БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ 99

• 85 182
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
ЕлиМери, аз съм фен на Казанлъшките гоблени. В момента шия Лилиите, много красиво се получава. Не е особено труден, но като за първи може би не е подходящ. А гоблена "Вярност" или "Целувката" както се среща, също е лесен, само лебедите са трудни и с много единични бодчета. Препоръчвам ти го.  Peace

A ti shila li si go tozi goblen Vqrnost? Che speshno tarsq shema i kliuch za cvetovete?
Ako gi i imash i ako ne te zatrudnqvam shte te pomolq da mi gi izpratish na e-mail: nadenceto89@abv.bg. Blagodarq predvaritelno.

Пиши на кирилица, моля!

Съжалявам, но на другия лаптоп нямам инсталирана кирилица. По принцип рядко сядам на него и избягвам да пиша на латиница, но когато нямам избор.... какво да се прави. Simple Smile

# 601
  • София
Реа, според мен най-удачният вариант е "Молитва за дома", който обаче не става, ако хората не са християни или не са особено вярващи  Tired

Другият вариант е подкова - скоро бяха пускани няколко прекрасни схеми, но сега нямам време да ги потърся.

В Русия са много популярни "обереги" - това са амулети с различно предназначение - за здраве, за новодомци и т.н. Ако искаш - потърси в осинка. Просто в момента нямам никакво време, за да ти помогна, освен с идеи  Hug

# 602
Деси, благодаря  Hug Молитвата я бях гледала и си мислих за нея. Страхотна идея е даже си мислих за нас да я шия, но като нищо ще я избоцкам 2 пъти  Peace
В осинка никога не съм влизала и гледала  Embarassed

# 603
  • София
Деси, благодаря  Hug Молитвата я бях гледала и си мислих за нея. Страхотна идея е даже си мислих за нас да я шия, но като нищо ще я избоцкам 2 пъти  Peace
В осинка никога не съм влизала и гледала  Embarassed

Я виж тук подковите  Peace
http://club.osinka.ru/search.php?forum=57&q=%EF%EE%E4%EA%EE%E2%E0

Момичетата дават идея да се избродира със златен конец, за да е още по-красива  Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 00:46 от -=Деси=-

# 604
Реа, подковата с четири листната детелина ми се вижда мн подходяща  Peace

# 605
Здравейте момичета,

нова съм във форума и желая да се присъединя към вас.
Ще се представя с няколко думи.

Казвам се Пепа, на 54 години съм и обичам на бродирам, да шия гоблени предимно.
Развих това увлечение поради стечение на обстоятелствата - разболях се, имах злокачествено образувание, премахното след тежка хирургическа операция. Сега съм пенсионер по болест и си запълвам времето с това мое хоби.
Слава Богу съм добре, хобито ме поддържа и в добра форма.

Имам доста неща, които съм ушила предимно на Милена стил, но за съжаление не са снимани. Тези, които ще ви покажа са по-новите неща.
Можете да разгледате албумът ми във Фликър, писала съм и малко в блогът ми http://polymakes.wordpress.com/.

Basket with flowers by Poly makes, on Flickr

Flowers by Poly makes, on Flickr

Teddy Bear with a cupcake by Poly makes, on Flickr

Ще се радвам да се споделяме заедно информация тук.

Поздрави на всички

# 606
Реа, и на мен Молитвата ми се струва по-удачен вариант от кончето. Подаръкът може да ушиеш на българска неразграфена панама екрю 22к 1:1, че по бързо става и не се налага да запълваш вътре. Аз я ших така, ако искаш ще потърся снимка, за да я видиш как се получи. А за себе си може да я направиш на по-едра панама с кръстчета.
Добре дошла, Polymakes.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 07:21 от люска

# 607
Ако искаш да увеличиш размера на тази бродерийка, може да ушиеш отстрани рамка- напр. по един два реда жълто и червено. А ако искаш да правиш нещо отделно, друга бродерия, пиши на колко е детето и ще се измисли нещо.

Сега ще е трети клас

# 608
Развих това увлечение поради стечение на обстоятелствата .....
Не си сама в тази борба.  Hug
Добре дошла, показала си много хубави неща  Peace

-=Деси=-, EliMery,  гледах ги тези подкови, гледах ги, но някак си не ми "хванаха" окото...май ще шия молитвата  Wink

люска, когато имаш възможност пусни да видя на такава панама как стой. Благодаря   bouquet

Приятен ден  Hug

# 609

Ето моето предложение за нова къща

http://tomairina.gallery.ru/watch?ph=bh0H-ceQEK

# 610
  • София
Момичета, здравейте!!! Лятото не е спряло ните една от нас да твори. Имам голяма молба- отдавна си харесвам този гоблен,

Uploaded with ImageShack.us, имам схеми, ключ, но са много неясни. Имам програмата РМ, но мога да отварям, печатам, т.е на мога да преработвам. Молбата ми е, ако на някоя от вас и се занимава, да ми помогне да направи схемата по- четлива, защото гоблена мисля, че си заслужава.  Praynig

# 611
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Polymakes добре дошла!  Hug

# 612

Страхотно е предложението ти, но аз търся нещо което да мога да го ушия лесно и бързо, но в същото време да е интересно и ефектно.  Hug

# 613
Polymakes, добре дошла! Вече няма да се чувствам като новобранец, хахаха!!!  welcome
Дами, аз пак имам въпрос ... Питах преди време за quarter stitch, обяснихте ми, но когато отворя ПМ със схемата изобщо не става ясно на къде да ми сочи малката чертичка и от къде на къде да е голямата ... Как да се ориентирам в ПМ?

# 614
  • Плевен
Момичета, здравейте!!! Лятото не е спряло ните една от нас да твори. Имам голяма молба- отдавна си харесвам този гоблен,

Uploaded with ImageShack.us, имам схеми, ключ, но са много неясни. Имам програмата РМ, но мога да отварям, печатам, т.е на мога да преработвам. Молбата ми е, ако на някоя от вас и се занимава, да ми помогне да направи схемата по- четлива, защото гоблена мисля, че си заслужава.  Praynig

Това е гоблен на Ланарте.Наистина е много красив, а и Ланарте се шие леко и с кеф!Ето изтегли си го от тука  с много добра резолюция!Ако не ти е ясно как се тегли от този файлообменник питай.

http://rusfolder.com/28190760

PolymakeswelcomeНека всичко лошо остане назад и сега продължавай да твориш красоти.Това което видях в блога ти е сътворено с много любов и сърце.Красиво е!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт