Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 970
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви,няма да ги давам,реших.Имам доста познанства с хомеопатията от години,познавам ги до толкова,че вече си зная кое за какво е,всички сме на хомеопатия,но това го чувам за първи път и за това веднага писах тук.

Да ме прощавате, но явно малко знаете. (Ако под "познавам ги" визирате лекарствата)
Хиосциамус хич не е "малко" лекарство, нито пък рядко изписвано, особено в днешно време. Нима ви притесни фактът, че ви лекуват само с няколко лекарства и изведнъж ви дават нещо, което вие не познавате и чувате за първи път? Ако имате добри познанства с хомеопатията, вероятно това усещане на първа среща ще се повтори няколко стотин или хиляда пъти. Или сте смятали, че никога няма да ви се наложи да пиете някое от стотиците непознати вам хомеопатични лекарства?

Здравейте на всички,малко отсъствах.....
Моля не ме нападайте така,сега ще обясня цялото ми притеснение:
Не е защото е ново лекарство или непознато за мен такова,а много дълго ровене беше в компютъра и ние стояхме и чакахме и след това ни даде това лекарство.
Не ми каза името,след като попитах тогава го написа отделно.
Отидох понеже детето както стои спокойно и изведнъж започва да се сърди,да обижда,да чупи и хвърля предмети и в следващият момент преминава в другата крайност,спокойствие,доброта,започва да си играе(опитвам накратко да обясня).
Смятам,че с право се притеснявам,тъй като не зная и нямам никаква информация за това лекарство и какво точно давам на детето си.

# 121
Хиосциамус има 4810 симптома, доказани и въведени в Реперториума. Ако знаете за всички тях, ако си ги преведете, пак не е гаранция, че ще разберете лекарството. Симптомът, който описвате, не е присъщ само на това лекарство, на още много други, но всеки го прави поради различна причина. Попитайте хомеопата си да ви разкаже защо точно го предписва на детето ви. Само той знае в крайна сметка. Това е ваше право да попитате, щом имате съмнения.
В итерес на истината може да намерите доста иформация за него, но почти всяка Материя Медика, в зависимост от това, от кого е писана, акцентира върху различни неща в конкретното лекарство и има вариант или да не разберете, или да се уплашите, или да не откриете нищо от детето си в написаното. А обучение в есенцията на лекарствата не давам. Grinning

# 122
  • Варна
здравейте,извинявам се 4е така нахълтвам в темата ви но се нуждая от помощ,а нямам време.Имам момиченце на 4 годинки и вечно има проблеми с гърлото,пие АБ след АБ и ползата е за малко.Моля ви препоръчате ми добър  във Варна и ако знаете дали хомеопатията се справя с гнойни ангини.Ще се нуждая от много подкрепа за да се престраша ад я лекувам така.

# 123
Справя се, да  Peace за броени часове. Дано попаднете на добър хомеопат.

# 124
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

имам въпрос.
бях на класически хомеопат.

след интервю ми определи конституционното лекартсво, като каза, че е 60% сигурна и ако не ми подейства пак да иде да ми даде друго, защото картината ми пасвала и на още 2 лекарства.
взех първо 1 глобула D30, след 3 часа още 1 глобула C200. следващите 2 дена ми беше зле - предполагам, че това е било влошаването. след една седмица пак отидах и ми даде Q6.
ако не взема веднага след събуждане от капките, симптомите ми се връщат.

въпросът ми е: високи потенции като C200 не действат ли относително дълго? newsm78
респ. трябва ли да продължавам да взимам ниски потенции, за да има промяна в състоянието ми?
или просто това не е моето лекарство? newsm78
днес пак говорих с нея, според нея лекарството действа, но Q6 ми е слабо и сега пак се върнах на С-потенция  Thinking

# 125
Няма да коментирам потенциите.
Цитат
взех първо 1 глобула D30, след 3 часа още 1 глобула C200
Но ми е свръхлюбопитно някой да ми анализира този метод с каква цел е? Rolling Eyes

Това, че картината "пасва" на общо 3 лекарства означава за мен да се зададат допълнителни въпроси, за да се направи свястна диференциална диагноза и да остане симилимумът.  Crossing Arms Не казвам, че е лесно, но така се прави, когато хомеопатът не е сигурен!

# 126
Но ми е свръхлюбопитно някой да ми анализира този метод с каква цел е? Rolling Eyes

според нея, за да се намали първичното влошаване Thinking

та понеже ми каза днес да взема отново С200 и после по-ниските потенции, но на мен ми се струва много.
та, може ли да коментираш моля потенциите? за тях ми е въпросът.

иначе тя проведе още едно интервю и каза, че това Е лекарството.

# 127
  • София - Варна - Бургас
Няма хомеопатична логика, но се питам каква ли беше дистрибуторската логика?

# 128
Не могам да коментирам потенциите по разбираеми причини. Но мога да кажа, че ако хомеопатът ви се нарича "класически", това не е гаранция за качество.

# 129
  • Страната на приказките
Простете невежеството ми, но каква е тази потенция Q6?

# 130
Не могам да коментирам потенциите по разбираеми причини. Но мога да кажа, че ако хомеопатът ви се нарича "класически", това не е гаранция за качество.
Съгласна съм.

За първи път чувам така да се избягва влошаване. Влошване се получава, когато не са добре пресметнати (респективно видяни) няколкото компонета, според които се измерва жизнената сила на пациента.
И аз не мога да си преведа тези "чуждестранни" потенции. Но ще си погледна. Впрочем каквито и да са, не е това начинът...

# 131

каква дистрибуторска логика? Thinking
получих общо 4 глобули и едно шише с Q потенция.

благодаря за включването.
тук само подмятания получавам, вместо отговори. не мисля, че това е в духа на Ханеман Peace

ето тук има инфо

Мечка Малинарка , кои са тези компоненти, по които се мери жизнената сила?

# 132

каква дистрибуторска логика? Thinking
получих общо 4 глобули и едно шише с Q потенция.

благодаря за включването.
тук само подмятания получавам, вместо отговори. не мисля, че това е в духа на Ханеман Peace

ето тук има инфо

Мечка Малинарка , кои са тези компоненти, по които се мери жизнената сила?
Ама ако вие сте наясно с духа на Ханеман, защо имате въпроси? Ханеман никъде не е препоръчвал такъв прием (така мисля от това, което съм изчела, не съм професионалист). А по отношение на "подмятанията", все пак тук не е училище.

# 133

Ама ако вие сте наясно с духа на Ханеман, защо имате въпроси? Ханеман никъде не е препоръчвал такъв прием (така мисля от това, което съм изчела, не съм професионалист). А по отношение на "подмятанията", все пак тук не е училище.

това, че съм прочела няколко неща, написани от него, не ме прави хомеопат!
затова и питам, защото искам да науча нещо и да получа евентуално и второ мнение!

наистина не си обяснявам тона, който владее тази тема.
т.е. тук могат да питат хора, които всичко знаят за хомеопатията ли? и какво значи това тук не е училище? аз да съм обяснявала какво ми има и какво взимам и дали е правилното лекарство или не? попитах за последователността на взимането на потенциите и поисках мнение.

# 134
Вземането последователно на възходящи потенции не облекчава влошаванията.  Влошаванията се дължат на неправилно оценена жизнена сила, което води до неправилно подбрана потенция.  Никой хомеопат не е застрахован от неправилен избор на потенция, това е по-трудно дори от избора на лекарство. Но си има начини и за справяне с такива случаи.
А 60% сигурност в лекарството е достатъчно основание да не се дава лекарство. Ако хомеопатът не знае какво да даде, по-добре е да не дава нищо.
А ако има картина за 2 или повече лекарства, това вече говори за други неща, които хомеопатът би трябвало да знае.

Общи условия

Активация на акаунт