Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 395
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
не знам дали е така, но за мен има 2 понятия>
недоносено бебе и родено преждевременно
всяко бебе родено преди 37 седмица е преждевременно родено, но това не означава че е недоносено. както споменах вече за бебето родено в 41 седмица, не е преждевременно родено, а е недоносено, защото показателите му са били лоши. както и моите са преждевременно родени, но не са недоносени. и естествено има бебета, които са хем преждевременно родени, хем недоносени

# 646
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами на близнаци Simple Smile

Да се представя:

Казвам се Аделина, на 24 год, омъжена съм и живея в Дубай. В 10 г.с съм бременна с еднояйчни близнаци моноамниални и монохориални. В началото докторката ми ми каза, че съм бременна с едно дете (и така 2 прегледа) докато не отидох по спешност в болницата след 10 пъти повръщане за 1 ден. На следващия ден отидохме отново на преглед и докторката ми видя две бебенца, след което ни изпрати на по-висококачествен ултразвук за потвърждение. Забавното е, че преди това на предните 2 прегледа съпругът ми постоянно я питаше "Сигурна ли сте, че не са 2 бебенца, а не виждате ли 2 сърчица" хахаха : ) е след потвърждението ме приеха в болница за 3 дни на системи заради обезводняването, но вече сме си вкъщи за щастие. Ще се радвам ако има и още някоя бъдеща или настояща мама на еднояйчни близнаци моноамниални и монохориални да сподели как минава бременността й, защото до колкото прочетох само едва 1-2% от жените бременни с едноячни близнаци са с моноамниални и монохориални.

Ами това е от мен Simple Smile сега ще прочета и предишните коментари, за да се запозная по-обстойно с темичката.

bouquet

# 647
Момичета, аз преди време ви попитах дали сте правили изследване на алфафетопротеини или някаква форма на БХС. Не сте ми отговорили, доколкото си спомням. Като гледам при едноплодната бременност как всяка цифричка от резултатите се гледа под лупа, а ние тука... пей сърце, караме си само с ехографията. Или може би аз съм така?

# 648
Казвам се Аделина, на 24 год, омъжена съм и живея в Дубай. В 10 г.с съм бременна с еднояйчни близнаци моноамниални и монохориални. В началото докторката ми ми каза, че съм бременна с едно дете (и така 2 прегледа) докато не отидох по спешност в болницата след 10 пъти повръщане за 1 ден. На следващия ден отидохме отново на преглед и докторката ми видя две бебенца, след което ни изпрати на по-висококачествен ултразвук за потвърждение. Забавното е, че преди това на предните 2 прегледа съпругът ми постоянно я питаше "Сигурна ли сте, че не са 2 бебенца, а не виждате ли 2 сърчица" хахаха : ) е след потвърждението ме приеха в болница за 3 дни на системи заради обезводняването, но вече сме си вкъщи за щастие. Ще се радвам ако има и още някоя бъдеща или настояща мама на еднояйчни близнаци моноамниални и монохориални да сподели как минава бременността й, защото до колкото прочетох само едва 1-2% от жените бременни с едноячни близнаци са с моноамниални и монохориални.

Само ще кажа, че ти стискам ужасно силно палци! Сигурно ли е, че освен че са монохориоти, са и моноамниоти твоите бебчета??? Какъвто и да е отговорът, бъди ведра, гледай напред, но не пропускай да се следиш възможно най-редовно, защото вашият случай е изключително високорисков. Аз износих монохориални, но биамниални близначки. Водиха ме високорискова бременност, слава Богу, мина без проблеми. Моля се и при вас да е така!!!  Hug

# 649

Само ще кажа, че ти стискам ужасно силно палци! Сигурно ли е, че освен че са монохориоти, са и моноамниоти твоите бебчета??? Какъвто и да е отговорът, бъди ведра, гледай напред, но не пропускай да се следиш възможно най-редовно, защото вашият случай е изключително високорисков. Аз износих монохориални, но биамниални близначки. Водиха ме високорискова бременност, слава Богу, мина без проблеми. Моля се и при вас да е така!!!  Hug

Здравей и мерси! Дам сигурно е ... и аз знам, че е много високорискова бременност, но гледам положително на всичко. Докторката иска да отида отново след 5 дни. Четох, че при еднояйчните близнаци трябва да се ходи на преглед на всеки 15 дена, но явно при мен ще е по-често ...

Да са ти живи и здрави момиченцата и много да те слушат! Simple Smile

При мен за сега само голям проблем беше повръщането, но за щастие малко се поуспокоиха нещата с него и бързо се уморявам, но няма как. Simple Smile

# 650
  • София
Maryam, това е страхотно, аз не мога за съжаление да ти помогна, но стискам палци всичко да е наред със съкровищата!

Bemol, аз мисля, че писах, но може и да бъркам. Аз не съм правила БХС и 3-мата ми лекари, при които се следя (по стечение на обстоятелствата станаха цял взвод), са на мнение, че при чиста фетална морфология, БХС е излишно. А и аз мисля така, това е статистика,която изчислява приблизителен риск-има родили със синдром на Даун с прекрасни резултати от БХС, както и обратното. Затова за мен това изследване е излишен стрес и само още повече стресира бременните с тия хиляди цифри. Това,разбира се, е само мое мнение Wink

Та разбрах, че за близнаци не се пуска, защото така или иначе не се знае резултатът към кое бебе се отнася, и ако някъде кажат, че правят и на близнаци...значи искат да вземат парички.

# 651
В 12 или 13 седмица на първата ми фетална морфология ми взеха кръв за БХС и аз мислех, че не се прави , при близнаци, но в св. Петка правят.
Добре дошла на новата мама  bouquet
Някоя от вас високо кръвно има ли?

# 652
Да, в Св, Петка правят, но само за периода 11-13 г.с.. В чужбина също се прави. И точно това почва да ме тревожи.

Аз си меря кръвното по 2 пъти дневно и засега е ОК, но пулсът ми е ужас. Събуждам се със 120.

# 653
Kanari1305, Grimalkin, благодаря ви!

Искам да ви попитам дали и при вас е било така: за месец и половина свалих 4 кг и не мога да си ги върна ... относно храната - храня се на закуска, обяд, вечеря (в 19:30), между храненията също ям, плод или бисквити, на обяд задължително ям ориз и въпреки това продължавам да свалям ... мисля че може да е от това, че в момента не мога да ям нищо сладко (гади ми се от него), а преди не можех да живея без сладко  Thinking надявах се след престоя ми в болницата да съм качила, но бях свалила още 300гр.

А, да не забравя да се похваля от 3 дни не съм повръщала и дано така и продължи Simple Smile

# 654
Kanari1305, Grimalkin, благодаря ви!

Искам да ви попитам дали и при вас е било така: за месец и половина свалих 4 кг и не мога да си ги върна ... относно храната - храня се на закуска, обяд, вечеря (в 19:30), между храненията също ям, плод или бисквити, на обяд задължително ям ориз и въпреки това продължавам да свалям ... мисля че може да е от това, че в момента не мога да ям нищо сладко (гади ми се от него), а преди не можех да живея без сладко  Thinking надявах се след престоя ми в болницата да съм качила, но бях свалила още 300гр.

А, да не забравя да се похваля от 3 дни не съм повръщала и дано така и продължи Simple Smile
аз също горе долу толкова свалих в началото докато  Sickне се притеснявай има време ще качиш Hugтова е нормално при повръщане.

# 655
  • София
И аз повръщах точно 3 месеца,не свалих,защото бях доста слаба,в края на 4-ти изведнъж качих 2кг,после след седмица още 3.и сега още съм си толкова.при всеки е различно,не се притеснявай!пий течности и си хапвай,когато можеш Simple Smile

# 656
Здравейте от още една бъдеща мама на близнета!

На 23 години съм и преди 5 дни ходих на лекар да потвърди бременноста и щях да припадна като каза че са 2 сърчица и ги чухме при това, сега съм в 7ма седмица и 5 дни  Heart Eyes Heart Eyes
Притеснителното е, че видя и петънце кръв до тях и каза мноооого да внимавам и да си почивам и ми пусна пълни излседвания. Оставихме час за вчера да се видим и обсъдим по-подробно всичко, но я бяха извикали по спешност и остана за понеделник...Но по време на прегледа не беше притеснена, може би е нормално..
Малко съм притеснена, че не пия нищо друго освен фолиева киселина, а тази кръв само я мисля....а като резултат на кръвта и имам много слабо зацапване, по 3-4 капки на ден, но е достатъчно да ме тревожи нон-стоп...
Ще се радвам, ако някоя от вас сподели подобен случай и да се успокоя, че тази кръв ще се махне и ще мога да ги износя докрай, защото ми е в мислите и ден и нощ  Sad

Извинявам се за може би объркания пост, но и аз не знам кое по напред да напиша. Пожелавам леко бременеене на всички маминки  Hug Hug

# 657
Dund1chk4 , честита двойна изненада  Heart Eyes Имам спомен, че и други момичета са споделяли тук за кървене в първите седмици и последвала безпроблемна бременност, дано се включи някоя.  Hug

Maryam , честита двойна новина и на теб!   bouquet Лека и успешна бременност до края  Hug

Да, в Св, Петка правят, но само за периода 11-13 г.с.. В чужбина също се прави. И точно това почва да ме тревожи.

Аз си меря кръвното по 2 пъти дневно и засега е ОК, но пулсът ми е ужас. Събуждам се със 120.

Bemol, карах бремеността си в чужбина и там ми предложиха в тези седмици да направя измерване на нухалната гънка т.нар. нухална транслуценция. Мисля, че се прави и в БГ вече. Иначе кръвните изследвания при многоплодна бременност могат да дадат отклонения. Лично в нашия случай, със съпруга ми избрахме да не правим изследвянето.  Peace
Може би вече си попадала на това, но ето и повече инфо за БХС и нухална транслуценция при близнаци. В коментар съм споделила и мотивите за нашето решение:
http://zabliznacite.wordpress.com/2012/04/27/bhs-nuhalna-translucencia-bliznaci/

# 658
Dund1chk4 здравей,аз също 2 пъти имах леко прокървяване,но всичко мина добре.Втория път  лежах 3 дена в болницата и там никои лекар неми даде някакво обяснение,казаха ми само,че понякога се случвало,не се притеснявай всичко ще е наред.И аз бях на 23 когато разбрах и ги родих точно 2 седмици след рождения си ден.Желая ти леко бременеене.Лек ден на всички! Simple Smile

# 659
  • София
И аз във втори към края получих страшно силно кървене,за щастие всичко е наред,след това зацапването ми продължи още 2 седмици,причина не се установи...само почивай:)

Общи условия

Активация на акаунт