(Био)зеленчукова градина - тема 19

• 71 367
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Mamagemelar кажи пак ако не те затруднявам как  го ползваш.Купуваш масло от нийм и направо пръскаш с него или го разреждаш с нещо?

# 556
аз съм малко по метода„нагоди го“ Wink -сложих около капачка в малката пръскачка/1,5л./,значи около 10мл мисля че е,и пръскам.

# 557
 А кога режете стъблото на земната ябълка..
Ето за тези пъпки говорех
Поникналата ми рукола Party
Босилека с лилав и бял цвят
И гордостта ми целината...трудно я захванах но сега е прекрасна.
А това ме е яд да го гледам Mr. Green сега тръгна да връзва...цяло лято цъфтя...
Маракуята ми Heart Eyes
Радост за окото в края на октомври
И приятно изненадана от стръкче див чесън

И накрая малко красиви за мен китки
Първите ми орхидеи още не се вижда цвета.
Жълта ,оранжева турта
Алоето ми
Невен

# 558
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лозева, при вас какъв е климата? при нас сами си изсъхват  Blush или измръзват и не е нужно да ги режа, само почиствам напролет. при вас като гледам може да растат целогодишно и напролет да си береш от стеблото  Crazy

и аз имах пасифлора  Cry лятото попадна в ъгълче, където не стига нито една пръскачка  Cry

и пак малко като черна станция  Blush и от невена няма да можеш да се отървеш  Blush но пък можеш да си направиш домашен крем за рани, напукана или мнооого суха кожа  Hug

# 559
Ами умерен е климата..януари и февруари са най студени ...но рядко пада под 0º
А невена си го откраднах от една градина Embarassed 2 коренчета...и много се радвах като този се захвана..точно за лек го насадих Peace

# 560
Много ми хареса алоето на lozeva!
Баба разчиства градината, мисля, че живна малко като си е на село. Разкарва се с едно малко столче и теска трева. Преборила се е с един троскот, дето аз му бях отстъпила 3 квадрата.
Много ме обича, заради мен е на село.
Имаме едни 20-тина квадратни метра под орех, ще ги изорат и баба иска да насадим още ягоди. Твърди, че преди години е имало ягоди там и им е било много добре. Ще видим.

Вече съм си купила семената за догодина : ) .
Ето няколко снимки, които ми изпратиха от вкъщи :
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/uni2/IMG_1114-1.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/uni2/IMG_1115-1.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/uni2/IMG_1116.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/uni2/IMG_1117.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/uni2/IMG_1127.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/uni2/IMG_1139.jpg

С 992847 ръце препоръчвам жълтите черита, сорт Sungold. Хибридни са, по интернет ги поръчах, ама няма такава сладост. Всеобщите любимци са. Как обичах да минавам покрай тях и да си откъсвам по някое, като ги е напекло слънцето.

# 561
  • на пъпа на Златията
Авосет,
Движението е живот.Баба ти добре организира градината ти.
Някой знае ли по-подробно да ми обясни как се потопват пръчки от една главина на мястото на друга изсъхнала?Миналата година бях оставила , но майка ми без да пита викнала циганите та ги извадили.Всичко правя с огромни усилия.Всичко след мен се прави наопаки.

# 562
Старите лозари да кажат!
А не само на дегустации на младо вино в Асеновград да ходят!
Дедов,не боли ли глава? Laughing
Рорик,ще погребваш ли лозето таз зима? Hug
Ох,дано от урагана Санди прекапе и в село,че не ми се мисли как ще се копае.
Авосетт,какъв е зеленчукът с напукана бежава кора на фотосите?
да те помоля да питаш в колежа,когато стигнете до пиперките:Кой е факторът,който ги кара да почервенеят?При мен само 2 седмици(края на юли-август) което пламна доби червен цвят.И топло и слънчево бе.И до тук.
Градината на Лозева е екзотика в моите очи!Хубост!  bouquet
И маракуя,и ругола в пясък...
Моята целина седи на отделни туфи.Силата и в корените.Буздугани с дребни листа.
Да питам коя сол е по-солена-морската или обикновената,че се обърках? Thinking

# 563
  • на пъпа на Златията
Вес,
Шъ го заревам лозето. Немаа го погребвам Оставих прътовете по-дълги да узреят.Нещо при толкова суша , защо още са зелени.Миналата година поскъсих това дето беше останало на кордони. Тази година доскъсих останалото. Ама ще ми се наложи да хвърлям чували.Предимно на болгара няма издънки на главините да смъквам главината и остава високо.Имаше много измръзнали пъпки. Стратегията ми е правилна, защото омах повече грозде от миналата година. Значи при внимание от това лозе може да се пълни 1 тон , както правеше дедо. . Нещо збърках при рязането ли , не зная. Едни главини от виненото бяха като за снимка. Подредени гроздчета по десетина най малко Радост за окото. Други силни главини само на шума.Мойто лозе не е много утъпкано.Един път съм го плевила. един път с тесачката.4пъти пръскано Един път плевено.Ама на комшията е камик.Изора го добре с кон. Ама са откъртени едни буци.
Да попитам каква беше тая болест дето почервеняват листата, че като го рязах имаше такива.?Страшна ли е?,

А за  солта , морската/каменната/ е по солена .Ама аз един път правих зелето по рецепта май беше 40 гр на литър, ами зелето не се развали ама вкуса му беше отвратителен. За това сега си го правя сол на вкус , например 2 лъжици , ама мойте лъжици са руски на 4 литра вода., а като видя че става много кисело му хвърлям грам салицил на литър сок .Не ползвам аспирин , има разни тебешири в него. Сега че си правя киселата трушия , ама си забравих севрията. Бабешка работа.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 15:51 от rorik

# 564

Да попитам каква беше тая болест дето почервеняват листата, че като го рязах имаше такива.?Страшна ли е?

Амика беше писала за еска, но не зная това ли имаш... Цъкни го в гуглето...

# 565
Весе за солта на мен морската тук купена- ми е по безсолна от йодираната...така че зависи Peace

А целината имах 2 вида  за листа и за глави...тази не знам от коя се е хванала..че няколко пъти сях..и им изгубих дирята Laughing

А за екзотиката Laughing --зелето расло в пясък ми е много по крехко от другото.Винаги питам чичката от който го купувам...кое е от пясъка? Laughing

# 566
Веселче,
от младото вино боли друго  Twisted Evil
Хей, вие май не правите разлика между морска и каменна сол?

Лозева! Маракуя! Crazy

# 567
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Laughing много се радваш, Дедо. а на български растението май се казва страстниче   Wink

# 568

Laughing много се радваш, Дедо. а на български растението май се казва страстниче   Wink

А? Наистина ли вирее по наши дворове. Отивам да го диря!

# 569
Хей майтапчия Laughing
от виното ще да е Mr. Green

Потърси май ще го намериш Laughingпод друго име Wink

Общи условия

Активация на акаунт