Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 863
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря. Просто ми е преподавано разбираемо, забавно, грабващо. Това е ключето. Иначе доста куцам откъм сухи четива Crazy

# 586
А може ли да понаписвате тук и малко по-подробно. Hug Не само по този въпрос, а и по други такива. Само че не както го пише в учебниците, а пречупено практически  Embarassed  Mr. Green не мога да се изразя по-ясно.
Защото на мен ми е интересно, а нямам възможност да се записвам да уча хомеопатия/нямам и желание да стигам чак толкова далеч де  Blush/.

# 587
Това не е важно за пациента. Важно е за хомеопата.
Всеки може да учи. Аз уча дистанционно, също имам семейство с две деца... Не съм и в София.

# 588
  • Пловдив
И аз да питам...Нормално ли е при остро с-ние да се обостря и хроничното Rolling Eyes Или...свили се сливици да се върнат в старато с-ние при никнене на зъби?

Мече,ако пак те разсмивам... Wink Peace

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 12:57 от tandonova

# 589
Здравейте,искам да попитам за мнение за Натриум Карбоникум 15СН.Изписано е на бебето ми което е на 1 месец .Дозата е 5 гранули в 50 мл. вода по 1 ч.л. 10 дни.Дадоха ни го за силни колики които не можахме да преборим с нищо до тук.Благодаря ви  Simple Smile

# 590
Може да свърши чудесна работа, ако е взета предвид общата картина. То ще си покаже.

# 591
И аз да питам...Нормално ли е при остро с-ние да се обостря и хроничното Rolling Eyes Или...свили се сливици да се върнат в старато с-ние при никнене на зъби?

Не знам защо реши, че никненето на зъби е остро състояние.
Нормално е според мен, близо са зъбите и сливиците. Щом има дразнене.... Поне аз тъй мисля.

# 592
  • Страната на приказките
Мечка, разкажи малко повече за дистанционното обучение. Може и на лични.

# 593
  • filibeto-maina:)
Извинявам се ако не е тук мястото, но търся добър хомеопат в Пловдив.
Аз съм с инвалидна количка и не при всеки лекар е удобно да ме приема.
Особено зимния период ми е почти невъзможно, за това ми е много трудно да си намеря
наистина добър който да може по някога и от разстояние по телефон да ми помага.
Може и на лични, както ви е удобно.
Благодаря ви.

# 594
  • София - Варна - Бургас

Не знам защо реши, че никненето на зъби е остро състояние.
Нормално е според мен, близо са зъбите и сливиците. Щом има дразнене.... Поне аз тъй мисля.

При много деца е остро състояние, и още как!

# 595
Може разбира се. Питах Тандонова защо според нея е остро, предвид че хлапето й не е пеленаче?

Впрочем какво за теб, Александър, е остро състояние? Grinning

# 596
Да се твърди, че никненето на зъби е остро състояние, означава, че този, който го твърди, не прави разлика между остро и други състояния. Следва, че няма разбиране за миазмичната теория, да не задълбавам.
Никненето на зъби не е остро състояние, независимо колко тежко протича. Всяко дете изкарва зъби по начин, който е характерен за него. Това НЕ е остро състояние.

# 597
Hypericum има ли в картината си повишаване на температурата?

# 598
Хиперикум има в картината си повишаване или понижаване на температурата в зависимост от необходимостта на жизнената сила, като всяко друго лекарство. Впрочем въпросът ти е неточен. Имаш предвид 1.Хиперикум може ли да повиши температурата  или 2.Трябва ли да влиза в картината симптом за повишена температура, за да се приема хиперикум? Като според мен отговорът и на твоя, и на моите въпроси е в първото ми изречение

И да кажем по-просто - Зъби никнат на всеки човек. Grinning
Това, че състоянието протича бурно понякога, остро (на български), не го прави остро състояние (на езика на хомеопатията). Май не се обърна внимание на писаното по-горе нещо много важно: Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Дентицията е естествен процес. Човек не е градил нищо, не е трупал нищо, не се е борил за нищо в този случай, за да мине през Остро като нов скок по спиралата на еволюцията. Поне аз така мисля...

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 10:42 от Мечка Малинарка

# 599
Хиперикум има в картината си повишаване или понижаване на температурата в зависимост от необходимостта на жизнената сила, като всяко друго лекарство. Впрочем въпросът ти е неточен. Имаш предвид 1.Хиперикум може ли да повиши температурата  или 2.Трябва ли да влиза в картината симптом за повишена температура, за да се приема хиперикум? Като според мен отговорът и на твоя, и на моите въпроси е в първото ми изречение

Така е, неточен ми беше въпросът, бързах. Исках да попитам дали повишената температура може да бъде симптом на доказване на Хиперикум, защото не можах да намеря по-подробно описание на симптомите, които включва. Детето вчера много неприятно си прищипа пръста на една врата, а телефонът на хомеопата беше изключен. Дадох му една гранула 200CH, разтворена във вода. Пръстът му е добре, обаче през нощта вдигна температура. От друга страна, то е с хрема и кашлица вече 2 седмици без промяна в картината. Последното лекарство, което беше назначено от хомеопата, беше Pulsatilla 10M. Както и да е, няма да навлизам в повече подробности, защото няма смисъл, благодаря за отговора. Явно ще го водя в понеделник за проследяване. Но ме хвана яд, че цяла седмица не мога да открия хомеопата. Май накрая ще го сменя, защото на практика се оказва, че не мога да разчитам на него.

Общи условия

Активация на акаунт