Ето, че СЕПТЕМВРИ наближава, коя ли ще е първата ни мама!

• 25 501
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Нали уж според нея били "полово предавани кандиломи" как тъй сте за онкологията  newsm78
Не,наистина не им е добре на тези лекари! smile3516
Аз вече се чувствам наистина като скъсана найлонова торбичка-от около 20  юли са ми спрели тока от обиколки и побъркващи ситуации ,а като гледам-ами то в оригинал ми дойде времето да раждам,защо беше цялото това психиране?
Единственото за което ми е криво е,че ще отида при друг,който не ме познава,не ми знае предисторията,а и аз не го познавам все пак...губи се връзката лекар-пациент.Поне беше нормална бременност,без усложнения (до този момент ако въобще мога да вярвам,че е имало някакви усложнения на края вече!) Weary

# 646
Августа ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Бъди много здрава, щастлива, обичана и горда майка след има-няма 40 дни Simple Smile Ти не се преуморявай с подготовките. Ние ще се почерпим виртуално - аз си избрах и десерта Wink

Вчера на плажа съм си загубила сватбената халка. Отроних една сълзица снощи в нейна памет, а Нико милия изобретател веднага с готов план как да ме успокои. "Мамо, ще вземем от бати Миро металотърсача и утре отиваме да я търсим. Ако е паднала в морето аз ще сложа един мотор на металотърсача да стане като подводница и ще потърсим и там. Само не плачи. Пък ако не я намерим ще отидем до един магазин за пръстени и ще покажем този на татко, и ще ги питаме имат ли СЪЩИЯ, ама съвсем същия, само че за твоето пръстче. Ще вземем паричките от моята касичка и ще ти купим." Ей такъв е моя рицар без броня. Няма по голяма награда за мама.
Милия рицар  Heart Eyes - чудесен син си имаш, ще учи малкия само на хубави неща  Hug

Agira, eva_82 Честит 9-ти месец!

Канела ама ...  и Петък си имала! То не остана вече! Малката ще вземе да си тръгне сама и накрая само ще са те разкарвали да те подлудяват, а всичко ще си е наред  Hug Hug Hug

sentex това си е за друг кожен - тя това само от разказа ли го съчини? Как ги ненавиждам като почват да ти приписват всякакви гадости, че имаш...  ooooh! ooooh! За 10г. как никой друг не го е казал това

# 647
Августа, честит рожден ден   bouquet Бъди здрава, обичана и обичаща жена и майка.

sentex, нямам думи за тази лекарка. Каквото и да е, не може така да говори на една жена в напреднала бременност на база догадки и предположения  :ooooh Не се тревожи сега излишно а отивайте при друг специалист  Hug

Калина, представям си как се притесняваш да не се завърти обратно малкия бонбон  Hug

Мартичкав коя Виктория работи мъжа ти-пицариите Виктория ли? Моят мъж е там,да не са колеги?

Не, в Застрахователно дружество Виктория е  Hug

Канелка и твоята одисея край няма. Не мога да ти дам компетентен съвет, само ти стискам палци вече да се разреши всичко, да си спокойна и  щастлива за посрещането на малката госпожица  Hug

Скай, страхотен Нико  Heart Eyes. Не знам дали всички момченца са така или е до дете, но моя син е същия. Като ме види разстроена или уморена, въобще нещо не наред, просто е уникален. Успокояваме, гушка и дава кураж и надежда. Обожавам си го  Heart Eyes. Много исках момиче, но си мисля, че тя ни би ми давала това което ми дава моя малък мъж.

Днес ще е голяма жега, но отивам да чистя и шетам, колкото и да ми е неприятно и мързеливо  Mr. Green

# 648
Честито първо бебе в темата Simple Smile
Честити рождени дни на всички, напоследък само ви чета че няма много за казване, но като прочетох поста на sentex и реших да се включа, че и мен така ме бяха уплашили миналата година със същата глупост, само дето не бях бременна. По същия начин отидох, но на гонеколог, един "приятен" доктор, който позната ми препоръча, и той ми вика - амииии, имаш тука кондилом, ама ти не се притеснявай, ей така ще го изгорим, че и даже ще ти хареса и още ще искаш. Бре, викам си, какво е това кондилом, щото това си го имам от доста време и при досегашните ми прегледи никой нищо не ми е казвал? А той вика - еми прочети малко в интернет - то там си пише за ЧПВ, и т.н. И аз веднага почвам да чета, ей направо косата ми се изправи. След десетина дена отивам при друг лекар вече, ошашкана до не знам къде, да питам какво му е мнението - няма такова нещо, не е кондилом, кожно образувание просто. Според сегашния ми лекар - е кондилом. Онзи ден бях на кожен - тя ми каза че не е. Та, мисълта ми е, че всеки доктор си оприличава това дето вижда на нещо си, а на нас ни настръхват косите за глупости. Според мен хич не се шашкай за такива неща, особено пък щом се появява от толкова време, най - вероятно си е от бръсненето, а докторката нищо не й пречи да ви вземе парите за едно скъпо изследване и после да ви успокои и да ви кажа - еее, нищо ви няма бе, хора!

# 649
Честит рожден ден Августа ! Да си жива и здрава и много щастлива мама на здраво есенно бебче! Tada
Скай, много е миличък твоя Нико. Стопли ми душата, а си представям на теб какво ти е. За сладкиша да питам, брашното е 40 гр., а не 400, нали?
Канела, какви са тези доктори  Shocked Нямам думи какво ти причиниха последния месец! Най-добре отивай при този Георгиев и дано той да излезе по-съвестен.
sentex, това, което ти е казала тази докторка ми звучи доста пресилено. Доста мои познати са имали ЧПВ и лечението обикновено е само с имуностимулатори, защото оргнизмът и сам може да се справи с този вирус и много жени не разбират, че са били заразени с него. Консултирай се с още един кожен, а ти специално и с гинеколог.

# 650
  • Варна
Мерси момичета за подкрепата, и на мен ми се струва, че се пооля тази лекарка при положение, че аз ходя всяка година на цитонамазки и прегледи, и имам даже ваксина против рак на шийката. Даже миналата година имах едно кървене и се оказа, че е спукан капиляр. Изгориха ми го и се оправи, но предполагам, че ако имаше някакви други неща моята лекарка щеше да забележи. Сега почваме лечението и после ще отидем и при друг лекар пък да видим.

# 651
  • Бургас

Днес ще е голяма жега, но отивам да чистя и шетам, колкото и да ми е неприятно и мързеливо  Mr. Green

ох, аз съм зачистила от три часа....и съм до "кривата круша". Супер много ме мързи Whistling
Сенткес, много неприятна история. Потърси друго мнение задължително.  Hug Късмет Hug
Канелка, важното е бебо да е добре. Още мъничко ти остана, не си трови нервичките Hug
Скай, страхотен батко си имате Heart Eyes
Марти и моят Ники е същият smile3521 Ако плача, плаче с мен, ако се смея - смее с мен. Момчетата са толкова гушливи и обичливи към мама Heart Eyes

# 652
Августа, честит рожден ден!!! Бъди здрава, обичана и скоро най-щастливата мама!!!    bouquet

Агира, eva_82, честит девети месец, момичета!!!   Hug
Канелка, направо те измъчиха вече... Пожелавам ти всичко все пак да завърши добре и скоро да гушкаш малката, сладка бебка!  Praynig Praynig Praynig Hug
sentex, според мен ходи при друг доктор. Мисля, че тази просто ти е наговорила глупости и те е стресирала без причина.  #2gunfire Такива диагнози не се поставят без изследвания. Стискам палци, всичко да е наред с вас!  Praynig

# 653
Добро утро на всички Hug
августа Честит Рожден Ден ,миличка Hug да си жива и здрава и много обичана и горда мама Party
Аз така хубаво се наспах хихихи станах и чистих като шашавите Mr. Green
Сега се чудим с Антонио къде да мандаме гащи днес,че не ни се седи вкъщи Peace
Ама на тая жега май само някой мол е достоен на хладинка

# 654
Хубав ден, мили мами!

Августа - Честит рожден ден! Много щастлива и обичана. Леко раждане и страхотно бебче ти пожелавам!
Мартичка - за името - аз лично обожавам името Александър - така се казва големия ни син. Сега за малкия сме избрали Мартин - и двете имена са много популярни, но мен това не ме притеснява - фактът е че са хубави имена. Навремето всеки трети се казваше я Иван, я Петър или Димитър и не мисля че са се обърквали. Така че - смело го кръстете както го чувствате. А пък щом и си сънувала че го кръщавате Александър - аз не бих се колебала повече, ако и таткото е ОК Simple Smile
Скай, страхотен е синът ти!
Канела, аз ако бях на твое място бих звъннала на оргиналния доктор да му кажа че новия е променил датата и да питам за мнението му. Не бих тръгнала да сменям доктори в 9 месец. Ако и без това си избрала болница с добри специалисти - дали в последния момент ще избереш някой препоръчан, или при който попаднеш в майчин дом (ако правилно разбрах - натам си се ориентирала, а те се водят с едни от най-добрите специалисти), не мисля че ще е голям проблем. Но все пак ти си преценяваш за себе си - важното е ти да се чувстваш спокойна и да вътрешно да си уверена че си направила правилен избор.
Сентекс, аз веднага бих потърсила друг, но препоръчан, специалист, а не бих тръгнала да прилагам на тази докторка лечението - утре е понеделник - убедена съм че можете да направите консултация с друг лекар. "Специалисти" всякакви, с много противоречиви диагнози. Аз затова съм привърженик на подхода - избираш си лекар на който може да имаш доверия (обикновено изпитан от някой познат) и ставам като кон с капаци - следвам каквото той каже. С първата си бременност, след перипетии и смяна на 3 доктора защото имах прокървяване във втория месец, най-сетне попаднах на сегашния си лекар. Той ми предписа комбиниран витамин А и Е. Като изчетох как лошо влияел на плода, ослушвах се за мнението на други лекари, като всеки си имаше своя версия за това какво трябва да се направи. Цяла бременност изкарах със страха, че с детенце може нещо да не е наред. После лежах една седмица преди секциото в Майчин дом и видях че той успешно лекуваше жена, забременяла ин-витро и със спукани води при амниоцентезата. Тя орди живо и здраво момченце. Та си казах - коя съм аз за да оспорвам диагнозите и предписанията му. Ей, го на - имам страхотен, красив, здрав и умен син на 9 годинки. С тази бременност не оспорвам нищо което ми изпише, не правя втора консултация, не ровя в нета (е, естествено проявявам доза здрав разум Simple Smile). Просто като имам проблем - му звъня, и каквото каже - това. Та, довери си се на твоята оригинална лекарка, а не на тази нова. Или се консултирай с някой добре проверена през познат.

# 655
Знаех сиии,  newsm44 цяла седмица на село бях и все си мислех, че вече 100% има първо бебче!
Да и е честито на мама Галка бебока, жив и здрав и много да я радва, бързо да наддава и скоро да се гушкат  Heart Eyes

# 656
Сентекс, всички са ти го казали, но и според мен няма нужда от излишна паника или дори истерия. Тази лекарка е луда и крайно непрофесионална, щом  може да говори такива неща на бременна в 8-мия месец! Освен това подобни диагнози никога не се приемат от първия път, а се правят специализирани прегледи и изследвания. Може да е права, но според мен, по-вероятно да не е. Така че, още утре идете на друг лекар и не се притеснявай излизашно.

Скрит текст:
Моят мъж например като се запознахме имаше едни странни обриви, подобни на екземи по тялото. На различни места излизаха и приличаха на пъпчици, но без връхчета. Той веднага ме предупреди, че не е заразно и му се е появило след определена почасова работа в чужбина и имал диагноза някакъв си там дерматит. Хубаво, аз проблеми не съм имала. След около година ходи при една лекарка, която му каза, че това било псориазис Shocked, че няма да се оправи, че трябва да спазва стриктна диета (мъж без никакво месо, варива, алкохол идори бира). Доста ни стресна, определено. Той на инат се хвана и го направи, прочисти си организма за 1 месец, но отиде при друга лекарка... Направиха му най-сетне изследване за алергии и се оказа алергия към никел! От часовника, от колана, от ключовете и монетите в джобовете... И му излиза на тези места. Сега просто внимава какво носи и няма никакви проблеми.

Канела
, направо луда те направиха тия лекари. Направо бих им теглила една майна на всичките, добре си му се развикала на този. Според мен или се опитай да се свържеш с твоя, за да си направи труда да информира колегата си за състоянието ти и притесненията си, или направо потърси трето арбитражно мнение. Стискам палци всичко да е наред!

# 657
sentex по-добре се консултирай с друг лекар...Тая определено го е ударила на волни съчинения...Аз така като си правих татуировката на 3 сесии и на последната ми пръскаха лидокаин и ми стана едно червено с корички там къде е правено нещо на последната сесия и отивам аз при дерматолог в кожния диспансер и жената ми изцепва, че можело да съм алергична към мастилото, а не към лидокаина...аз и обеснявам че това е правено на 3 пъти през няколко седмици и само последния път е имало нещо различно и това е лидокаина и тя пак то може от третия път да се е проявила алергията към мастилото ама защо не е по цялата татуировка неможа да ми обясни и като я питах какво следва ако алергията е от мастилото нали все пак ми е в кожата вече и тя ми обесни че трябвало да се махне мастилото от там  Shocked Все пак ми изписа едно кремче и някакви хапчета и ми мина ама беше убедена жената, че е от мастилото Simple Smile Аз имам чувството че някой лекари просто им става скучно да лекуват стандартните проблеми на хората и започват да си измислят за да им стане по интересно  #2gunfire

# 658
ro6li4kaКакъв плат и кройка ползва за слинга?

# 659
Flowers платът е някакво тънко хасе ширината му е 2.20 м точно колкото е дължината на слинга...А за кройката намерих един сайт на английски
http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/index.html
има няколко разновидности на слинг с халки, ако разбираш английски ще ти е полезно, а на български намерих само това
http://bglog.net/bebelog/10563
Дано да съм била полезна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт