Отговори
# 180
Добре де, на мен едно нещо не ми е ясно. Всички казват, че най- хубавият момент от раждането е като изплаче малкото и ти го дадат. Ама ако си родил естествено, не е ли това моментът, когато те шият.......в повечето случаи без упойка. Както казват повечето родили така- шиенето е по- гадно от самото раждане....Така, че какво правим- наслаждаваме се на момента или ох-каме. Пази боже да трябва да те кърпят по- дълго време.  Да не говорим, че тогава и без друго си достатъчно каталясала........ooooh! То и при секцио те шият ама тогава няма вариант да е без упойка.
Да не говорим, че на едно място четох една теория (не, че я подкрепям, но и такава има), че движещата сила на майката при естествено раждане е ..........омразата.........демек да се маха вече това ужасно нещо, дето ми причинява толкова болка. Това, разбира се, нито една майка няма да го потвърди, то е на подсъзнателно ниво. Наистина странна теория, но ако приемем, че има нещо вярно, омразата хич не ми се връзва с геройство.  newsm78 newsm78

# 181
Да не говорим, че на едно място четох една теория (не, че я подкрепям, но и такава има), че движещата сила на майката при естествено раждане е ..........омразата.........демек да се маха вече това ужасно нещо, дето ми причинява толкова болка. Това, разбира се, нито една майка няма да го потвърди, то е на подсъзнателно ниво. Наистина странна теория, но ако приемем, че има нещо вярно, омразата хич не ми се връзва с геройство.  newsm78 newsm78
#Crazy ooooh!
По-голяма простотия не бях чела! ooooh!

# 182
Мисля че ще съм искрена ако ти кажа, че не изпитах омраза към детето, а по скоро към ситуацията в която съм и че сама се поставих в нея. Не са много хората които си го признават, при тези, който не го правят, се проявява подсъзнателно и избива в отношенията майка-дете. Но когато акушерката ми казваше - сега само ти можеш да помогнеш на детето да излезе, защото само ти можеш да го насочиш, хич не ми и пукаше помагам ли, не помагам ли, просто правех това което трябваше докъдето ми стигат силите. Затова смятам че по - правилният вариант за мен беше да родя секцио, но аз просто нямах ни най - малка идея пред какво се изправям.
И...моментът, в който ти дават бебето не е тогава, когато те шият, шият те по - късно, като те хване добре упойката, и сега всички майки - героини ще ме заклеймят като споделя че за мен появяването на бебето ми на бял свят бе свързан с една мисъл - свърши се. Е, почти, щото и като те шия боли, макар и упойката.

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 20:04 от psmama

# 183
Пипи Дългото чорапче, не съм казала, че я подкрепям, просто казвам, че има и такова чудо........

# 184
Да, Delight31, нищо лично към теб Hug.
Просто теорията цепи мрака. Crazy
Измислят ги тези, които твърдят, че като си роден със секцио и нещо в психиката ти куца или имаш вътрешни неосъзнати противоречия и още куп дивотии.

# 185
Даааам, странна е. Мен пък шиенето отдолу продължава да ми е най- големият хикс, от това ме е страх повече от самото раждане. Още повече, че в този момент трябва да си най- щастлив  Cry

# 186
Защо? Аз раждах с епидурална упойка. Големите болки бяха до 4 см разкритие. После упойка и напъни - търпеше се. Шиенето не съм го усетила. Но като мина упойката... Sick Но дали ще е шито долу или горе - все си боли. Аз се моля сега да родя без да се налага епизиотомия. Това е предимството на нормалното, когато не си рязан и шит. Раждаш и след два часа си пушка.

# 187
Да...шиенето беше  най - гадната   работа...и болеше повече  от  раждането Tired Добре,  че  бяха   2-  3  шева,  та   докато  почне    свърши. А  за  хубавия  момент, в момента,   в  който  бебето ми беше  сложено  на  корема   и   ми   потърси   гърдата  нищо   друго не  ме  интересуваше....

Тия камъни в чуждата градина са излишни. Никой не е на мястото на другия, за да знае.
И в същност забелязвам, че не нормалнородилите се подиграват на другите, а е тъкмо обратното, и тук пролича.

Защо?  Tired

Но добре, щом вие казвате... мъка е, ужасна.... това е глупаво.

Това  имам   предвид,   че  няма   две  еднакви  раждания...Как   може да  знаеш   как  ще  протече   твоето?  Еди кой  си  се  измъчил,   еди  кой  си минал  през   това,  през  онова.   Никой  не  е  на  мястото  на  другия.  
А  омраза.... След  всичките  проблеми, които  имах през   бременността  и  загубеното   бебе  преди  това  дори  и  не   ми е  минало през  ума   да мразя най  -  хубавото  нещо в   живота си.  Да  исках да  свърши   по бързо  ,  но  не  заради  друго  ами  просто  да  го   гушна  и  да  знам,  че   вече   всичко  си  е  на  мястото.
И   Делайт  на  никой  не  пожелавам  това  през   което  преминаваш  ти  и  момичетата   с   няколко  опита  за  инвитро.

И  хайде  стига  с   тия  адски  мъки...Никой не  ти   ги   гарантира. Едва ли  не  излиза секциото   е песен,  а  нормалното    се  свързва   с   адски  нечовешки  мъки.

# 188
Е, почти, щото и като те шия боли, макар и упойката.
А знаеш ли, по този повод бях питала един лекар- за тези които раждат без епидурална, питах го защо в повечето случаи не им слагат местна упойка като ги шият. И той ми каза, че тъканта там е толкова стресирана, че упойката я прави като пихтия- все едно да се опитваш да шиеш медуза или тесто. Вържеш възелчето и.........то се разпадне в ръцете ти. Така, че има някакъв резон в шиенето без упойка, ако можеш да го изтърпиш де. Даже въпросният лекар ми каза, че предпочитат, ако има доста за шев и кройка, да поставят 20 минутна пълна анестезия, отколкото местна. Абе с две думи........лудница.......ни тей, ни тей, както се вика.  ooooh! #Crazy

# 189
Де жа ву ли имам? Мисля, че някъде го четох вече това за шиенето и медузата.

Да. И аз през цялото време нямах търпение да си видя бебето. И неглижирах болката, крепеше ме мигът на срещата. Heart Eyes

# 190
Пипи Дългото чорапче, да, бях го писала и в друга тема, беше станало дума защо шият без упойка, сори за медузата ама доки точно така се изказа- негови думи  Crazy Crazy

# 191
Ахаааа, Hug
Точно медузата ме впечатли.

# 192
Ахаааа, Hug
Точно медузата ме впечатли.
Доктори- край тях все е весело, всичко могат да ти снесат  Joy Joy Ама разбирам го де- опитваше се да е максимално образно  hahaha

# 193
И добре, че приемат нещата откъм веселата им страна. При тези ужасии, които ежедневно гледат... Crazy

# 194
Е, пак някои ги е налегнал големият драматизъм. Сега пък омраза.
Аз раждах 2 дена, но накрая си бях с упойка и всичко си беше супер. Не казвам, че не боли, но имах добра подготовка от акушерка кога какво ще стане. А другите акушерки, които водеха раждането (че те се сменяха), ми обясняваха какво става и какво се иска от мен.

И като се роди бебето ми го дадоха за известно време, после ме шиха. Не съм се концентрирала в шиенето, а си гледах бебето и беше много вълнуващ момент за мен и мъжът ми.

Общи условия

Активация на акаунт