Смръдливец в офиса - какво правите ?

• 43 640
  • 790
  •   1
Отговори
  • София
Как бихте казали на колега,че смърди? Не просто мирише, а смърди. Сутрин в 8 влиза в офисът и за точно минута  цялата стая мирише на пот и непрани дрехи абее мръсно от всякъде. Вече не се търпи повръща ми се буквално как  да се справим с този проблем?

# 1
Кажете на шефа да говори с него или някой от вас. Няма друг начин.

# 2
Директно му казвам истината. От тактичност в подобни случаи ползва няма.

# 3
Имахме такъв смрадливко в офиса; като минеш покрай бюрото му и може да припаднеш от миризмата  #Crazy Колежката дето беше точно до него просто отказа да работи, отиде и се оплака на шефа, шефа алармира човешки ресурси и от там уведомиха колегата, че трябва да отиде да се изкъпе. Това е каналния ред, вие няма как да му го кажете, за това са HR да се справят с деликатни (и не само) взаимоотношения м/у колеги.

# 4
Не е твоя работа да му казваш.  Споделяш с шефчето.

# 5
Аз не съм гнуслива, в смисъл визуално негнуслива  Grinning. Като видя гадост или кръв, нито от разни животни ме е гнус, например мога да хващам червеи с ръце, жаби и т.н., но от миризми направо мога да започна да си повръщам. Включително и от силна миризма на пот. Случвало ми се е в офиса три пъти. Веднъж бяха мили мокета и ми миришеше на парцал, на мокро куче, веднъж някакъв клиент бе настъпил лайно и един път дори стана скандал, защото започнах да говоря с една дама и буквално секунди след това блокирах от миризма. Колегата ми се притече на помощ, а аз отидох и директно отворих прозореца, а тя ми се развика. После като си тръгна отскочих до тоалетната.... Смрад не понасям. Прилошава ми и по-лошо от това да кажа на някой, с който работя всеки ден е да му повърна отгоре. Трябва да се каже, ще му мине после. Дано не е много чувствителен, ама едва ли.

# 6
Как бихте казали на колега,че смърди? Не просто мирише, а смърди. Сутрин в 8 влиза в офисът и за точно минута  цялата стая мирише на пот и непрани дрехи абее мръсно от всякъде. Вече не се търпи повръща ми се буквално как  да се справим с този проблем?

не бих се занимавала да му казвам каквото и да било, а бих помолила на4алника да ме премести в друга стая под някакъв предлог. Ве4е даже на 2 пъти съ мго правила. Веднъж беше заради един нервак, не ми понесе и втория заради една контрольорка ... егати не можех и 5 мин. да закъснея за работа и ме гледаше с един оцъклен поглед ... стрес от всякъде!

# 7
Може да не могат да изселят цял офис, а и човека може да не се усеща верно. Може и проблем да си има някакъв здравословен, та като му се обясни, че има доста съвременни методи за борба с миризмите, освен старият като света похват - баня и може и услуга да му направят Simple Smile

# 8
  • Kопенхаген
Влизаш най- демонстративно с  нахлузен противогаз и му оставяш на бюрото комплект тоалетни принадлежности за баня и му честитиш рождения ден  Grinning

# 9
  • София
Не е проблем просто е супер нечистоплътен една седмица тенденциозно следихме 4-ри ни с едни и същи дрехи всеки ден аромата нарастваше.На петият ден влиза преоблечен отдъхваме си да ама не - смрааад дори и да се е къпал дрехите не бяха прани. Знаете как мирише многократно обличана дреха  и непрана. Колега се опита да му направи забележка  ефект цупене и обида. Въпреки това пак на следващият ден смърдеше. Парфюм не ползва, рол - он също, а е млад човек. Направо днес щях да се из повръщам буквално с влизането ароматът се разнася, не е само около него мирише качествено цялото помещение. Подарявахме си уж парфюм пред него на висок тон обсъден как хубаво мирише и  че човек трябва да мирише хубаво - ефекта пак нула. Вече се изчерпах аз съм склонна директно да го пратя да се къпе иначе да не идва,но пък другите ме спират не можело така щяло да стане скандал.

# 10
Прави са, да.

Тези намеци не вършат работа, ако човекът е възпитаван в светостта на неделната баня и пестенето на праха за пране.

Единственият начин е някой висшестоящ да говори деликатно, но ясно с него на четири очи. Никакви тоалетни подаръци и групови дискусии. Преценявате кой има ранга да се намеси и се обръщате към него.

# 11
  • София
Имаме и ние при нас едно такова, същото.
При това жена.
Намеквахме, шегувахме се ....
Нищо не стана!
Говорих с нея насаме, много внимателно ....
Нищо! Все едно, че нищо не съм казала.
Отидох при шефката ни и й казах.
Тя сси поговори с нея и повече я нямаше тази смрад
и непрани дрехи.

Шефът е този, който има правото да говори със смръдльото.  Peace

# 12
  • София
Ох надявах се да има и друг начин, защото шеф едва ли ще вземе отношение,но може да опитам все пак особено ако ще има резултат. И зимата се усеща, но сега просто е ад. Аз също предполагам,че е с школа - неделна баня и перем ако видимо е мръсно иначе не.  Sad

# 13
Казваш му директно и толкова. Преди време и аз имах такъв колега , така миришеше на пот, че ми се повръщаше ама чак с непрани дрехи(униформа не е идвал) . Никой не искаше да го доближава. Някои от колегите се пробваха деликатно и насаме да говорят с него ама ефекта беше нулев. Та един ден дойде ми до гуша и тръгвайки си от работа му заявих пред всички (2-3 човека на смяна бяхме) да вземе мерки вече, че не се издържа. Знам, че точно това не е правилния подход да го злепоставям пред колегите, но друг начин нямаше. И имаше ефект от следващия ден нататък повече не миришеше.

# 14
Ох надявах се да има и друг начин, защото шеф едва ли ще вземе отношение,но може да опитам все пак особено ако ще има резултат. И зимата се усеща, но сега просто е ад. Аз също предполагам,че е с школа - неделна баня и перем ако видимо е мръсно иначе не.  Sad

Да, нашият не взе отношение и остави миризливеца да ни прилага ароматерапия.......  Mr. Green Mr. Green, докато не напусна доброволно...........

Общи условия

Активация на акаунт