Смръдливец в офиса - какво правите ?

• 43 655
  • 790
  •   1
Отговори
# 150
  • Kопенхаген
Съгласна съм, че не може да се казва директно. Въпреки, че аз ако съм ще му кажа в прав текст, ако това стане ежедневие. Няма никакво право да натрапва миризмите си на околните та ако ще да не ми проговори до живот.
И на онези жени се чудя, които смело си лягат до мъже, не къпани не мити, а де не говорим когато са в цикъл  Sick но ако пък и мъжете им са такива за какво да се мъчат в банята.

# 151
  • София
Спомнете си приказката за Мечката и лошата дума....

Аз съм бременна, ако припадна в офиса заради смрадта на пикоч, на мъжа ми никаква приказка няма да му мине...Особено ако смърдящият редовно разправя колко е вредна водата и сапуна.

# 152
Нещо такова имах предвид. Ясно е,че няма да се сприателите с такъв човек,но в службата си сме принудени да контактуваме с такива хора. Ако се смразим с тях и ги обидим как после ще се гледаме очи в очи?Ако HRможеха да помогнат...

# 153
  • София
Нещо такова имах предвид. Ясно е,че няма да се сприателите с такъв човек,но в службата си сме принудени да контактуваме с такива хора. Ако се смразим с тях и ги обидим как после ще се гледаме очи в очи?Ако HRможеха да помогнат...

Защо ние трябва да се чувстваме неудобно и да червим за това, че някой не се къпе и тормози народа около себе си. Понасящите са жертвите, не обратното.

# 154
Имах колежка в университета, много миришеше, винаги я оставяхме да влезе първа на лекция и като видим къде сяда, всичко живо в другия край на стаята. А тя винаги сядаше до прозореца на слънце, дори и на 40 градуса навън, та представете си какво се скучваше от жегата допълнително. И не беше заболяване нейното, понеже я следяхме. По една седмица ходеше с мазната коса, все едно я е поливала със зехтин. Дори лятото ходеше с кубинки и с кожен панталон и даже се бъзикахме, че щом тялото и вони така, представяме си краката й какво чудо са от тея кубинки.
Много е гадно, направо е нетърпимо. Аз имам огромна непоносимост към миризми, в състояние съм да се изповръщам дори от нещо, което не е гнусно. Например много тежък парфюм. Едно време имаше един, който се казваше Джунгла, та само докато го помиришех някъде и бягах към най- близката тоалетна. Имаше и един на Ейвън  - Пешън Денс, един в червена бутилка, та и него много го мразя, но по други причини. ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, ЧЕ НЕ Е ЗА ГНУСЛИВИ ХОРА!
Като отидох студентка, наех квартира. Бяха две стаи с по две легла във всяка. В едната стая си имаше момиче отдавна беше там, аз взех в другата стая едното легло, другото го беше взело момиче, което също щеше да е първи курс. Голяма грешка! Тая мърла не переше. Събираше си мръсните гащи и чорапи, дрехи, завивки по две седмици и си ги носеше у тях да й ги перат. Носеше само от дамските чорапи, тея тънките черни и понеже й се потяли краката, си ръсеше талк в обувките. Тези мръсни чорапи си ги хвърляше под леглото, а от талка приличаха на мухлясали. Краката си бръснеше само като ще идва гаджето й. Имаше коса до задника и съм й засичала, че цялостното й къпане отнемаше от 7 до 11 мин, тъй че си представете за какво къпане става дума. Не ползваше рол- он, а се пръскаше под мишниците с въпросния парфюм на Ейвън. Сяда да яде и като се наяде, решава да си чисти ушите, а мръсните клечки пускаше в чинията, в която е яла. И косми от косата си пускаше в чинията. Добре, че бяхме с отделни съдове. Веднъж бях занесла един сладкиш с локум и орехи отгоре и тая мърша изчопли с нокти всички орехи от сладкиша, понеже знае, че не ги обичам много. Ама не може ли да си резнеш парче, нужно ли е да ровиш  с мръсните нокти целия сладкиш. След това оставаше за нея да си го яде и ме питаше що не ям от него. И със зъби си изчопляше след това остатъците от храна под ноктите. С нокти си чоплеше и зъбите. Sick Дрехите и бельото си душеше и така преценяваше стават ли още за носене. Аз мразя морски дарове и всякакви миризливи неща, обаче тая редовно ми сурнеше вкъщи някакви мариновани змиорки, консерви скумрия и всякакви вонящи истории, плюс сини сирена, от което ми ставаше лошо. А с какво самочувствие беше!!! Само някой да я заговори, независимо на каква тема, веднага репликата беше " Писна ми само да ме свалят ". #Crazy Това се казваше и в случаите, когато някой дойде да попита може ли да вземе свободния стол от масата. А гаджето и беше  сълза, което за мен беше хипер непонятно. Винаги изкъпан, избръснат, изгладен, изпран, че и красив, абе сълза ви казвам. А нашата беше метър и 60 максимум, на толкова в широчина, даже и в лицето не хващаше око. И много ревнива, не даваше на никой " Здрасти " да му каже. Една вечер се прибирам от лекции, навън минус 20 сигурно и сняг до кръста, кучи студ. Стигам до квартирата и го виждам седи отпред. Питам го какво прави навън, чакал я. Помислих, че е влязла набързо до вкъщи за нещо, той ми обяснява, че тя била някъде си и щяла да дойде до 30 мин. Викам " Влизай вътре на топло, луд ли си навън да седиш ". Той се позачуди, ама влезе де. По едно време си идва тая, влиза, ние седим двамата и си говорим. И тая " Какво си говорите? ", а той се смее и вика " Аааа, тайна! ". Излязоха някъде и тая на другия ден като ми вдигна един скандал. Коя съм била аз, че да го каня да влиза. И не издържах. Тогава вече й обясних подробно колко е гнусна, нечистоплътна и мърлява, както и нагла и да се съобразява малко къв тон ми държи. Обаче за голяма нейна беда, реши да ме нарече " малоумница ", при което такъв шамар й изплющях, че й се зави свят. От там й казах да си събира багажа и да изчезва на другия ден, за да не я изнеса аз. Реши да вика за подкрепление хазяйката, която живееше с нас, но на горния етаж. Ама хазяйката я ненавиждаше в червата даже. И я изгони. Така, благодарение на мръзнещото гадже, се отървах от скункса.

# 155
Тук са описани ужасяващи примери-пикоч,мен...с и др. подобни. Боже мили,какви са тези хора,пък и жени Shocked Shocked ShockedЩе трябва да споделите опита си с подобни екземпляри.

# 156
Моето мнение е,че на тези хора не им пука (изключвам болестните състояния).И аз много пъти се чудя на бабите в рейса не се ли осещат,че миришат(хайде да съм по-деликатна  Rolling Eyes ),но явно не.Може да е възможно да свикват с миризмата.Например помещението в което работя мирише на мухъл,стара къща,скоро наводнявана,и аз като дойда сутрин ме удря в носа,но след малко свиквам и не го усещам.А който дойде отвън веднага го усеща мириса.Та може и смръдльовците по същия начин да свикват със собствения аромат.Е,това не е обяснение и оправдание защо не се къпят.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 20:15 от Мидичка

# 157
  • Kопенхаген
И те ни обиждат със зловонията си, но никой не се интересува от нашите чувства и състояния поради това.

# 158
Някои хора просто не си дават сметка как изглеждат/миришат от страни.
Има и деликатен начин да се покаже (без директно да се казва) на близък човек, че има нужда от промяна в хигиенните му навици (или липсата на такива).
Моя много близка приятелка имаше остро задушлива пот и съчетано с факта, че лесно и бързо се потеше във всички сезони, гледката беше отчайваща. Още повече, че си ходеше с руно под мишниците.
Какво направихме - говорих с една друга обща приятелка за това как може да й помогнем, дискретно да й покажем, че има начин да се грижи за себе си. Организирахме един вид женско парти. Купихме кола маска, рол-онове и такива неща. Събрахме се 5-6 момичета и почнахме една на друга да си махаме космите под мишниците  Mr. Green После душихме и мацахме мазила, парфюми и така. Та имаше подобрение, приятелката, като че ли усети намека и после вече не е имало пот и остри миризми от нея.
Спомням си братовчедка ми е разказвала за нейна съквартирантка, която след събуждане се е подушвала под мишниците и ако прецени, че не мирише - нищо не прави, а ако й замирише се пръскала с дезодорант. Не станало ясно дали и кога се къпе  Sick
Аз пък имах един колега в университета дето много се потеше и винаги имаше големи потни петна по дрехите си. Иначе си личеше, че дрехите са чисти, но той имаше диабет и някакво друго заболяване, та си го търпяхме смръдливец, не че имаше много желаещи да сядат до него на лекции.

# 159
Аз пак да попитам - ако му миришат устата на колегата пак ли му казваме, обръщаме се към Човешки ресурси или миризмата на ферментирали вътрешности по-лесно се преглъща от миризмата на пот? Whistling
Никога, ама никога и през ум не ми е минавало да се меся в ЛИЧНАТА хигиена на хората. Смятам това за голям примитивизъм и абсолютно невъзпитание. Това да дебнеш кой с мазна коса, кой с потни или рунтави мишници...ужас.  Crazy Супер ми е дребнаво. Просто съм много над тези неща. Маниачка съм на тема парфюми и би ме впечатлил хубав, свеж и прекрасен парфюм. Но човешки миризми - под път и над път. Като ми мирише проветрям си и забравям. Peace

# 160
  • Kопенхаген
Предлагам му дъвка...
То някои нямат мяра и с парфюмите си, язък дето са се къпали  Grinning

# 161
  • София
Аз пак да попитам - ако му миришат устата на колегата пак ли му казваме, обръщаме се към Човешки ресурси или миризмата на ферментирали вътрешности по-лесно се преглъща от миризмата на пот? Whistling
Никога, ама никога и през ум не ми е минавало да се меся в ЛИЧНАТА хигиена на хората. Смятам това за голям примитивизъм и абсолютно невъзпитание. Това да дебнеш кой с мазна коса, кой с потни или рунтави мишници...ужас.  Crazy Супер ми е дребнаво. Просто съм много над тези неща. Маниачка съм на тема парфюми и би ме впечатлил хубав, свеж и прекрасен парфюм. Но човешки миризми - под път и над път. Като ми мирише проветрям си и забравям. Peace

Пипи, работя в open space, най-често смръдливците вдигат скандали като се отвори прозорец, че може да настинат. Няма как да игнорираш така смрад- мирише....100 килограмов пушач, който не се къпе редовно смърдиииииииии и отравя цялата атмосфера. Жена със зимна жилетка през лятото, която е споделяла, че не се мие докато е в цикъл поради не знам какви съображения /защо ли го и споделя, то си личи/ смърдииииииии, та люти направо. Това не е дребнавост, някой по-гнуслив може да се издрайфа отгоре им...усмърдяват огромно пространство за нула време.

# 162
  • сф
когато в работна среда един човек трови десет - двейсет или повече души, е смешно да се говори за дребнавост просто. не само за мирисането се отнася.

# 163
  • Балчик
Добре де,тези,които отиват на работа и миришат на чесън вкъщи с чесън ли закусват? Shocked

ева17, от друга тема знаеш какво работя, нали? Е,представи си нашата директорка не само в тях, но и в дирекцията си хапва чесън. Rolling Eyes

Никога директно не съм казвала на някого, че смърди. Изтърпявам ги някак си,когато се приближат до мен. Имаме такива 2-3 в работата.

# 164
Мидичка,това за бабите беше супер гнусно от твоя страна! SickТаман се смеех на поста на tanch и направо ми секна веселието.И ние ще станем баби.Мисли си каквото искаш,но защо трябва и да го пишеш?На всеки му е неприятно в такива ситуации.Аз си мълча и гледам да се разкарам.Верно много дребнаво стана тука,чупка съм.

Общи условия

Активация на акаунт