Смръдливец в офиса - какво правите ?

• 43 641
  • 790
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Имала съм такъв колега в кантората. Един колега му направи фина забележка, а той  отговори:" аз обичам да мириша натурално, химията вреди на кожата", а сега де...

# 16
Е, да , ама неговите „натурални„ миризми вредят на обонятелните органи на останалите...........  Sick Баси наглеца!  ooooh!

# 17
......Парфюм не ползва, рол - он също....Подарявахме си уж парфюм пред него на висок тон обсъден как хубаво мирише и  че човек трябва да мирише хубаво - ефекта пак нула.....

Това с парфюмите няма да свърши работа, няма да замаскира мириса на пот  Sick Даже от смеската на пот с парфюм може със сигурност да се издрайфате всички в офиса.
Трябва шеф или от човешки ресурси да се намесят; явно при вашия смръдливко намеците на вървят. Дискретен разговор с мърльото, но категорично му се казва да се къпе редовно - казано от шеф.
Иначе ако скоро има повод на миризливкото може комплект сапун, душ-гел, гъба за баня и хавлийка да му подарите. Току виж схванал намека  Peace

# 18
  • Бургас
Как бихте казали на колега,че смърди? Не просто мирише, а смърди. Сутрин в 8 влиза в офисът и за точно минута  цялата стая мирише на пот и непрани дрехи абее мръсно от всякъде. Вече не се търпи повръща ми се буквално как  да се справим с този проблем?

Sick Идея си нямаш колко ми е познато ... Имах един такъв шеф  ooooh! ooooh! ooooh!

Ми как, никак ...

Иначе ако скоро има повод на миризливкото може комплект сапун, душ-гел, гъба за баня и хавлийка да му подарите. Току виж схванал намека  Peace

На нашия миризливец му подарихме /съвсем сериозно/. Нямаше ефект  Mr. Green ooooh!
Аз напуснах /поради други причини/, впоследствие как са се развили нещата не знам, но гледам, че още работи там... а надали мирише по-добре...

# 19
  • София
Имах такъв колега - подаръците не помогнаха.  Rolling Eyes Добре, че аз излезнах в майчинство и той напусна междувременно.
Сега също имам такъв, но за моя радост не ми се налага да го доближавам на по-малко от пет-шест метра. Мирише на некъпано, непрано, старческа миризма + воня на животни (любител на животните е, не знам, обаче защо и се опитва да мирише като много от тях на едно място).

# 20
Няма начин. Т.е. има начини, но няма да има ефект.
Смрадливият трябва да се изолира в самостоятелно помещение.
Говоря от опит.
Вече съм разказвала за Скункса ( това е прякорът му)
Къпеше се по веднъж месечно и като се изкъпе, си облича същите дрехи. Дрехи не пере.
Нито намек, нито подарък, нито канален ред ще ви свършат работа.
Все едно теб някой да те принуди да ходиш некъпана на работа.

# 21
Задължително трябва да се намесят от ЧР. Това е истинско безобразие! Подобни миризми влияят на производителността и мотивираността на останалите служители.
Ако ЧР откаже да се намеси (което би било  #Cussing out ), аз бих говорила с "пора" съвсем по човешки.

Ако и това не помогне, въпросът може да бъде повдигнат по време на оперативка.

В краен случай бих монтирала точно над работното място на тоя човек един от автоматичните спрейове-ароамтизатори, които премахват миризми. Да пръска на всеки 20 мин.

# 22
според мен 4овека има псих. проблем   Peace попитайте шефа, той не може да не го е помирисал на интервюто

# 23
И ние имахме такава колежка- всяка вечер и изпращахме СМС от кампютър, за да не се вижда номера- "Време е за къпане, време е за преобличане" и при нас проработи, започна да се съобразява с миризмите си.  Peace Peace Peace

# 24
Питам, защото ми стана интересно-Кой нормативен акт упълномощава ЧР да прави подобни забележки на миризливците?   newsm78

# 25
И ние имахме такава колежка- всяка вечер и изпращахме СМС от кампютър, за да не се вижда номера- "Време е за къпане, време е за преобличане" и при нас проработи, започна да се съобразява с миризмите си.  Peace Peace Peace

Joy Уникалноооо!

# 26
До болка ми е позната ситуацията  Laughing На предното ми работно място имахме такъв колега. Всички групово споделяхме в негово присъствие какви продукти ползваме, кое е ефективно, но той се изцепи: "Аз антиперспиранти (май така се пише) не ползвам, защото не се потя". Най-странното е, че той се къпеше. Но как смърдешее....., даже устата му вонеше на гнило  Sick

# 27
  • София
Питам, защото ми стана интересно-Кой нормативен акт упълномощава ЧР да прави подобни забележки на миризливците?   newsm78
В някои фирми има правилник- да идваш на работа в чист и спретнат вид...

Работила съм с миризливци- никаква деликатност не върши работа, за съжаление  Tired.

# 28
  • София, център

Joy Уникалноооо!

Ето безболезнен вариант! Действайте и вие с СМС-и!

# 29
Аз също от опит бих казала, че трябва някой висшестоящ да се намеси тактично, но в прав текст. При нас така се решиха от раз нещата с проблемна колежка.
Това с намеците, подаръците, пръскането на парфюми, стоянето на отворен прозорец през зимата с пусната духалка и тем подобни не действат.

Общи условия

Активация на акаунт