Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 916
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
А как да познаем, ако ни е "минало" след приема на ХЛ, дали наистина сме излекувани, или са потиснати симптомите?

# 466
без да знам отговора си мисля, че след време става ясно - може да се прояви същото, може да се прояви нещо друго, което да има няква връзка

# 467
Връщането на старите симптоми не значи непременно, че са били потиснати с приема на лекарство. Може да има негативна поддържаща причина. Пак да дам любимия си пример (не съм го измислила аз) - лекувате дете, болно от астма. Каквато и положителна промяна да има, ако то живее във влажно мазе, какво правите? Нищо. Ако лекувате дете от болести от отхвърляне и липса на любов, а то продължава да живее в такава среда....
Иначе може да се познае по много неща дали има релапс или потискане, това си  е работа на хомеопата. Принципът е на Херинг за посоката на излекуване - от горе на долу, от вътре на вън, от по-важни органи и системи към по-маловажни - писано е назад доста по въпроса.

# 468
След прочетеното приключих окончателно с класическата хомеопатия след единствения път, в който я ползвах! Дадох си сметка, че или лекарството, или потенцията не са били ок. Това от лекарството да се тръшнеш на леглото, не успявайки да си координираш краката, задух, тежест в гърдите и сърцебиене, подуване на езика и фъфлене ... ами сякаш не ме лекуваха, а ме тровиха. Мислех, че само в началото ще бъде така, че после ще премине. Обаждах се на хомеопата многократно. Отговора беше, че тези симптоми НЕ СА ОТ ЛЕКАРСТВОТО! Е, аз да не съм малоумна, бе ... Всъщност може и да съм малоумна, след като си причинявах това нещо в продължение на почти 3 седмици /с малко прекъсване/. И като чета какво пишете ...  Confused Благодаря на всички, които се отзоваха на молбата ми за помощ.
П.П. Това, което не мога да отрека е, че лекарството ми помогна до някъде на нервната система. На нищо друго.

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 22:53 от Lady*N

# 469
Кой беше този хомеопат, с какво Ви е лекувал?

# 470
Не бих искала да коментирам името на хомеопата, защото познавам хора, които се лекуват при него и са страшно доволни. Защо така стана при мен ... нямам представа. Лекарството беше naja. Даде ми 1М в деня на интервюто и после ми даде в шишенце LMSL за вкъщи по 3 капки на ден.
Не ми е за друго, всеки може да сгреши, може аз да съм подвела с нещо ... знам ли ... Но защо така упорито ми повтаряше, че симптомите не са от лекарството ...  Sad

# 471
"Оперира ме един хирург, зле ме оперира, но не искам да му коментирам името, понеже е оперирал още много хора и са живи и здрави... но се отказвам от хирургията завинаги!" Ей-така ми звучи постът Ви... Какъв е смисълът да се оплаквате от хомеопат, без да напишете кой е?!

# 472
Да й олекне може би. Да сподели собствения си опит с хомеопатията, да изкаже гласно разочарованието си. Hug Името си е име. И аз бих искала да го науча.

# 473
Да й олекне може би. Да сподели собствения си опит с хомеопатията, да изкаже гласно разочарованието си.

Това е ясно. А каква е ползата за останалите четящи (ако приемем, че в темата се стремим да си бъдем взаимно полезни)? Аз бих искала да знам кой е този хомеопат, на когото пациентът му се обажда многократно в продължение на седмици със сериозни оплаквания и той не предприема нищо.   

# 474
"Оперира ме хирург, зле ме оперира, но добре оперира другите хора. Защо мен не ме оперира добре ли ... защото може да не съм му е казала какво точно трябва да оперира ..."
Може би причината е в мен, може нещо да не съм казала и обяснила добре на интервюто. Защо трябва да злепоставям човек, който лекува успешно други хора?
Мечка Малинарка, благодаря! Наистина точно за това писах - просто имах нужда да споделя, защото ми е криво. И най-вече, проблема ми не е решен и не знам как да продължа ...

# 475
писали сме многократно - Не сменяме метода, сменяме лечителя. Но всеки сам за себе си решава. Това се отнася за хората, които са избрали хомеопатията за себе си. Ти ще намериш своя път.

# 476
Как точно лекува успешно други хора, след като не взима под внимание оплакванията на пациентите си?
Както и да е, не ми отговаряйте.

# 477
писали сме многократно - Не сменяме метода, сменяме лечителя. Но всеки сам за себе си решава. Това се отнася за хората, които са избрали хомеопатията за себе си. Ти ще намериш своя път.
Лошото е, че за първи път се докоснах до този тип лечение и бях настроена страшно позитивно.  Sad А ако сменя лечителя и пак се повтори? Ако този път се случат още по-сериозни неща? Изплашена съм, да си призная честно.
Как точно лекува успешно други хора, след като не взима под внимание оплакванията на пациентите си?
Както и да е, не ми отговаряйте.
Hug

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 23:40 от Lady*N

# 478
  • София - Варна - Бургас
След прочетеното приключих окончателно с класическата хомеопатия след единствения път, в който я ползвах! Дадох си сметка, че или лекарството, или потенцията не са били ок. Това от лекарството да се тръшнеш на леглото, не успявайки да си координираш краката, задух, тежест в гърдите и сърцебиене, подуване на езика и фъфлене ... ами сякаш не ме лекуваха, а ме тровиха. Мислех, че само в началото ще бъде така, че после ще премине. Обаждах се на хомеопата многократно. Отговора беше, че тези симптоми НЕ СА ОТ ЛЕКАРСТВОТО! Е, аз да не съм малоумна, бе ... Всъщност може и да съм малоумна, след като си причинявах това нещо в продължение на почти 3 седмици /с малко прекъсване/. И като чета какво пишете ...  Confused Благодаря на всички, които се отзоваха на молбата ми за помощ.
П.П. Това, което не мога да отрека е, че лекарството ми помогна до някъде на нервната система. На нищо друго.

Прилича ми на тежка лечебна криза и моето лично мнение е, че със змийските хо л-ва трябва много да се внимава! Другото което ти е дал, няма нищо общо нито с naja, нито с кризата...

# 479
Александър, така пише на шишенцето, което ми даде -  Naja LMSL.  Дори ходих да го видя да не би да съм сбъркала при писането.  Sad Обясни ми, че е поддържащо.
Но ако действително се окаже, че това е лечебна криза, ок, радвам се, но да ме пращат на лекар за сърцето, защото това не са симптоми от лекарството ...  Sad как да не са? Убедена съм на 100 процента!
И само една поправка - не кризА, а кризите ... това се случваше всеки божи ден след приема на ХЛ.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт