Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 847
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
   Мече, не се издържа, нерви, нерви, нерви, направо е ужас.

# 661
  • Пловдив
Ако вкъщи се поуспокоите, ако обстановката около хлапето е по- спокойна, не му викате вкъщи /въпреки че, прави бели/, не го насилвате да прави неща, които не иска да направи точно в този момент, .....опитате се да говорите с учителите му да са по- спокойни и сдържани към него, може би ще помогне и ще се поуспокои и то...

ПП: В никакъв случай не искам да обидя някого...имам си едно такова вкъщи, та от опит споделям...Simple Smile)
При нас и хомеопатията много помогна.

# 662
Мече, в контекта на разговора и "Маточината ще е с вероятен времене ефект" имам такъв въпрос - ОК - хомеопатия, но за всичко ли? Ако човек просто се намръзне през деня навън, не е приемливо горещ леген с морска сол и едно обикновено билкови чайче с мед и лимон? Или пък при инцидентно напрежение - някакво друго подходящо билково. (всички имаме понякога дни, които не са показателни за душевното ни равновесие, а просто някой е станал с левият си крак и ни го е изсипал на нас).
По-скоро като някаква превантивна мярка. Все пак - да оставяме от време на време организва да се справи сам. Питам, пък вие дето повече знаете - ще кажете.

# 663
Мече, в контекта на разговора и "Маточината ще е с вероятен времене ефект" имам такъв въпрос - ОК - хомеопатия, но за всичко ли? Ако човек просто се намръзне през деня навън, не е приемливо горещ леген с морска сол и едно обикновено билкови чайче с мед и лимон? Или пък при инцидентно напрежение - някакво друго подходящо билково. (всички имаме понякога дни, които не са показателни за душевното ни равновесие, а просто някой е станал с левият си крак и ни го е изсипал на нас).
По-скоро като някаква превантивна мярка. Все пак - да оставяме от време на време организва да се справи сам. Питам, пък вие дето повече знаете - ще кажете.
Много разумни въпроси. И аз съм си ги задавала.
Много си права за намръзването. Това се отнася дори и за хремите - не давам хом лекарства на децата си за щяло и нещяло, даже обикновено чакам няколко дни, за да видя накъде вървят нещата. Нито за всяка рана давам лекарство, дори по-дълбока. (не оставям ей тъй без нищо само травми по главата, за всеки случай).  Разбира се, че организмът трябва да се учи да се справя сам, просто понякога има нужда от помощ. Но не винаги. Целият ни живот, ежедневието ни е низ от хомеопатия. Много ситуации ни раняват и оставят следи в нас , знаем, че хомеопатията е подобие - днес един нещо ни казал, друг нещо направил, трети нещо не направил...Така е. Животът е динамика и ние трябва да се приспособяваме. Просто понякога, когато определени случки зачестят, оставят трайни следи в нас. Например шеф, който постоянно ви обижда, постоянно; и говорим за години. Тук следите, оставени в нас, вече стават трайни. И ако не можем да се справим с това, то рефлектира върху цялото ни поведение, начин на мислене и прочие.
По-просто казано - Ако сега си щастлив, "след малко" си нещастен, после се смееш, после си сериозен, нататък поплачеш - значи добре. Но ако си нещастен няколко месеца?...Значи имаш някъде застой, трябва да направиш нещо, за да излезеш от това статично положение.
Трябва и да правим разлика между физически симптоми и умствени. Когато имаме трайно поведение като една например детска агресия и "бесотия", сами разбираме, че чайчета и прочие няма да отстранят първопричината и само удовлетворяваме собствената си тревога в момента, нищо друго не правим.
Повтаряно е много пъти - търсете първопричината, не лекувайте следствието.
Опитвам се да избягвам терминологии, ако нещо не е ясно, мога да дообясня.
Споделям и част от наученото, и лично мнение и наблюдения.
Бенджи е много права. И ако например един кадърен психотерапевт ви посочи първопричината, ще е много по-лесно, защото така ще знаем къде грешим. Е, отделен е въпросът дали ще осъзнаем, защото знаенето и осъзнаваното сте наясно, че са различни неща.

# 664
И аз благодаря на Мечка Малинарка и SinioNebe:)

# 665
Да се твърди, че никненето на зъби е остро състояние, означава, че този, който го твърди, не прави разлика между остро и други състояния. Следва, че няма разбиране за миазмичната теория, да не задълбавам.
Никненето на зъби не е остро състояние, независимо колко тежко протича. Всяко дете изкарва зъби по начин, който е характерен за него. Това НЕ е остро състояние.

Това за острото с-ние аз си го измислих Blush Така реших щото покрай зъбите се върнаха огромните сливици,гърлото беше червено и така.Според мен ни върнаха/зъбите/ назад в това,което бяхме постигнали...Хом. не е казала,че е остро и съответно не сме пили ХЛ за това.

Ако има значение не е вдигал Т.
Благодаря за разясненеията! Peace
tandonova, моят коментар за острите състояния въобще не беше насочен към теб. Зная, че не си хомеопат и въобще не нужно да знаеш тези неща Simple Smile

# 666
Да се включа и аз с питане, което дано успея да формулирам правилно....

В момента на мен ми е по- интересна " емоционалнатата " част при лекуването с хомеопатия. Да уточня, че сме двете с хлапето от близо 2 год при хомеопата си.

Имам предвид, че хлапето ми имаше известни " емоционални" проблеми, които лека полека се изчистиха. Но преди три седмици заради болест пи едно лекарство и някои от тях се върнаха, без да има регрес. Тоест отново е нетърпелива, ревлива, обсебваща ме и вкопчена в мен, но основната причина, която се опитваме да оправим не е в регрес, даже напротив има лек напредък. Да, но на мен по- горните изяви на хлапето ми, ми действат адски зле на нервите и почвам аз да не се чувствам добре. С тази умисъл звъннах на хомеопата и му разказах аз как се чуствам и какво се случва с хлапето ми. И естествено хомеопата каза, че ще изчакаме детето да си ги изживее тези неща и да ги осъзнае с цел изчистване...

Въпроса ми е - как хомеопата са въздържа да не влияе на хлапето ми...Може да прозвучи адски тъпо, но аз бих дала вълшебното лекарство за да си върна доброто дете от преди три седмици  Blush Blush  Blush

Говоря така защото лично на мен ми бяха решени с години трупани страхове само с един прием на лекарство. Тоест усетила съм върху себе си силата на хомеопатията върху емоционалните проблеми....

Дано да става ясно какво искам да кажа....
Това, че на вас ви е по-интересна емоционалната част от хомеопатичното предписание, не променя факта, че то се прави на тоталност от симптоми. Емоционалната част никога не е различна от физическата, винаги има връзка. И вие може да искате вълшебна капчица за "добро" дете, но по-добре е да си обичате детето такова, каквото е. А ако има нещо за ахомеопатично лечение, хомеопатът ви ще прецени Simple Smile

# 667
Тайна, майката има възможност и право да избира как да лекува детето си. Вие й дайте информацията, която имате, а тя нега да реши сама. Но по-добре да отиде на доктор, отколкото да давате "нещо хомеопатично", без да сте ходили на хомеопат. Личният избор е право на всеки Simple Smile

# 668
По въпроса дали има страни, в които пациентът може да избере как да се лекува и да насочи натам здравните си осигуровки, да има. Не съм подготвена в момента с конкретни примери и ще се въздържа, за да не сбъркам, но в много страни хомеопатията е официален лечебен метод, в много страни има висши учебни заведения за хомеопати. Примерът, за който зная, че няма да сбъркам е Индия.

# 669
И последно, по въпросите за непиенето на хомеопатични лекарства по всякакъв повод Simple Smile
Хомеопатично лекарство се пие, ако има картина за него. Ако няма картина-няма лекарство. Признавам си, че си позволявам да препоръчвам някои нехомеопатични неща, ако нямам ясна картина. Но когато дам лекарство, предпочитам пациентът да ми каже какво е предприемал, за да мога да отделя симптомите на състоянието, от тези, които са възникнали или са се изменили след нещо предприето.
Друг е въпросът, ако човек пие много билки. Това си е фитотерапия и тя е добре да е предписана от фитотерапевт.

# 670
Точно така. Като чаят от лайка, с който често поим малките бебета. После що имали картина на хамомила (бясничката дива хамомила, дето хич не търпи болка - разбира се това не е цялата й картина). Получава се чисто доказване.
Изобщо почувстваме ли нужда от лечение, може да се вземе лекарството, което описва в най-голямо подобие картината. Заседнем ли някъде особено. По-разбираемо: Аз например на ден се улавям, че правя състояния на поне 3-4 лекарства, а може и да са повече. Разбира се, тъй като това е симптомът на новака, се стремя да не му обръщам особено внимание, щото иначе ще откача в ...себеизследване Crazy, а нищо прекалено не води до добро. Зацикля ли за дълго време в една картина, почувствам ли траен дискомфорт, вече съм наясно, че трябва да потърся хомеопата си. Поне при мен е така.

# 671
 само за малко, благодаря за отговора, естествено, че хомеопата решава и тъй като имам довереие в него- изпълнявам  Simple Smile

# 672
Все си мисля, че не може да няма и училища за "недоктори" по класическа хомеопатия.... Може и да бъркам, разбира се.
(защото ако е така, явно в БГ сме в по-добрата позиция)
Синьо небе, благодаря за споделеното

Ме4ка, не е лошо Българите понякога да са в по-добра позиция  Grinning слу4ва се явно. Когато проверявах преди 2 години къде и как мога да у4а хомеопатия се оказа, 4е в Европа има 3 или 4 страни, където недокторите нямат право да ходят на у4илище за хомеопати. Това за мое голямо съжаление. Надявах се с времето интересът ми да намалее, но уви..засилва се  Laughing
сега съм в опасната ситуация на лаик, който би могъл да подразни всеки практикуващ хомеопат с повърхностните си знания и за сметка на тях сериозни подозрения..Още не ми е дошло времето да си потърся следващ Хомеопат, а имам нужда от него. И моята не е лесна! Mr. Green

Поздрави и приятен ден на вси4ки!

# 673
Благодаря ви за дискусията! Отново беше изключително полезна!

Само за малко, не говорих за фитотерапия. И двете се Мечето сте ме разбрали напълно вярно.

(макар да си призная през зимата си пийвам доста билкови чайчета щото са ми вкусни Simple Smile)

# 674
Laughing и аз има панически страх от зъболечение  Blush дори при премахване на зъбен камък се гипсирам и нямам търпение да стана от стола. Преди месеци бях на зъболекар и само като ми каза какво трябва да се прави (смяна на коронка) и изпаднах в паника дори от почукването по зъбите  Laughing При мен този страх май е от загубата на контрол като ми се работи в устата и от страх да не ми засегнат езика  Blush
Тази седмица ще се опитам да ида на хом, че много време отлагам, а имам нужда.
Вашият страх от зъболечение е част от цялостна картина. Консултирайте се с хомеопат, ДОБЪР!
Само за малко, благодаря за коментара!
Знам, че е така при мен и слава Богу, живота ме научи по не много суров начин, че трябва да се откажа да контролирам, планирам и да се чувствам отговорна за чужди неща. Е, можеше и по-рано да го разбера, а не след 30+. Тази седмица съм на разговор с хомеопата ни, горя от нетърпение вече да си поприказваме, натрупала съм мнооого емоции, имам много въпроси, а и се прояви и конкретен физически проблем та е крайно време да ида на проследяване.

Общи условия

Активация на акаунт