Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема №3

• 145 486
  • 742
  •   2
Отговори
# 285
Нашия гардероб е с точно такава... хм как да го кажа дръжка. Сложена е на вратата на гардероба и там висят коланите.

# 286
Нашия гардероб е с точно такава... хм как да го кажа дръжка. Сложена е на вратата на гардероба и там висят коланите.

Може ли да го снимаш, иначе идеята е много добра. За момента ги слагам на една закачалка да висят, но има по-къси, по-дълги, и само изпадат оттам. Crossing Arms

# 287
  • ГОре на черешата...
Така, купихме аспиратор, но сега пък друг повод за размисъл имам - печката ще е близо до прозореца - преди малко идваха от фирмата да вземат размери за дограмата и казаха, че има опасност през зимата ако пръсне горещо олио да спука стъклопакета...а сега де Thinking Thinking. На прима виста ми идва идеята като пържа да слагам нещо пред стъклото - например от тези стиропорените изолационни плоскости...ама това упражнение сложи-махни никак не ми харесва...вие как процедирате в подобни ситуации?

# 288
Така, купихме аспиратор, но сега пък друг повод за размисъл имам - печката ще е близо до прозореца - преди малко идваха от фирмата да вземат размери за дограмата и казаха, че има опасност през зимата ако пръсне горещо олио да спука стъклопакета...а сега де Thinking Thinking. На прима виста ми идва идеята като пържа да слагам нещо пред стъклото - например от тези стиропорените изолационни плоскости...ама това упражнение сложи-махни никак не ми харесва...вие как процедирате в подобни ситуации?

Каква е тая пръска, дето ще спука стъкло, което ще е в обитаема къща? То докато заври, стъклото от парата и топлината от печката, ще се е стоплило. Много абсурдно ми звучи...

Но ако все пак трябва да има нещо - единия вариант е някакво плътно перде, което да си го дърпаш докато готвиш, а и после можеш да го свалиш и изпереш, а прозореца ще трябва да го миеш.

Това, което аз мисля да си направя е едно дървено гръбче, което ще е същото като гръбчето зад печката и ще е Г-образно, така ще мога да си закачам разни неща на него.

Лурдес, ако искате може да сложите на врата на гардероба малки закачалчици (за дрехи) - да речем 10-тина, и така ще имаш място за много колани и ще можеш да си ги наредиш.

И да покажа една закачалка за ключове, много се впечатлих Mr. Green

# 289
Закачали за колани
Скрит текст:

Нещо такова имаше монтирано по старите гардероби Simple Smile
http://www.iv-el.com/index.php?route=product/product&product_id=1571

# 290
lorenca, haile, благодаря ви! Много интересни идеи Peace

# 291
Това е интересно и полезно!

# 292
  • ГОре на черешата...
Хейли, ще готвя не вътре  в кухнята, а в остъклена тераса, печката ще е до външно стъкло - сега, когато е все още с винкел, през зимата понякога в терасата е почти колкото външната температура. С ПВЦ-то колкото е да е топло, все пак е неотопляема площ и стъклото ще е по-студено...
Направо съм в чуденка, още повече, че си харесах печка Беко, но само на  тази марка газовите котлони са отляво, т.е. съвсем до стъклото...да му се не види Outta Joint...

# 293
  • Стара Загора
На майка ми е точно така печката и тя е сложила на картон  домакинско фолио и когато готви го слага на прозореца.

# 294
  • Стара Загора
Moeто стъкло се пукна, но то е рязано заради тръбата на аспиратора, така си го ползвам. От пръски в долната му част няма пукване.

# 295
Може ли да го снимаш, иначе идеята е много добра. За момента ги слагам на една закачалка да висят, но има по-къси, по-дълги, и само изпадат оттам. Crossing Arms

Само да кажа, че този гардероб е стар и така е купен, не е слагана допълнително

# 296
Прекрасна тема, много полезна с удоволствие ще я следя  Grinning

# 297
  • на североизток
А няма ли вариант, при който печката да не е до прозореца?

# 298
  • София
Момичета първо да благодаря за подреждането на чекемджетата - само колко дрехи събраха, а аз си мислех, че е по-добре на рафтове...   bouquet

mari_eta за твоя балкон-кухня да кажа и аз. Моята кухня също е на балкон с  ПВЦ дограма. Печката ми е до прозореца, но под нивото му. Зависи как са твоите според мен. Ако са над нивото на печката няма нужда от нищо. Надали фонтан от пръскаща мазнина ще си правиш, че да се спука чак. Ако, обаче, са на нивото или под нивото на печката, тогава може да помислиш за нещо (та било то и картон с фолио отгоре), че миенето ще е неприятно.
При нас това стъкло до печката беше станало на аквариум, ама не от мазнина, а явно от недобре поставено уплътнение още при изработката - смениха го, че беше в гаранция.
Основният ти проблем според мен ще е конденза в помещението, ако съдя по нашата неотопляема кухня. От 2 години сме си с обезвлажнител от големите, за да няма водопади по стъклата и стените, а и предвидливо сложихме вътрешен перваз под прозореца, че ако се стича да не е върху стената, а на перваза.
Обаче от опит знам, че следващата кухня искам и при печката и при мивката да има пространство и от двете страни, та да не си блъскам лактите в стените.

# 299
  • ENGLAND
Имах зкачалка за колани подобна на тези, които lorenca е показала в скрит текст, много неудобни. След това си купих от Икеа нещо подобно на това, което е показала в линк, изтегляща се  пластмасова закачалка завинтена на едната страна на гардероба. Не мога да я намеря в сайта на Икеа за да я покажа.
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30207141/ това е другата икейска закачалка за вратовръзки и колани.
И аз подредих чекмеджетата като тези от линковете на ютуб, не вярвах колко много място ми спестиха.

Общи условия

Активация на акаунт