Ще се подготвите ли за оцеляване на 20.12.2012?

• 27 055
  • 509
  •   1
Отговори
# 120
Подготвих се подобаващо. Заделила съм си един бял чаршаф /едно време в училище така ни учеха, ама то май беше за радиация, но пък аз само това си спомням/, та с чаршафчето и една каса бира, тръгвам бавно към гробищата. Ей ги е къде са през полето, има няма 500 метра. Бавно обаче да не всявам паника. Само още не съм решила, биричката как да си я извозя, че ще ми окапят ръцете да я мъкна, а без бира не отивам да мра.

А пък аз съм чула, че трябва да се ходи бавно с белия чаршаф, не за да не се всява паника при бързо ходене, а за да не си помислят, че си го откраднала.

Joy

# 121
  • Варна

Най-много от края на света ме притеснява какво ще правя след това  Thinking ?
Секс, секс, ама до едно време.

Добре, де... Защо ще чакаш края на света за да правиш секс? Thinking
Побързай, че ще намалее избора.. Laughing

# 122
  • София/Горна Оряховица
Аз говоря за онези тъмни и незнайни дни след края на света  Laughing .
Тогава, както вече уточнихме, ще си останем без ток, телефони и форум. Предполагам, ще се отървем и от facebook, twitter, instagram и т.н.
Остава да правим секс и да плетем шалове. Мъжете ги пращаме на лов за мамути (естествено, всички изчезнали видове ще се възвърнат!), а ние ще ги чакаме в нищото. Като се върнат без мамут или поне динозавър, хвърляме им плетката и сами отиваме да си уловим мамутчето.
Вегетарианците и веганите да му мислят.

П.П. Ако продължим в същия дух още 4-5 страници ще дойде краят на ... темата.

# 123
E това е при оптимистичния вариант, което означава, че след края няма да има същински край, а ще оцелеем някак си и ще се мъчим да си градим удобствата отново. Значи не говорим за край. А краят предполага, че нищо няма да остане след голямото събитие, поне не и форми на живот.

# 124
Хм, уважаема Боряна, ако така поставяте въпроса... Май сама ще се гътна, животът без комуникации би бил твърде жесток.  Mr. Green

# 125
...и екоанархистка бригада "Да спасим Земята от хората'' ще се саморазпусне поради отпадане предмета и на дейност. Joy

# 126
Викам да гледате новия сериал Революшън, там е много добре показано какво ще се случи при едно спиране на тока, което се оказа направо краят на света Simple Smile
ПП. Ще ви издам само, че мамутите и динозаврите не се върнаха  Mr. Green

# 127
И татко Чарли спасява света.  hahaha Дай им малко време на мамутите и динозврите.  Mr. Green

# 128
Абе, права си, всъщност, аз последния епизод излязъл не съм го видяла, може и да има някой мамут. Laughing

# 129
Първият разказ на Айзък Азимов, ''Звездите'' е на подобна тема. Тази планета не е като нашата, разположена в ''затънтения ляв спирален клон на Галактиката'', Joy ами е в центъра и и там винаги греят 6 слънца.Веднуъж на 10000 май години става слънчево затъмнение и цивилизацията изчезва и после пак се създава. Става нещо подобно на спиране на тока. Много е интересен.  Simple Smile

# 130
Да, с цял арсенал от руска техника (противогаз, радио (ако се обадят братята от космоса) и консерви), че само това ще бачка след това.

# 131
Мдааа, съжаляваме отдавна, че не си взехме пещера, оборудвана като военна база, когато ги разпродаваха в сев. Швеция
Че там и лосове, и елени, и риба има доста

Иначе ако оцелеем, не виждам какви игли и какви конци  Joy
То ще си трябват яки инструменти да се правят дрехи от кожи
И сечива разни, въдици и лъкове също
Добре поне, че моите мъже са добри с лъка
Остава и аз да се науча

Кремък да не забравяме също

А леща и подобни на какво и в какво ще си го готвите, че не схванах  newsm78

Свещи не видях никой да прави и приготвя, несериозници  Grinning

На сериозно по темата - в първата книга за Чингиз хан има интересни идеи как се оцелява в sурови условия и как се приготвят първите оръжия за лов

# 132

Ми на огън, добит с леща (в смисъл оптична  Mr. Green), в джанта от камион, примерно. Все някакво желязо ще е останало след края. После се почва глинодобив и т.н. както си му е редът.

# 133
Аз няма да се подготвям, ще ползвам ресурсите от предишните подготовки за свършеците на света.

# 134

Ми на огън, добит с леща (в смисъл оптична  Mr. Green), в джанта от камион, примерно. Все някакво желязо ще е останало след края. После се почва глинодобив и т.н. както си му е редът.

А ние къде ще оцелеем? В бункери?

Общи условия

Активация на акаунт