ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 6

• 88 976
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 975
А киселото мляко и оризът присъстват ли в забранения списък?

Да и аз си мислех, че зеленият чай е забранен. Съдържа коефеин, но в по-малко количество отколкото в черния чай.

От известно време насам започнах да пия по един прясно изцеден сок от лимон всеки ден. Пия го поради друга причина, но предполагам че ще има полезно действие и върху ендометриозата.

# 976
  • Варна
Аз кафе от както се помня пия, но винаги е било само по едно на ден. Не го свръзвам с ЕМ, много мои близки и познати също пият, та и по 3-4 дневно и нямат ЕМ. Интересното е, че на практика аз никъде не съм прочела бяло на черно от какво се предизвиква тази болест. Сякаш и самите лекари не знаят.

# 977
Кафето не предизвиква ендометриоза, а съдържащия се в него кофеин задълбачава симптомите. Тоест прави среда, благоприятна за развитие на ендометриозата. Затова някои хранителни продукти трябва да се избягват.

# 978
Аз кафе от както се помня пия, но винаги е било само по едно на ден. Не го свръзвам с ЕМ, много мои близки и познати също пият, та и по 3-4 дневно и нямат ЕМ. Интересното е, че на практика аз никъде не съм прочела бяло на черно от какво се предизвиква тази болест. Сякаш и самите лекари не знаят.

Ами че естествено, че не знаят.  Откъде да знаят? В учебника по гинекологя не пише.Имат няколко недоказани теории, които са в противоречие една с друга... За съжаление ЕМ е от "тези" болести.

# 979
Аз не знам кафето само по себе си дали ни вреди,но мисля че ни прави по нервни и податливи на стрес. Болестите придобити в следствие на стрес често са автоимунни и не излечими забелязвам.

# 980

Кафето повисхава естрогена затова трябва да се избягва, сцита се за възпалителна храна. както и глутенът, млеяните продукти, захарта, алкохолут, соята.

# 981
Момичета,много съм щастлива-НЯМАМ КИСТА!!!!В сряда имах час при др.Попов и той каза че не вижда никаква киста!!!!Оказва се се докторката,която видя кистата ми преди няколко дни си няма и понятие от ехограф.Останах с добри впечатления от др.Попов.Много внимателен и отзивчив човек.Моята ендометриоза я откриха на 24 години и то защото не можех да забременея.Иначе болезнен цикъл имам от както се помня.Даже сега помолих доктора да ми изпише някакви противозачатъчни за няколко месеца че много ме боли....Мислите ли че е добра идея newsm78

# 982
Момичета,много съм щастлива-НЯМАМ КИСТА!!!!В сряда имах час при др.Попов и той каза че не вижда никаква киста!!!!Оказва се се докторката,която видя кистата ми преди няколко дни си няма и понятие от ехограф.Останах с добри впечатления от др.Попов.Много внимателен и отзивчив човек.Моята ендометриоза я откриха на 24 години и то защото не можех да забременея.Иначе болезнен цикъл имам от както се помня.Даже сега помолих доктора да ми изпише някакви противозачатъчни за няколко месеца че много ме боли....Мислите ли че е добра идея newsm78

Много се радвам за липсата на кистата! Аз бих се доверила на д-р Попов! Ако той е казал, че според него имаш нужда от противозачатъчни е добре да ги пиеш.  Wink
Много слънчев и красив ден на всички желая!  Sunglasses

# 983
Някой, някога чувал ли е, чел ли е, че лапароскопията води до изчерпване на яйчниковия резерв??Казусът е следният.Моя приятелка има 3 см киста в яйчника и в турска клиника са й казали, че най-вероятно е ендометриозна, но няма да я оперират, защото това води до изчепване на яйчниковия резерв и нямало смисъл.Ще й правят направо замразен трансфер и ако не се получело тогава ще я оперират.Мнението ви?

# 984
На мен ми се вижда недобра идея. Ми сигурно минимално се намаля яйчниковия резерв. Ако е с доказан намален предварително  newsm78. Но ,ако операцията на 3см киста толкова го намаляше ,то аз с моите 9 големи махнати без пукнато яйце да бях останала до сега. Ама знам ли........ Rolling Eyes
Малко ми се струва прекалено нисък шанса и без операция, и от раз да стане с този (и то замразен) трансфер.

# 985
Да, тя е с доказано намален яйчников резерв иначе.Но нали ако една киста е ендометриозна тя би правила мизерии и при имплантацията на ембриона?При нея точно това се случва.А и не се знае дали всичко е наред с лигавицата на матката.И един вид в момента карат на сляпо с тези изкарани с триста зора яйцеклетки.Разбирам, че най-голямата терапия за ЕМ е бременност, но ако не се получава, кво правим??

# 986
Да чувала съм и съм чела. И то точно в турските сайтове и форуми. Както бях писала и преди, в Турция не оперират кисти под 4 см ако не създават проблеми. Даже правят ин витро въпреки наличието на киста.
Кистата сама по себе си не изчерпва яйчниковия резерв. Изчерпва го операцията. Тоест: с отстраняването на киста се изрязва и част от здравата тъкан на яйчника, което води до намаляване на размера му, и следователно изчерпване на резерва.
Те вместо операция първо пристъпват към лечение на стерилитета. И когато пациентката забременее, малките кисти не прадставляват пречка за бременността. Дори намаляват размера си по време на бременност. А възможноста да се спука е много малка. Това ми обясни професора от Истанбул при който бях на преглед преди няколко седмици.
А четири месеца преди това др Евтимова в Токуда София ми каза, че кистите не пречат на забременяване, но ако забременея и кистата се спука ще бъде фатално както за мен така и за бебето, а малко по-късно, доктора който ме оперира в Пловдив каза че съм стерилна, и с тази киста не мога да забременея каквото и да става, и тъй като тя изчерпвала яйчниковия резерв с всики изминал ден, аз се доверих и се оперирах.
След всички тези противоречащи мнения, за себе си съм решала да продължа лечението си в Турция. Изцяло им се доверявам. Все пак са специалисти в конкретни области, имат много повече опит и са запознати с последните тенденции в медицината.

# 987
Възможно е и така да е.Не споря в никакъв случай.Но тази киста й създава проблеми.Много я боли яйчника.До оня ден ревеше от болка, а цикълът й е адски обилен.

# 988
Е да в този случай оперитат. Спор няма.

# 989
Имаш ли представа в коя клиника се случва това? И при кой лекар?

Общи условия

Активация на акаунт