Машина за хляб - 47 тема

• 77 364
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Детето обожава локум...

А когато печеш във фурната, задържа ли ти се локумът или също пада на дъното? Може би на малки късчета или на тънички филийки би се задържал (фантазирам си  Wink). Можеш още да опиташ да го сложиш няколко минутки, след като е почнало печенето (експериментирай, все ще се получи).

# 166
Може да ви се спори глупаво питането, но аз все пак ще задам въпрос.Правя кекс в машината за хляб.При звуковия сигнал поставям плодове, шоколад или локум.Защо всичко пада на дъното и после трудно се отлепва?Възможно ли е локумът да остане в средата?
той ,звуковият сигнал, не е ли за поставянето на семки в хляба , а не за кексове.  newsm78
при мен след сигнала имам още 5-6 мин месене. на семките няма да им стане нищо , но на локума и шоколада свят ще им се завие. нищо няма да остане от тях.
към предишните съвети бих допълнил,че може тестото да ти е редичко и за това да пада на дъното всичко оваляно в брашно. машината използвай за обикновен кекс без добавки.  а ако слагаш такива по-добре е да си го печеш във фурната.
когато се прави козунак ако не се усукват и сплитат фитилите всички добавки (стафиди,локум и др.) също ще паднат на дъното. докато при кексовото тесто не можеш да правиш фитили.
и е напълно нормално да ти залепне локума по контейнера тъй като реотана е в непосредствена близост до него

# 167
  • Pazardzik, Pazardzhik, Bulgaria
  Здравейте,момичета!
           Машината ми е Мулинекс , имам я вече четвърта година и съм много доволна от нея.Не ми е създавала проблеми като изключим факта,че преди 1г.и 6 м. смених контейнера.Сега проблема се повтаря и съм решила да сменя марката.В ЛИДЛ ще има промоция на хлебопекарна Silver Crest на цена 99лв.
   http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_17906.htm    Молбата ми е имал ли е някой такава и какво му е мнението за нея.                                         

# 168
Преди малко писах в темата за Лидл,в "На пазар"/че и там това е актуално като обсъждане/.
Аз,лично съм повече от доволна.....с помощта на съветите в тази тема,почти нямам провал/всъщност признавам си,че имам-но това беше поради кофти партида брашно и отложен старт....и ненаглеждане на тестото,най-вече/.За парите си е повече от чудесна.

# 169
  Здравейте,момичета!
           Машината ми е Мулинекс , имам я вече четвърта година и съм много доволна от нея.Не ми е създавала проблеми като изключим факта,че преди 1г.и 6 м. смених контейнера.Сега проблема се повтаря и съм решила да сменя марката.В ЛИДЛ ще има промоция на хлебопекарна Silver Crest на цена 99лв.
   http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_17906.htm    Молбата ми е имал ли е някой такава и какво му е мнението за нея.                                         

От кога до кога е промоцията ?

# 170
  • София
Здравейте,
записвам се и аз тук - от скоро имам PHILIPS HD 9020.

# 171
                  Аз бях в Лидъл,но не видях хлебопекарната.Имаше всичко друго от промоциите,но.....пекарни - не!

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 19:38 от Didia

# 172
Което е напълно обяснимо,предвид, че  промоцията на хлебопекарните е от 30,08-четвъртък,а днес сме 29,08-сряда.

# 173
Което е напълно обяснимо,предвид, че  промоцията на хлебопекарните е от 30,08-четвъртък,а днес сме 29,08-сряда.
               Да ,така е,но имаше всички други ел.уреди обявени на промоция от 30-ти без хлебопекарните.

# 174
  • Pazardzik, Pazardzhik, Bulgaria
Сутринта имаше хлебопекарни. Аз си купих.

# 175
Аз също се възползвах и вчера си купих от лидълските хлебопекарни. Първият ми хляб не стана най-прекарасен, но това си е заради моето недоглеждане- по навик от старата ми машина сбърках грамажа на хляба и след като беше започнало месенето се усетих, та пусках нова програма, но следващия път ще внимавам много. Все още е рано да давам отзиви за работата на машината, но се надявам да мога да покажа резултата на снимка.

# 176
  • София
 хляб със семена - килограм

най-обикновен - бял - 750 гр.

хляб с бяло и пълнозърнесто брашно

последните два са с отложен старт.
Днес сутринта имах хляб със черен и бял сусам, мащерка и шафран от бяло и ръжено брашно /пак с отложен старт - 8,30 часа/

# 177
  • близо до морето
Може ли някой да ми каже рецепта за курабийки, но естествено тестото да се замеси в хлебопекарната?!  Praynig И другото което е , че обикновенно тези рецепти са с мас, но може ли да се замести с масло или олио?

# 178
Днешният ми сладък хляб. Рецептата намерих в нета и коригирах малко.

3 яйца (излезнаха 160 г)
135 г кисело мляко (ползвах овче)
125 г олио (в рецептата беше в мл, но няма кой да се занимава... мерителни чашки...)
14 г прясна мая (следващия път ще намяла с 2 г)
1 ванилия
4 с.л. мерителни захар
15 мл течен подсладител (за пръв път купих Аro и съм доволна) - мерих с капачката и затова си е в мл
500 г бррашно (ползвах брашно за козунаци, повече го харесвам)

Яйцата и млякото - директно от хладилника (нямаше проблеми с втасването).
В Мулинекс - програма Сладък хляб, 750 г, най-светлата кора.
Леко се залепи за прозореца, но се изпече добре.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 23:22 от Анонимен

# 179
Sheli, според мене, не е удачно да се меси тесто за курабийки в хлебопекарната. Опитай и ще се убедиш. Маста спокойно можеш да замениш с масло, а защо не и с олио. Вкусът ще е малко по-друг, но ще имаш курабийки. Вероятно вече си намерила рецепта. Аз ползвам само една и тя е със сметана (в краен случай с гъсто маслено кисело мляко), пшенично нишесте, захар, сол, сода, брашно, и мас (с друго просто не се получава това, което ми допада). Тестото е твърде тежко (твърдо) за машинката и си меся ръчно.

П.П. Исках да запиша рецептата за новия сладък хляб в темата с рецепти, но не ми дава да пиша там. Някой знае ли причината?

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 12:44 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт