Отговори
# 495
   Моля,моля.....  Hug
   Това ли е,което търсеше?Или не съвсем....  Simple Smile

# 496
  • Варна
Ами не съвсем, защото нямаше лук, ябълки, сирене, може яйца да е имало, но другите неща със сигурност ги нямаше! Благодаря все пак!

# 497
  • София
Момичета спешно рецепта за картофена крем супа.Имам сметана за готвене,моркови,не се сещам как беше рецептата  Praynig

Сваряваш си картофите и морковите, обелении нарязани и пасираш с част от водата в която са вряли. След това разреждаш със сметаната и/или прясно мляко. Сол и подправки - според вкуса ви. Връщаш на котлона до клокне.

Аз си повтарям вчерашното питане:
Може ли да ми дадете изпитана рецепта за маринован джинджифил - от този, който се поднася със суши.
Рових в нета, но в някой рецепти се вари, в други е съвсем суров... просто не знам на кои да се доверя, та разчитам на вас

# 498
Чудя се дали мога да заменя маслото в една рецепта за сладки с маргарин. Прилагам ви рецептата за всеки случай:

Сникердудълс
Продукти:
3/4 чаша обикновена захар
2/3 чаша светла кафява захар
1/2 чаша размекнато масло
1 ч. л. екстракт от ванилия
1 яйце
1 1/2 чаша универсално брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. смляна канела
1/4 ч. л. сол
1/3 чаша кристална захар
1 1/2 ч. л. смляна канела

Загрейте фурната до 200 градуса.
Смесете 3/4 чаша обикновена захар, кафявата захар и маслото в купа. Разбийте с електрически миксер докато стане пухкава сместа, след това добавете яйцето и ванилията.
В друга купа комбинирайте брашното и бакпулвера. Прибавете 1/2 чаена лъжичка канела и солта и разбъркайте добре с тел. Добавете брашняната смес към маслената и разбърквайте докато се смесят. Оформете тестото на 30 топки.
В плитка чиния смесете 1/3 чаша кристална захар и 1 1/2 ч. л. смляна канела. Оваляйте топките от тестото в сместа и поставете на разстояние 5 см. една от друга в тави, покрити с хартия за печене. Сладките се пекат 8 минути на 200 градуса или докато повърхностите им се напукат. Оставете да се охладят няколко минути в тавите, след което преместете на решетка.

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 18:36 от diddlina

# 499
Забелязала съм, че масло може съвсем успешно да се смени с маргарин в тесто. В крем не може. В твоята рецепта със сигурност ще може.

# 500
Забелязала съм, че масло може съвсем успешно да се смени с маргарин в тесто. В крем не може. В твоята рецепта със сигурност ще може.

Peace рецептата, по която ги правя е с масло

# 501
  • София

Пепчо, а топчетата при печенето ще се разлеят ли?
На картинката са сплескани, или трябва да ги разплескаме  преди опичането?

# 502
Чудя се дали мога да заменя маслото в една рецепта за сладки с маргарин. Прилагам ви рецептата за всеки случай:

По тая рецепта стават и с маргарин. Peace

# 503
Може ли да ми дадете рецептата за ябълковия сладкиш с орехи..Беше много бърз ама..нали знаете,че не записвам рецепти  Banghead Banghead

# 504
Може ли да ми дадете рецептата за ябълковия сладкиш с орехи..Беше много бърз ама..нали знаете,че не записвам рецепти  Banghead Banghead
не записваш , но може да потърсиш  Joy
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388102

# 505
не записваш , но може да потърсиш  Joy
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388102

beer3 beer3 beer3

Записвам си вече!!

# 506

Пепчо, а топчетата при печенето ще се разлеят ли?
На картинката са сплескани, или трябва да ги разплескаме  преди опичането?

не се сплескват предварително,  на топчета се оформят и поставят, затова са на по-голямо разстояние.
Момичета, имате ли възможност - избягвайте маргарина. Дори маста е по-добра от него, защото е продукт без Е-та  Peace

# 507
Пеп-40, търсих твоето сладко от смокини в темата, също и в блога ти, но не успях да го намеря, а прочетох благодарности от Елиа, която хвали резултата. Може ли линк? Навсякъде намирам рецепти с цели смокини в захарен сироп и в крайна сметка правих конфитюр с гелфикс, защото съм сигурна, че така ще стане, но ми се иска някой ден да сваря сладко само с плодове и захар.

# 508
http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_13.html ей го на.
С Гелфикса обаче не съм посмяла да правя смокини, че са ми едър плод, а не искам нарязани. Ти цели ли ги прави?

# 509
пеп-4о, и при нас има смокини, но не бих ги нарекла дребни. Има ли проблем с тях да правя? И също може ли да намаля до минимум количеството захар, защото са безумно сладки? Дай съвет!   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт