Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 375
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моите имаха период, в който изяждаха 1кут. на ден. Бяха на Аптамил ХА, който беше около 17лв. Спестяваш повечко.  Laughing

# 91
Аааа milasara , какъв е тоя Аптамил ХА? Много изгодно, то направо без пари, на фона на това което аз купувам Mr. Green

# 92
Моя проблем с кърменето на близнаците премина едва когато станаха на два месеца и половина.Дотогава и аз на няколко пъти се бях отчаяла ,че никога няма да започнат да се хранят нормално,но сега елате да ги видите колко лакомо сучат.В началото постоянно изпускаха зърното или пък заспиваха и кърменето ми беше направо кошмар.На мен ми помогна и Aila с една табличка за кърмене,която някак си ме мобилизира да започна да цедя след всяко кърмене и така малко по малко се увеличи и струйката на кърмата и бебетата по заякнаха и нещата се подобриха.Търпение му е майката да знаете и никакво отказване,всичко си идва на мястото до третия месец.

# 93
  • Малта
... Търпение му е майката да знаете и никакво отказване,всичко си идва на мястото до третия месец.
[/size]

ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО  Peace Моите пък добре сучеха но кърмата ми се увеличи някъде към 2-ри месец и половина. А сега имам и за тях и за домашните пюрета даже  Wink

# 94
  • София
Аааа milasara , какъв е тоя Аптамил ХА? Много изгодно, то направо без пари, на фона на това което аз купувам Mr. Green

Говорим за кутии от 400гр.  Mr. Green Иначе е хипоалергенно мляко и цената му беше такава преди 3г., подозирам, че сега може и да е повече.

# 95
Добре де, в крайна сметка колко излиза храненто с АМ? За ek3otu4ha около 140 лв. (нали така, една кутия от 30 лв. за 5-7 дни), за миласара 510 (една кутия от 17 лв. на ден), айде ако не са 510 да са 450 лв., ако не е точно всеки ден по кутия  newsm78

По повод другата дискусия, да потвърдя и аз, че кърменето става по-лесно с времето, обикновено след първите 6 седмици  Simple Smile В началото бебетата са по-поспаливи, по-мънички, уморяват се по-бързо. Учат се на кърмене и майката и мъниците, производството на кърма все още не е регулирано добре... Тъй че бъдещите мами не се предавайте без бой в началото  Wink

# 96
  • София
Фата, не съм смятала колко точно е било. Около 2мес. бяха на смесено хранене, когато кърмата спря, минаха изцяло на АМ, но това с кутията на ден беше сравнително кратък период ( малко преди захранването). За съжаление на мен и трите пъти не ми се получи кърменето по чисто физиологични причини.

# 97
Аааа milasara, грамажите са различни. Моят Аптамил е 900г и ми излиза 27 лева Wink от търговия и на доставни цени, иначе е малко по-скъп по магазините, към 30-на лв.
За кърменето, аз още се боря с това да си ги кърмя. Ама съм упорита и се надявам да успеем, даже и да не е на 100%, на 50 да го докарам пак е нещо. И на мен Айла ми помага много, за което искрено и благодаря.  Hug Викате, чакане и цедене постоянно му е майката, ми ще цедя ако трябва и през 5 мин. само и само да има ефект.  Hug
fata ® Да, така излизат сметките.  Wink

# 98
  • Бургас
Теди, е на Хип Комбиотик и една кутия от 800гр. отива за седмица, струва 25-26лв. Така че ми се връзва малко над 100лв. на месец за АМ, за едното дете!
Но това е доста относително, защото децата ядат различно и различните АМ са на различни цени! При всички случаи на кърма е многоооо по- евтино  Mr. Green

# 99
dobi_di , моите мъници наддават по около 300гр на седмица и доки каза, че е много добре, но и ние се мъчим да махнем нощното хранене.
Изцяло храня с АМ. Храним се с Friso HA, понеже от болницата още ми започнаха на такова и им понесе добре и не исках да го сменям. Една кутия е 15лв и ни стига за около 4-5 дни. За сега ни излиза около 150-160лв на месец.

Екзо, много малко ми се вижда това 90мл на хранене или това е само АМ + кърма допълнително? На мен Теди ми яде сега 90мл при положение че е само 3кг, а на Санди вече му правя 120мл, че 90мл не му стигат и доки каза да ги увеличим.

# 100
  • София
val_sm , ek3otu4ha кърми от гърда и дохранва с около 90 мл, при което незнае колко изсукват малките, а очевидно значително се беше увеличила кърмата последните дни и се оказа, че са качили по 500 грама за седмица  Simple Smile
След дългогодишната ми работа с майки с близначета, аз съвсем сериозно препоръчвам рутинно след раждането и след кърмене да се доизцеждат майките.
По този начин се гарантира добро количество мляко и веднага след като се потвърди че наддават добре бебенцата, изцеждането може да отпадне.
Дори и доносените бебчета родени около 37 гс обикновенно имат нужда от 2-3 седмици до достигане на термина за да започнат да сучат по-ефективно и добре да стимулират гърдите. Отделно скоковете в растежа, около 3-та, 6-та седмица които и при едно бебче често са натоварващи за майките, като се умножат по две може да създадат сериозни трудности и проблеми. Затова гарантирането на една наистина добра стимулация на гърдите и изобилни количества първите седмици улесняват значително нещата и кърменето по-нататък. А това изцеждане бързо отпада. Да факт е че има двойки близнаци при които това не е необходимо и съм работила и с много такива, но при тях веднага може да отпадне изцеждането, докато при останалите майки и бебета това ще гарантира количествата, в случай че бебетата не стимулират добре гърдите и ще реши голяма част от проблемите и трудностите след това свързани с по-малки количества мляко и мерките за увеличаването и наред с грижите за две бебета, след първите няколко седмици, когато това става по-трудно вече.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 22:14 от Aila

# 101
Aila Благодаря ти:) Ако идваш към Пазарджик се обади. Тя и Вал е от тук, така, че може и 3-те да се видим Hug

# 102
  • София
  Уикенда ще отскочим до село, незнам дали ще успеем и през Пазарджик да минем. Ако успея, задължително ще се обадя  Simple Smile
  Ти ако имаш време драсни ми на скайп, как са нещата при вас  Simple Smile

# 103
Здравейте, имам въпрос към вече родилите мами. Как успявате да успокоите и двете бебета едновременно. Моите все още не могат да се самоуспокояват и имат нужда да ги гушна. Проблемът е, че се успокояват бързо само при мен и татко си, а той през деня е на работа. ще се радвам да споделите как беше/ е при вас. Сега сме в период на колики и сме много нервни на моменти.

# 104
Здравейте момичета, имам следния вьпрос- ползвали ли сте количка с портбебета вместо зимни кошове, че ми се виждат безумно тежки. Харесала сьм една количка и мисля ла я ползвам с портбебета, не е на 100 процента легнало положението, но се надявам да свьрши работа

Общи условия

Активация на акаунт