Отговори
# 75
  • Балчик
Опушването идва от мазнината в тавата. Ако в нея налееш вода, хем няма да се опушва, хем пържолките ще се запазят сочни, благодарение на влагата във фурната.

# 76
  • София
Опушването идва от мазнината в тавата. Ако в нея налееш вода, хем няма да се опушва, хем пържолките ще се запазят сочни, благодарение на влагата във фурната.
Благодаря ти Джема! Обнадежди ме! Ще прабвам все пак по твоя начин. Дано не стане димна завеса  Grinning използвам да кажа че съм ти почитетелка   bouquet

# 77
  • София
може ли изпитана рецепта за макарони на фурна със захар не солени, да са по-шекерести по възможност Wink

Ето избери си http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136161
Аз ги правя и сладки и със сирене

най - често така http://www.mycookingbookblog.com/?p=4884

Много благодаря   bouquet

# 78
може ли изпитана рецепта за макарони на фурна със захар не солени, да са по-шекерести по възможност Wink

Тези са ни фаворит на и на  нас.  chef

# 79
sunnyday, ако имаш скара метни ги на нея. защо си причиняваш и пускане на фурна в тая жега. Иначе си ги опечи в тавичка с малко бира, покрий с фолио. Към края го махни за загар и готово!

# 80
  • София

Тези са ни фаворит на и на  нас.  chef
а забърках ги вече, но не сложих сиренето, понеже искаме да са много сладки  Mr. Green
и намалих дозата на половина - с половин пакет макарони, сега се пекат във фурната  Peace

# 81
  • Балчик
Благодаря ти Джема! Обнадежди ме! Ще прабвам все пак по твоя начин. Дано не стане димна завеса  Grinning използвам да кажа че съм ти почитетелка   bouquet

Благодаря.  bouquet

# 82
Здравейте Simple Smile
Бихте ли ми препоръчали моля хубаво сладко за палачинки. Може и конфитюр. Вече за не знам кой път купуваме сладка и все са гадни, изкуствени, отврат!
Също ако може рецепта за палачинки Blush Сигурно звучи смешно такова елементарно нещо да питам, но отдавна не съм правила палачинки и си забравих рецептата - точните пропорции на продуктите. В последно време все правя от готовата смес за палачинки на д-р Йоткер и забравих кое по колко се слагаше за "нормалните" палачинки.

# 83
  • София
Палачинките ги парвя с 3 яйца, 100 г брашно и 250 мл прясно мляко.

# 84
Откакто тук във форума намерих рецепта за палачинки с кисело мляко у дома тях ги предпочитат. Обаче не помня на коя от вас беше рецептата Embarassed

На която е- да си признае Peace

4 яйца ; 1коф. кисело мляко; 1 лъжичка  сода бикарбонат и около 250г. брашно. Брашното винаги ми на око. Да стане смес мааалко по- гъста от боза.

Разбиват се яйцата, содата се гаси в млякото и се добавя постепенно към яйцата, и накрая пак постепенно и брашното, сол на вкус и печеш на тефлонов тиган. Успех!

# 85
   Последно време правя такива палачинки.

За сладко.....Горе-долу 1 кг плодове и 1 кг захар.Плодовете се оставят да пуснат малко сок в захарта.После се варят на тих котлон,като няколкократно варенето се спира и след малко пак се възобновява (това се прави за да не се разкашкват парченцата плодове).
   Към сладкото от ябълки обичам да прибавям ванилия и резенчета лимон.
   Към сладкото от джанки( или други плодове) само ванилия.....

Успех!  Hug

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 08:39 от Селма

# 86
  • Пловдив
Здравейте!
Искам да попитам някой спомня ли си сладкиша Half Past Moon и някаква рецепта?
Хубав ден Simple Smile

# 87
  • София
минавам да благодаря на Росна китка за рецептата за макароните, снощи опустошихме половината тава  Mr. Green

# 88
добър ден, моля да ми дадете линк към рецептата за хлебен кокодрил пълен с шунка и тиквички. Не намирам рецептата, а утре синът ми има рожден ден исках да го изненадам.   bouquet

# 89
  • Русе/София
 Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт