Ако под "познавам ги" визирате лекарствата)
Хиосциамус хич не е "малко" лекарство, нито пък рядко изписвано, особено в днешно време. Нима ви притесни фактът, че ви лекуват само с няколко лекарства и изведнъж ви дават нещо, което вие не познавате и чувате за първи път? Ако имате добри познанства с хомеопатията, вероятно това усещане на първа среща ще се повтори няколко стотин или хиляда пъти. Или сте смятали, че никога няма да ви се наложи да пиете някое от стотиците непознати вам хомеопатични лекарства?

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 23:58 от Мечка Малинарка

# 86
MiSs CApRiCe , ако детето ви наистина има нужда от хиосциамус, а вие не му го дадете, поради ваши лични съображения,  ще го лишите от възможностите да е все по-здраво и да реализира това, което е заложено у него. Няма хубави и лоши лекарства. Всички са хубави, стига да има картина за тях.

# 87
  • Добрич
И друго се сетих да попитам след като видях, че има въпрос за очите, племенницата ми(8 г.) отскоро е с диоптър 2,75 за далекогледство, възможно ли е чрез хомеопатично лечение да се свали диоптъра и дори да няма нужда от очила в бъдеще?
Да си повторя пак въпросът  Embarassed

# 88
Най-накрая се наканих да заведа голямата си дъщеря при препоръчан класически хомеопат. Причината е не толкова здравословното ѝ състояние, колкото прекалената ѝ притеснителност, която понякога изразява с мимики на лицето. Проведохме доста обширно и приятно интервю, което завърши с прием на гранула с определена потенция. 24 часа след приема в рамките на 2 часа се появиха симптоми на нейно старо заболяване, които изчезнаха. След 19 дни отидохме отново при хомеопата заради хрема и кашлица. Прегледа я, каза, че е здрава и се чисти. Разпита ме за промени в поведението, каквито нямаше и даде отново същата гранула в същата потенция!!! Каза да направим месец, месец и половина проследяване и да го посетим отново. Засега не забелязвам никакви промени.
Какво ще ме посъветвате - да го сменяме навреме или да му дадем последен шанс? А има ли въобще във Варна с кого да го сменим?

# 89
Весси, пак ще се повторя - Ако няма необратима физическа патология, няма причина нещо да не бъде излекувано.

Киса, защо последен шанс? Все пак това  е първото ви интервю. Нека не забравяме, че всички хомеопати работят с материали на клиента. Ако детенцето не умее да се изразява добре (не знаем на колко години е), на хомеопатът му остава единствено да следи за невербалната комуникация на хлапето и да вярва на вашите думи, с всички капани в тях.
При всеки човек трябва различно време за реакция. (това е и едно от нещата, с които се съобразява изборът на потенция) Например при мъжа ми в началото трябваше месец. При мен ефектът беше веднага, при едното ми дете също веднага, при другото месец-два.
Освен това самата дума "промяна" за родителя значи едно, за хомеопата друго. Няма смисъл да се прелита от лекар на лекар за такъв кратък период. Представям си какво щеше да е, ако пък бяхте видели влошаване, нещо, което трудно ще си обясните, а то може да е лечебно.

Когато е минало повече време от приема, е допустимо лекарството да бъде повторено нединамизирано. Само че тук вече е извън компетенцията ми да определя 20 дни дали са повече, или по-малко време. Индивидуално е. А виждам, че сте сложили три удивителни на края на това изречение, тоест това ви смущава меко казано.
Дано някой от хомеопатите също даде мнение.

Общи условия

Активация на акаунт